Nieuwe datasets helpen marketeers hun cookieverslaving te doorbreken 30 seconden samenvatting

Bron

30 seconden samenvatting:
  • Een combinatie van overheidsregulering en gebruikers die meer privacy eisen, zal ervoor zorgen dat cookies, de go-to-identifier, binnenkort overbodig zijn
  • De reclame-industrie is wanhopig op zoek naar alternatieve bronnen van privacy-forward-gegevens die thuishoren in de omgeving van consumenten
  • En dat allemaal terwijl u gebruikmaakt van AI-oplossingen die kunnen helpen bij het begrijpen en verbinden van die datapunten

Sinds het begin van digitale advertenties en de nu tien jaar oude programmatische revolutie, hebben adverteerders altijd gezocht naar manieren om beter te identificeren wie hun consumenten zijn om ervoor te zorgen dat ze actief betrokken zijn bij het juiste publiek. Maar onze branche bevindt zich in een periode van verbuiging, aangezien de cookies van derden binnenkort zullen verdwijnen en adverteerders nu op zoek zijn naar nieuwe manieren om zowel compliant als effectief te blijven.

Laten we eerlijk zijn, de vraag van consumenten naar controle over hun gegevens, verhoogde privacybescherming en de daaruit voortvloeiende overheidsvoorschriften zullen waarschijnlijk toenemen. De industrie heeft innovatie nodig, aangezien adverteerders de koekjestrommel verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe manier om het gewenste publiek te bereiken. Maar oude gewoonten zijn hardnekkig, dus hoe kunnen bedrijven van deze verslaving afkomen?

Bouwen aan een industrie die niet-traditionele identificatiemiddelen gebruikt

De afschaffing van traditionele identifiers, vooral omdat het verband houdt met de aankondiging van Google dat Chrome ergens in 2023 cookies zal afschaffen, onderstreept de noodzaak van het open web en een open advertentiemarktplaats die de ommuurde tuinaanpak schuwt. In een open markt kan samenwerking in plaats van concurrentie leiden tot de beste industriële innovaties en baanbrekende oplossingen. Het betekent ook dat er behoefte is aan een nieuw soort gegevens , meer contextueel en anoniem dan persoonlijk en invasief.

Het weer is een voorbeeld van dit soort gegevens waarmee het onlinegedrag van een consument efficiënter kan worden begrepen, terwijl tegelijkertijd hun privacy wordt beschermd. Als voorstanders van open internet ondersteunen we de aard en effectiviteit die weersvoorspellingen kunnen bieden bij het benadrukken van de optimale voorwaarden voor het stimuleren van de efficiëntie van advertentiecampagnes, inhoudsresonantie en consumentenbetrokkenheid.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het plaatsen van advertenties voor paraplu’s waar het regent. Maar dat is nog maar het begin voor dit soort milieugegevenssets. Nauwkeurige analyse helpt je dieper te gaan en minder intuïtieve inzichten te ontsluiten. De betekenis van “warm weer” kan bijvoorbeeld veranderen afhankelijk van de reden – een dag van 70 graden in Noord-Maine kan consumenten inspireren om badpakken te kopen, terwijl hetzelfde in Zuid-Californië hen doet nadenken over truien. Er zijn zelfs meer contra-intuïtieve voorbeelden die van nut kunnen zijn voor marketeers, zoals het feit dat mensen in de winter meer ijs eten dan in de zomer.

Als het correct wordt gedaan, met de juiste ondersteuning, kunnen merken de relatie tussen het weer per locatie en complexe datasets zoals gezondheidstoestanden, productverkoop en consumentenactiviteit omzetten in bruikbare oplossingen – zonder afhankelijk te zijn van cookiegegevens van derden.

Genereer consistente resultaten in een open webomgeving

Voor de toekomst zijn we van mening dat het van cruciaal belang is dat onze branche wordt herbouwd op een fundament van gegevens die duurzaam zijn, privacy vooruitstrevend en ook effectief in het stimuleren van consumentenbetrokkenheid . Op basis van deze basis kunnen adverteerders actie stimuleren zonder de noodzaak van traditionele ID’s en ervoor zorgen dat advertenties worden weergegeven waar en wanneer ze er het meest toe doen.

Aan de koopzijde kunnen demand-side platforms (DSP’s) deze acceptatie helpen stimuleren door hun merken en bureaus te voorzien van de gegevens die nodig zijn om drie belangrijke dingen te doen:

1. Behaal campagnedoelen

Door relevante advertenties weer te geven aan de consumenten van een merk op basis van de verwachte impact van het komende weer of andere contextuele datapunten, kunnen de gewenste resultaten worden bereikt.

2. Verbeter berichtrelevantie en resonantie

Ervoor zorgen dat de boodschap van een merk aanslaat door advertenties op het optimale moment te activeren. Op die manier is elke uitgegeven dollar effectief en bereikt het de juiste doelgroep, op het juiste moment.

3. Verbeter de merkperceptie

Merken kunnen door middel van advertentiecampagnes richtlijnen opstellen om discipline en naleving te waarborgen. Dit is vooral van cruciaal belang in een tijd waarin consumenten meer controle over hun gegevens eisen en privacykwesties de hoogste prioriteit hebben bij regelgevende instanties van de overheid.

De advertentiemarkt van de toekomst zal worden gebouwd op een gezamenlijk, open web. Dit zijn de gegevens die adverteerders zullen helpen om gebruik te maken van dat ecosysteem. Om echt effectief te zijn in het leveren van waarde, is het niet alleen voldoende om de gegevens te verzamelen – ze moeten ook worden geanalyseerd.

AI gebruiken om de kracht van alternatieve gegevensbronnen te benutten

Het laatste stukje van de puzzel voor de toekomst van het open web is afhankelijk van een vooruitstrevende technologie die de evolutie van advertentietechnologie mogelijk maakt. Wij zijn van mening dat kunstmatige intelligentie (AI) merken en bureaus kan helpen om effectievere digitale campagnes te leveren en verspilde advertentie-uitgaven tot een minimum te beperken . AI is niet nieuw, maar wordt niet volledig benut in advertenties – en het is de juiste technologie om dingen samen te brengen en gegevens te maximaliseren wanneer de advertentie-industrie een kritiek punt bereikt.

AI kan bijvoorbeeld gebruikmaken van het vermogen van data om emoties te beïnvloeden en helpen bij het modelleren en trainen van algoritmen. Door verkoopgegevens, gezondheidsinzichten en bijna realtime weersvoorspellingen te combineren, kan AI de efficiëntie van advertentiecampagnes , inhoudsresonantie en algehele consumentenbetrokkenheid stimuleren.

En de echte onderscheidende factor voor AI, of het nu gaat om het weer of een andere set contextuele gegevens, is dat het niet alleen analytisch, maar ook voorspellend kan zijn. Omdat AI-gestuurde oplossingen niet alleen afhankelijk zijn van consumentengedrag uit het verleden, kunnen ze adverteerders helpen om de hoek kijken en zowel micro- als macrotrends voor te blijven.

Adverteren bevindt zich op een keerpunt, maar de weg voor ons is duidelijk

Dit is een grote verandering voor de traditionele industrie. Het is begrijpelijk dat adverteerders leunen op wat werkt en de cookie van derden is al meer dan tien jaar een standaard digitale valuta op internet.

De geest is echter uit de fles. Regelgeving zal alleen maar toenemen en ommuurde tuinen beginnen hun collectieve spieren te buigen als het gaat om de privacy van de consument.

Dat gezegd hebbende, door nu te handelen en vooruitstrevende technologie voor contextuele vormen van gegevens te omarmen, kunnen we de advertentie-industrie voor de lange termijn opnieuw opbouwen.

Dus, vraag jezelf af, ben je klaar om de nodige veranderingen door te voeren?

Jeremy Hlavacek is hoofd omzet bij IBM Watson Advertising.

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video’s, podcasts en meer.

Praat met ons mee op LinkedIn en Twitter .

Het bericht Nieuwe datasets helpen marketeers hun cookieverslaving te doorbreken verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.