Hoe u de privacy van uw kleine bedrijf kunt beschermen

Leestijd: 5 minuten

Bron

Hangslot dat draden bij elkaar houdt

Net zoals een ondernemer een bedrijf zou oprichten om ervoor te zorgen dat het beperkte aansprakelijkheidsbescherming ontvangt, is het van cruciaal belang dat eigenaren van kleine tot middelgrote bedrijven (MKB’s) de nadruk leggen op de bescherming van de privacy van een klein bedrijf.

Gegevensinbreuken en cyberbeveiligingsbedreigingen kunnen de veiligheid en privacy van een klein bedrijf bedreigen. Een cyberaanval kan er bijvoorbeeld toe leiden dat persoonsgegevens van klanten worden gestolen. Sommige van deze gegevens kunnen later worden gebruikt voor identiteits- of creditcarddiefstal.

Klanten die het slachtoffer zijn van cyberaanvallen voelen zich misschien niet meer op hun gemak bij het winkelen bij het bedrijf. Als gevolg van een beveiligingsinbreuk kan het bedrijf waardevolle klanten en hun vertrouwen verliezen. Hoe ernstiger een inbreuk op de beveiliging, hoe groter het risico dat een bedrijf loopt om nog meer privé-informatie met betrekking tot het bedrijf te verliezen.

Tips om de privacy van uw bedrijf online te beschermen

Zeg nooit dat een klein bedrijf een datalek of cyberbeveiligingsdreiging niet kan overkomen. Het goede nieuws is dat het beschermen van gegevens niet zo duur of intensief is als je zou denken. Volg deze best practices om uw gegevens te beschermen en het risico op cyberbeveiligingsbedreigingen te verminderen.

 1. Stel een privacybeleid op.
 2. Trainen en opleiden van medewerkers.
 3. Investeer in beveiligingssoftware.
 4. Implementeer multi-factor authenticatie.
 5. Gebruik een beveiligd wifi-netwerk.
 6. Maak regelmatig een back-up van gegevens.
 7. Investeer in een cyberaansprakelijkheidsverzekering.

Laten we de best practices voor privacybescherming wat dieper bekijken.

1. Stel een privacybeleid op

Een van de beste praktijken op het gebied van cyberbeveiliging om de privacy van een klein bedrijf, zijn werknemers en zijn klanten te beschermen, is het opstellen van een privacybeleid. Leg in een privacybeleid uit hoe het bedrijf te werk gaat om persoonlijke informatie veilig te houden.

Sommige bedrijven verzamelen klantgegevens, zoals namen, telefoonnummers en e-mailadressen. Het privacybeleid moet gedetailleerd kunnen beschrijven wat voor soort gegevens het bedrijf verzamelt, wat het bedrijf ermee van plan is en beveiligingsmaatregelen die helpen deze gegevens te beschermen. Vermijd het verzamelen van gevoelige gegevens, zoals burgerservicenummers (SSN’s) of andere vertrouwelijke informatie van klanten.

Gerelateerd: Tips voor uw Servicevoorwaarden en Privacybeleid-pagina’s

2. Medewerkers opleiden en opleiden

Persoon die tablet vasthoudt in trainingssessie

Wist u dat menselijke fouten de oorzaak zijn van 90% van de datalekken ? Kleine bedrijven moeten de tijd nemen om werknemers te trainen en op te leiden om deze informatie te beschermen. Deze training geeft medewerkers een beter inzicht in de belangrijke rol die zij spelen bij het beschermen van klantgegevens en andere waardevolle bedrijfsinformatie.

Bij de training van werknemers over het beschermen van de privacy van een klein bedrijf moet prioriteit worden gegeven aan de volgende gebieden:

 • Tips om sterke wachtwoorden te maken en deze wachtwoorden elke 60 tot 90 dagen opnieuw in te stellen.
 • Meer informatie over het laatste nieuws en trends op het gebied van frauderegelingen.
 • Best practices op het gebied van beveiliging, zoals weten hoe u ongevraagde of onbekende e-mails kunt herkennen en voorkomen dat u e-mailbijlagen opent en op verdachte links klikt.
 • Advies over het beveiligen van gevoelige gegevens. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld worden geleerd om gegevens op te slaan in ruimtes die zijn goedgekeurd door het bedrijf, zoals een geverifieerde bedrijfscloudservice.

Zodra de training is voltooid, kunnen kleine bedrijven werknemers documenten laten ondertekenen of papierwerk laten afdrukken waarin staat dat ze goed zijn opgeleid en opgeleid in het beveiligingsbeleid van het bedrijf.

Gerelateerd: Wat is de lacune in cyberbeveiligingsvaardigheden en wat betekent dit voor uw bedrijf?

3. Investeer in beveiligingssoftware

Kleine bedrijven krijgen vaak het advies om een ‘schone machine’ te gebruiken. Dit betekent het downloaden van up-to-date software, webbrowsers en besturingssystemen om te voorkomen dat virussen en malware intern de privacy van kleine bedrijven aantasten.

Welke soorten software moeten ondernemers installeren om de privacy van kleine bedrijven te beschermen? Hier zijn een paar opties om te overwegen voor gegevensbeveiligingsdoeleinden:

 • Antimalwaresoftware om phishing- aanvallen te bestrijden.
 • Netwerkbeveiligingssoftware om kwetsbaarheden te scannen en te identificeren voorafgaand aan een datalek.
 • Antivirussoftware die na elke computerupdate op virussen en malware scant.
 • Firewall-software om te voorkomen dat cyberaanvallers een privénetwerk binnendringen en toegang krijgen tot de gegevens ervan.
 • Computerbeveiligingssoftware voor realtime bescherming tegen inkomende bedreigingen. Deze software scant ook computers op bestaande bedreigingen en identificeert, blokkeert en verwijdert verdachte codes en software.

Vergeet niet om uw website regelmatig te controleren en automatische updates van softwareprogramma’s in te schakelen.

4. Implementeer multi-factor authenticatie

Een deel van de beveiligingstraining voor werknemers omvat het leren maken van sterke wachtwoorden en het regelmatig wijzigen van deze wachtwoorden om de 60 tot 90 dagen. Een andere best practice voor het beschermen van wachtwoorden en het waarborgen van veilige aanmeldingen is het implementeren van multi-factor authenticatie.

Multi-factor authenticatie helpt bij het verifiëren van de identiteit van de persoon die inlogt en voegt een extra beveiligingslaag toe door om aanvullende informatie te vragen, samen met hun gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat is multi-factor authenticatie? Stel dat een werknemer inlogt op zijn werkportaal. Ze typen hun gebruikersnaam en wachtwoord in, maar moeten aanvullende informatie verstrekken voordat ze het inlogproces kunnen voltooien.

Enkele voorbeelden van multi-factor authenticatie zijn het ontvangen van een oproep op de mobiele telefoon van een werknemer of het sms’en van een toegangscode. Multi-factor authenticatie helpt bij het verifiëren van de identiteit van de persoon die inlogt en voegt een extra beveiligingslaag toe.

5. Gebruik een beveiligd wifi-netwerk

Wifi-router op een gele achtergrond

De meeste kleine bedrijven hebben een wifi-netwerk voor werknemers en personeelsleden. Dit netwerk moet veilig , versleuteld en verborgen zijn.

Werknemers die thuis of op afstand werken, moeten een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruiken om bedrijfsgegevens en andere vertrouwelijke informatie te beschermen.

6. Bescherm de privacy van uw kleine bedrijf door regelmatig een back-up van gegevens te maken

Vergeet niet om regelmatig een back-up te maken van essentiële gegevens op computers! Sommige van deze gegevens kunnen tekstverwerkingsdocumenten, spreadsheets, financiële bestanden, debiteuren- en crediteurenbestanden, personeelsbestanden en databases omvatten.

Schakel automatische instellingen in om een back-up van deze bestanden te maken. Van gegevens die in de cloud zijn opgeslagen, moet ook regelmatig een back-up worden gemaakt.

Heeft u gedrukte exemplaren van belangrijke documenten? Bewaar ze op een veilige, gescheiden locatie van het bedrijf in het geval van een natuurramp of een ander probleem dat mogelijk gevolgen kan hebben voor het bedrijf.

7. Investeer in een cyberaansprakelijkheidsverzekering

Er zijn verzekeringsopties beschikbaar voor datalekken en cyberaansprakelijkheid.

Ondernemers kunnen contact opnemen met deze verzekeringsmaatschappijen voor een offerte en een aankoop doen op basis van de behoeften van het bedrijf om de veiligheid en privacy van het kleine bedrijf verder te waarborgen.

Privacy is een belangrijke troef voor kleine bedrijven en zal ook in de toekomst belangrijk blijven. Hopelijk kunnen deze richtlijnen voor het beschermen van de privacy van uw kleine bedrijf uw bedrijf in een veiligere richting helpen.

Het bericht De privacy van je kleine bedrijf beschermen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.