Hoe sociale media u kunnen helpen de juiste mensen voor uw bedrijf te vinden en aan te nemen

Leestijd: 4 minuten

Bron

Hoe sociale media u kunnen helpen de juiste mensen voor uw bedrijf te vinden en aan te nemen

Als je hoort dat sociale media waardevol kunnen zijn voor werving, denk je misschien: “Natuurlijk, ik heb eerder op LinkedIn gebladerd voor potentiële werknemers.”

Maar ik praat zo veel groter dan dat. Als je niet al je sociale-mediakanalen als mogelijke kandidatenpools beschouwt, loop je waarschijnlijk een aantal ongelooflijke aanwervingen mis.

Bekijk het op deze manier: zelfs als uw sociale kanalen klantgericht zijn, bestaat een groot percentage van uw publiek waarschijnlijk uit werkende professionals. Als hun vaardigheden aansluiten bij uw behoeften, en ze vinden wat uw bedrijf doet al leuk genoeg om u een follow-up te geven, dan zou dit de perfecte match kunnen zijn.

Lees verder om te ontdekken hoe zowel kleine als groeiende bedrijven een strategie kunnen ontwikkelen om het beste talent aan te nemen via sociale media.

1. Denk na over waar uw ideale kandidaten rondhangen

Slimme sociale werving gaat niet over het opblazen van al je sociale kanalen met je vacatures totdat je ze hebt ingevuld. Wees in plaats daarvan zo gericht mogelijk wanneer u nadenkt over waar u uw ideale kandidaat voor een bepaalde functie kunt vinden.

Begin met aandacht te besteden aan de demografie en samenstelling van bepaalde sociale-medianetwerken en hoe dat aansluit bij het soort kandidaten waarnaar u op zoek bent. Bij Buffer hebben we meer marketeers gevonden op Twitter dan op LinkedIn, omdat ze daar de neiging hebben om rond te hangen. Als je op zoek bent naar een professional voor sociale media of een maker van inhoud, is Instagram of TikTok misschien een betere plek om te zoeken.

Het kan ook waardevol zijn om manieren te vinden om contact te maken met nichegemeenschappen binnen bredere sociale netwerken. We hebben bijvoorbeeld veel tractie gevonden bij het promoten van vacatures bij Facebook-groepen die zich richten op mensen in specifieke sectoren (zoals DevelopHer , Tech Inclusion of Techqueria ). Op Twitter of Instagram kun je kijken of er hashtags zijn die je kunt opnemen of accounts die je kunt taggen om voor het soort mensen te komen dat je wilt inhuren (zoals @WritersofColor ).

2. Ga verder dan het posten van de rol

Om het meeste uit werving via sociale media te halen, wil je meer doen dan alleen de vacature plaatsen en er het beste van hopen. Gebruik in plaats daarvan alle mogelijkheden die deze platforms bieden om te pronken met uw cultuur, vragen over uw bedrijf te beantwoorden en in het algemeen potentiële kandidaten aan te trekken.

In een van de leukste tactieken die ik de laatste tijd heb gezien, bood een personeelsmanager bij Buffer 15 minuten ‘koffiechats’ aan zijn netwerk op Twitter, waar potentieel geïnteresseerde kandidaten meer te weten konden komen over de functie en het bedrijf. Je zou de vragenfunctie op Instagram-verhalen kunnen gebruiken voor een vergelijkbare strategie in AMA-stijl.

Dankzij het gemoedelijke gevoel en de authenticiteitscultuur, bieden sociale media je ook een platform om je bedrijfscultuur te laten zien. Volgens een onderzoek van CareerArc is Facebook de belangrijkste site die kandidaten gebruiken om het werkgeversmerk en de reputatie te onderzoeken, meer nog dan reviewsites zoals Glassdoor.

Wees creatief met inhoud die laat zien hoe het is om bij uw bedrijf te werken, zoals video’s achter de schermen of interviews met huidige werknemers, om kandidaten met de juiste geschikte redenen te blijven motiveren om voor u te werken.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door EASTFORK (@eastforkpottery)

Het in Asheville, NC gevestigde East Fork Pottery plaatst niet alleen een functiebeschrijving, het deelt zijn waarden met potentiële medewerkers.

3. Maak het gemakkelijk om meer te leren en te delen

Sociale media hebben ons geleerd om een naadloze en gemakkelijke gebruikerservaring te verwachten, dus kandidaten die uw vacatures op deze platforms tegenkomen, zullen dat ook van u verwachten. Als je het ze moeilijk maakt om meer over het werk te weten te komen, zullen ze waarschijnlijk snel opgeven.

En toch kan ik je niet vertellen hoeveel bedrijven ik zie rollen op sociale media en vervolgens linken naar een onhandige vacaturespagina (of erger nog, helemaal geen link delen).

Zorg ervoor dat het gemakkelijk voor mensen om meer informatie over de rol, of het nu met een link in bio (misschien op uw merk te vinden startpagina ) of een link direct op de post of verhaal. Zorg ervoor dat deze details gemakkelijk kunnen worden bekeken op mobiele apparaten, aangezien maar liefst 83% van het browsen op sociale media op onze telefoons plaatsvindt .

Als bonus maakt het creëren van een naadloze ervaring het voor je volgers gemakkelijk om deze rollen met hun netwerk te delen, waardoor je bereik groter wordt. Bij Buffer hebben we ook succes geboekt met het aanmoedigen van onze personeelsmanagers en teamgenoten om onze openstaande functies op hun eigen kanalen te delen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Buffer (@buffer)

We nemen mensen aan bij Buffer en we hebben het gemakkelijk gemaakt om te solliciteren en te delen met leuke berichten zoals deze.

4. Bouw relaties op voor de toekomst

Onthoud ten slotte dat sociale media in de kern een hulpmiddel zijn om relaties op te bouwen. Zelfs je sociale kanalen helpen je niet onmiddellijk de juiste kandidaat voor een functie te vinden, blijf doorgaan met het delen van informatie over je cultuur en missie, contact maken met nieuwe mensen en top of mind blijven, zodat je een netwerk kunt opbouwen van volgers die niet alleen van uw producten of diensten houden, maar ook van uw bedrijf.

Per slot van rekening kan de volgende persoon die uw bedrijf volgt, perfect passen bij de volgende functie waarvoor u iemand zoekt – u hoeft hem alleen maar te laten zien waarom.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.