De feestdagen zijn altijd de drukste (en meest winstgevende) tijd van het jaar als het gaat om zowel de detailhandel als de e-commerceverkoop. 2021 zal niet anders zijn – de vakantieverkopen van dit jaar zullen naar verwachting tussen 7% en 9% groeien vanaf 2020, terwijl de verkoop van e-commerce vakanties naar verwachting met maar liefst 15% zal groeien

Leestijd: 8 minuten

Bron

De feestdagen zijn altijd de drukste (en meest winstgevende) tijd van het jaar als het gaat om zowel de detailhandel als de e-commerceverkoop. 2021 zal niet anders zijn – de vakantieverkopen van dit jaar zullen naar verwachting tussen 7% en 9% groeien vanaf 2020, terwijl de verkoop van e-commerce vakanties naar verwachting met maar liefst 15% zal groeien.

Het is duidelijk dat de feestdagen een belangrijke tijd zijn voor bedrijven van elke omvang en bedrijfstak. Maar wat als u nieuwere handelaren heeft die tijdens de feestdagen niet hebben verkocht, of die al eerder hebben geprobeerd om tijdens de feestdagen te verkopen en niet zo succesvol zijn geweest als ze zouden willen? Of misschien zijn ze nieuw in e-commerce en hebben ze helemaal niet veel online verkoopervaring?

Als aanbieder van e-commerceplatforms is het korte antwoord: u helpt hen. Maar wat is een goede manier om uw verkopers te helpen succesvol te verkopen tijdens de feestdagen? Door hen aan te moedigen om verkoopevenementen voor de feestdagen te lanceren.

Begin zo snel mogelijk

Het klinkt misschien cliché, maar hoe eerder uw verkopers met dit proces kunnen beginnen, hoe beter. Het opzetten van verkoopevenementen, vooral onder uw meer onervaren handelaren, vereist een behoorlijke hoeveelheid planning en u wilt uw handelaren aanmoedigen om vroeg te beginnen, zodat ze voldoende tijd hebben om dingen op hun plaats te zetten.

Idealiter willen handelaren hun verkoopevenementen voor de feestdagen, indien mogelijk, in oktober of zelfs september hebben gepland. Uit gegevens blijkt dat Amerikaanse consumenten steeds vroeger beginnen met winkelen voor de feestdagen: 52% van de shoppers zei dat ze in oktober of eerder met hun kerstinkopen voor 2021 zouden beginnen, wat meer is dan 39% van de Amerikaanse consumenten die zeiden dat ze hun vakantie in 2019 zouden beginnen winkelen voor het einde van oktober van dat jaar.

Dus, zoals het oude gezegde luidt: “De vroege vogel krijgt de worm.”

Bereid de online winkels van tevoren voor

Het hele punt van een verkoopevenement voor de feestdagen is om meer verkeer naar handelswinkels te trekken tijdens de feestdagen.

Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat uw verkopers – en misschien nog belangrijker, hun websites en online winkels – meer verkeer aankunnen?

Met dat in gedachten zijn er een paar stappen die uw verkopers kunnen nemen om ervoor te zorgen dat hun online winkel zowel het toegenomen klantenverkeer kan beheren als kopers kan aanmoedigen om aankopen te doen:

 • Maak een promokalender
 • Zorg ervoor dat websites van verkopers beschikbaar zijn
 • Verhoog de aanwezigheid op sociale media
 • Gebruik promotietools

Maak een promokalender

Er gebeurt veel tijdens de feestdagen voor zowel shoppers als handelaren, en er is ook veel om recht te houden. Wat waren de details van die promo? Wanneer is de verzenddeadline voor een bepaalde vervoerder? Welke maat van dat shirt dat je leuk vindt, is het snelst uitverkocht?

Om uw verkopers een beetje gemoedsrust te geven, kunt u ze aanmoedigen om een promotiekalender voor de feestdagen te maken, zodat ze gemakkelijk kunnen zien waar en wanneer ze hun promoties gaan houden. Om er een te maken, hebben uw verkopers twee dingen nodig: een lijst met gerichte promo’s en een lijst met promotiemateriaal.

Voor de lijst met gerichte promo’s laat u uw verkopers beoordelen welke artikelen ze het meest verkopen (of de meeste inkomsten genereren) en ook wanneer ze het meeste van hun verkopen behalen. Ze kunnen deze informatie vervolgens gebruiken om te bepalen welke producten ze moeten gebruiken om hun promo-verkoop te stimuleren en wanneer ze de daadwerkelijke promo’s moeten plannen.

Als hun belangrijkste producten bijvoorbeeld dure ‘impulsaankopen’ zijn, zullen hun verkopen waarschijnlijk vroeg in het winkelseizoen of op het allerlaatste moment voor de vakantie zelf plaatsvinden. Aan de andere kant, als hun belangrijkste producten dure, beslissingsintensieve artikelen zijn, kunnen shoppers wachten tot traditionele verkoopdagen zoals Black Friday of Cyber Monday om te zien of ze korting kunnen krijgen.

Trouwens, hoewel Black Friday en Cyber Monday twee van de grootste en bekendste winkeldagen van de feestdagen zijn, moet u uw verkopers laten weten dat het een goed idee is om hun promotie-evenementen over het seizoen te spreiden, zodat ze opvallen en meerdere mogelijkheden om de vakantieverkopen te stimuleren.

Nu, voor de lijst met promotiemateriaal , laat uw verkopers alle dingen verzamelen die ze bij de hand hebben voor hun promoties, zoals advertenties, afbeeldingen, banners, e-mails, enzovoort. Missen ze iets? Zo ja, waar zitten de hiaten?

Zodra die informatie bekend is, hebben uw verkopers de tijd om dit onderpand te creëren voorafgaand aan hun daadwerkelijke promoties en hoeven ze zich niet te haasten met het werken tot hun deadline, wat zou moeten helpen de stress tijdens de feestdagen te verminderen.

Zorg ervoor dat websites van verkopers beschikbaar zijn

We zijn er allemaal geweest – u typt een URL in of klikt op een link in de verwachting naar een winkelwebsite te gaan, maar in plaats daarvan ziet u alleen een foutmelding: de website is uit de lucht.

Als shopper is dit zowel frustrerend als vervelend, maar het heeft niet zoveel invloed op je leven: je kunt het de volgende dag opnieuw proberen, of kijken of je het gewenste product kunt vinden bij een andere website of winkelier. Maar als handelaar kan dit verwoestend zijn, vooral als de uitvaltijd van deze website u uiteindelijk veel klanten kost.

Als uw verkopers daarom problemen hebben gehad met het crashen van hun winkels door verkeersdrempels of andere redenen, kunt u uw verkopers aansporen om contact op te nemen met hun webhostingbedrijven om ervoor te zorgen dat ze een grote piek in vakantieverkeer aankunnen. Als ze dat niet kunnen of als uw handelaar nog steeds reserveringen heeft, is het misschien tijd voor hen om van hostingbedrijf te veranderen.

U zult zeker ook verkopers willen aanmoedigen om te beoordelen hoe mobielvriendelijk hun winkels zijn. Bijna driekwart van alle e-commerce-aankopen in 2021 – of $ 3,56 biljoen – zal naar verwachting worden gedaan met mobiele telefoons, wat een aanzienlijke sprong is ten opzichte van de 67,2% van de e-commerce-aankopen die mobiele telefoons in 2019 deden, die slechts $ 2,32 vertegenwoordigden biljoen.

En deze cijfers zullen in de toekomst alleen maar blijven stijgen, dus geef uw verkopers een duwtje om hun eigen bedrijf via hun mobiele telefoon te kopen om te zien hoe de ervaring is – en wat er kan verbeteren – aangezien het alleen maar vruchten zal blijven afwerpen naarmate meer van de wereld hun telefoons voor alles gebruikt.

Verhoog de aanwezigheid op sociale media

Volgens recente gegevens zal naar verwachting 36% van de internetgebruikers in de Verenigde Staten in 2021 ten minste één aankoop via sociale media doen. Hoewel dit op zich misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat de totale detailhandelsverkopen via sociale media ( of ‘social commerce’, zoals het bekend staat) in de VS bereikte $ 19,42 miljard in 2019 en zal naar verwachting $ 79,64 miljard bereiken in 2025.

Het is duidelijk dat die hoeveelheid geld en groei niet te versmaden is. Toch blijkt uit gegevens dat 82% van de kleine bedrijven geen social media-accounts heeft.

Dus of uw verkopers de platforms in hun persoonlijke leven gebruiken of niet, het is belangrijk om hen aan te moedigen om zakelijke profielen op te zetten op elk van de vijf grootste sociale mediaplatforms: TikTok, Facebook/Meta, Instagram, Twitter en Pinterest. (Slimme verkopers kunnen ook overwegen om zakelijke accounts in te stellen voor apps zoals WhatsApp.)

Van daaruit kunnen verkopers dingen doen als:

 • links op hun sociale-mediaprofielen terug te plaatsen naar bestemmingspagina’s met vakantiethema’s met actieve promoties of deals;
 • verfraai hun profielen met omslagafbeeldingen en profielfoto’s met vakantiethema, zoals sneeuwmannen, de kerstman en zuurstokken;
 • vakantieaanbiedingen en aanbiedingen in hun bios plaatsen en bovenaan hun Facebook- en Twitter-feeds vastzetten;
 • maak shoppable-berichten zodat klanten rechtstreeks vanaf hun sociale pagina’s kunnen afrekenen;

…enzovoort. Maar het is belangrijk om uw verkopers ertoe aan te zetten dit te doen, want als u niet in contact komt met klanten op sociale media, blijft er geld op tafel liggen, puur en eenvoudig.

Gebruik promotietools

Om seizoensverkopen te stimuleren, willen uw verkopers misschien een handvol veelgebruikte tools voor hun promoties bekijken.

Het is nu aan uw verkopers om hun eigen verkooptrechters met bestemmingspagina’s, e-mails enzovoort op te zetten om hun seizoensverkopen te stimuleren. Maar hier zijn een paar dingen waar ze misschien naar willen kijken:

 • E-mailmarketingtool — Verkopers kunnen dit gebruiken om hun promo-e-mails, nieuwsbrieven en automatische reacties naar klanten te verzenden. Goede opties zijn MailChimp en Constant Contact.
 • Tool voor bestemmingspagina’s — Winkeleigenaren kunnen deze tool gebruiken om promopagina’s met vakantiethema te maken en zowel leads als verkopen vast te leggen. Bekijk Instapage of Unbounce.
 • Analysesoftware — Verkopers kunnen deze tool gebruiken om te bepalen waar hun online verkeer vandaan komt (en in sommige gevallen ook naartoe gaat), wat als basis kan dienen voor hun marketingplannen. Google Analytics is een goede optie, en ook gratis.
 • Marketingtool voor sociale media — Winkeliers kunnen deze tool gebruiken om de sociale-media-inhoud die ze maken te plannen en te beheren. Probeer HootSuite en Buffer uit.
 • Blogging-tool — Verkopers willen misschien een blog opzetten om verkopen uit zoekresultaten te halen. WordPress is bekend en geweldig voor beginnende bloggers.
 • Pop-uptool — Deze tool kan worden gebruikt om leads vast te leggen en deals aan klanten aan te bieden, en kan helpen bij het converteren van winkeliers die hun winkelwagentje verlaten. Bekijk BounceExchange en LeadPages.

Plan een marketingstrategie

Nu dit werk is gedaan en deze tools zijn gebruikt, kunnen verkopers een effectieve marketingstrategie ontwikkelen en gebruiken om hun vakantieverkopen te verhogen.

Tegenwoordig zijn er veel marketingkanalen die uw verkopers kunnen gebruiken, dus het is belangrijk dat ze de juiste kanalen kiezen voor hun bedrijfsfase en branche, dat wil zeggen, wat ze daadwerkelijk verkopen.

Als bedrijfseigenaar willen we waarschijnlijk een algemene aanpak hanteren en elk marketingkanaal raken, zodat we iedereen kunnen bereiken en ze in klanten kunnen veranderen, maar dit zou natuurlijk erg duur zijn en misschien niet meer klanten aantrekken dan een gerichte aanpak zou.

Dus uw verkopers zullen een paar dingen willen overwegen voordat ze een aantal marketingkanalen gaan gebruiken:

 • Budget – Wat kunnen ze eigenlijk uitgeven aan marketing? Tools zoals Google AdWords kunnen snel duur worden, maar ze kunnen meer klanten aantrekken dan andere kanalen. Aan de andere kant zijn er gratis tools zoals sociale media beschikbaar, maar ze kosten uw verkopers hun tijd om op te zetten en te controleren.
 • Bestaande expertiseHebben ze in het verleden ervaring met het gebruik van marketingkanalen of sociale media? Als dat zo is, is het misschien logisch dat ze zich concentreren op kanalen die ze al kennen in plaats van tijd te besteden aan het leren van een nieuwe.
 • Doelgroepdemografie — Waar brengen de ideale klanten van de handelaar het grootste deel van hun tijd door op internet? Als handelaren vitaminesupplementen aan ouderen proberen te verkopen, heeft adverteren op sociale media misschien geen zin. Als ze zich richten op millennials, kunnen ze Instagram overwegen; als ze bedrijfsgerichte producten promoten, willen ze waarschijnlijk marketingcampagnes opzetten op LinkedIn.
 • Producttype — Welke producten verkoopt de handelaar? Als ze handwerk verkopen, willen ze zich misschien concentreren op Pinterest; als ze skateboards verkopen, willen ze waarschijnlijk TikTok . bekijken

We hopen dat deze tips nuttig zijn voor u en uw verkopers. De feestdagen zijn het seizoen dat het meest verkocht wordt van het jaar, dus geef deze informatie zo snel mogelijk door aan uw verkopers, zodat zij hun promoties van tevoren kunnen regelen en zich alleen op de verkoop kunnen concentreren.

Heeft u tactieken voor het uitvoeren van succesvolle promoties voor de feestdagen? Laat het ons weten in de comments!

Heeft u kleine zakelijke klanten die nog snel online moeten gaan? Ecwid is de perfecte oplossing! Bekijk onze samenwerkingsopties zodat u een extra omzetboost kunt krijgen wanneer uw klanten aan de slag gaan.
Kom meer te weten

Het bericht Hoe u uw klanten kunt helpen bij het lanceren van vakantieverkoopevenementen verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.