Emotionele marketing: de ultieme gids

Leestijd: 3 minuten

Bron

Emotionele marketing: de ultieme gids

Als u de laatste tijd aandacht besteedt aan advertenties van merken, wekken de meeste van hen onze emoties op. Elke advertentie die u ziet of bekijkt, is zwaar op emotionele marketing.

Het is geen mysterie dat we kopen op basis van emoties. Onze emoties spelen een grote rol als het gaat om onze aankoopbeslissingen.

  1. Wat is emotionele marketing?
  2. Hoe werkt emotionele marketing?
  3. Hoe emotionele marketing goed te doen?
  4. Storytelling als je emotionele branding-tactiek
  5. Belangrijkste afhaalmaaltijden

Hier is een test die u nu kunt doen: Wat heeft u van alle merken mobiele telefoons gekozen om te kopen en te gebruiken? Waarom heb je besloten om het te kopen? Hoe heb je besloten om dat specifieke merk mobiele telefoon te kopen?

Wanneer we aankoopbeslissingen nemen, bijvoorbeeld een mobiele telefoon, worden we grotendeels ook beïnvloed door de emoties van anderen. Wanneer u persoonlijke recensies over een bepaald product tegenkomt, zult u zien hoe blij of walgelijk een persoon was met zijn aankoop. Als je meerdere klachten over het product hebt gelezen, is de kans groot dat je het helemaal niet koopt!

Dit is de reden waarom grote merken zich tegenwoordig meer richten op het ontwikkelen van hun merkloyaliteit en het maximaliseren van hun klantbetrokkenheid. Mensen doen nu hun eigen huiswerk voordat ze een aankoopbeslissing nemen. En het is alleen maar slim voor merken om ook in emotionele marketing te investeren.

podcasts , digitale advertenties en fysiek materiaal zijn, zoals de verpakking van producten en handelswaar.

een verandering van zijn emotionele toestand .

Wat betekent dit? Voordat uw klant zijn definitieve aankoopbeslissing neemt, kan hij een enkele of meerdere emoties voelen. Zodra deze emoties met elkaar in wisselwerking staan, verandert dit de emotionele toestand van de klant, wat leidt tot zijn definitieve aankoopbeslissing.

Er zijn zes emoties aanwezig voordat een klant een aankoopbeslissing neemt: trots, angst, afgunst, schaamte, autisme en hebzucht . Meng een van deze emoties helemaal en de aankoopbeslissing zal zeker plaatsvinden.

Houd er echter rekening mee dat marketing- of advertentie-inspanningen mogelijk niet slagen door u alleen op één marketing- of advertentie-inspanning te concentreren.

Storytelling is een van de krachtigste marketingstrategieën tot nu toe. Wanneer je storytelling voor je merk gebruikt, verbind je je met de emoties van je publiek en heb je er persoonlijk contact mee. Na verloop van tijd win je geloofwaardigheid en vertrouwen bij je publiek.

Als u niet weet waar u moet beginnen met het vertellen van verhalen, kunt u gebruik maken van echte uitgebreide positieve recensies van uw klanten. U kunt ook persoonlijke verhalen van uw klanten over uw merk op de website plaatsen.

Andere merken halen het meeste uit hun ‘Over ons’-pagina door hun eigen persoonlijke verhaal te delen over hoe hun merk begon.

Nogmaals, als je merkloyaliteit serieus neemt, moet je al je klantgerichte inspanningen leveren en altijd proberen een positieve indruk achter te laten op je publiek.

Emotionele marketing: de ultieme gids verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.