Terwijl we 2021 afsluiten, kijken we terug naar de populairste Whiteboard Friday-afleveringen van het jaar. Allereerst, vanaf augustus, begeleidt SEO-expert voor kleine bedrijven, Claire Carlile, u door het wat, waarom, waar en hoe van UTM-tagging voor uw GMB-profielen

Leestijd: 7 minuten

Bron

Terwijl we 2021 afsluiten, kijken we terug naar de populairste Whiteboard Friday-afleveringen van het jaar. Allereerst, vanaf augustus, begeleidt SEO-expert voor kleine bedrijven, Claire Carlile, u door het wat, waarom, waar en hoe van UTM-tagging voor uw GMB-profielen.

Noot van de redactie: vanaf 1:49, wanneer Claire “verwijzingsverkeer” noemt, zou dit “verwijzingsinformatie” moeten zijn.

Foto van het whiteboard met stappen om UTM-tags voor GMB te implementeren. Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een grotere versie in een nieuw tabblad te openen!Videotranscriptie

Hé, Moz-fans, en welkom bij een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Heeft u een Google Mijn Bedrijf-vermelding of werkt u samen met klanten die Google Mijn Bedrijf-vermeldingen hebben en wilt u meer weten over de waarde van het verkeer dat Google Mijn Bedrijf naar uw website leidt?

Nou, als je dat doet, is dit de Whiteboard Friday voor jou. Dus ik ben Claire Carlile, en ik ben een lokale zoekexpert bij BrightLocal, en vandaag ga ik het hebben over UTM-tagging voor Google Mijn Bedrijf.

Wat is een UTM-tag?

Dus je vraagt je misschien af: “Wat is een UTM-tag?” Als dat zo is, zou je niet de eerste zijn die die vraag stelt.

UTM staat dus voor Urchin Tracking Module. Maar als u UTM-tags ziet als trackingcodes die we toevoegen aan het einde van onze externe links die ons meer vertellen over waar dat verkeer vandaan kwam en hoe het op onze websites terechtkwam. Dus wanneer iemand op een UTM-tagged URL klikt, worden details van de bron, het medium en de campagne waar dat websitebezoek vandaan komt, overgebracht naar Google Analytics.

Waarom UTM-tags toevoegen?

Dus waarom zouden we UTM-tags willen toevoegen aan onze GMB-URL’s? Welnu, zonder tagging komt al het verkeer in de organische bucket terecht. Dus dat is prima, maar wat het ons niet vertelt, is of dat organische verkeer afkomstig was van de reguliere organische resultaten of dat het afkomstig was van Google Mijn Bedrijf-URL’s in het bedrijfsprofiel of in Google Maps.

Een andere reden is dat veel mobiele apps en browsers hun verwijzingsverkeer niet doorgeven aan Google Analytics en dat verkeer gewoon in de directe bucket terechtkomt. Wij zijn marketeers. We zijn er erg aan gewend onze waarde en de waarde van onze diensten aan te tonen. Dit is dus een geweldige manier voor u om de waarde te illustreren die u toevoegt aan uw klant of aan uw organisatie.

Ook hebben we vaak een budget nodig. Dus of dat budget nu voor meer van onze tijd is of voor foto’s of video’s voor Google Mijn Bedrijf, het geeft ons ook inzicht in de waarde van verschillende Google Mijn Bedrijf-functies, zodat we kunnen zeggen dat Google Posts waardevoller is voor deze klant dan Google-producten. of Google-producten verwijzen minder verkeer, maar met een hoger conversiepercentage.

We krijgen ook de Google Search Console-gegevens voor die UTM-getagde URL’s. Dus we zullen de querygegevens zien. We zullen zien welke zoekopdrachten daadwerkelijk vertoningen en klikken op deze UTM-getagde URL’s genereren.

Waar kun je taggen?

Dus laten we nadenken over wat we kunnen taggen. We horen veel over zero-click search, maar dat is echt geen nieuw concept als je al een tijdje met local search werkt, want vanuit het bedrijfsprofiel kan een potentiële klant klikken om een bedrijf te bellen, ze kunnen downloaden routebeschrijving, ze kunnen foto’s bekijken, ze kunnen recensies lezen, ze kunnen diensten bekijken, allemaal zonder door te klikken naar de zakelijke website.

Maar dat gezegd hebbende, we hebben in GMB eigenlijk veel mogelijkheden om terug te linken naar onze website en om verkeer naar de website te leiden. Dus wat u in GMB heeft, is afhankelijk van uw primaire categorie.

Maar de meeste bedrijven hebben een websitelink. Ze hebben misschien een afspraak of een menu-URL. Ze hebben mogelijk Google-producten. Ze hebben misschien Google Posts . Je gebruikt misschien de nieuwe aanbieding voor volgers, waarvan niet veel mensen weten en nog minder mensen gebruiken, en het kan zelfs doodgaan en op het Google-kerkhof terechtkomen, maar het duurt slechts 10 minuten om in te stellen. Dus als je het type bedrijf hebt dat lokale volgers zou kunnen aantrekken, dan is het de moeite waard om toe te voegen, omdat je kunt zien: Heeft het echt waarde voor het bedrijf? Wat doet dat verkeer wanneer ze op uw website komen? Naar welke inhoud kijken ze? Waar verplaatsen ze zich en hoe verplaatsen ze zich? Leidt het verkeer van GMB daadwerkelijk tot inkomsten? Kopen ze dingen als ze op je website komen? Dan hebben we al onze conversies en microconversies die we hopelijk hebben ingesteld zodat we ze kunnen meten in Google Analytics.

Krijgen we dan een klik om te bellen? Krijgen we een klik om te e-mailen? Downloaden ze een bron? Klikken ze door naar onze social media profielen? Vult hij een formulier in? Abonneren ze zich op onze nieuwsbrief? We kunnen al deze dingen ontdekken als we UTM-tagging toevoegen.

Tips voor UTM-tags

Dus ik ga je wat UTM-tagging-tips geven, omdat ik denk dat het belangrijkste is om vanaf het begin heel, heel consistent te zijn, omdat het vrij gemakkelijk is om dit verkeerd te doen.

Dus consistentie is de sleutel, denk na over hoe u uw woorden gaat scheiden. Ik gebruik graag een streepje. Sommige mensen gebruiken graag een onderstrepingsteken. Wat je ook gebruikt, maak het gewoon heel consistent.

Dan hebben we hoofdletters en kleine letters. Dus ik blijf altijd bij kleine letters, de reden is dat Google Analytics in al zijn rapporten hoofdlettergevoelig is. Dus als je een combinatie van hoofdletters en kleine letters gebruikt, zal Google daar apart over rapporteren. Als u dit niet goed doet, krijgt u te maken met een heleboel rommelige en gekochte gegevens die u buiten Google Analytics moet uitzoeken, en dat wilt u echt niet.

Dus een ander ding is dat als je je bron en je medium in een warboel brengt, dat verkeer gewoon in de andere emmer terechtkomt, wat vrijwel volledig trieste tijden zijn. Dus een manier om dat te vermijden is door de bron te beschouwen als waar de reis begon of waar dat verkeer vandaan kwam en het medium als de manier van transport. Zo kwam dat verkeer van A naar B.

Wie beheert de gegevens?

Dus voordat we nadenken over welke URL’s op onze website we gaan taggen, moeten we nadenken over wie de gegevens beheert en rapporteert in onze organisatie of in de organisatie van onze klant, omdat de UTM-tags en het raamwerk dat u instelt moeten leuk spelen en binnen hun kader zitten. Je wilt geen klikken van ze beroven als ze proberen de waarde van iets aan te tonen.

Nu zult u misschien merken dat wanneer u met kleine en middelgrote bedrijven werkt, niemand de gegevens en rapportage beheert, in welk geval gelukkige dagen, dit absoluut goed zal werken.

Welke URL’s tag je?

Dus welke URL ga je taggen?

Nou, er zijn hier wat vragen. Heb je één locatie, of heb je meerdere locaties? Dus als het maar één locatie is, tag je waarschijnlijk je startpagina. Als het om veel locaties gaat, gaat u naar de bestemmingspagina’s van uw locatie linken.

Als u Google-producten gebruikt, wilt u naar uw producten of uw servicepagina’s linken.

Als u een afspraak-URL heeft, wordt u doorgelinkt naar misschien de contactpagina. Als u een boekings- of afspraakfunctionaliteit op uw website heeft, linkt u naar die pagina.

Het is niet verwonderlijk dat de menu-URL naar uw menupagina linkt.

Als u Google Posts gebruikt, bedenk dan waar u naartoe gaat linken. Als het een bericht met een speciale aanbieding is, is er dan een speciale aanbiedingspagina waarnaar wordt gelinkt? Als die speciale aanbieding afloopt, wat gaat u dan met die pagina doen? Zal het blijven oplossen, of ga je het ergens anders naartoe 301? Plan dat allemaal van tevoren. Eigenlijk moet u ervoor zorgen dat u de URL controleert waarnaar u wilt linken. Link je naar de juiste versie? Als je op https bent, wat ik hoop dat je bent, wil je niet linken naar http.

Je moet kijken: Is die pagina opgelost? Zie je alles op die pagina? Geeft die pagina een 404, in welk geval we er natuurlijk niet naar willen linken? Ondergaat die pagina een reeks omleidingen? Nu gaat een reeks omleidingen de UTM-tags van die URL verwijderen, en dat willen we echt niet.

Hoe taggen?

Dus als je eenmaal hebt gecontroleerd naar welke URL’s je moet linken, ga je die daadwerkelijk taggen.

Dus voor de bron gebruik ik Google. Sommige mensen gebruiken graag GMB. Maar wat u ook kiest, zorg ervoor dat het binnen dit kader past en wees vanaf het begin consistent. Voor medium gebruik ik biologisch. Voor campagne gebruik ik dat veld om de locatie van die link in Google Mijn Bedrijf te beschrijven.

Het kan dus de primaire websitelink, het menu, de producten of de afspraak zijn. Als je de aanbieding voor nieuwe volgers gebruikt, heb je deze. Met Google Posts wil ik graag een beetje gedetailleerder zijn, zodat ik kan zien welk type berichten het beste werkt, en ik kan ook eventuele wijzigingen volgen wanneer Google berichten begint te verplaatsen binnen het bedrijfsprofiel.

Dus we hebben de nieuwe post, de aanbiedingspost en de gebeurtenispost. Ten slotte, voor Google Posts, waarbij het veld campagne-inhoud wordt gebruikt om de daadwerkelijke inhoud van dat bericht te beschrijven. Dus als je met een bedrijf werkt dat veel unieke en interessante inhoud heeft, moet je die inhoud misschien gewoon beschrijven, dus zomer-21-uitverkoop, gratis girafritten, curry-nacht-21 mei, of je zou gewoon graag de datum daar gebruiken in het veld campagne-inhoud.

Dus de beste tip is dat als je Posts gebruikt, je toegang hebt tot Posts, ik hoop dat je ze gebruikt, en dan een Google Spreadsheets-add-on gebruikt genaamd Postamatic, wat geweldig is, je kunt je berichten plannen en het voegt ook automatisch UTM-tagging toe binnen dit formaat. Het is dus zeer aan te raden.

Dus je gaat je GMB-URL’s en die links taggen met UTM-codes. Je zou dus iets kunnen gebruiken als Google’s Campagne-URL Builder, iets dat ik gebruikte toen ik voor het eerst begon met het taggen van bedrijfsprofielen. Maar sindsdien heb ik gewerkt aan mijn UTM Tagging Guide met het Google-blad, wat in feite mijn geschenk aan jou is met liefde.

Dat kun je dus gebruiken om alles mooi en netjes op één plek te houden. Het genereert automatisch de tag. U hoeft dus alleen maar uw URL in het blad te plaatsen, en dan krijgt u de UTM-codes voor die URL’s. Het is een goede manier om bij te houden wat u toevoegt, en dat kan Google Posts zijn, als u Postamatic niet gebruikt.

Het kunnen uw Google-producten zijn. Je hebt dan een record en je kunt begrijpen welk type inhoud resoneert, wat niet, en wat je beter zou kunnen doen met je inhoud. Dus je vindt die gids en dat blad hier, op deze URL .

Dus dat was het voor vandaag. Ik hoop dat je dat nuttig vond en hopelijk zie ik je hier snel weer.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.