Hoe en waarom u terugkerende inkomsten aan uw digitale bureau moet toevoegen

Leestijd: 7 minuten

Bron

De COVID-19-pandemie blijft wat we als de “normale” gang van zaken zouden kunnen beschouwen, op zijn kop zetten, ondanks de uitrol van vaccins en andere behandelingen over de hele wereld. De pandemie heeft de manier waarop en waar we zaken doen veranderd en heeft veel bedrijven wakker geschud om hun inkomstenstromen te vergroten en te diversifiëren.

Deze druk om nieuwe manieren te vinden om inkomsten te genereren, strekte zich ook uit tot digitale bureaus, van wie velen hun bedrijf hebben bedreigd door de onvoorspelbaarheid die de pandemie heeft veroorzaakt op de economie.

Zelfs voordat de COVID-19-pandemie zich uitbreidde, werden digitale bureaus geconfronteerd met een constante evenwichtsoefening om inkomsten te genereren door nieuwe klanten aan te trekken en tegelijkertijd hun huidige klanten te behouden. En sinds het begin van de pandemie is deze strijd groter geworden naarmate klanten hun zakelijke behoeften terugschroeven of aanpassen, waardoor veel digitale bureaus zich afvragen hoe ze hun huidige inkomsten kunnen ondersteunen en laten groeien.

Dus wat is de beste manier om nieuwe en andere inkomsten aan te trekken?

Veel bedrijven zijn overgestapt op strategieën voor terugkerende inkomsten om ervoor te zorgen dat er regelmatig inkomsten naar hun bedrijf stromen. Maar wat zijn terugkerende inkomsten precies? En past het bij uw bureau?

Wat is terugkerende inkomsten?

Terugkerende inkomsten zijn inkomsten die u regelmatig ontvangt, meestal maandelijks, maar het kan ook tweewekelijks, jaarlijks of een andere vaste periode zijn. Dit soort inkomsten wordt vaak geassocieerd met abonnementen waarbij een klant elke maand een vergoeding betaalt voor toegang tot uw services voor die maand.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan is een bibliotheekdienst voor streaming content, zoals Netflix. Voor toegang tot de diensten van dit bedrijf betaalt u een vast bedrag met een regelmatig terugkerend interval, dat wil zeggen elke maand. Op zijn beurt verdient Netflix op terugkerende basis inkomsten.

Terugkerende inkomsten staan in contrast met andere, meer traditionele soorten inkomsten die eenmalig worden betaald in verband met een dienst. Als er bijvoorbeeld een leiding in uw huis barst, betaalt u een loodgieter één keer voor het werk dat hij heeft gedaan om de leiding te repareren; wanneer de klus geklaard is, betaalt u de loodgieter ook.

Voor digitale bureaus kunnen de services die u levert die terugkerende inkomsten genereren, variëren, maar ze omvatten waarschijnlijk zaken als:

  • Beheer van sociale media
  • Consultancy of adviesdiensten
  • Contentmarketing abonnementen
  • Websitebeheer

Nu we weten wat terugkerende inkomsten zijn, laten we eens kijken naar een paar redenen waarom terugkerende inkomsten goed (en slecht) kunnen zijn voor uw digitale bureau.

Voordelen van terugkerende inkomsten Minder stress voor jou

Laten we eerlijk zijn: het vinden van nieuwe klanten is moeilijk. Maar helaas is dat de taak van veel bureaus die geen terugkerende inkomstenstromen hebben – voortdurend nieuwe klanten genereren door steeds meer klanten aan te trekken en te converteren om ervoor te zorgen dat de eindjes elke maand aan elkaar knopen. Maar alleen omdat u zich inspant om nieuwe klanten te vinden, betekent niet dat ze voor uw diensten gaan betalen, wat veel tijd, moeite en stress kan betekenen zonder dat u er iets van merkt.

Met terugkerende inkomsten wordt een deel van die stress verlicht door het feit dat zelfs als u in een bepaalde maand geen nieuwe klanten aantrekt, u nog steeds wat geld binnenhaalt van degenen die zich op uw services hebben geabonneerd. Zonder de constante push en pull te voelen om nieuwe klanten aan te trekken en aan te melden, kunt u zich concentreren op het aantrekken van nieuwe klanten die geschikt zijn voor uw bedrijf en het leveren van diensten van topkwaliteit aan uw huidige klanten.

Meer inkomsten voor bedrijfsinvesteringen en groei

Het grootste voordeel van terugkerende inkomsten is dat het meer inkomsten voor uw bedrijf oplevert, duidelijk en eenvoudig. Naast het geld dat u binnenhaalt uit de normale verkoop van uw kernservices, vult u die inkomsten aan met andere geldstromen waarmee u kunt investeren in de gebieden van uw bedrijf die dit nodig hebben.

Als u nieuwe technologie of hardware, meer werknemers, nieuwe software of een grotere kantoorruimte nodig heeft, kunt u met meer geld in uw bedrijf investeren en opschalen om sneller aan de vraag te kunnen voldoen. Waar voorheen investeren in uw bedrijf misschien als een luchtkasteel voelde, kan het hebben van terugkerende inkomsten uw schatkist opbouwen en die dromen waarmaken.

Meer contant geld bij de hand voor noodgevallen

Aan de andere kant wil je misschien wat extra geld op de bank voor een onvoorziene bedrijfsdaling. De COVID-19-pandemie heeft ons zeker geleerd dat onverwachte disruptors sneller realiteit kunnen worden dan we kunnen voorzien of ons bedrijf aankan, en dat het hebben van een beetje financiële speelruimte een uitkomst kan zijn als je niet weet wanneer dingen weer op gang komen. “normaal.”

Dus als uw bedrijf onverwachte opschudding doormaakt of de verkoop vertraagt, kan het hebben van een extra financiële buffer om de lonen, de huur van kantoorruimte of welke andere rekening dan ook te betalen, een echte redder in nood zijn voor u, uw bedrijf, uw werknemers – en uw klanten.

Mogelijkheid om uw servicesuite uit te bouwen

Afgezien van het feit dat u meer geld bij de hand heeft voor bedrijfsbehoeften en voor dingen die u voor uw bedrijf wilt, geeft het lanceren van terugkerende inkomstenstromen u de kans om de services die u klanten biedt uit te breiden die verder gaan dan alleen uw kernactiviteiten.

Misschien bent u geïnteresseerd in het opbouwen van uw merk, maar bent u niet klaar om meer klanten aan te nemen voor uw kerndiensten, dus overweegt u advies- of consultancydiensten. Of misschien vindt u het erg leuk om de websites van uw klanten precies goed te krijgen en wilt u daarom abonnementen voor websitebeheer aanbieden om uw klantenbestand te laten groeien. Het is duidelijk dat als u deze dingen doet, u steeds meer inkomsten krijgt, maar het stelt u ook in staat om de reeks services die u aanbiedt uit te breiden en u bloot te stellen aan meer klanten.

Meer upsell-mogelijkheden

Het toevoegen van terugkerende inkomstenstromen en de aanvullende services waarop ze zijn gebaseerd, geeft u ook meer kansen om iets toe te voegen aan de zaken die u al doet met huidige klanten. Ongeacht waarom of wat het is dat uw huidige klantenbestand heeft aangetrokken om zaken met u te doen – misschien zijn het de pittige e-mailmarketingcampagnes die u heeft bedacht, misschien is het het briljante websitebeheer dat u heeft gedaan – deze klanten bieden een kans om doe nog meer zaken door upselling.

Als u bijvoorbeeld een nieuw abonnement voor beheer van sociale media lanceert, controleert u uw huidige klanten en ziet u welke van hen nog niet voor deze service betalen. Neem contact met ze op en laat ze weten dat je dit nu als een terugkerende service aanbiedt en peil hun interesse in een abonnement. Deze klanten kennen en houden van het werk dat u doet, dus zullen ze waarschijnlijk nog meer zaken met u willen doen.

Nadelen van terugkerende inkomsten Meer onderhoud bij het leveren van nieuwe diensten

Hoewel het hebben van een gegarandeerd maandelijks inkomen waarschijnlijk een zeer aantrekkelijke optie is, betekent dit ook dat er gegarandeerd maandelijks werk voor uw bureau zal zijn. Met terugkerende inkomsten en de op abonnementen gebaseerde services die daarmee gepaard gaan, verplicht u zich tot een bepaalde hoeveelheid werk om deze services bij te houden.

In plaats van dat projecten worden gedaan en van je bord af zijn als je ze eenmaal hebt voltooid, blijven de projecten aan de gang totdat de klant de services niet langer wil. Dus elke maand moet je rekening houden met de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om voor deze maandelijkse services te zorgen, bovenop het niet-abonnementswerk dat je gaat doen, wat al snel overweldigend kan worden.

Minder tijd om te focussen op core business services

Aan de andere kant betekent het feit dat er meer tijd nodig is voor deze terugkerende services, dat u minder tijd hebt om te werken aan de andere kernservices die uw klanten van u verwachten en die uw bedrijf in de eerste plaats hebben gevestigd. Je zult eerlijk tegen jezelf moeten zijn om te bepalen of je de tijd en bandbreedte hebt om dit soort projecten aan te pakken.

Het laatste dat u wilt doen, is overeenkomsten met klanten ondertekenen om naast uw andere bedrijf terugkerende diensten te verlenen en dan snel ontdekken dat u simpelweg niet genoeg tijd heeft om ze te doen (of mensen in dienst te nemen om snel genoeg op te schalen ). Dan zal de kwaliteit van beide soorten werk dat u doet eronder lijden en kan uw klantenbestand verwelken.

Waar past e-commerce in?

In tegenstelling tot sommige van de ideeën die we hierboven hebben besproken, zijn white label-services een gemakkelijke manier om terugkerende inkomsten te genereren zonder dat u dezelfde tijd of onderhoud nodig hebt als andere services die u misschien overweegt.

White-label e-commerce stelt u bijvoorbeeld in staat om e-commerce volledig door te verkopen onder uw eigen merk en logo‘s, zonder vermelding van het e-commerceplatform dat u doorverkoopt – en zonder al het werk dat komt kijken bij het lanceren en runnen van een e-commerceplatform.

Het opnemen van e-commerce in uw aanbod aan klanten is een geweldige manier om een nieuwe inkomstenstroom te laten groeien zonder al te veel van uw bandbreedte of middelen op te eten. Uw klanten gaan ervan uit dat u uw eigen e-commerceoplossing van eigen bodem aanbiedt, terwijl u een volledig ontwikkeld platform kunt doorverkopen zonder enige ontwikkeling of onderhoud.

Bij Ecwid bieden we een reeks partnerschapsopties en -niveaus, zodat u de manier kunt vinden om e-commerceservices aan uw klanten te bieden die logisch zijn voor uw bedrijf – inclusief onze white label-oplossingen.

Met onze white label-opties kunt u het door de cloud gehoste, toonaangevende e-commerceplatform van Ecwid doorverkopen met minimale betrokkenheid en investering van uw kant. En via onze wederverkoperspartnerships kunt u Ecwid-winkelplannen kopen met grote kortingen en ze doorverkopen aan uw klanten tegen elke prijs die u kiest – waardoor u regelmatig aanzienlijke inkomsten voor uw bedrijf krijgt zonder u weg te halen van uw kernactiviteiten.

Is terugkerende inkomsten geschikt voor mijn bedrijf?

Dus hoe weet u of het genereren van terugkerende inkomsten en het leveren van op abonnementen gebaseerde services de juiste stap is voor uw bedrijf? Het is tijd om eens goed naar uw bedrijf te kijken.

Heeft u na het vestigen van uw niche in de markt moeite om elke maand nieuwe klanten aan te trekken? Voelt wat je elke maand doet een beetje stagnerend en leidt het ertoe dat je op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen? Heeft u voldoende contant geld bij de hand of op uw rekening om een langdurige, misschien wel maandenlange onderbreking van uw bedrijf te doorstaan? Heb je genoeg tijd en mankracht om een andere stijl van zaken aan te pakken die contrasteert met wat je hier gebracht heeft?

Alleen jij kunt deze vragen beantwoorden en bepalen wat de beste manier is voor jouw bedrijf.

We hopen dat deze bespreking van terugkerende inkomsten voor u inzichtelijk is geweest. Als je klaar bent om een nieuwe bron van terugkerende inkomsten toe te voegen, lees dan meer over ons white label e-commercepartnerschap.

Het bericht Hoe en waarom u terugkerende inkomsten aan uw digitale bureau moet toevoegen, verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.