E-mail ademt makkelijker dan de sociale geluidsoverlast van klanten en merken die naar elkaar proberen te schreeuwen door een onsamenhangende stortvloed aan rampen en hondenfoto’s. Is het je ooit opgevallen hoe je hersenen overschakelen van de overstimulatie van Twitter naar de één-op-één stilte van een lijst met e-mails die je kunt openen of verwijderen?

Leestijd: 8 minuten

Bron

Ik hou van e-mail. Volgens gegevens doen we dat bijna allemaal.

E-mail ademt makkelijker dan de sociale geluidsoverlast van klanten en merken die naar elkaar proberen te schreeuwen door een onsamenhangende stortvloed aan rampen en hondenfoto’s. Is het je ooit opgevallen hoe je hersenen overschakelen van de overstimulatie van Twitter naar de één-op-één stilte van een lijst met e-mails die je kunt openen of verwijderen? Ervaar je een verschil? Statistieken geven aan dat onze privé e-mailinbox een soort toevluchtsoord is waar we op zijn gaan rekenen, een rustiger hoekje waar mensen een bevredigende klantenservice kunnen ervaren als ze goed worden gedaan.

Toen Moz en iContact, leverancier van e-mailmarketingsoftware voor het MKB afgelopen zomer de handen ineen sloegen , ging ik op zoek naar een mogelijkheid om onze gedeelde doelen te onderzoeken om merkontdekking en merk-consumentcommunicatie te vergemakkelijken. Net als jij heb ik jarenlang stabiele statistieken geabsorbeerd over de uitstekende ROI van e-mailmarketing te midden van een luidere hype op sociale media, maar dit was mijn eerste kans om te gaan zitten met een expert als Hank Hoffmeier , die Strategic Insights Manager is bij iContact.

Ik geloof dat het lezen van Hanks tips en talk over trends van vandaag 2022 het jaar zal maken waarin u e-mail centraal stelt in uw klantenservicestrategie vanwege de welkome privacy, bruikbaarheid, vertrouwdheid, kosteneffectiviteit en uitstekende conversiemogelijkheden.

De winst en populariteit van e-mailmarketing

Miriam: Een statistiek die me verbijsterde, is dat e-mailmarketing $ 42 genereert voor elke bestede $ 1 , maar toch heb ik soms het gevoel dat e-mail wordt gepresenteerd als “saai” versus de in het oog springende drukke doos met sociale media. Wat is jouw mening hierover, Hank?

Hank: Volgens de vraagcurve heeft e-mailmarketing een hogere ROI dan elke andere vorm van publiciteit, kan het 6x meer conversies genereren dan berichten op Twitter en is de kans 40 keer groter dat het wordt opgemerkt dan wat een bedrijf op Facebook plaatst. Met e-mailmarketing kun je de juiste boodschap, op het juiste moment en tegen belachelijk lage kosten naar de juiste persoon sturen. Stop met het gooien van geld naar PPC- en sociale media-advertenties die meer tijd nodig hebben om te converteren en zo veel kosten.

Met e-mailmarketing kunt u persoonlijk worden met uw abonnees. Dit is ofwel niet aannemelijk of kan een hele uitdaging zijn met andere kanalen, zoals sociale media, waarbij je klanten moet volgen om ze een bericht te sturen of een DM te sturen. Via e-mail ontvangen we lange persoonlijke berichten, verkrijgen we bestel- en verzendinformatie en communiceren we op het werk.

Met uw e-mailmarketingcampagnes kan elk bericht aanvoelen als een één-op-één gesprek door segmentatie en personalisatie te gebruiken. Abonnees kunnen bij de voornaam worden begroet en kunnen content ervaren die voor hen van belang is op basis van gegevens zoals enquête-informatie, aankoopgeschiedenis, engagementgeschiedenis en meer. Zorg ervoor dat u om informatie vraagt om uw abonnees een betere ervaring te bieden.

Miriam: Het aantal geopende e-mails is in 2020 met 13,64% gestegen, voornamelijk als gevolg van de COVID-19-pandemie, maar ik was verrast om te lezen dat het eigenlijk millennials zijn die meer tijd aan e-mail besteden dan welke andere groep dan ook. Welke statistieken overtuigen je het meest dat e-mail populair is, niet alleen bij merken, maar bij iedereen?

Hank: Uit een onderzoek van Pew Research blijkt dat zes op de tien Amerikaanse werknemers die internet gebruiken, zeggen dat e-mail “erg belangrijk” is voor het uitvoeren van hun werk, terwijl het Content Marketing Institute meldde dat 83% van de B2B-marketeers e-mailnieuwsbrieven gebruikt voor contentmarketing. Nog steeds niet overtuigd? 95% van de online consumenten gebruikt e-mail ! Om je aan te melden voor een social media-account, heb je zelfs een e-mailadres nodig. De ondergang van e-mailmarketing wordt jaar na jaar gemeld, maar het is nog steeds een pijler in de wereld van contentmarketing.

Het voordeel van e-mail te midden van zorgen over privacy en consumentenbescherming

Miriam : Consumentenprivacy is een enorm onderwerp geworden voor SEO, en ik heb hierboven mijn “stille hoek”-idee over e-mail genoemd, maar ik weet dat het ook voor uitdagingen staat. Wat kunt u mij vertellen over het respecteren van de privacy van klanten?

Hank: Dataprivacy wordt volgend jaar trending. E-mailmarketeers zullen meer moeten doen met minder. We zien dat er meer nadruk komt te liggen op dataprivacy. Vooral Apple schept een uitdaging bij het meten van e-mailopenpercentages en het identificeren van de locatie van abonnees. We zullen zeker meer e-mail- en technologiebedrijven zien volgen. Er is ook de aanstaande ondergang van cookies van derden om je zorgen over te maken.

Door first party data te verzamelen, kunnen marketeers hun e-mails blijven segmenteren, targeten en personaliseren voor een maximaal effect. Zaken die marketeers kunnen helpen bij de voorbereiding, zijn het bijwerken van aanmeldingsformulieren, het gebruik van enquêtes en integratie met CRM’s en e-commerceplatforms om beter gebruik te maken van de verzamelde gegevens.

Miriam: Ik heb het erover gehad dat sociale kanalen overweldigend zijn, maar klachten over kreunende inboxen komen ook vaak voor, vooral wanneer klanten e-mails ontvangen die ze niet willen. Wat kunt u mij vertellen over dubbele opt-in als middel om de wensen van de klant te respecteren?

Hank : Marketeers zouden alleen e-mails moeten sturen naar mensen die e-mails van hen willen ontvangen. Geen uitzonderingen. Een manier om ervoor te zorgen dat abonnees uw e-mails echt willen, is door een dubbele opt-in-procedure te gebruiken. Hierdoor kunnen abonnees bevestigen dat ze je geweldige e-mails willen en kunnen ze je e-mail ook meteen in hun inbox vinden en het uit spam halen, mocht het daar terechtkomen.

Uw dubbele opt-in-berichten mogen niet generiek zijn. Maak potentiële abonnees enthousiast om uw e-mails te ontvangen en zich meteen aan te melden! Vergeet niet om waarde en entertainment te bieden.

Wat nog belangrijker is, is dat zodra abonnees zich hebben aangemeld, u meteen een welkomstmail moet sturen, waarin staat wat ze kunnen verwachten en hoe vaak. Het helpt bij het stellen van verwachtingen en stelt je in staat om je relatie goed te beginnen.

Miriam: Dus, welke soorten e-mails zijn volgens jou het meest welkom geheten door klanten die zich zeker hebben aangemeld, en heb je hierin verschillen opgemerkt tussen virtuele en lokale zakelijke klanten?

Hank : Voor het grootste deel zijn de verschillen tussen fysieke en e-commerce-e-mails klein. Ze lijken allebei op elkaar omdat merken op zoek zijn naar conversies en het verschil is dat de conversie voor fysieke winkels verkeer naar een fysieke locatie kan leiden, versus de uitsluitend online aankopen van e-commerce. Dezelfde best practices voor e-mailmarketing werken voor beide entiteiten.

Volgens het IDC checkt 80% van de mensen hun e-mail binnen 15 minuten na het wakker worden . E-mail is nog steeds de geprefereerde communicatiemethode voor consumenten. We kopen spullen en willen weten wanneer het wordt verzonden. We willen vermaakt en geïnspireerd worden. Marketeers moeten hun abonnees opleiden en informeren via e-mail.

E-mails met afbeeldingen en video presteren meestal het beste. Volgens Forrester heeft video-inhoud een retentiepercentage van 95% versus een percentage van 10% met alleen tekst . Gebruik meer afbeeldingen en video’s in uw e-mailmarketingcampagnes om te entertainen en te informeren.

De mobiele berg en de meh . van de marketeer

Miriam: 64% van de kleine bedrijven gebruikt e-mailmarketing, maar een op de vijf campagnes is niet opgemaakt voor mobiel gebruik . Dit is een enorme berg van een probleem! Zowel Moz als iContact geven veel om het MKB. Welk advies heb je om hen te helpen de noodzakelijke mobiele transitie te maken?

Hank: Laten we eerlijk zijn, we leven in een mobiele wereld. Meer dan de helft van de geopende e-mail vindt plaats op een mobiel apparaat. Als u geen mobiele responsieve e-mailcampagnes maakt, creëert u wrijving met uw ontvangers. Het is een slechte ervaring die ertoe zal leiden dat abonnees uw e-mails negeren of erger nog, ze markeren als spam of zich afmelden.

Bijna elk e-mailmarketingplatform heeft een e-maileditor met slepen en neerzetten die inherent een mobiele responsieve versie voor u maakt. iContact heeft een gebruiksvriendelijke editor die inspiratie en geweldige resultaten biedt.

Laten we enkele basisitems behandelen:

 • E-mailinhoud moet de mogelijkheid hebben om elementen op elkaar te stapelen en afbeeldingen en tekst moeten overeenkomen met de grootte van het scherm waarop ze worden weergegeven

 • Vermijd afbeeldingen met kleine details die niet goed worden weergegeven op mobiel, en zorg er tegelijkertijd voor dat uw inhoud niet rommelig is en vingervriendelijk klikken en scrollen mogelijk maakt. Oproepen tot actie, zoals knoppen, moeten leesbaar en klikbaar zijn.

 • Gebruik grotere lettergroottes, kortere onderwerpregels, vermijd het stapelen van links en de belangrijkste tip is: testen, testen, testen!

Miriam: Helaas geeft ongeveer de helft van de marketeers toe dat ze het gevoel hebben dat de e-mailcampagnes waaraan ze deelnemen slechts van slechte tot gemiddelde kwaliteit zijn. Het is zeker een “meh” stand van zaken. Wat zijn de grootste fouten die je ziet in je dagelijkse werk op dit gebied en heb je tips voor verbetering?

Hank: De grootste fout die ik e-mailmarketeers zie maken, is door hun lens naar hun campagnes te kijken. Ze leren hun publiek (avatar) niet goed genoeg kennen om e-mails te sturen die voor hen belangrijk zijn en vragen zich af waarom de resultaten ontbreken. Overwegen:

 1. Het is belangrijk om de juiste frequentie te vinden van e-mails die aanslaan. Stuur niet te veel of te weinig e-mails. Onderzoek uw doelgroep of bekijk trends in uw rapportage om te zien hoeveel e-mails u moet verzenden.

 2. De dagen van “spuiten en bidden” zijn voorbij. Veel marketeers maken geen gebruik van abonneesegmentatie. Segmentatie zorgt voor beter gerichte e-mails. Volgens de Data & Marketing Association (DMA) kunnen marketeers door middel van segmentatie een ROI tot 760% realiseren. Wat vind je ervan? Betere resultaten voor het sturen van de juiste boodschap naar de juiste persoon!

 3. De meest onderbenutte functie in e-mailmarketing is automatisering. Door workflows te gebruiken, kunt u een krachtige welkomst- of koesterreeks creëren en onderweg checks and balances hebben om betere betrokkenheid en conversies te stimuleren.

Miriam: Ik maak me zorgen over het MKB als ik hun e-mails ontvang met opmaakfouten of andere problemen die het succes van hun campagnes moeten ondermijnen. Wat zijn de minimale basisprincipes waar eigenaren van kleine bedrijven naar moeten zoeken in een e-mailmarketingtool?

Hank: Aangezien e-mailmarketing al heel lang bestaat, zou welk platform je ook kiest niet moeilijk te gebruiken moeten zijn, de meest up-to-date functies moeten bieden en goede ondersteuning moeten hebben. Zoek naar deze musthaves:

 • Segmentatie

 • Automatisering

 • Gebruiksvriendelijke e-maileditor

 • Sjablonen

 • Betrouwbare ondersteuning

 • Gesplitste testmogelijkheden

E-mail voor welkome stabiliteit in 2022

Ik heb zoveel geleerd van het chatten met Hank, en ik hoop dat je ook goede afhaalrestaurants hebt gevonden. Zoals hij zegt, bestaat e-mailmarketing al heel lang en dat heeft iets geruststellends.

Vergis je niet, e-mail staat niet stil. Ik ben geïnteresseerd in innovaties rond e-mails in AMP-stijl die mailers in microsites veranderen, zodat ontvangers kunnen afrekenen, een afspraak kunnen maken of reageren zonder hun inbox te hoeven verlaten. E-mailcompatibiliteit in de donkere modus is een andere trend waar ik graag meer over zou willen weten, en ik ben altijd op zoek naar ontwikkelingen in A/B-splittests die aangeven hoe we meer betrokkenheid kunnen opwekken bij kwesties van sociale vooruitgang.

Maar ik denk dat het de langdurige betrouwbaarheid van e-mail is die me het meest aanspreekt. Als marketeers en bedrijfseigenaren voelen we ons voortdurend onder druk gezet om in het laatste-grootste-nieuwe-ding te springen. Daar kan plezier in zitten, maar ook vermoeidheid. Ook verspilde klantbudgetten wanneer trendy experimenten een basis van bewezen resultaten missen. Onlangs zag ik Rand Fishkin uitleggen dat het percentage openstaande e-mails 252x hoger is dan het aantal engagementen op Facebook-pagina’s . Doorgewinterde marketeers delen dit soort wijsheid al jaren zachtjes over beproefde e-mailmarketing.

Experimenteer! Bouw de merken die u op de markt brengt, om overal mee te praten. Maar vergeet niet even uit te blazen wanneer het zo gemakkelijk beschikbaar is, steunend op het gestage bouwwerk van e-mail met zijn geschiedenis van hoge conversiepercentages. De meeste bedrijven, en de meeste klanten, hebben de laatste tijd snellere veranderingen meegemaakt dan we wilden, en ik zou zeggen dat dit de betrouwbaarheid van e-mailcommunicatie in het komende jaar des te meer welkom moet maken voor alle partijen.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.