13 Topstrategieën voor B2B-marketeers om live virtuele evenementen te hosten en te promoten Geweldig nieuws! Het is gemakkelijker dan ooit om een virtueel evenement te organiseren. Niet zo geweldig nieuws! Elk B2B-merk waar je ooit van hebt gehoord, organiseert OOK virtuele evenementen.

Leestijd: 5 minuten

Bron

Marketeer op het podium voor virtueel publiek op monitorbeeld.

Marketeer op het podium voor virtueel publiek op monitorbeeld. Geweldig nieuws! Het is gemakkelijker dan ooit om een virtueel evenement te organiseren. Niet zo geweldig nieuws! Elk B2B-merk waar je ooit van hebt gehoord, organiseert OOK virtuele evenementen. En de meesten van ons zijn het beu om 24/7 naar een scherm te staren. Dat betekent niet om geen virtuele evenementen te doen. Maar het betekent wel dat we strategischer moeten zijn om er een samen te stellen. Je moet al je marketingkracht en bekwaamheid gebruiken om ervoor te zorgen dat je evenement wordt bijgewoond en dat de bezoekers een geweldige ervaring hebben. Laten we een paar dingen bekijken die je voor, tijdens en na een virtueel evenement kunt doen om het naar een hoger niveau te tillen. 13 Topstrategieën voor virtuele evenementen Van contentmarketing tot organisch sociaal, een succesvol virtueel evenement maakt gebruik van alle tools in de toolkit van uw marketeers. Daarnaast zijn er enkele overwegingen die uniek zijn voor dit specifieke kanaal. Voorafgaand aan het evenement: strategie en promotie 1 — doelen stellen Begin uw evenementproces door doelen te stellen voor het zakelijke doel dat u wilt bereiken. Als u bijvoorbeeld de bekendheid van het merk vergroot, wilt u influencers en opinieleiders hebben die een breed publiek aanspreken. Maar als u wilt dat bezoekers een demo boeken nadat ze aanwezig zijn geweest, bent u op zoek naar een kleiner maar zeer gericht publiek. Dit is de eerste beslissing die uw promotiestrategie en zelfs uw inhoud zal bepalen. 2 — Kies een platform Er is momenteel een potentieel verbijsterende reeks virtuele platforms. Ze variëren van zoiets eenvoudigs als livestreaming op Facebook of Instagram, tot virtuele conferentiezalen op bedrijfsniveau met meerdere aanpasbare kamers. Wij vinden LinkedIn Events een goede middenweg tussen deze uitersten. Er zijn tal van gebruiksvriendelijke tools ingebouwd die het meer aanpasbaar en interactiever maken dan een platte livestream, maar het heeft geen budgettaire toeters en bellen. Dat gezegd hebbende, als u een onderneming bent die op zoek is naar een allesomvattende hostingoplossing, zijn er tal van opties. Deze blogpost bevat een overzicht van enkele van de meest populaire. Welk platform je ook kiest, zorg ervoor dat je een back-upplan hebt. Als je LinkedIn Livestream bijvoorbeeld mislukt, wees dan klaar om op YouTube te rollen. 3 — Vooraf opnemen en/of oefenen Een virtueel evenement hoeft niet 100% live te zijn — het zou zelfs een betere publiekservaring kunnen zijn als dat niet zo is. Je kunt een paar vooraf opgenomen sessies presenteren, opgevrolijkt met b-roll en muziek, om de pratende hoofden in evenwicht te brengen. Of je nu ervoor kiest om vooraf op te nemen of niet, het is een goed idee om je segmenten voor het evenement zelf te oefenen. 4 — Plan je ‘oorlogsruimte’ Tijdens het evenement wil je een team van mensen hebben dat achter de schermen coördineert (meer hierover in de volgende sectie). Dit is het moment om erachter te komen wie er dienst heeft, welke taken ze zullen uitvoeren en hoe het team zal communiceren als je op afstand werkt. Sommige van onze klanten werken met een instant messaging-platform, gecombineerd met een intern videogesprek om iedereen verbonden te houden. 5 — Stel een agenda in Uw virtuele evenement moet zeer gestructureerd zijn – gasten moeten precies weten wat ze krijgen en in staat zijn te plannen voor de tijden die ze willen bijwonen. Wanneer u de agenda instelt, zorg er dan voor dat u ook voor interactieve segmenten plant. Geef het publiek de kans om iets aan het gesprek toe te voegen en actief te zijn in plaats van passief. [bctt tweet=””Uw virtuele evenement moet zeer gestructureerd zijn – gasten moeten precies weten wat ze krijgen en kunnen plannen voor de tijden die ze willen bijwonen.” — Joshua Nite @NiteWrites” gebruikersnaam=”toprank”] 6 — Promoot & Versterk De bovenstaande tips helpen het webinar soepel te laten verlopen. Nu is het een kwestie van mensen mee te krijgen. Begin met een beetje contentmarketing: gebruik je blog om de sprekers en het onderwerp te introduceren. Voeg ook een bericht toe aan uw nieuwsbrief. Plaats op sociale media organische berichten waarin u uw publiek vraagt om vragen in te dienen en overweeg betaalde advertenties om zich voor het evenement te registreren. Als je op LinkedIn Events zit, kun je een naadloos registratieproces aanbieden. En natuurlijk neemt ons bureau altijd influencers mee in de promotiestrategie. Rust uw presentatoren uit met afbeeldingen en berichten op sociale media die ze kunnen gebruiken om het even voor hun publiek te versterken. Tijdens het evenement: ondersteuning en betrokkenheid 7 — Schermvragen en deelnemen aan chat Ik noemde de ‘war room’ hierboven – tijdens het evenement zouden er een paar moderators moeten zijn die zich bezighouden met het beheren van de betrokkenheid van het publiek. Deze mensen kunnen feedback vragen in de chat, belangrijke afhaalrestaurants in realtime posten op sociale media en vragen van het publiek screenen voor een Q&A. Dit team maakt het gemakkelijker voor uw presentatoren en gastheer om zich te concentreren op wat ze aan het doen zijn, in plaats van te proberen het publiek te betrekken. 8 — Zorg voor een speciale sociale ruimte Eén ding dat een virtueel evenement meer als een fysiek evenement laat voelen: een plek om te chatten, socializen en netwerken. Sommige virtuele platforms hebben deze ruimtes ingebouwd – het zijn virtuele kamers met ruimtelijke audio waarmee mensen in kleine gespreksgroepen kunnen breken. Als uw platform deze functie niet heeft, overweeg dan een service als Gather , Topio of Bramble . Zorg ervoor dat je ook een moderator of twee in die ruimte hebt om vragen te beantwoorden en de orde te bewaren. 9 — Blijf promoten tijdens het evenement Alleen omdat het evenement is begonnen, wil nog niet zeggen dat het promotiewerk klaar is. Je team zou op sociale media moeten posten – vooral Twitter, voor de directheid – om afhaalrestaurants te delen en terug te linken naar het evenement zelf. Je kunt mensen blijven uitnodigen om mee te doen zolang het evenement loopt. Na het evenement: evaluatie en herbestemming 10 — Debriefing van uw team Terwijl het evenement nog vers in ieders geheugen zit, kunt u een vergadering houden om te bespreken wat er goed ging, wat beter kan en wat u de volgende keer kunt verbeteren. Het is ook een goede gelegenheid om belangrijke zaken eruit te halen en kansen voor herbestemming te ontdekken. [bctt tweet=””Terwijl het evenement nog vers in ieders geheugen zit, kun je een vergadering houden om te bespreken wat er goed ging, wat er beter kan en wat je de volgende keer kunt verbeteren.” — Joshua Nite @NiteWrites” gebruikersnaam=”toprank”] 11 — Maak een bericht met hoogtepunten Verzamel de belangrijkste tips van uw virtuele evenement in een blogpost. Je kunt het bericht delen met je influencers om ze opnieuw te activeren en het bewustzijn voor je volgende evenement te vergroten. 12 — Hoogtepunten van influencers delen Maak posts op sociale media met afbeeldingen met citaten van het evenement. Zorg ervoor dat je je influencers uitrust met afbeeldingen en berichten die ze kunnen gebruiken om ook de afhaalblog te promoten. 13 — Stuur een bedankmail Als uw virtuele evenement registratie vereist, heeft u nu een e-maillijst die (verstandig) kan worden gebruikt om toekomstige evenementen te promoten. Stuur een e-mail om mensen te bedanken voor hun aanwezigheid, en laat ze zich aanmelden voor e-mails van het merk, of alleen e-mails over toekomstige evenementen, of volledig afmelden. Een virtueel perfect evenement Virtuele evenementen zijn de afgelopen twee jaar enorm geëvolueerd – het blijkt dat noodzaak echt de moeder van de uitvinding is. Zolang je een virtueel evenement benadert met dezelfde diepgaande strategie die je zou gebruiken voor een persoonlijk evenement, kun je het gedenkwaardig maken voor je gasten en de moeite waard maken vanuit een zakelijk perspectief. Bekijk Lee Odden’s post over virtuele evenementen, podcasting en Clubhouse voor meer informatie.

De post 13 beste strategieën voor B2B-marketeers om live virtuele evenementen te hosten en te promoten verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.