Vorige maand heeft Google de ingesprongen resultaten in organische SERP’s drastisch uitgebreid. Een recent onderzoek door Moz van 10.000 concurrerende zoekwoorden toonde aan dat tot 40% van de SERP’s ingesprongen resultaten op pagina één weergaf. Hier is slechts één voorbeeld

Leestijd: 3 minuten

Bron

Vorige maand heeft Google de ingesprongen resultaten in organische SERP’s drastisch uitgebreid. Een recent onderzoek door Moz van 10.000 concurrerende zoekwoorden toonde aan dat tot 40% van de SERP’s ingesprongen resultaten op pagina één weergaf. Hier is slechts één voorbeeld:

Google heeft vastgesteld dat beide pagina’s relevant zijn voor deze zoekopdracht (voor “hoeveel algoritme-updates per jaar”), maar dat de specifieke blogpost relevanter is. Ingesprongen resultaten zijn van bijzonder belang voor SEO’s, omdat u niet alleen dubbel kunt dippen, maar de ingesprongen vermelding(en) kunnen in sommige gevallen ook van lagere posities worden gehaald en effectief een hogere rangschikking krijgen.

Ik ben blij te kunnen melden dat ons STAT-productteam hard heeft gewerkt aan het implementeren van ingesprongen resultaten bij het volgen van rangschikkingen en dat ze nu beschikbaar zijn in het volgen van SERP-functies. Hier volgt een korte uitleg over hoe u ingesprongen resultaatgegevens aan het werk kunt zetten.

Stap 1: Het tabblad SERP-functies

U kunt snel een overzicht krijgen van ingesprongen resultaten voor uw site door op het tabblad “SERP-functies” te klikken. U ziet het ingesprongen resultatenpictogram (twee groene rechthoeken, met één ingesprongen) in zowel de legenda als de SERP-kenmerkengrafiek, die u kunt bekijken op share of voice of totaal aantal:

Ik heb hier “Aantal: Totaal” gekozen, zodat de functie niet in het niet valt bij organische resultaten. U kunt de legenda gebruiken om eenvoudig elementen aan deze grafiek toe te voegen en te verwijderen.

Stap 2: Filter op ingesprongen resultaten

Klik gewoon op het pictogram met de dubbele rechthoek en u krijgt automatisch een lijst terug van alle zoekwoorden op uw huidige bijgehouden site die ingesprongen resultaten hebben:

Natuurlijk ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in het beschermen van de ingesprongen lijsten die je al bezit of in het achtervolgen van lijsten die iemand anders bezit. We hebben je gedekt…

Stap 3: Filter op eigendom versus niet-eigendom

Dit is een beetje makkelijker als je inzoomt op een enkele SERP-functie, maar de ingesprongen resultatenbalk is opgedeeld in twee kleinere balken die zowel eigendoms- als niet-eigendomsgegevens tonen:

Klik op een van beide secties en het filter wordt automatisch aangepast om alleen zoekwoorden weer te geven die overeenkomen met die keuze. Hier is een voorbeeldschermafbeelding voor ingesprongen resultaten met ‘eigendom’:

Wat zeg je? Wilt u deze gegevens in de loop van de tijd volgen? Geen probleem

Stap 4: Tag en volg gegevens in de loop van de tijd

Klik op ‘Alle gefilterde zoekwoorden taggen’ boven de lijst met zoekwoorden en u krijgt een dialoogvenster zoals hieronder. Selecteer gewoon “Dynamische tag”, geef uw tag een naam en klik op [Opslaan] …

Nu kunt u dit filter eenvoudig volgen vanaf het tabblad “Tags”, en STAT begint historische gegevens voor dit filter te verzamelen, zodat u ingesprongen resultaten kunt zien die u in de loop van de tijd wint en verliest.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.