Seizoensgroeten van over de hele wereld — Creëer seizoensgebonden sociale content met internationale flair

Leestijd: 8 minuten

Bron

Vakantiebannerafbeelding gemaakt in GoDaddy Studio

We vroegen artiesten van over de hele wereld om te vertellen wat de feestdagen voor hen betekenen. Bekijk deze heerlijke nieuwe grafische collecties en vind jouw unieke feestelijke stijl.

Wie heeft er zin in een feestelijke rondleiding? Hoewel velen van ons in de kersttijd standaard traditionele afbeeldingen, kleuren en afbeeldingen gebruiken, betekent ‘traditioneel’ voor verschillende mensen heel verschillende dingen. Dus als je dit jaar een aantal unieke kerstcontent wilt maken, overweeg dan om enkele van de multiculturele feestelijke afbeeldingen uit te pakken die we onder de boom op je hebben liggen wachten.

Van koekjes bakken tot zonverbrande zwembadfeesten en verrukkelijke kaasfondues, de feestdagen worden over de hele wereld op diverse en prachtige manieren gevierd.

Ik hoop dat je vakantie verlicht is banner gemaakt in GoDaddy Studio

Uit Brazilië, com amor

Omdat Brazilië zich op het zuidelijk halfrond bevindt, vinden de kerstfestiviteiten plaats in de zomer, wat betekent dat het warme en zonnige dagen zijn die ze een echt tropisch gevoel geven.

Het land heeft veel van dezelfde kersttradities die je in Noord-Amerika zou vinden, zij het met enkele verschillen (om te beginnen is Secret Santa Amigo Oculto en Santa Claus is Papai Noel ).

Illustraties voor kerstvieringen in Brazilië van GoDaddy Studio Boas Festas door Gleydson De Lima

Kerstmis weerspiegelt de Braziliaanse cultuur in het algemeen en is een grote familieaangelegenheid waar iedereen bij betrokken is. Voor de Braziliaanse kunstenaar Gleydson De Lima is het een geweldig excuus voor dierbaren om samen te komen, cadeaus uit te wisselen en heel veel te eten.

“Ik dacht specifiek aan mijn familie”, zegt Gleydson over de feestelijke graphics die hij ontwierp. “Hier in Brazilië is het erg moeilijk om één unieke identiteit te portretteren, omdat we een continentale cultuur hebben.”

Met dit in gedachten spreken de creaties van Gleydson tot Brazilië als een smeltkroes van culturen.

“Ik heb veel aandacht besteed aan het vertegenwoordigen van verschillende soorten lichamen en kleuren. Ik hoop dat iedereen zich kan herkennen in dit peloton.”

Over het algemeen geven zijn grafische afbeeldingen de helderheid en stoutmoedigheid van een zomerse kerst weer, met overvloedig groen en geel dat doet denken aan de Braziliaanse vlag.

De kleurrijke en vrolijke graphics van Gleydson zijn perfect voor:

 • Zomer feestelijke uitnodigingen
 • Heldere en gewaagde kaarten
 • Tropische recepten
 • Merken voor eten of strandkleding

Uitnodiging voor kerstfeest gemaakt in GoDaddy Studio

Vakantieontwerpen van Gleydson De Lima in GoDaddy Studio

Verspreid de vreugde met Anna en een Russische kerst

In Rusland is een witte kerst met veel sneeuw een zekerheid. Een groot verschil met de meeste andere landen is echter dat de eigenlijke dag op 7 januari wordt gevierd in plaats van op 25 december, aangezien de Russisch-orthodoxe kerk de oude Juliaanse kalender gebruikt voor religieuze feestdagen.

Russische kerstillustraties in GoDaddy Studio Russische Kerstmis door Anna Korosukova

Zoals in de meeste delen van de wereld, draait Russische kerst om familie en feesten op traditioneel Russisch eten zoals ingemaakte appels en zuurkool, vleespasteitjes en knoedels. Andere tradities in deze tijd zijn onder meer kerstliederen, waarzeggerij en een 40-daagse kerststal die eindigt op kerstavond.

Anna Kosorukova, een Russische kunstenaar, staat bekend om haar warme en betoverende kunstwerken. Haar feestelijke grafische verpakking neemt je mee naar een magische witte Russische kerst waar specifieke elementen verwijzen naar haar Russische afkomst.

Ze beeldt bijvoorbeeld Ded Moroz – Grandfather Frost – de Russische tegenhanger van de kerstman af. Hoewel ze in sommige opzichten op elkaar lijken, draagt Ded Moroz een blauwe bontjas en wanten, en houdt hij een staf in zijn handen om hem te helpen over de sneeuw te lopen. Ook in de afbeelding staat Snegurochka, een sneeuwmeisje waarvan wordt gezegd dat het zijn kleindochter is.

“Al mijn grafische producten worden met de grootste zorg en trots gemaakt om je te helpen geweldig werk te ontwerpen”, zegt Anna.

Anna’s prachtige graphics zijn geweldig voor:

 • Cadeaukaartjes
 • Elegante en charmante kaarten
 • Certificaat braaf meisje/jongen (van de kerstman)
 • Waardebonnen voor verschillende kindermerken

Illustratie door Anna Korosukova voor GoDaddy Studio

Seizoensgroeten uit het VK

De kerstsfeer is springlevend in het Verenigd Koninkrijk en is goed zichtbaar in de feestelijke lichten die elk jaar de steden en dorpen van het land sieren. De meest bekende tentoonstelling is ongetwijfeld in Regent Street in Londen, waar duizenden mensen elk jaar in november getuige zijn van de grote ‘inschakeling’.

Geboortespelen en kerstliederen bij kaarslicht zijn populair in de weken voorafgaand aan eerste kerstdag, wat meestal een feestelijke lunch met geroosterde kalkoen is. Dit wordt gevolgd door een welkome feestdag – tweede kerstdag – op 26 december, meestal doorgebracht met rusten en herstellen van alle toegeeflijke vieringen de dag ervoor.

Kerstillustraties door Mat Voyce voor GoDaddy Studio Vrolijk kerstfeest uit Engeland door Mat Voyce

Mat Voyce is een “niet-bekroonde” grafisch en motion designer uit Engeland. Hij stond bekend om zijn typografie vol karakters, geanimeerde stickers en gedurfde illustratiestijl, en probeerde een aantal kerstafbeeldingen uit, waardoor hij een uniek Brits gevoel kreeg.

“Ik probeer altijd wat meer karakter te geven aan mijn afbeeldingen, vooral aan zaken als typografie”, zegt Mat, duidelijk te zien aan de speelse lettertypen die hij gebruikt. ‘Als het een afbeelding van een kalkoen is, gooi er dan een gezicht op. Of laat het lijken alsof het aan het dansen is’, zegt hij.

“Het is goed en gemakkelijk om een kaars of een kerstpudding te tekenen, maar het helpt altijd om het wat meer karakter en plezier te geven.”

Dit is duidelijk te zien aan zijn roze kerstpudding met daarop roze hulstbessen of het brutale gezicht op de felblauwe kerstkaars.

Over het algemeen speelt hij met verschillende kleuren om het traditionele rood en groen van Kerstmis uit te dagen, maar op een manier die nog steeds licht en feestelijk aanvoelt.

Het leuke grafische pakket van Mat is geweldig voor:

 • Zoom achtergronden
 • Gedurfde en eigenzinnige kaarten
 • Instagram Verhaalstickers
 • Streetwear-merken

Kerstsjablonen van Mat Voyce voor GoDaddy Studio

Fröhliche Weihnachten uit Duitsland

Hoewel de kersttijd in Duitsland vol is met bekende kersttradities zoals eten, familie en kerstbomen, zijn er ook bepaalde elementen die de vakantie hier uniek maken.

Ontwerper Alana Keenan is half Iers en half Duits en zegt dat St. Nikolaus Day een van haar favoriete Duitse tradities is.

Een voorbeeld hiervan is in haar grafische pakketten weergegeven als een poederblauwe schoen gevuld met zuurstokken en geschenken. “Op 6 december laten we een schoen achter bij de deur en Sint Nikolaus komt er cadeautjes in doen”, zegt Alana. “Dus zorg er altijd voor dat je een GROTE schoen achterlaat!”

Duitse kerstillustraties door Alana Keen voor GoDaddy Studio Een Duitse kerst door Alana Keen

Haar graphics zijn ook een knipoog naar alle traditionele Duitse kerstelementen, zoals de Adventskranz (Adventkrans) met kaarsen op een bed van bessen en kerstversieringen.

Een ander groot onderdeel van Kerstmis in Duitsland is de kerstmarkt. Denk aan twinkelende lichtjes op middeleeuwse pleinen, traditionele muziek, gluhwein en de geur van geroosterde noten die de lucht vullen – die Alana heeft samengevat in haar speelse gluhwein-stand.

Er is ook een weihnachtsengel – kerstengelen – mogelijk een van de meest geliefde kerstversieringen van Duitsland die overal in huis worden opgehangen, inclusief de bovenkant van de kerstboom.

Alana’s feestelijke stijl is over het algemeen levendig, speels en grillig.

“Ik zou graag zien dat mensen deze afbeeldingen gebruiken op een manier die hen helpt de kerstsfeer te voelen.”

Fröhliche Weihnachten!

Deze vrolijke afbeeldingen zijn geweldig voor:

 • Digitale bonnen
 • Leuke en vrolijke kaarten
 • ‘Bedankt’-kaarten van klanten.
 • Sieraden en accessoire merken
 • Kaarten voor gezinsvakanties

Cadeaubonsjabloon in GoDaddy Studio

Feliz Navidad uit Mexico

Met ongeveer 80% van de Mexicanen die zich als katholiek identificeren, wordt Kerstmis in Mexico op grote schaal gevierd, en het land is in deze tijd gevuld met traditionele nacimientos (kerststallen) in huizen en kerken.

Las Posadas (wat ‘onderdak’ of ‘onderdak’ betekent) is een negendaags evenement dat plaatsvindt van 16-25 december en symboliseert de zwangerschap van Maria, de moeder van Jezus. De laatste posada vindt plaats op Noche Buena (kerstavond) en wordt gevolgd door een nachtmis. Daarna serveert een traditioneel feest alles, van pozole en gebraden kalkoen tot tamales en bacalao.

Mexicaanse kerstillustraties door Luis Pinto voor GoDaddy Studio Muy Felices Fiestas door Luis Pinto

Luis Pinto is een Mexicaanse grafisch ontwerper en illustrator wiens levendige en expressieve werk wordt beïnvloed door volksverhalen, graphic novels, kunstgeschiedenis en popcultuur.

Zijn graphics geven een flamboyante Mexicaanse draai aan gewone kerstelementen: de drie wijze mannen dragen bijvoorbeeld gewaagde Mexicaanse bloemenprints en de kerstman draagt een sombrero.

Er zijn ook elementen die uniek zijn voor Mexicaanse kerst in zijn collectie, zoals de ponche navideno (kerstfruitpunch) en de piñata.

“‘Carpe Diem’ is een uitdrukking die terugkomt in alles wat ik doe, en het zorgt er altijd voor dat ik moeite en passie in mijn werk stop”, zegt Luis.

Zijn expressieve en kleurrijke stijl is perfect voor:

 • Evenement inhoud
 • Heldere en kleurrijke kaarten
 • Afspeellijst en enkele omslagafbeeldingen
 • Eten en drinken merken

Sjabloon voor verkoopbanners in GoDaddy Studio

Dek de zalen, met Aurelia

De Franse cultuur draait grotendeels om eten en dat is met kerst niet anders.

Le Reveillon , de traditionele kerstavondmaaltijd, is een lang en uitgebreid feest.

Hoewel de exacte gerechten die worden geserveerd afhankelijk zijn van de regio, kunt u genieten van delicatessen zoals gerookte zalm, oesters, foie gras , gans, kalkoen gevuld met kastanjes en gekruide gebakken aardappelen. La buche de Noel is een biscuitgebak gedecoreerd als een kerstblok en traditioneel gemaakt van chocolaatjes en kastanjes.

Kerstillustraties door Aurelia Durand voor GoDaddy Studio Mon Noël door Aurélia Durand

Frankrijk, met name Parijs, heeft ook een diverse Afrikaanse cultuur, iets wat de Franse kunstenaar Aurélia Durand in haar werk viert.

“Deze kleurrijke persoonlijkheden vertegenwoordigen de verenigde stem van een wereldwijde gemeenschap wiens hoop, dromen en verlangens een inclusieve toekomst voor iedereen voor ogen hebben”, zegt ze.

In haar gedurfde en levendige grafische kaart vertegenwoordigt ze Afro-afstammelingen als vrolijk, trots en krachtig – of het nu een gedurfde vrouw met retroprints is of de volledig Afrikaanse kerststal.

Laat je inspireren door de vrolijke graphics van Aurélia. Ze zijn geweldig voor:

 • Digitale bonnen
 • Vriendenuitnodigingen
 • Heldere en kleurrijke kaarten
 • Merken voor damesmode, sieraden en make-up

Kerstafbeeldingen van GoDaddy Studio

Vergeet Kwanzaa niet

De Amerikaanse viering van Kwanzaa werdin 1966 gestart door Dr. Maulana Karenga, professor en voorzitter van Africana Studies aan de California State University, als reactie op de rellen in Los Angeles in 1965, als een manier om de Afro-Amerikaanse gemeenschap bij elkaar te brengen.

De feestdag wordt elk jaar gevierd van 26 december tot nieuwjaarsdag, en de naam is afgeleid van de Swahili-uitdrukking matunda ya kwanza , wat eerste vruchten of oogst betekent. Gebruikelijke vieringen in deze periode zijn onder meer zingen, dansen, verhalen vertellen en het lezen van poëzie.

Centraal in de feestdag staat de dagelijkse verlichting van elk van de zeven Kwanzaa-kaarsen, elk met verschillende betekenissen: de zwarte kaars symboliseert de mensen, de drie rode kaarsen zijn voor de strijd in het verleden en de drie groene kaarsen vertegenwoordigen de aarde of de overvloed aan mogelijkheden die de toekomst biedt.

We hebben twee grafische pakketten die deze geest van Kwanzaa weergeven, van een gevoel van gemeenschap en trots in de Afro-Amerikaanse gemeenschap tot de geest van saamhorigheid waar de vakantie om draait.

Kwanzaa-illustraties door Monica Obaga voor GoDaddy Studio Kwanzaa door Monica Obaga Kwanzaa-illustraties door Jhonny Nunez voor GoDaddy Studio Joyous Kwanzaa door Jhonny Núñez

Of je nu feestelijke seizoenspromoties, digitale wenskaarten wilt maken of een bedankbericht voor je trouwe klanten wilt ontwerpen, we hopen dat deze mix van fantastische feestelijke inhoud je creatieve sappen doet stromen.

Vind je feestelijke stijl en begin met creëren!

Wat de feestdagen ook voor jou betekenen, je kunt het op jouw manier vieren met GoDaddy Studio. Probeer het nu gratis uit.

Het bericht Seizoensgroeten van over de hele wereld — Creëer sociale seizoenscontent met internationale flair verscheen voor het eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.