Geoffrey George: webpagina’s door Geoff

Leestijd: 7 minuten

Bron

Geoffrey George beheert webpagina’s van Geoff en bouwt en herontwerpt websites vanuit zijn kantoor in Saint Ignatius, Montana. Volg hem op LinkedIn , Twitter en Facebook .

De WHO:

Aangezien een bedrijfsnaam zo centraal staat in een merk, hechten we er vaak veel belang aan. Hoe ben je op een naam gekomen en wat vind je ervan nu je al een tijdje in het vak zit?

Mijn vrouw en ik hebben een paar namen overwogen voor een website-ontwerpbedrijf voordat ‘Webpages by Geoff’ de naam werd die we er het beste voor vonden. Ik vind het nog steeds leuk omdat het een eenvoudige en flexibele naam is die het belangrijkste dekt wat ik doe: websites maken of een enkele webpagina voor klanten die reclame maken voor een product of dienst en alle andere activiteiten rondom het maken van webpagina’s kan omvatten.

Wat is uw fysieke locatie?

Ik werk vanuit mijn thuiskantoor in een heel klein stadje, Saint Ignatius, Montana (ongeveer 1.000 inwoners), waar ik nu al meer dan een jaar woon. Ik heb tijd doorgebracht in de kantoren van klanten om een beter inzicht te krijgen in hun dagelijkse activiteiten.

Bij sommige merken is locatie een belangrijk onderdeel. Is er iets aan de plek waar je woont en werkt dat je eigen merk heeft gevormd?

De zeer nuchtere, eenvoudig levende sfeer van Saint Ignatius, dat deel uitmaakt van een veel groter gebied dat soms Big Sky Country wordt genoemd, helpt me om de juiste mentaliteit te hebben om eenvoudige, aantrekkelijke websites te maken. Het grootste deel van deze locatie is dat ik kan uitbreiden om op een eenvoudige manier grotere diensten te kunnen doen. Ik zie soms klanten in de plaatselijke supermarkt en het is leuk om te praten over het leven en het gezin in een kleine stad. Webpagina's door Geoff-logo

Hoe zou u uw professionele ervaring en achtergrond omschrijven?

Ik begon al op jonge leeftijd te leren en te experimenteren met BASIC programmeren. Ik heb zoveel geleerd in mijn computerklas voordat ik afstudeerde van de middelbare school in Centraal Florida en mijn opleiding voortzette aan een plaatselijke universiteit in Florida. Ik had een middelbare schoolvriend die bij een radiostation van een nabijgelegen universiteit werkte en ik leerde en oefende HTML met hem terwijl hij pauze had. Ik heb toen computernetwerken, HTML en Visual Basic-programmering gestudeerd aan het technische instituut van ITT – Tampa. Ik heb altijd een computer gehad en wilde zoveel mogelijk leren en oefenen. Ik heb tijdens mijn carrière veel websites gemaakt en opnieuw ontworpen, waaronder die van mezelf.

Kunt u de omvang van uw operatie beschrijven?

Zoals de naam al doet vermoeden, bouwen we nieuwe websites en herontwerpen we bestaande websites. Ik werk aan optimalisatie voor snelheid, afbeeldingen en zoekmachines voor elke website. We gaan naar de fysieke locatie van een bedrijf om foto‘s te maken en accepteren en bewerken foto’s om op een website op te nemen. We houden ervan om waar mogelijk naar evenementen (inclusief congressen) te reizen om foto’s te maken en ook inhoud voor website- of blogwerk te krijgen. We hebben algemeen computerhardware- of softwaregerelateerd werk gedaan voor klanten terwijl we voor hun websitebehoeften zorgden.

Sommige ondernemers beschrijven een aha! moment, het moment dat ze besloten dat het tijd was om het heft in eigen handen te nemen. Kun je een van die momenten beschrijven die je hebt gehad?

Een jaar of twee heb ik de website van een medewerker gemaakt en beheerd, samen met de details van hun GoDaddy-account. Op een dag drong het tot me door, hey, ik kan hetzelfde doen, maar nu voor mezelf. Waarom niet? Dus toen begon ik mijn eigen website in mijn eigen account.

De wat:

Aan wat voor soort projecten werk je het liefst?

Ik vind het leuk om websites te maken voor lokale kleine bedrijven. Het is geweldig om aantekeningen van klanten die op post-it-notities of kladblokpagina’s zijn geschreven om te zetten in een geweldige website die ze graag in werking zien. Ik kijk graag naar een bestaande website die een klant volledig wil veranderen naar een site die hij beter vindt. Ik hou van projecten die me een uitdaging geven om iets nieuws te leren om ze te voltooien. Projecten waarvoor foto’s moeten worden gemaakt of bewerkt of een reis moet worden voltooid, zijn ook welkom.

Kunt u uw typische klant beschrijven (als u een typische klant hebt)?

Momenteel is mijn typische klant een klein bedrijf dat een product of dienst verkoopt of online ideeën promoot. Onderweg kan dit veranderen.

S ometimes we in een positie waar het nodig is projecten af te slaan. Hoe zien die situaties er voor jou uit en hoe ga je ermee om?

Ik ben een eenmanszaak, dus ik heb een paar situaties gehad waarin ik het nodig vond om projecten af te wijzen. Wanneer ik bezig ben met het halen van een deadline met het projectwerk van de huidige klant, kan ik besluiten om geen nieuwe aan te nemen. Ik had een situatie met een strakke deadline om de website van klant A af te maken toen klant B me vroeg om een website voor hen te maken tegen bijna dezelfde andere deadline en ik het verzoek van de nieuwe klant moest afwijzen.

Ik heb twee klanten gehad die me vroegen om een project te doen in situaties die ik onredelijk vond. Die twee potentiële klanten vroegen me om volledig te geloven in de inhoud die ik op hun websites zou plaatsen en deze te ondersteunen, en dat kon ik niet, dus ik heb die projecten afgewezen. In die gevallen heeft een andere persoon die ik heb aanbevolen de websites gedaan.

Prestaties zijn altijd belangrijk, maar soms moeten we ook goed op waarde letten. Hoe positioneert u de producten en diensten van GoDaddy voor uw klanten?

Ik luister aandachtig naar en documenteer wat de klant wil bereiken op zijn website. Dan raad ik de GoDaddy-producten en -services aan die het beste bij hun behoeften passen. Mijn klanten hebben vaak al een GoDaddy-account met een domeinnaam die is ingesteld op aanbeveling van iemand anders, maar weten niet welke andere services ze nodig hebben, dus ik raad die andere GoDaddy-services aan.

Kun je een project beschrijven waarvan je denkt dat het je op je best is?

Een tijdje terug in de pre-pandemische wereld reisde ik naar de Consumer Electronics Show in Las Vegas om foto’s te maken, te bewerken en te posten, samen met gedocumenteerde interviews met een paar specifieke hypermoderne elektronicaleveranciers om blogposts te maken op een productrecensiewebsite /blog. Dit project ging zo goed dat veel mensen de berichten leuk vonden en erop reageerden om een geweldige online community-discussie te creëren.

Ik heb een website gemaakt voor de autoreparatiewerkplaats van mijn stad, stuartshometownauto.com. De twee eigenaren en ik zijn erg blij met het resultaat. Ik heb een aantal keer met hen overlegd om de juiste look en functionaliteiten op de site te krijgen. Ik onderhoud deze site door maandelijks afbeeldingen toe te voegen of te vervangen. Het was aanvankelijk niet op GoDaddy gebouwd, omdat ze al een account hadden bij een concurrerende provider toen ik werd aangenomen om aan het project te werken. We bespreken en werken eraan om het over te zetten naar een GoDaddy-oplossing.

Ik vind GoDaddy Pro ook erg leuk voor het onderhouden van websites. De uptime-, beveiligings- en snelheidscontroles die beschikbaar zijn op het dashboard zijn geweldig om de toestand van een site te testen.

het hoe:

Een voor de hand liggende maatstaf voor het meten van ons eigen succes is hoeveel je hebt betaald versus hoeveel tijd het kostte. Wat zijn hier in uw ervaring de voor- en nadelen?

Het is belangrijk om te proberen mijn uur- of vast tarief af te stemmen op de tijd die ik heb besteed, om zo efficiënt mogelijk te zijn. Er zijn een paar momenten dat de tijd die nodig was om een project af te ronden en de tevredenheid van de klant te hebben, belangrijker was dan hoeveel ik betaald kreeg. Door de tevredenheid van de klant belangrijker te vinden dan de betaling in eerste instantie, heeft de klant soms een bonusbetaling of een ander blijk van waardering toegevoegd waardoor de tijd de moeite waard was om te besteden.

Hoe past GoDaddy Pro in wat je doet? Kun je manieren aanbevelen om er het meeste uit te halen, vooral aan iemand die net begint?

GoDaddy Pro past goed in de websites die ik heb gemaakt, omdat ik klantenwebsites heb die ik via dat programma beheer. Het is echt geweldig om WordPress-updates en plug-insupdates te kunnen doen en de uptime en beveiliging rechtstreeks vanuit één dashboard te kunnen bewaken. Ik denk dat het starten van een klantproject in GoDaddy Pro en het blijven communiceren met hun site de beste manier is. Zodra hun WordPress-installatie binnen het account is ingesteld, denk ik dat het het beste is om GoDaddy Pro te gebruiken om die site consistent te onderhouden.

Stel je voor dat je terug zou kunnen reizen in een tijdmachine naar een punt waar je dacht: vergeet dit. Ik ben klaar! Welk advies zou je jezelf geven?

Ik zou tegen mezelf zeggen dat het oké is om voor een korte tijd gefrustreerd te zijn en te zeggen: Vergeet dit ik ben er klaar mee. Reageer echter niet op wat u zojuist hebt gezegd. Doe een stapje terug, neem een pauze, haal diep adem en benader het probleem opnieuw met een nieuwe mindset. Geef nooit op. Ik zeg, verander die frustratie in positieve energie om mezelf gemotiveerd te houden om te blijven proberen, denk ik dat het beste is.

Wat is je afscheidsschot voor mensen die willen zijn zoals jij als ze groot zijn?

Ga je droom na en ga er met heel je hart voor. Doe je best om te leren wat je kunt en oefen het om er zo goed mogelijk mee te worden. Wees zo optimistisch als je kunt om jezelf te motiveren om aan dingen te werken om met hen te slagen.

Het bericht Geoffrey George: webpagina’s door Geoff verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.