5 tools om de WordPress-backend te vereenvoudigen

Leestijd: 6 minuten

Bron

Klanten zien vaak alleen de frontend van een site. Zelden zien ze dat webontwikkelaars en ontwerpers hard werken om de backend schoner en overzichtelijker te maken en eenvoudig te laten werken. Er worden talloze uren besteed aan het testen van elk onderdeel van een nieuwe site, van ervoor zorgen dat elk contactformulier correct werkt en dienovereenkomstig e-mails verzenden, tot ervoor zorgen dat elke pagina perfect is ingedeeld en dat nieuwe pagina’s ook correct zijn geconfigureerd.

Er is af en toe veel repetitief werk, maar elke seconde moet worden besteed om een succesvolle site te garanderen.

Vereenvoudig de WordPress-backend
Nadat de site is ontwikkeld, moet er meer werk worden verzet om hem te onderhouden, en voor ontwikkelaars die meerdere sites onderhouden (soms 50+!), is een nieuwe site gewoon een nieuwe site om bij te houden en indien nodig bij te werken.

Vanuit mijn ervaring als webontwikkelaar en ontwerper bij Abstract Hub , zijn er echter bepaalde tools die enorm hebben geholpen om zowel het opzetten van de sites als het organiseren ervan eenvoudiger en eenvoudiger te maken, waardoor mijn WordPress-backend-leven eenvoudiger wordt. Hier zijn vijf opvallende:

1. Back-up van contactformulier

Het hoofdbestanddeel van alle WordPress-contactformulieren is Contact Form 7. De app noemt zichzelf “gewoon weer een plug-in voor contactformulieren” en ziet er voor velen misschien rudimentair uit. Maar het is waarschijnlijk een van de meest veelzijdige, gebruiksvriendelijke en flexibele plug-ins voor contactformulieren die er zijn.

Er is een reden waarom meer dan 5 miljoen sites Contact Form 7 gebruiken. De meeste thema’s en sjablonen worden zelfs geleverd met CF7 erin voorverpakt.

Hoe eenvoudig het ook is om in te stellen, de meeste ontwikkelaars hebben waarschijnlijk afleveringen van Contact Form 7 doorgemaakt, met ontbrekende e-mails, aanmeldingen en berichten, en geen spoor van waar ze naartoe gingen. Ik heb zelf contactformulieren opgezet die een keer werkten, en dan na een paar maanden voorbijgaan zonder een enkel bericht, alleen om te beseffen dat e-mails niet goed werden verzonden.

Formulieren op sites zijn de “eerste” contactpunten voor bezoekers en potentiële klanten, en het is uiterst belangrijk om inzendingen niet te verliezen. Zou het niet fijn zijn om iets te hebben dat ingangen, e-mails en berichten opslaat die via Contact Form 7 worden doorgegeven?

Voer Flamingo in , oorspronkelijk gemaakt voor Contact Form 7, maar slaat ook gegevens op die zijn verzameld via andere formulieren op de site, waaronder Contact Form 7. Flamingo helpt ze op te slaan in uw database, zodat u deze nog steeds kunt bekijken, zelfs als u geen waarschuwing krijgt. hen. U kunt Flamingo zelfs gebruiken om aanmeldingslijsten van dergelijke contactformulieren te genereren.

U hoeft aanmeldingen niet langer handmatig bij te houden via de e-mails die u ontvangt, maar exporteert in plaats daarvan de vermeldingen en e-mails van de backend, en het maakt zelfs een “Adresboek” voor u aan! Wat het geval ook is, Flamingo bewaart altijd een kopie van elk bericht dat via contactformulieren op uw site gaat.

2. WP Mail SMTP

Een ander probleem dat hand in hand gaat met Contact Form 7 is dat e-mails niet via uw website worden verzonden. Veel ontwikkelaars letten niet te veel op hoe e-mails via hun servers worden verzonden, en veel e-mails van WordPress, waarschuwingen of meldingen enz. bereiken soms nooit hun ontvangers. Dit is hoogstwaarschijnlijk een geval waarin PHP-mail niet wordt geaccepteerd door populaire e-mailclients (zoals Gmail, Hotmail, enz.) vanwege onjuiste authenticatie.

Door de manier waarop sommige hosts/servers e-mails verzenden, kan het soms lijken alsof e-mails niet worden verzonden vanaf het domein/de server waarvan ze zeggen dat ze afkomstig zijn. E-mailclients gooien deze e-mails vervolgens in de spam of weigeren ze ronduit.

Voor veel ontwikkelaars kan dit leiden tot urenlang onderzoek naar wat er mis is.

Hier komt een andere plug-in ons te hulp. WP Mail SMTP helpt dit op te lossen door de functie wp_mail() opnieuw te configureren met de juiste SMTP-referenties, zodat u verbinding kunt maken met verschillende services (zoals SMTP.com, Sendinblue SMTP, Mailgun SMTP, Sendgrid SMTP, Gmail SMTP en andere), waarvan sommige hebben gratis niveaus (zoals Sendinblue SMTP), die helpen bij het verzenden van e-mails via hun servers, wat resulteert in snellere e-mails zonder enige hapering.

Je hoeft niet langer moeizaam te wachten om te zien of e-mails worden afgeleverd of niet en snuffelen rond het wijzigen van instellingen in cPanel en cPanel. In plaats daarvan krijg je 100% van je e-mails en meldingen bezorgd!

3. Duplicator-plug-in

Een van de dingen die me zijn opgevallen in mijn ervaring als webontwikkelaar en ontwerper, is de hoeveelheid repetitief werk die nodig is. Of het nu gaat om het maken van nieuwe blogposts, pagina’s, menu-items, winkelitems of meer, soms vereisen ze dezelfde basisinstellingen en configuraties, met slechts kleine aanpassingen aan de inhoud.

Denk aan een WooCommerce winkel , met 15 verschillende sokken met dezelfde prijs. U kunt naar binnen gaan en een nieuwe pagina maken voor elk paar sokken, waarbij u elke keer dat u een nieuwe pagina maakt hetzelfde bijschrift, dezelfde prijs, dezelfde tags en categorieën invoert. Maar zou het niet handig zijn als er een manier was om de sokkenpagina’s gewoon te dupliceren of te klonen en dan minder wijzigingen aan te brengen, zoals alleen de naam en afbeeldingen, en de rest hetzelfde?

Dat is wat duplicator-plug-ins zoals Yoast Duplicate Post helpen doen. Ze maken het klonen en dupliceren van al deze repetitieve instellingen zo eenvoudig als het klikken op een knop. Het is niet nodig om een nieuwe pagina aan te maken en alles helemaal opnieuw te configureren; begin met wat je al hebt en bewerk het. Deze plug-ins helpen niet alleen berichten en pagina’s te dupliceren, maar ook andere items zoals menu-items in restaurantthema’s, cursussen in LearnPress, WooCommerce-items en meer, waardoor u kostbare tijd bespaart.

4. WordPress-app

Laten we nu meer ingaan op het organiseren en beheren van al uw WordPress-sites. Ooit in een situatie geweest waarin u weg bent en een klant heeft wat snelle bewerkingen nodig, maar u heeft uw computer niet bij u?

De WordPress-app helpt dat probleem op te lossen doordat u pagina’s kunt bewerken, plug-ins kunt beheren en meer vanaf uw telefoon. Het is beschikbaar op zowel iOS als Android en stelt u in staat om verbinding te maken met meerdere sites om ze onderweg te bewerken en te beheren.

Je kunt zelfs meldingen voor reacties/vind-ik-leuks op berichten inschakelen en je media beheren. De app helpt ook bij het volgen van bezoekers van de site en geeft realtime statistieken en analyses voor uw sites. Nu reizen al uw websites met u mee in uw zak, waar u ook bent.

5. De Hub van GoDaddy Pro

Als laatste, en zeker niet de minste, de ultieme tool voor het beheren van je WordPress-websites: The Hub van GoDaddy Pro . Zie The Hub als een controlecentrum voor al je WordPress-sites. U kunt sites toevoegen die zowel op GoDaddy als op andere hosts/servers worden gehost, inloggen met uw inloggegevens en belangrijke aspecten van uw sites beheren, allemaal op één plek.

Met de Hub kunt u plug-ins in bulk bijwerken, periodieke beveiligings- en prestatiecontroles instellen en uitvoeren, waarschuwingen instellen voor prestatie- of beveiligingsgerelateerde problemen en zelfs een back-up van uw sites maken. Met de Hub kunt u indien nodig ook rechtstreeks inloggen op de sitedashboards.

En mijn persoonlijke favoriet, het stelt je in staat om je GoDaddy-clients te beheren en er sites en projecten aan toe te voegen, zodat je kunt inloggen op de GoDaddy-backend van je klant (mits je de juiste gedelegeerde machtigingen hebt) en projecten kunt maken binnen de Hub, waarbij je je voortgang bijhoudt en work-to-do georganiseerd en onder controle! The Hub tilt WordPress-beheer echt naar een heel nieuw niveau.

Afsluitende gedachten over het vereenvoudigen van de WordPress-backend

Dit zijn een paar van de verschillende tools die ik buitengewoon nuttig vond en de moeite waard vond om te delen om de bredere gemeenschap van ontwikkelaars te helpen! Gebruik jij deze tools ook? Of als u andere handige tips gebruikt, kunt u deze delen die uw WordPress-backendbeheer eenvoudiger en efficiënter maken! Veel plezier met WordPress!

De post 5 tools om de WordPress-backend te vereenvoudigen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.