Een verkoop gebruiken om meer klanten te krijgen

Leestijd: 7 minuten

Bron

koekjes op een pan

Nu we allemaal in het reine komen met het nieuwe winkellandschap na een wereldwijde pandemie, is het zeker de moeite waard om te onderzoeken hoe je een verkoop kunt gebruiken om meer klanten binnen te halen. Het verlagen van uw prijzen kan een noodzakelijke kortetermijnactie zijn, maar het mag niet naar wanhoop stinken.

Een goede verkoop is duurzaam voor uw bedrijfsresultaten en wordt verwelkomd door klanten die het benauwd hebben.

Het is ook een geweldige kans om mensen eraan te herinneren dat je nog steeds open bent voor zaken, terwijl je je aanpast aan een nieuwe realiteit.

Hoe u een verkoop kunt gebruiken om meer klanten te krijgen

GoDaddy Studio-sjablonen voor gezondheidsverkoop

De verkoop is een beproefde en vertrouwde manier om uw bedrijf te promoten, de omzet te verhogen en mensen een goed gevoel te geven over hun aankoop. Uiteindelijk voelt iedereen zich graag een winnaar als ze weglopen met een koopje.

Als ze goed zijn gepland, zijn ze een geweldige stimulans voor de korte termijn om:

 • Spike interesse
 • Klanten winnen
 • Breng een product in beweging

Al deze kunnen net zo waardevol zijn voor de motivatie als voor uw bedrijfsresultaten.

Waarom het lanceren van een verkoop belangrijk is voor kleine bedrijven

Voor kleine bedrijven kan een strategische verkoop het zachte duwtje zijn om een nieuwe klant te converteren van “Ik ben geïnteresseerd” naar “Ja, misschien ook”.

Als u net begint en voet aan de grond probeert te krijgen op een drukke markt, kunt u beginnen met een verleidelijk introductieaanbod.

Dit is een briljante manier om:

 • Laat uw bedrijf opvallen
 • Promoot uw merk
 • Trek een aantal van de meer wispelturige volgers van uw concurrent aan

Voor bestaande klanten en volgers kunt u kortingen presenteren als exclusieve beloningen om loyaliteit op te bouwen.

Het goed behandelen van uw kernklanten is het belangrijkste.

En met de juiste boodschap kan een verkoop de manier zijn waarop uw merk mensen helpt in een tijd waarin geld moeilijk te vinden is.

Vermijd veelvoorkomende valkuilen bij prijsbepaling

Wees voorzichtig bij het sleutelen aan de prijs van uw product. Uw product is onlosmakelijk verbonden met de gepercipieerde waarde en een verkoop van ‘90% korting’ of ‘vijf voor de prijs van één’ kan een paar rode vlaggen oproepen voor slimme shoppers.

Evenzo houdt de door de zon gebleekte poster “Opruiming” die het hele jaar door op uw raam heeft geplakt, niemand voor de gek. Denk eraan om spaarzaam om te gaan met verkopen en een specifiek doel voor ogen te stellen. Dit kan een seizoensgebonden traditie zijn of een 24-uurs flash-actie. Welke route u ook kiest, doe het zorgvuldig en zorg ervoor dat het telt.

Ontwerptips om op te vallen‍

voorbeelden van verkoopafbeeldingen gemaakt in GoDaddy Studio

Het belangrijkste is dat mensen weten van je promotie. Neem de tijd om een aantal opvallende posters te ontwerpen en verspreid het woord wijd en zijd. Gebruik de onderstaande tips om u op weg te helpen.

Wees brutaal, maar blijf trouw aan jezelf: als er ooit een excuus was om gedurfde kleuren te gebruiken en lettertypen weer te geven, dan is dit het wel. Maar blijf vooral trouw aan de identiteit van uw merk.

Gebruik beweging om de aandacht te trekken: het is de moeite waard om GIF’s of een videosjabloon te gebruiken om op te vallen in de feeds van sociale media van mensen.

Zorg ervoor dat uw call-to-action (CTA) duidelijk en onmisbaar is: potentiële kopers moeten precies weten wat de special is en wat ze moeten doen om deze te krijgen. Het mechanisme te ingewikkeld maken, of voorwaarden in de kleine lettertjes stoppen, is de gemakkelijkste manier om een voorsprong te verliezen en frustratie te veroorzaken.

Genereer van tevoren een hype: het creëren van FOMO en het opbouwen van een hype is van cruciaal belang voor het succes van uw verkoop en het promoten van uw merk. Anticipatie en beperkte beschikbaarheid dienen als brandstof voor het vuur als het gaat om promoties.

Vermijd het recyclen van hetzelfde posterontwerp: hierdoor kan het na verloop van tijd onzichtbaar worden. Probeer in plaats daarvan verschillende ontwerpfasen te plannen die leiden tot uw verkoop. Je kunt vergelijkbare esthetiek gebruiken om de interesse vast te houden en de indruk te wekken dat iets met de dag groeit.

Bovendien kan het verspreiden van vergelijkbare promo-ontwerpen over verschillende platforms ook alleen maar helpen bij het opbouwen van bewustzijn.

Zo kan GoDaddy Studio helpen

Gelukkig heeft GoDaddy Studio specifieke lay-outcollecties waarmee je je eigen verkooppromo kunt ontwerpen. Hiermee kunt u eenvoudig een campagne op meerdere platforms maken die leidt tot uw bedrijfspromotie. Plaats eenvoudig uw eigen afbeeldingen en tekst in deze vooraf ontworpen sjablonen voor een strak en mooi ontwerp in enkele minuten.

Naast de specifieke promotie die voorhanden is, maakt het inpakken van uw marketingmateriaal met een coherent en professioneel ontwerp een geweldige indruk op uw merk.‍

Gerelateerd: GoDaddy Studio — Maak opvallende afbeeldingen voor uw merk

Gebruik een marketingkalender‍ om te helpen bij het plannen van promoties

Profiteer van seizoenskansen. Veel industrieën (met name mode) werken volgens de wisselende seizoenen.

Uitverkoop is het perfecte moment om uw voorraad op te frissen en klanten daarbij een aantal voordelen te bieden.

Speciale feestdagen kunnen variëren van Pasen tot Nationale Pannenkoekendag. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van datums als deze met betrekking tot verkopen, vooral als ze aansluiten bij de voorkeuren en interesses van uw publiek. U kunt ze ook gebruiken voor extra promotiekracht om zinvolle betrokkenheid bij uw doelgroep te stimuleren.

Belangrijkste marketingtactieken om te proberen

Dit zijn enkele varianten van de kortingsactie die u misschien wilt proberen voor uw eigen merk of kleine onderneming. Laten we ze hieronder bekijken.

De seizoensverkoop‍

De seizoenen verschuiven in zeer handige fasen van drie maanden, waardoor vier basisverkopen per jaar mogelijk zijn. Deze verschuivingen zijn essentieel voor mode (of iets in de mode) om het aanbod trendy te houden.

Het voordeel is dat consumenten deze verwachten, dus je zult een gretig publiek hebben dat uitkijkt naar kortingen. Maar u zult hard moeten werken om op te vallen en de concurrentie te overtreffen.

Off-peak deals werken ook goed voor seizoensgebonden industrieën zoals:

 • Toerisme
 • Zwemkleding
 • Restaurants

Ze doen dit vaak om de zaken tot in de stille tijden door te laten gaan.

Speciale dagen

Terwijl seizoensverkopen vrij algemeen zijn, helpen speciale dagen u bij het vinden en targeten van een relevant publiek waarop u uw merk kunt promoten. De meeste merken plannen deze dagen van tevoren in een marketingkalender .

Maar naast voor de hand liggende feestdagen zoals Kerstmis en Halloween, wilt u uitkijken naar vieringen die aansluiten bij uw product en uw publiek. Er zijn veel speciale dagen voor de volgende niche-doelgroepen:

 • Yoga
 • Ambachtelijk bier
 • Mentale gezondheid
 • De omgeving
 • Vrouwen in de techniek
 • Bulldogs
 • Hotdogs

Het jubileum van uw bedrijf en andere mijlpalen tellen ook mee, dus profiteer waar u kunt!

De exclusieve verkoop‍

Je hebt hard gewerkt om de volgers te krijgen die je hebt, dus het is de moeite waard om ze zich speciaal te laten voelen, zodat ze terugkomen voor meer.

Onderschat nooit de marketingkracht van een tevreden klant.

Een exclusieve verkoop heeft meer kans op een grotere betrokkenheid, aangezien u verkoopt aan mensen die uw merk al kennen (en hopelijk houden van).‍

Banners voor vakantieverkoop

Mysterie aanbiedingen‍

Intrigeer nieuwe klanten door een reeks variabele kortingen of speciale aanbiedingen aan te bieden om uw bedrijf te promoten. Deze promo’s kunnen variëren van 10% tot 50% korting en verleiden de klant om op de aanbieding te klikken om te zien of het hun geluksdag is of niet.

Als ze uiteindelijk een korting krijgen aangeboden aan de hogere kant van het spectrum, is de kans groot dat ze het als een teken zien en de kans grijpen. Als je het goed doet, kunnen mystery deals aantrekkelijker zijn en persoonlijker aanvoelen.

Aanmeldingsspecials‍

Een van de meest faalveilige manieren om een potentiële klant te werven, is met een aanmeldingsaanbieding. Je kunt het zien als een zeer schone en wederzijds voordelige overeenkomst. Terwijl jij een nieuwe lead krijgt, krijgen ze een slechte deal bij hun eerste aankoop of sessie. Iedereen wint!

Het activeren van een nieuwe klant is een van de moeilijkste dingen om te doen voor een klein bedrijf, dus het is de kosten en moeite waard om dit te stimuleren. Door ze simpelweg in je baan te brengen (via een nieuwsbriefaanmelding of social media follow) is het de moeite waard om iets terug te doen. Als een klant zich vanaf het begin opgemerkt of verzorgd voelt, is dat een goed voorteken voor de verdere reis.‍

Koop een krijg een

Aah, de klassieke BOGO-techniek. Er is een reden waarom we allemaal de uitdrukking “Koop er één, één krijgen” zo goed kennen. Het werkt als een charme om de verkoop op te voeren, omdat het erg moeilijk is om nee te zeggen tegen gratis of afgeprijsde dingen.

Een goede BOGO-promo werkt uitstekend om een breder scala aan producten aan uw klanten te introduceren.

Een snoepverkoper kan bijvoorbeeld merken dat een klant geniet van iets met watermeloensmaak en een limoensmaak als toevoeging suggereren. U kunt het ook gebruiken om nieuwe klanten te werven door uw aanbieding zo in te stellen dat deze met een vriend wordt gedeeld.

Controlelijst‍

Voordat je live gaat, moet je ervoor zorgen dat je de benodigdheden hebt. Gebruik de onderstaande checklist om uw verkoop effectief te lanceren en uw merk beter te promoten.

Tijdlijn

Maak een tijdlijn om vooruit te plannen en gebruik de volgende vragen als leidraad:

 • Wanneer begint en eindigt het?
 • Zijn er verschillende fasen in de verkoop?
 • Wanneer ga je er reclame voor maken?

Als u deze vragen beantwoordt, wordt het kader voor de rest van uw parameters opgesteld.

Succes meten‍

Als u zich richt op doelen en doelstellingen, krijgt u een duidelijke richting over hoe u succes kunt meten. Stel uzelf de volgende vragen voordat u aan de slag gaat:

 • Wat hoop je te bereiken met deze promotie?
 • Gaat het alleen om het aantal verkochte eenheden?
 • Ben je meer geïnteresseerd in nieuwe leads of het behouden van klanten?

Zodra u deze antwoorden heeft, gaat u na hoe u succes gaat meten (Google Analytics is een goed begin). U zult veel leren voor toekomstige promoties door deze gegevens in de gaten te houden.

Voorwaarden

Wacht niet tot een ontevreden klant of een verwoestende maas in de wet opduikt. Neem even de tijd om de basisvoorwaarden door te nemen en bekend te maken. Plaats ze op je website of ergens in je sociale post.

Onmisbare posts op sociale media‍

Zichtbaarheid in uw posts op sociale media kan niet genoeg worden benadrukt. En hoewel de aandacht trekken voor uw verkoop één ding is, is het een ander ding om het aantrekkelijk en goed georganiseerd te laten lijken.

Dat is wat een goed ontwerp doet.

Een professioneel ontwerp roept een kwaliteitsproduct of -dienst op. Niemand hoeft te weten dat je het zelf hebt gemaakt in GoDaddy Studio . Probeer het gratis uit en zie hoe het u tijd en geld bespaart.

Alle afbeeldingen zijn beschikbaar als bewerkbare sjablonen in GoDaddy Studio.

Het bericht Hoe je een verkoop kunt gebruiken om meer klanten binnen te halen, verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.