WordPress heeft de afgelopen drie jaar behoorlijk wat veranderingen ondergaan. In WordPress 5.0 is de Block Editor uitgebracht als onderdeel van het Gutenberg-project. Sindsdien hebben veel nieuwe functies WordPress bereikt door te beginnen in de Gutenberg-plug-in. Laten we eens kijken hoe we deze functies kunnen testen voordat ze beschikbaar zijn in WordPress-updates

Bron

Gutenberg GitHub-probleemtracker

WordPress heeft de afgelopen drie jaar behoorlijk wat veranderingen ondergaan. In WordPress 5.0 is de Block Editor uitgebracht als onderdeel van het Gutenberg-project. Sindsdien hebben veel nieuwe functies WordPress bereikt door te beginnen in de Gutenberg-plug-in. Laten we eens kijken hoe we deze functies kunnen testen voordat ze beschikbaar zijn in WordPress-updates.

Gutenberg versus blokeditor

Voeg het postlijstblok toe

De Block Editor wordt ook wel Gutenberg genoemd . Gutenberg is een plug-in waar de nieuwste functies van de Block Editor als eerste beschikbaar worden gesteld. Hoewel de Block Editor beschikbaar is voor alle WordPress die vanaf 5.0 en hoger is geïnstalleerd, kan de plug-in Gutenberg nog meer functies bieden die nog niet zijn samengevoegd met de WordPress-kernsoftware.

De functies in de Gutenberg-plug-in worden geacht klaar te zijn voor testen op een site die niet live is, maar mogelijk niet helemaal klaar is om te worden samengevoegd. Naast het testen van de functies die naar WordPress komen via de Gutenberg-plug-in, wil je misschien ook de integratie testen tussen toekomstige functies met plug-ins en thema’s die je hebt gemaakt. U kunt ook toekomstige functies vergelijken met alle trainingsbronnen die u maakt.

Volledige site bewerken

Sjabloonhiërarchie van volledige site-editor

Toen WordPress 5.8 werd gelanceerd, waren sommige functies van Full Site Editing toegankelijk als u de Gutenberg-plug-in gebruikte. Gebieden zoals Template Parts waren toegankelijk als je de Gutenberg-plug-in gebruikte en een thema dat Full Site Editing ondersteunt .

Door de combinatie van de plug-in en het thema te gebruiken, komen functies beschikbaar die nog geen deel uitmaken van de WordPress-kernsoftware. Dit is van belang wanneer u de sitefunctionaliteit voor uw klanten test. U wilt weten wat klanten mogelijk zullen ervaren wanneer hun site wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie van WordPress.

Als u bekend raakt met zoveel wijzigingen voordat deze worden vrijgegeven, kunt u zich voorbereiden en krijgt u ook de mogelijkheid om te testen en feedback te geven. Door vooraf te testen, kan je stem worden gehoord door deel te nemen aan calls voor testen of door een bug in te dienen voor Gutenberg of WordPress core-software.

De nieuwste functies in WordPress testen

Tijdens onze GoDaddy Pro Meetup hebben we elk van deze opties bekeken en uitgelegd hoe we problemen in Gutenberg’s Issue Tracker kunnen lokaliseren om te testen met Birgit Pauli-Hack van Gutenberg Times, Andy Fragen van Git Updater en door GoDaddy gesponsorde Gutenberg-ontwikkelaar George Mamadashvili . Stem hieronder af voor een diepe duik in hoe u deze plug-ins in combinatie kunt gebruiken en hoe u aan de slag kunt gaan met het testen van functies in de Gutenberg-plug-in.

Naast het installeren van de Gutenberg-plug-in vanuit de WordPress-plug-indirectory, zijn er extra manieren om nieuwe functies die naar WordPress komen te testen.

  1. WordPress Beta Tester — Met deze plug-in kunt u uw website met één klik op de knop upgraden naar de nieuwste Nightly, Beta of Release Candidate met behulp van de ingebouwde upgrader. Opmerking: dit mag niet worden gebruikt op een live site of op een beheerde hostingserver. Overweeg een lokale sandbox te gebruiken voor uw testbehoeften. Als u de absoluut nieuwste functies wilt testen, schakelt u nachtelijke updates in.
  2. Git Updater — Hoewel deze gratis plug-in geen deel uitmaakt van de WordPress-plug-in-directory, kun je toegang hebben om plug-ins te installeren vanaf GitHub en andere locaties. De Pro-functies van de plug-in maken het schakelen tussen branches, verbinding maken met privérepository’s en meer mogelijk.
  3. Gutenberg Nightlies — Als je de Gutenberg-plug-in wilt combineren om de meest recente versie van de Gutenberg-plug-in te testen, volg dan deze tips van Birgit om de nieuwste versie te krijgen
  4. Deze combineren – Zoals Birgit opmerkt over de Gutenberg Nightlies-aanwijzingen, kun je de bovenstaande plug-ins combineren om continu de nieuwste updates te ontvangen zonder dat je de nieuwe versie handmatig hoeft te downloaden.

Het bericht Gutenberg: de nieuwste updates testen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.