WooCommerce Wednesdays: een lidmaatschapssite maken met WooCommerce

Leestijd: 9 minuten

Bron

Naarmate de e-commercemarkt concurrerender wordt, moeten merken nieuwe manieren bedenken om zich te onderscheiden. Om dit te doen, creëren velen een lidmaatschapsprogramma met WooCommerce om de meest loyale klanten van het merk te belonen.

Of het nu gaat om kortingen, gemeenschapsopbouw of gewoon meer betrokkenheid, lidmaatschapsprogramma’s helpen u meer waarde te bieden.

Met een goed gemaakt lidmaatschapsprogramma kunt u de band met klanten versterken, hun levenslange waarde maximaliseren en verwijzingen van andere leden aanmoedigen.

In dit bericht zullen we onderzoeken hoe u van uw WooCommerce-winkel een lidmaatschapssite kunt maken die is uitgerust met exclusieve inhoud, producten en kortingen.

Krijg hulp bij alles WooCommerce

Of je nu hulp nodig hebt bij een probleem of nieuwe functies wilt toevoegen, GoDaddy Managed WordPress eCommerce Hosting geeft je directe toegang tot echte WooCommerce-experts – rechtstreeks vanuit je WordPress Admin-dashboard. Van how-to’s en demonstraties tot het beheren van producten en het configureren van extensies, GoDaddy’s geavanceerde WooCommerce-ondersteuning staat klaar om te helpen met uw meest geavanceerde gebruikersvragen.

Kom meer te weten

Wat zijn de voordelen van het aanbieden van lidmaatschapsplannen met WooCommerce?

Verhoogde klantenbinding en levenslange waarde

Een van de meest opvallende voordelen van een lidmaatschapsprogramma is de onmiddellijke verbetering van het klantbehoud. Wanneer iemand zich bij uw programma aansluit, is de kans groter dat hij op lange termijn zaken met u blijft doen. De voordelen van een lidmaatschapsplan geven klanten naast uw producten een reden om met uw bedrijf in contact te komen.

Verbeterde betrokkenheid

Lidmaatschapsprogramma’s zijn een geweldige manier om de klantbetrokkenheid te vergroten. Wanneer iemand deelneemt aan uw plan, is de kans groter dat ze e-mails en uw andere vormen van inhoud lezen. Naarmate u een band met klanten begint op te bouwen, zullen velen merkadvocaten worden. Ze zullen het woord over uw bedrijf verspreiden onder hun familie en vrienden.

Hogere gemiddelde bestelwaarde

Met een lidmaatschapsplan heb je meer mogelijkheden om items in je catalogus te cross-sellen. Klanten met wie u al een vaste relatie hebt, zullen ontvankelijker zijn voor het op de markt brengen van aanvullende producten door u.

En als gebruikers voor een lidmaatschap moeten betalen, zullen ze meer geneigd zijn om meer items te kopen en meer prikkels te verdienen om de kosten van het programma te rechtvaardigen.

Terugkerende omzet

Betaalde lidmaatschapsplannen kunnen u voorspelbare, terugkerende inkomsten opleveren. Door een terugkerende bron van inkomsten voor uw bedrijf te creëren, kunt u de ups en downs van de typische winkelcyclus beter doorstaan.

Feedback krijgen van klanten

Uw meest loyale klanten zijn ook degenen die u het meest waarschijnlijk feedback zullen geven. U kunt uw lidmaatschapsplan gebruiken als een manier om uw klanten te vragen wat ze het meest waarderen en hoe u zich kunt verbeteren.

Stappen om een lidmaatschapssite te maken met WooCommerce 1. Stel de WooCommerce Memberships-extensie in

Hoewel de kant-en-klare versie van WooCommerce boordevol functies zit, biedt deze geen ondersteuning voor lidmaatschapsplannen. Als u van uw e-commerce winkel een hub voor uw meest loyale klanten wilt maken, moet u een lidmaatschapsextensie instellen.

Er zijn een paar goede keuzes beschikbaar. Mijn favoriete tool voor het aanbieden van lidmaatschapsvoordelen is de WooCommerce Memberships- extensie (meegeleverd met GoDaddy Managed E-commerce Hosting).

Met de extensie kunt u zelfstandige lidmaatschapsplannen maken die klanten kunnen kopen. U kunt het lidmaatschap ook opnemen als een add-on voor een productaankoop. Met ledenkortingen kunt u speciale actieprijzen aanbieden aan abonnementsleden.

2. Maak een ledenplan

Om een lidmaatschapsplan aan te maken, ga naar WooCommerce > Lidmaatschappen > Lidmaatschapsplannen en klik op nieuwe toevoegen.

Geef het plan een naam en stel de lidmaatschapsduur in. U moet ook bepalen hoe u gebruikers toegang verleent tot het lidmaatschapsplan. Met gebruikersaccountregistratie kunnen uw klanten deelnemen aan het plan door zich aan te melden voor een klantaccount voor uw winkel.

Als je een betaald abonnement wilt maken, moet je product(en) kopen en vervolgens een product maken in WooCommerce voor het lidmaatschapsplan. Lidmaatschappen kunnen worden gekoppeld aan elk soort product op uw site. Denk hierbij aan onder andere eenvoudige producten, een variabel product, een specifieke variant van een product of een abonnementsproduct.

Stel dat u een eenjarig lidmaatschap aan een site wilt verkopen. In dit scenario kunt u een eenvoudig product voor het lidmaatschapsplan maken, waarbij u de abonnementskosten als productprijs gebruikt.

Nadat u het product heeft gemaakt, kunt u het plan selecteren in het vervolgkeuzemenu voor producten.

Nu moet u bepalen hoe lang het lidmaatschap zal duren. U kunt een bepaalde periode van staten kiezen, een bepaalde tijdsduur, of u kunt het lidmaatschap voor onbepaalde tijd maken.

3. Kies de inhoud en producten die u wilt beperken

Nadat je de initiële instellingen voor het lidmaatschapsplan hebt voltooid, moet je kiezen welke delen van je website je wilt beperken tot alleen leden.

Om de toegang tot bepaalde inhoud te beperken, gaat u naar de sectie Inhoud beperken op het tabblad abonnementsgegevens. Klik vervolgens op Nieuwe regel toevoegen .

Kies het type inhoud en zoek naar de naam van wat u wilt beperken. Met de tool Inhoud beperken kun je de toegang tot berichten, pagina’s, categorieën en tags blokkeren.

Als u de inhoud naar leden wilt laten druppelen, wijzigt u de instelling Toegankelijk om een tijd op te geven. U kunt dan kiezen hoe lang nieuwe leden moeten wachten voordat ze toegang krijgen tot de inhoud.

Producten beperken

Vervolgens zullen we onderzoeken hoe u producten exclusief kunt maken voor uw abonnementsleden. Er zijn twee manieren om producten te beperken: bekijken en kopen.

Met beperkte weergave hebben alleen leden toegang tot de productdetailpagina voor het opgegeven item. Als gevolg hiervan kan iedereen die geen lid is het item niet zien of kopen. Met beperkte aankopen kunnen niet-leden de gespecificeerde artikelen bekijken, maar ze niet aan hun winkelwagentje toevoegen of een bestelling voltooien.

Ga naar Producten beperken om uw exclusieve producten te kiezen. Laat het Type als Producten achter en zoek naar het product.

Gebruik de vervolgkeuzelijst Alleen leden kunnen om het type beperking te selecteren. Net als het beperken van inhoud, kunt u er bij het blokkeren van de toegang tot producten voor kiezen om de artikelen onmiddellijk na aanmelding beschikbaar te stellen, of om de toegang uit te stellen totdat de persoon langer lid is.

Als u een hele productcategorie wilt beperken, selecteert u Productcategorieën bij Type en zoekt u de juiste categorie.

De Memberships-extensie is compatibel met verschillende andere WooCommerce-extensies, waaronder Product Vendors. Als u een e-commerce winkel met meerdere leveranciers heeft, kunt u de toegang tot leveranciers beperken op basis van het lidmaatschapsplan.

Ga naar Producten beperken en selecteer het type Leveranciers . U kunt dan een leverancier selecteren om al hun producten alleen voor leden beschikbaar te stellen.

Met de extensie Productleveranciers krijgen leveranciers een klant- of abonneerol op uw site. Als zodanig kunnen ze hun producten niet beperken of de details van uw lidmaatschapsplan wijzigen.

4. Stel kortingen en incentives in voor leden

Kortingen en andere incentives maken uw lidmaatschapsplan aantrekkelijker voor klanten. Met de WooCommerce Memberships-extensie kun je ledenkortingen toewijzen aan artikelen in je catalogus.

Ga naar Inkoopkortingen . Selecteer de artikelen die u wilt korting. U kunt promoties toewijzen op individueel productniveau of aan de categorie als geheel.

Kortingen kunnen een percentage zijn of een vast bedrag in dollars. Nadat u klaar bent met het instellen van de lidmaatschapskorting, moet u Actief aanvinken om deze live op uw site te krijgen.

U kunt de korting van een product weergeven door de volgende shortcode te gebruiken: [wcm_product_discount]

Dit is een generieke shortcode die de korting retourneert die wordt geboden door al uw lidmaatschapsplannen. U kunt de shortcode wijzigen om details voor een specifiek plan op te nemen door extra attributen toe te voegen. Bijvoorbeeld [wcm_product_discount plan=”123″]

5. Stel het ledengedeelte in

Vervolgens wilt u het ledengedeelte instellen voor degenen in uw plan. Dit is waar gebruikers naartoe gaan om te zien waartoe hun lidmaatschap hen toegang geeft. Ze hebben toegang tot de ledengebieden vanaf hun accountpagina.

U kunt het ledengedeelte instellen door naar het overeenkomstige gedeelte van het tabblad Lidmaatschapsplangegevens te gaan.

Er zijn vijf secties die u kunt inschakelen voor het ledengedeelte:

  • Inhoud : toont alle pagina’s en berichten
  • Producten : toont alle producten en categorieën die kunnen worden bekeken of gekocht
  • Kortingen : toont een lijst van producten met lidmaatschapskortingen
  • Notities : toont alle notities die naar de klant zijn gemaild
  • Beheren : toont de lidmaatschapsstatus en bevat links om het account te beheren

Standaard zijn alle vijf secties van het Ledengedeelte ingeschakeld. Als u een bepaald gedeelte van het ledengedeelte wilt uitschakelen, klikt u op het vakje om het uit de lijst te verwijderen.

6. Stel e-mailherinneringen en klantcommunicatie in

Het laatste deel van uw lidmaatschapsplan dat u moet configureren, is de e-mailinhoud. De lidmaatschapsextensie kan geautomatiseerde e-mails naar leden sturen wanneer er wijzigingen zijn in hun plannen.

Om deze e-mails in te schakelen, moet je eerst naar WooCommerce > Instellingen > E-mails gaan om ze in te schakelen. In totaal zijn er vijf berichten die u kunt inschakelen. Ze staan hieronder vermeld:

Nadat je de e-mails hebt ingeschakeld, kun je terugkeren naar je lidmaatschapsplan om de inhoud van de berichten aan te passen.

U kunt de e-mail aanpassen met behulp van samenvoegtags. U kunt bijvoorbeeld de tag {member_name} en {membership_renewal_url} gebruiken om de gebruikersnaam toe te voegen. Of u kunt de tag gebruiken om een link op te nemen om het lidmaatschap te verlengen.

7. Terugkerende facturering met de WooCommerce Subscriptions-extensie

Voorspelbare, terugkerende inkomsten zijn een van de grootste voordelen van het maken van een lidmaatschapsplan voor uw WooCommerce-winkel. Als u een restbedrag van uw klanten wilt innen, heeft u een manier nodig om terugkerende betalingen in rekening te brengen

De WooCommerce Memberships-extensie ondersteunt geen terugkerende betalingen. Het integreert echter wel met de WooCommerce Subscriptions-extensies die u kunt gebruiken om flexibelere factureringsopties voor uw leden te krijgen.

Het proces voor het opzetten van een terugkerend lidmaatschapsplan is eenvoudig. Om te beginnen, moet u een abonnementsproduct maken met WooCommerce-abonnementen.

Nadat je het abonnementsproduct hebt gemaakt, kun je naar het gedeelte Algemeen van je lidmaatschapsplan gaan en het abonnementsproduct selecteren als methode om toegang tot het abonnement te verlenen.

U moet dan de duur van het lidmaatschap opgeven. Kies de abonnementsduur om het lidmaatschap zo lang te laten duren als het betaalde abonnement geldig blijft.

8. Uw lidmaatschapsplan en leden beheren

Zodra u klaar bent met het instellen van alle instellingen voor uw abonnement, kunt u het activeren door Publiceren te selecteren. Als u wilt wachten om het programma live te maken, selecteert u Plannen en kiest u een toekomstige lanceringsdatum.

U kunt uw plannen beheren door naar WooCommerce > Lidmaatschappen > Lidmaatschapsplannen te gaan .

Leden beheren

Als leden zich beginnen aan te melden voor uw plannen, kunt u hun profielen bekijken en beheren door naar WooCommerce > Lidmaatschappen > Leden te gaan .

U kunt handmatig leden toevoegen door naar WooCommerce > Lidmaatschappen > Leden te gaan en op Lid toevoegen te klikken.

Als de persoon al een account voor uw WordPress-site heeft, kunt u zijn gebruikersaccount koppelen aan een lidmaatschapsplan. Als het een nieuwe gebruiker is, moet u een nieuwe gebruiker maken met een e-mailadres en naam.

Wanneer u uw lidmaatschapsprogramma start, merkt u misschien dat sommige klanten een product hebben gekocht waarmee ze in aanmerking zouden komen voor een lidmaatschap, maar dit deden voordat het plan actief was. Met de lidmaatschapsextensie kunt u de tool voor het importeren van aankopen gebruiken om abonnementtoegang te verlenen aan klanten die artikelen kochten vóór het abonnement.

Nieuwe inhoud en producten toevoegen

In de loop van uw bedrijf zult u onvermijdelijk nieuwe inhoud en producten voor uw winkel creëren. Als je dat doet, wil je de toegang tot een deel van dit materiaal beperken.

Met de lidmaatschapsextensie kunt u snel inhoud aan het lidmaatschapsplan toevoegen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.