Nu Black Friday en de feestdagen volledig voor de deur staan, is het tijd om alles uit de kast te halen en te gaan verkopen. Dit is uw beste kans voordat 2021 ten einde loopt, dus hier is wat advies – en visuele inspiratie – om uw campagne voor vakantieverkopen tot een succes te maken.

Leestijd: 10 minuten

Bron

een kerstcadeau inpakken

Nu Black Friday en de feestdagen volledig voor de deur staan, is het tijd om alles uit de kast te halen en te gaan verkopen. Dit is uw beste kans voordat 2021 ten einde loopt, dus hier is wat advies – en visuele inspiratie – om uw campagne voor vakantieverkopen tot een succes te maken.

De laatste maanden van het jaar brengen een doorlopende reeks promotiemogelijkheden met zich mee. Consumenten zijn op zoek naar koopjes en zijn klaar voor de feestelijke rituelen van het geven en ontvangen van geschenken. Na twee moeilijke jaren willen ze zichzelf en degenen om wie ze geven trakteren – en als bedrijfseigenaar is dit uw kans om uw klanten precies te geven waarnaar ze op zoek zijn.

Naast eventuele seizoenspromoties voor de winter die uw product of dienst in de schijnwerpers brengen (denk aan alles wat besneeuwd en gezellig is zoals kaarsen, truien, soep, hot yoga en skitrips!), markeert eind november Black Friday, die naadloos in elkaar overvloeit in het vakantieseizoen, en dan het nieuwe jaar.

Afbeeldingen van verkooppromoties gemaakt met GoDaddy Studio

Houd er ook rekening mee dat Black Friday niet langer zomaar een dag op de kalender is. Het wordt niet alleen verlengd tot de volgende week via Cyber Monday (en de meer welwillende Small Business Saturday en Giving Tuesday), maar er is ook een groeiende trend om de patstelling op Black Friday te minimaliseren door ‘early bird sales’ tot een maand vooruit te laten lopen.

Gerelateerd: De verkopersgids voor Black Friday/Cyber Monday (BFCM)

Zonnebrillen early bird sales promo gemaakt met GoDaddy Studio

Dit is je kans om te schitteren, in de spotlights te staan en je moment te grijpen. Houd er wel rekening mee dat je het wel goed moet doen. De concurrentie is hevig, dus het weggooien van een enkele post de dag voordat je uitverkoop begint, zal het niet redden.

Besteed wat tijd aan het ontwikkelen van een eenvoudige strategie voor uw seizoensverkoopcampagne – geloof ons, u zult de vruchten plukken van slechts een basisplanning.

Wat is de eenvoudigste manier om dit te doen? Denk in fasen.

Om het meeste uit uw campagne te halen, raden we u aan vijf onderling verbonden fasen te doorlopen, maar voel u vrij om individuele ideeën uit te kiezen waarvan u denkt dat ze voor u werken.

Promotiepost voor verkoop op sociale media gemaakt met GoDaddy Studio

Fase 1: Betrek uw publiek en vind nieuwe leads

EARly Bird-verkoopbanner gemaakt met GoDaddy Studio

Voordat u uw prijzen gaat verlagen, moet u de tijd nemen om ervoor te zorgen dat u een ontvankelijk publiek heeft.

Ben je de laatste tijd met ze bezig geweest, of heb je dat een beetje laten glijden?

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door uw denken te verschuiven naar het perspectief van uw klant. Het gaat niet alleen om de promotie die je bereid bent aan te bieden – hoe zit het met het soort promotie dat je publiek echt wil? Voordat je je strategie vastlegt, moet je je volgers vragen op wat voor soort promoties ze hopen. Welke producten zouden ze dit jaar graag in de uitverkoop of in hun kerstsok zien.

Onderzoekspost op sociale media gemaakt met GoDaddy Studio

Probeer polls, ‘Dit/Dat’-berichten of vraag uw publiek om verlanglijstjes en cadeaugidsen te delen. Met het vooruitzicht van een koopje in zicht, is het een goed moment om wat goede gegevens te krijgen over welke producten of diensten het meest gevraagd zijn.

Onderzoekspost op sociale media gemaakt met GoDaddy Studio

Dit is ook een goed moment om nieuwe leads te genereren. Het vooruitzicht van een exclusieve deal, of vroege toegang tot een geweldige uitverkoop, is een goede reden voor iemand om zich aan te melden voor uw mailinglijst .

Het is ook een slim idee om deze mailinglijst met bijzondere aandacht te targeten, aangezien deze tot de klanten behoren die het meest waarschijnlijk zullen reageren op een promotie, aangezien ze al enige interesse in uw merk hebben getoond.

Voorbeelden van posts op sociale media voor Black Friday gemaakt met GoDaddy Studio

Als je tijd en energie in je promotie wilt steken en een fantastische deal wilt aanbieden die betrokkenheid activeert, is het logisch om in de dagen voorafgaand aan het hoofdevenement een zo groot mogelijk publiek te verzamelen.

Onthoud dat dit een tweerichtingsgesprek is – geen uitzending van een bedrijf.

Door actief de interesses van uw publiek te peilen door met hen te chatten, bouwt u uw merk in hun ogen op, maakt uw seizoenspromotie aantrekkelijker en heeft dit uiteindelijk een impact op uw bedrijfsresultaten.

Fase 2: Hype it up

Afbeeldingen van verkooppromoties gemaakt met GoDaddy Studio

Als je eenmaal het soort seizoenspromotie hebt vastgesteld dat je gebruikt, is het tijd om geleidelijk aan anticipatie op te bouwen. Om dit te doen, moet u de aankondigingen strategisch spreiden en uw publiek niet constant bombarderen, anders zullen ze snel uitloggen – of erger nog, uw account niet meer volgen.

Begin in plaats daarvan met het aankondigen van de promotie op uw sociale platforms. Een e-mail naar uw mailinglijst is ook een goed idee. En waarom zou u de headers van uw website niet bijwerken terwijl u toch bezig bent? Maak het onmisbaar.

Verkoopbanner gemaakt met GoDaddy Studio

Bied misschien een sneak peek, of onthul geleidelijk elementen van uw speciale aanbieding.

Als u meerdere deals aanbiedt, kunt u deze één voor één aankondigen. Of u nu producten of diensten verkoopt, overweeg om pakketten samen te stellen die een grote stimulans zijn om een grotere aankoop te doen. Misschien bouwen kleinere kortingen zich op tot een veel grotere op Black Friday zelf?

Als uw promotie een groot probleem is, laat het dan de identiteit van uw merk doordrenken voor de campagneperiode. Dat is het verschil tussen een campagne en een eenmalige actie: een campagne kan een geheel eigen look-and-feel krijgen, omdat hij zijn eigen unieke identiteit heeft.

Door wat tijd te nemen om je reeks berichten te ontwerpen, leid je ook een zekere aanwezigheid af aan deze promotie en op zijn beurt aan je merk. Als het er professioneel en weloverwogen uitziet, hebben we meer kans om het te vertrouwen te midden van de verkoopwaanzin.

Afgezien van gekke koopjes, is het nog steeds essentieel om jezelf te profileren als een merk dat al zijn beloften zal nakomen.

Social media-posts met verkooppromoties in verschillende formaten gemaakt met GoDaddy Studio

Zoals we al zeiden, wees op uw hoede voor overhyping tot het punt dat uw publiek immuun wordt voor nieuwe berichten – of zelfs geïrriteerd raakt.

Elke aankondiging zou nieuwe, bijgewerkte informatie moeten toevoegen. Vermijd het opnieuw plaatsen van dezelfde inhoud – blijf evolueren.

Markeer ook niet alleen de speciale aanbiedingen. Maak klanten bewust van uw algemene aanbod, met prijslijsten en aanbevolen producten/diensten.

Als je erg populaire artikelen of pakketten hebt, of onlangs een bestseller hebt aangevuld, laat het iedereen weten terwijl je bezig bent om meer aandacht voor je merk te trekken.

Afbeelding alt: afbeeldingen van verkooppromoties gemaakt met GoDaddy Studio

Het is nog steeds een goed moment om nieuwe leads te verzamelen en uw publiek te betrekken, dus blijf dit doen met berichten die reacties of aanmeldingen uitlokken.

Iedereen die lang genoeg pauzeert om uw site leuk te vinden, erop te reageren of uw site te bezoeken via een van deze berichten, heeft hoogstwaarschijnlijk kennis genomen van uw promotie.

Het kan de moeite waard zijn om wat marketingdollars om te zetten in een betaalde advertentie in de aanloop naar uw promotie, aangezien het rendement op uw investering een publiek is dat gegarandeerd veel verder reikt dan uw bereik van bestaande volgers, waardoor u vrij specifiek kunt worden over wie u bent’ opnieuw richten.

En onze laatste tip hier: onderschat de kracht van video niet in deze cruciale fase, waarin het belangrijker dan ooit is om uw inhoud te laten opvallen.

Bewegende beelden geven je altijd dat beetje voorsprong.

Fase 3: Verkopen, verkopen, verkopen!

Als u de grote dag(en) van uw verkoop, wedstrijd, weggeefactie of speciale gebeurtenis nadert, vestig dan zoveel mogelijk de aandacht op de tijdelijke aanbieding. Zo’n deal komt niet elke dag, weet je nog. Kort gezegd: dit is een tijd voor wat harde verkopen.

Flash-verkopen zijn een geweldig hulpmiddel om het venster voor besluitvorming te beperken en mensen ertoe aan te zetten een once-in-a-lifetime deal te sluiten.

Mensen houden van een koopje en een beetje urgentie is een geweldige manier om contemplatie te doorbreken. Niemand wil immers iets missen.

Flash-uitverkoop voorbeelden van sociale media gemaakt met GoDaddy Studio

Dit is een zeldzame kans om uw klantenbestand echt te activeren. Velen hebben misschien maanden, zelfs jaren op het hek gezeten en uw promotie is klaar om ze van een fan in een klant te veranderen.

Nu het hypen en plagen gedaan is, is het tijd om bloot te leggen wat je te bieden hebt.

Zet uw product of dienst centraal, publiceer menu’s en prijslijsten en maak uw verkoopprijzen zichtbaar.

Design is hier je beste vriend, bij het nastreven van oogbollen op je inhoud.

Dit seizoen zijn we dol op het gebruik van old school kortingsstickers in digitale vorm. Er is geen eenvoudigere manier om een korting of call-to-action (CTA) te benadrukken dan door een van deze in uw ontwerp te verwerken. Hoe complex de menselijke geest ook is, het is nog steeds moeilijk om deze heldere kleurenpracht op te merken en ze te associëren met een speciale aanbieding.

Sjablonen voor verkoopillustraties gemaakt met GoDaddy Studio

Maak onmiskenbaar duidelijk hoe u uw actie-aanbieding activeert of verzilvert.

Het aantal stappen dat een klant nodig heeft om eindelijk te krijgen wat hij zoekt, is recht evenredig met het aantal potentiële klanten dat u onderweg zult verliezen. Maak het eenvoudig en waterdicht. Iedereen die door uw promotiemechanisme moet puzzelen, verliest snel zijn interesse en geeft zijn geld uit aan de online winkel naast de deur.

Afbeeldingen van verkooppromoties gemaakt met GoDaddy Studio

Vergeet de (minder sexy) administratieve kant van het runnen van een succesvolle promotie niet.

Zorg ervoor dat u de basisprincipes behandelt, zoals het posten van openingstijden voor feestdagen, leveringstermijnen, algemene voorwaarden en alle andere relevante kennisgevingen die u moet delen.

Post op sociale media met openingstijden gemaakt met GoDaddy Studio

Gebruik tijdens de actieve periode van uw promotie uw meer kortstondige platforms (zoals IG en Facebook Stories) om regelmatig herinneringen te plaatsen om uw seizoensdeals te boeken, te kopen of anderszins te profiteren.

Het is de moeite waard om hier dat extra beetje stoom te geven.

Fase 4: Sluit de deal

De promotie is nog steeds actief totdat uw klant lacht, het product in de hand. Follow-up is van vitaal belang, dus houd hier rekening mee voordat u vastzit met te veel bestellingen om uit te voeren of een bezorgservice gesloten is vanwege de feestdagen.

Maar als er vertragingen of complicaties bij de uitvoering optreden, zorg er dan voor dat u deze informatie plaatst en met klanten communiceert.

Berichten op sociale media gemaakt met GoDaddy Studio

Uw verpakking is ook een kans om de ervaring van het zakendoen met u wat meer plezier te geven. Denk aan bedankbriefjes, stickers op de verpakking (of aan de binnenkant als gratis cadeau) en gepersonaliseerde berichten aan uw klanten. Deze kunnen allemaal worden gemaakt in GoDaddy Studio met behulp van uw campagne-identiteit.

Voorbeeld cadeaubon gemaakt met GoDaddy Studio

Voorbeeld cadeaubon gemaakt met GoDaddy Studio

Zie dit als een kans om de naald van je volledige campagne te rijgen, met dezelfde designlook en feel, van de aankondiging van je special tot het moment van uitpakken.

Dat soort follow-up laat een nagloed van professionaliteit achter, waardoor uw kansen op terugkeeractiviteiten toenemen. Het voegt ook dat persoonlijke tintje en de geest van verbinding toe – iets waar we tegenwoordig allemaal meer naar op zoek zijn.

En vergeet niet het zaadje te zaaien voor hernieuwde betrokkenheid en klanten aan te moedigen hun ervaring te delen zodra deze binnenkomt.

In de volgende fase zullen we bekijken hoe we dat kunnen doen, maar het is veel gemakkelijker om klanten te laten reageren in het midden van hun opwinding of vreugde dan dagen of weken later.

Unboxing bannerafbeelding gemaakt met GoDaddy Studio

Fase 5: Betrek uw klanten opnieuw

De eerste ervaring met uw product of dienst is het beste moment om positieve feedback van uw klanten te krijgen.

Het product uitpakken, voor de eerste keer gebruiken, de outfit/accessoire voor de eerste keer passen, uw service in realtime ervaren (spa, rondleiding, maaltijd, kapsel), of de onmiddellijke tevredenheid na (vers schoongemaakt huis, post- massagebliss, make-over glow-up, nieuwe tatoeage) bieden allemaal een kans om tevreden klanten te krijgen en u de beste vorm van reclame te bieden die voor geld gewoon niet te koop is: mond-tot-mondreclame.

Klantrecensies op sociale media die zijn gemaakt met GoDaddy Studio

Probeer incentives uit om klanten op dit moment te activeren.

Misschien kun je een soort competitie hebben om je nieuwe jurk, of kapsel, of een creatief moment met je product te showen? Misschien een recensie inruilen voor korting op hun volgende aankoop.

Het is een win-winsituatie: reeds tevreden klanten maken kans op iets extra’s, en je krijgt wat extra bereik voor nieuwe potentiële klanten in hun kanalen (zorg er echter voor dat je duidelijk maakt hoe je je tagt).

Testimonials zijn een andere vorm van puur goud die je in deze periode kunt delven. We weten allemaal hoe waardevol deze kunnen zijn bij de beslissing om een nieuw product of nieuwe dienst al dan niet te vertrouwen, dus stuur altijd een e-mail waarin om feedback wordt gevraagd na de verkoop – u kunt dit later als marketingmateriaal gebruiken.

Cruciaal is dat u uw publiek aanspreekt dankzij uw promotie, en dat momentum gebruikt om uw bedrijf steeds sterker te laten worden, in plaats van gewoon achterover te leunen en te wachten op de grote uitverkoop van volgend jaar. Deze “afterparty”-fase kan een paar dagen of zelfs weken duren – net genoeg tijd om de kloof te overbruggen tussen de volgende fase van uw doorlopende contentstrategie.

Verkooppromo gemaakt met GoDaddy Studio

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.