“Waarom zou ik budgetteren voor SEO?”

Leestijd: 3 minuten

Bron

30 seconden samenvatting:
  • SEO is essentieel voor bedrijven die zich bewust zijn van en voorbereid zijn op een wereld waarin eerst wordt gezocht
  • Het veiligstellen en structureren van budgetten voor dit initiatief blijft echter een raadsel
  • Hier zijn enkele antwoorden om belanghebbenden te helpen investeren in SEO

Bijna driekwart van de bedrijven kiest ervoor om te investeren in SEO. Als u niet een van hen bent, overweeg dan dit: voor de meeste bedrijven heeft SEO een conversieratio van vijf procent – aanzienlijk hoger dan e-mail (3,9 procent), betaald zoeken (3,6 procent) of sociale media (1,9 procent). Dat is een ROI waar u niet omheen kunt!

SEO is natuurlijk niet “gratis“. Optimaliseren voor zoeken vereist investeringen en is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw SEO-strategie heeft wat het nodig heeft, namelijk het toewijzen van SEO-bronnen in uw marketingbudget vanaf het allereerste begin van de marketingplanning.

Wat zit er in een SEO-budget?

Hoeveel u uiteindelijk aan SEO uitgeeft, moet rekening houden met uw bedrijfs- en marketingdoelstellingen. Als u met een SEO-bureau werkt, begint u met een consult om u te helpen bij het vaststellen van SEO-campagnedoelen die de naald op deze doelstellingen zullen verplaatsen. Als u uw SEO in-house doet, moet u meer tijd besteden om ervoor te zorgen dat u budgetteert voor alle zes pijlers van SEO.

De zes pijlers van SEO

De zes pijlers vormen de basis van de discipline zoekmachineoptimalisatie zelf. Zij zijn:

  • SEO-audits, waaronder technische site-audits, SEO-inhoudsaudits, backlink-audits
  • Zoekwoordonderzoek om de richting van uw SEO-strategie te bepalen
  • On-Page SEO om ervoor te zorgen dat zoekmachinerobots uw site efficiënt kunnen crawlen en rangschikken
  • Off-page SEO- inspanningen, waaronder linkbuilding en ankertekstoptimalisatie
  • SEO-inhoud die is geoptimaliseerd om uw actuele autoriteit te vergroten en u te helpen hoger te scoren in de zoekresultaten
  • SEO Reporting & Analytics (een cruciaal onderdeel van alle optimalisatie-inspanningen)

Budgettering voor SEO-strategie

Het is een veel voorkomende misvatting dat SEO gewoon “gebeurt”. Maar een opzettelijke (en succesvolle) SEO-strategie zal elk van de hierboven beschreven SEO-pijlers aanpakken.

Of u nu in-house SEO doet of dit kritieke marketingkanaal uitbesteedt aan een SEO-bureau, een goed geplande SEO-campagne vereist een strategische focus om de activiteiten in elk van deze pijlers op elkaar af te stemmen. Je moet er ook voor zorgen dat je budget hebt voor het beheer van een succesvolle SEO-strategie in plaats van je alleen te concentreren op elke afzonderlijke SEO-pijler.

Doelstelling en meting van SEO-campagnes

Zodra u uw strategische SEO-focus duidelijk heeft gedefinieerd in overeenstemming met uw bredere marketingdoelen, meet u de impact van uw SEO-campagne door verkeer, ranking, betrokkenheid , conversies en andere statistieken te controleren.

U koppelt direct de inkomsten die worden gegenereerd door organisch zoeken en kwantificeert uw inspanningen. Dit zal u volgend jaar leiden tot een beter geïnformeerd budgetteringsgesprek.

Pas op voor de verborgen kosten van “goedkope” SEO

Als u nog steeds niet zeker weet hoe u SEO in uw budget moet plannen, kunt u gebruikmaken van een gratis SEO-advies van een SEO-bureau om meer te weten te komen over specifieke kansen voor uw site en hoeveel u moet investeren om uw doelen te bereiken. Maar pas op voor bureaus die een specifieke tijdlijn aan resultaten koppelen, zoals “we verdubbelen uw verkeer in een maand” (of zelfs drie maanden). Betekenisvolle SEO-resultaten kosten tijd. Iedereen die ‘s nachts resultaten belooft, is waarschijnlijk van plan om minder smakelijke SEO-tactieken te gebruiken.

Het is verleidelijk om voor de goedkope optie te gaan die nog steeds alle resultaten belooft, maar dit werkt vaak averechts. Spammy SEO-providers houden zich bezig met onethische praktijken voor het bouwen van links om quick wins te creëren die bijna altijd verliezen op de lange termijn blijken te zijn. Het werkt nooit op de lange termijn en levert altijd pijn op voor de website-eigenaar.

Het is geen wonder dat Backlinko ontdekte dat tevredenheid over SEO-inspanningen positief gecorreleerd was met investeringen – hoe meer bedrijven besteedden, hoe beter hun SEO waarschijnlijk zou zijn.

Afsluiten

Een SEO-budget moet rekening houden met de strategie en uitvoering van verschillende tactieken, waaronder technische verbeteringen zoals optimalisaties van de paginasnelheid, het maken van SEO-inhoud en een robuuste backlinkstrategie. Het kan verleidelijk zijn om te weinig toe te wijzen en manieren te vinden om te bezuinigen, maar val niet ten prooi aan de verleiding. Goedkope SEO kost u op de lange termijn meer, terwijl een langdurig, goed presterend SEO-programma grote voordelen oplevert.

Dus hoeveel moet je uitgeven aan SEO? We hebben een uitgebreide gids samengesteld voor het instellen van een SEO-campagnebudget. Het zal u helpen bij het bepalen van een uitgavenniveau dat u zal helpen uw marketingdoelen te bereiken, en om belanghebbenden te overtuigen om in SEO te investeren.

Download het hier en zorg ervoor dat uw SEO zich in de best mogelijke positie bevindt om uw positie te verbeteren.

De post “Waarom zou ik budgetteren voor SEO?” verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.