B2B Tech-marketingmogelijkheden voor een wereld van werken op afstand

Leestijd: 4 minuten

Bron

Vrouw remote B2B marketeer met baby en laptop afbeelding.

Vrouw remote B2B marketeer met baby en laptop afbeelding. Op dit moment ligt mijn collega opgerold aan mijn voeten, delicaat snurken. Dat is beter dan gisteren, toen mijn andere collega sloop en een hele rol keukenpapier versnipperde. Ik moet vermelden dat ik thuis werk, en Remy en Rosie zijn mijn collega’s: Honden Afbeelding Dat wil zeggen: werken op afstand is een heel ander dier dan kantoorwerk. En hoewel de pandemie de katalysator was die ons naar huis stuurde, zal werken op afstand hier plaatsvinden lang nadat het veilig is om terug naar kantoor te gaan. Voor B2B-techbedrijven biedt werken op afstand nieuwe kansen voor producten en diensten. Hier zijn een paar trends die ons bureau heeft gezien en hoe onze klanten ze hebben ontmoet. Marketingkansen voor werken op afstand voor B2B-techbedrijven Bedrijven die vorig jaar in crisismodus een beleid voor werken op afstand hebben opgesteld, zijn klaar om opnieuw te beoordelen. Ze moeten weten hoe ze externe en hybride medewerkers net zo efficiënt en productief kunnen maken als een in-office-model. B2B-technologiebedrijven kunnen veel waarde toevoegen aan die discussie. Toekomst van werk Aan de top van de trechter zoeken bedrijfsleiders naar antwoorden over wat de toekomst voor hun personeel zou kunnen inhouden. Techbedrijven kunnen putten uit inzichten van zowel hun klantenbestand als de industrie in het algemeen om deze vragen te beantwoorden. Onze klant Mitel heeft een prachtige gids over wat er daarna komt – en, echt, wat er nu gebeurt. Het heet, toepasselijk genoeg, ” The Now of Work “. Wanneer u door de asset bladert, ziet u een focus op praktische begeleiding van het Mitel-team en van gerespecteerde technologie-experts. Contentmarketing zoals deze helpt het gesprek met potentiële klanten op gang te brengen. Het biedt waardevol, nuttig advies dat kan helpen bij het opbouwen van een relatie. Samenwerking en sociale vaardigheden Een beetje verder in de trechter bevinden zich bedrijven die de basisprincipes van werken op afstand doorgrond hebben, maar de samenwerking en productiviteit willen maximaliseren. Dit is waar een technologiebedrijf advies kan geven dat verder gaat dan technische oplossingen – u kunt ook praten over de proces- en mensenkant van de vergelijking. Zo heeft Smartsheet zojuist de eerste paar blogs in een nieuwe serie gepubliceerd: #FruitfulWork . Deze blog en sociale-mediaserie zullen praktisch advies geven over samenwerking met verschillende soorten werknemers, van de detailgerichte persoon tot de persoon met het grote plaatje tot de uitsteller. Omdat Smartsheet een platform is dat samenwerking mogelijk maakt, is het logisch dat ze ook praten over de psychologische component van samenwerking. En het geeft het merk de kans om iets speels te proberen, terwijl het toch behulpzaam en professioneel blijft. Communicatietechnologie Aan de onderkant van de trechter heb je bedrijven die klaar zijn om hun technologie te upgraden om werken op afstand mogelijk te maken. Ze weten dat de juiste technologie een essentieel onderdeel is van de vergelijking, maar ze weten misschien niet wat mogelijk is en welke oplossing geschikt is voor hun behoeften. Om deze groep te bereiken, focus je op klantverhalen. Laat deze oplossingen in actie zien — praat niet alleen over de functies en voordelen. Als je geen klantverhalen hebt om uit te putten, leun dan op de storytelling-hoek. Hoe ziet een workflow eruit voor Janice, de arme, gehaaste medewerker van de klantenservice, die probeert vanuit huis te werken? Hoe zou het eruit zien als Janice een geïntegreerd communicatieplatform had om haar te ondersteunen? Deze aflevering van de Tech Unknown Podcast , van SAP*, brengt het verhaal goed tot leven. Het combineert influencer-advies met leuke schetsen die de frustratie van slechte communicatie contrasteren met de opgetogenheid van een geweldige ervaring. Bring Heart to Tech Marketing De grote conclusie van wat ons bureau ziet: mensen zijn wanhopig op zoek naar advies over werken op afstand, en er is nog steeds voldoende witruimte beschikbaar voor geweldige inhoud. Zorg ervoor dat je je focus op de klant en het verhaal houdt in plaats van op functies en voordelen. Waardevolle inhoud voor elke fase van de trechter zal u helpen een vertrouwde adviseur en uiteindelijk een leverancierspartner te worden. Lees meer over hoe Mitel benchmarks heeft doorbroken met hun campagne voor werken op afstand. * SAP is een TopRank Marketing-klant

Het bericht B2B Tech-marketingmogelijkheden voor een wereld van werken op afstand verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.