Verzamel Ronde! De top 10 PPC-verhalen van 2021

Leestijd: 10 minuten

Bron

Weet je nog dat duizelingwekkende gevoel op de eerste lesdag? De instructeur deelt de syllabus uit van alles wat aan de orde komt. Een paar weken vooruitspoelen en je hebt het gevoel dat je links en rechts curveballs krijgt?

Op zijn zachtst gezegd, zo voelde het weergeven van Google-advertenties in 2021. Het platform zorgde dit jaar voor een hoop onverwachte veranderingen, om nog maar te zwijgen van alles waarmee we werden geconfronteerd met de Facebook– en iOS 14-saga.

Maar wat hebben we gedaan? We hebben manieren gevonden om ons aan te passen.

curveball-meme

Dus in de post van vandaag ga ik de top 10 PPC-verhalen van 2021 behandelen – wat er is gebeurd, wat de impact was en hoe je elk ervan kunt omzetten in een kans voor homeruns in 2022.

2021: Het jaaroverzicht voor PPC

Cue de bel! Je hebt je syllabus en nu is de les officieel begonnen. Laten we meteen de hoofdstukken één tot en met tien induiken over gedenkwaardige PPC-momenten uit 2021:

1. Google verstoort onze zoekwoorden die overeenkomen met veren

Sleutelwoorden zijn de ruggengraat van PPC. Dus natuurlijk zou Google ons dit jaar wat zoekwoordcurveballs geven!

Het verhaal : Voor trefwoorden was 2021 een achtbaanrit. Ten eerste zagen we in februari de zonsondergang van onze geliefde aangepaste brede match. De redenering van Google was dat breed zoeken nu effectiever is, en dat aangepast zoeken op breed zoeken en zoeken op woordgroep vaak hetzelfde doel dienen.

Zeggen dat dit de veren van adverteerders vertroebelt, is licht uitgedrukt. Veel mensen gebruikten ‘modified broad’ omdat het fungeerde als een ‘happy medium’ zoektype. Tussen de druk van de pandemie in combinatie met de steeds groter wordende uitdagingen van PPC-advertenties, waren velen van mening dat deze zoekwoordwijzigingen van Google ongevoelig, onnodig en ontijdig waren.

Toen, in september, net toen het stof begon neer te strijken, kondigde Google meerwijzigingen aan in het zoekwoordovereenkomstgedrag dat de pot weer opschudde. Kortom, exacte zoeklogica wordt nu gebruikt voor alle zoektypen, en als u meerdere geschikte zoekwoorden heeft die niet identiek zijn aan de zoekopdracht, kijkt Google niet alleen naar de advertentierangschikking, maar ook naar de relevantie. Dat tweede deel had veel adverteerders, zoals PPC Chat-host Julie Bacchini , behoorlijk onrustig. Is dat niet wat je de hele tijd hebt gedaan, Google?

marketing-oclock-julie-bacchini-tweet

Alsof dat nog niet genoeg was, beweerde het vervolgens dat het vanwege deze veranderingen en verbeteringen geen voordeel meer heeft om meerdere zoektypen voor hetzelfde zoekwoord te gebruiken als u breed zoeken koppelt aan Slim bieden.

Dit zorgde ervoor dat veel adverteerders in de war waren… Greg Finn schreef zelfs een artikel om deze bewering te beargumenteren .

Wat dit betekent voor 2022 : met het verlies van aangepast breed zoeken, raad ik u aan om breed zoeken te combineren met doelgroeptargeting als tijdelijke oplossing.

Meerdere zoektypen of niet, Google heeft in één ding gelijk: minder is meer! Het gebruik van meervoudsvormen of kleine variaties is een persoonlijke ergernis van mij. Verklein uw lijst tot alleen de kerntermen die u nodig hebt en verspil geen tijd aan de rest!. Alleen de belangrijkste kerntermen zijn nodig in uw zoekwoordenlijsten.

Bovendien blijft het een best practice om zoekwoorden bij elkaar te houden in samenhangende, thematisch consistente advertentiegroepen. Laten we vooral ook de uitsluitingszoekwoorden in 2022 niet vergeten, aangezien ze uw reddingslijn kunnen zijn als u vastzit aan zoektypen die niet de meest ideale zijn.

Heroverweegt u uw zoekwoorden voor 2022? Onze gratis tool voor zoekwoordenonderzoek kan helpen!

2. Facebook-advertenties worden het slachtoffer van de iOS 14-update van Apple

Zou het echt een PPC-verzameling van 2021 zijn zonder te praten over de beruchte iOS 14-update ?

2021-ppc-stories-facebook-ios14-update-meme

Het verhaal : op 26 april heeft Apple eindelijk de privacy-first iOS 14.5-update uitgerold waarmee gebruikers zich nu kunnen afmelden om te worden gevolgd door apps – apps zoals, laten we zeggen … Facebook? Wat levert trackinggegevens zodat adverteerders conversies kunnen volgen en retargeting-doelgroepen kunnen creëren?

Adverteerders worden nu geconfronteerd met onvolledige gegevens, krimpende doelgroepen en stijgende CPM’s. Om nog maar te zwijgen van alle hoepels waar ze nu doorheen moeten springen met geaggregeerde gebeurtenismeting, domeinverificatie en kortere attributievensters.

Dit komt omdat iOS14 gebruikers in staat stelt zich af te melden voor het bijhouden van gegevens. Nu begrijp en respecteer ik het belang van de privacy van consumentengegevens, maar als adverteerder is het frustrerend. Als u toch te maken krijgt met advertenties, waarom laat u ze dan niet gepersonaliseerd worden?

2021-ppc-stories - data-verzameling-strip

Afbeeldingsbron

Nu haasten Facebook- en branche-experts zich om alternatieven voor targetingstrategie te vinden. Er is een spannende vooruitgang uit voortgekomen!

Wat dit betekent voor 2022: Dit klinkt misschien gek, maar geef Facebook-advertenties niet op! Het is nog steeds een effectief kanaal om uw bedrijf te laten groeien, dus als u zich aanpast en het blijft gebruiken, heeft u een voordeel ten opzichte van concurrenten die opgeven.

  • We hebben veel bronnen om u te helpen bij uw Facebook-advertentiestrategie voor 2022:
  • Volg deze tips om uw conversiecampagnes succesvol te laten verlopen .
  • Gebruik Messenger en leadformulier-advertenties om leads te genereren zonder conversiecampagnes.
  • Lees de zeven manieren waarop we de stijgende Facebook-CPM’s als gevolg van iOS14 bestrijden.
  • Implementeer de Facebook Conversions API
  • Ga door met het uploaden van klantenlijsten en probeer deze post-iOS Facebook-advertentiestrategieën uit, zoals het targeten van een breder publiek.

3. Uitgebreide tekstadvertenties beginnen hun koffers te pakken

Bon reis, uitgebreide tekstadvertenties ! Het verwijderen van deze activa was verre van rustig, laten we eens kijken waarom:

Het verhaal: in maart vervingen responsieve zoekadvertenties (RSA’s) uitgebreide tekstadvertenties (ETA’s) als het standaard advertentietype voor campagnes in het zoeknetwerk . In augustus vertelde Google ons dat we in juni 2022 afscheid zullen nemen van ETA’s (geen woordspeling bedoeld).

Houd je adem echter niet in. ETA’s lopen nog steeds nadat de wijziging van kracht is geworden. Wat echt wordt stopgezet, is de mogelijkheid om nieuwe ETA’s te bewerken en te maken. Adverteerders kunnen ze alleen pauzeren, inschakelen of verwijderen.

ppc-stories-responsive-search-ads-chart

Wat dit betekent voor 2022: het feit dat Google de voorkeur geeft aan RSA’s, volgt met zijn andere pogingen tot meer automatisering. Hoewel RSA’s effectief zijn, ontbreekt het platform nog steeds aan bruikbare rapportage voor de verschillende advertentievarianten. Ik denk dat dat in 2022 zou kunnen komen, want het is een veel voorkomende vraag van de PPC-gemeenschap.

Hoewel de wijziging ongeveer halverwege 2022 van kracht wordt, zijn er dingen die u nu zou moeten doen, zodat het geen negatieve invloed heeft op uw account. Begin het jaar goed door RSA’s uit te bouwen terwijl u eventuele ETA’s perfectioneert die u nu of na juni 2022 wilt blijven gebruiken.

En als u in uw ETA-rapportage afnemende vertoningen ziet, zie dit dan niet als slechte prestaties – het is normaal.

ppc-stories-expanded-text-ads-strip

4. Cookies van derden beginnen hun koffers uit te pakken

Google is hier echt langzaam de pleister aan het afpellen voor ons.

Het verhaal: Op 24 juni kondigde Google aan dat de gevreesde afschaffing van cookies van derden zou worden uitgesteld tot 2023.

Google verklaarde dat om echt privacybeschermende technologie te bouwen, het “in een verantwoord tempo moet gaan” om “voldoende tijd te geven voor openbare discussie over de juiste oplossingen, “om de bedrijfsmodellen van veel webuitgevers in gevaar te brengen” en “Zorg ervoor dat cookies niet worden vervangen door alternatieve vormen van individuele tracking en ontmoedig de opkomst van geheime benaderingen zoals vingerafdrukken.”

Dat gezegd hebbende, is het testen voor FLoC -de oplossing van Google voor gedragsgerichte targeting bij afwezigheid van cookies van derden – verschoven naar Q1 2022.

Wat dit betekent voor 2022: Er is geen actie nodig voor FLoC, maar houd het in de gaten.

Wat betreft cookies van derden, je hebt dit keer op keer gehoord, maar blijf manieren vinden om meer first-party gegevens te verzamelen en vertrouwd te raken met nieuwe beschikbare oplossingen zoals verbeterde conversies, die we bespreken in deze update-overzicht .

ppc-stories - third-party-data-strip 5. Google doet een kleine zoekterm rapport quid pro quo

Leuk weetje: dit is een van mijn favoriete PPC-verhalen uit 2021. Lees verder om erachter te komen waarom.

Het verhaal: we weten dat het rapport met zoektermen in 2020 werd herzien toen zoekopdrachten met een laag volume vanwege privacy uit het zicht werden gehaald.

Dit was een zware pil voor adverteerders om te slikken, aangezien we vroeger vertonings- en klikgegevens voor ALLE zoektermen konden zien.

Snel vooruit naar augustus, en adverteerders merken dat het rapport alle zoektermgegevens opnieuw toont!

ppc-stories-barry-schwartz-google-ads-zoektermen-report-tweet2021-ppc-verhalen-zoektermen-rapport-functie-tweet

Twitter-thread

Blijkt dat het gewoon een bug was waardoor we ons erg teleurgesteld voelden. Maar het rapport met zoektermen is in september opnieuw gewijzigd met goed nieuws.

Het rapport toont nog steeds geen termen met een laag volume die niet voldoen aan de privacydrempel, maar het toont nu vertoningsgegevens voor termen die geen klikken hebben gekregen, vanaf september 2020. In ruil daarvoor vermeldde Google dat in In februari 2022 worden alle zoektermen vóór september 2020 verwijderd die niet voldoen aan de drempelwaarden voor het privacyvolume.

Wat dit betekent voor 2022: Zorg ervoor dat u alle historische zoektermenrapportgegevens die u wilt bewaren, vóór februari van het komende jaar opslaat! De zoekruimte is de afgelopen jaren echter zo veranderd dat de impact van die oude zoekopdrachten hoogstwaarschijnlijk klein zal zijn.

Begin in 2022 ook wat meer te profiteren van het rapport met zoektermen, omdat we dan weer meer inzichten kunnen krijgen. Hoewel deze verandering niet ongelooflijk significant was, was het een pluim op de pet van Google om adverteerders eens een voordelige update te geven. Het platform lijkt misschien zijn eigen vendetta te hebben, maar het is duidelijk nog steeds een beetje aan het luisteren en tegemoetkomen aan zijn klanten. Persoonlijk is dit het enige PPC-verhaal uit 2021 waardoor ik me bemoedigd en hoopvol voel voor 2022 .

6. Google Marketing Live laat ons allemaal verbijsterd achter

Google Marketing Live Stream 2021 was een … snoozefest? Ik hou net zoveel van branche-evenementen als de volgende adverteerder, maar de Google Marketing Live-top van dit jaar was enorm verwarrend en teleurstellend.

Laten we opsplitsen waarom.

ppc-stories-mark-irvine-tweet

Afbeeldingsbron

Het verhaal: laten we beginnen met een van de boosdoeners achter de GML-haat in 2021: de drempels voor klantmatches werden niet echt verlaagd, ondanks de beloften van Google. Hoewel ja, het platform heeft de optie van deze hyperspecifieke doelgroepen beschikbaar gemaakt voor accounts met een levenslange besteding van minder dan $ 50.000, de kleine lettertjes lezen dat klantmatch alleen beschikbaar zal zijn voor die accounts in observatiemodus. Dit maakt het nog steeds ontoegankelijk voor kleine bedrijven met lagere budgetten om ze te targeten.

Afgezien daarvan waren de aankondigingen ofwel zo ingewikkeld of zo onbeduidend dat ze ervoor zorgden dat andere razzia’s onnauwkeurige informatie deelden (begrijpelijkerwijs).

Wat dit betekent voor 2022: Oké, dus GML2021 was niet helemaal gehaat. Een prachtig hoogtepunt van het evenement was de nieuwe optie voor zwarte eigendom in Google Shopping.

Ook afbeelding extensies werden genomen van de beta en de TROAS biedstrategie werd beschikbaar voor video actie en Discovery campagnes.

Nog een paar positieve punten: beter inzicht in de rapportage van campagnes met max. prestaties en (mijn nieuwe persoonlijke favoriet) de Insights-pagina . Deze pagina geeft adverteerders een diepgaand inzicht in uitgaven- en budgettempo, aanbevelingen en meer. Voor mij en mijn klanten was het verrassend nuttig als een manier om de denkwijze van Google te onderzoeken en te brainstormen over nieuwe optimalisatie-ideeën om zelf uit te voeren.

7. Shopify en Google worden besties

GML2021 had nog een spannende aankondiging: Shopify en Google zijn nu twee erwten in een pod.

Het verhaal: Hoewel Shopify-gebruikers altijd beide platforms afzonderlijk kunnen gebruiken, heeft Google afgelopen voorjaar aangekondigd dat het veel gemakkelijker wordt om ze samen te gebruiken. Gebruikers van Shopify kunnen nu in slechts een paar eenvoudige stappen productplaatsing instellen voor alle entiteiten van Google, zoals Maps, Afbeeldingen, Lens en YouTube.

Ze noemen deze nieuwe samenwerking de ‘ Shopping Graph ‘, omdat het shoppers meer informatie dan ooit tevoren geeft over de producten die ze bekijken en waar ze ze nog meer kunnen vinden.

Wat dit betekent voor 2022: Het Google-kanaal van Shopify rechtstreeks in het Shopping-platform maakt het voor Shopify-gebruikers gemakkelijker om klanten te bereiken die verder gaan dan de SERP-winkelresultaten, ongeacht hun Merchant Center dat is ingesteld in Google Ads. Met een evoluerend koperstraject is dit een futuristische kijk op hoe u aankopen kunt vastleggen in elke stap van de trechter .

ppc-stories-2021-google-shopping-shopify-combinatie-afbeelding

Afbeeldingsbron

8. Facebook gaat 6 uur uit

Je denkt misschien: “big deal.” Ik weet dat ik dat was. Maar voor adverteerders die veel zuur verdiende geld in Facebook-advertenties stopten, was het een groot probleem. Laten we eens kijken waarom.

Het verhaal: op 4 oktober gingen de app, de webversie, Instagram, Messenger en alle activa van Facebook op een maandag zes uur lang op zwart. Alle servers van Facebook waren uitgevallen.

Voor gebruikers was dit een wake-up call om hun leven niet volledig onder te dompelen in sociale media. Voor adverteerders betekende dit een gemiste kans. Voor Facebook betekende het $ 79 miljoen aan inkomstenverlies.

Wat er die dag echt achter de schermen gebeurde, zullen we misschien nooit weten. Wat we wel weten is dat dit een boodschap was aan alle adverteerders: zorg altijd voor een back-up plan!

Wat het betekent voor 2022: In deze wereld is niets gegarandeerd. Zelfs grote, slechte Facebook heeft zijn momenten. Als je hierdoor in 2022 niet verkocht wordt voor een multichannel-strategie , dan weet ik het ook niet meer! Hoewel de storing voor de meeste adverteerders gering was, is het belangrijk om voorbereid te zijn op het worstcasescenario van uw advertenties. Wanneer u reclame via meerdere kanalen uitvoert, dekt u uw eigen kont. Als een platform uitvalt, promoot je je bedrijf nog steeds ergens anders.

9. Maandelijkse bestedingslimieten van Google Ads sluipen ten tonele

Als je denkt: “Is dit niet al een ding?” u betaalt waarschijnlijk niet voor Google via creditcard. Voor kaartbetalingen is dit een nieuwe functie!

Het verhaal: Google heeft dit jaar stilletjes maandelijkse bestedingslimieten ingevoerd. Ze werken samen met dagbudgetten voor campagnes, die nog steeds een noodzaak zijn. Maandelijkse bestedingslimieten worden geïmplementeerd op accountniveau en dienen als beveiliging tegen te hoge uitgaven in campagnes. Pas echter op: zodra de limiet is bereikt, worden uw advertenties niet meer weergegeven .

Wat het betekent voor 2022: Dit kan een geweldige oplossing zijn voor accounts met een krap budget in 2022. Er zal echter een zekere mate van terughoudendheid moeten zijn bij het gebruik van deze functie, aangezien het te laag instellen van uw limiet uiteindelijk ook uw resultaten kan beperken.

ppc-stories-2021-google-ads-maandelijkse-bestedingslimieten

Afbeeldingsbron

10. Facebook onthult zijn geheimen

Ik wilde eindigen met een PPC-verhaalunderdog uit 2021. Deze update kreeg niet veel aandacht, maar kan ons veel vertellen over hoe we onze Facebook-advertentiestrategie voor 2022 kunnen plannen.

Het verhaal: in juni plaatste Facebook een artikel en een videoserie over hoe het nieuwsfeed-algoritme werkt . Maar het meest interessante voor adverteerders was de uitleg over hoe het machine learning gebruikt om advertenties weer te geven .

In vergelijking met Google stelt Facebook geen duidelijke formules zoals Ad Rank of Quality Score beschikbaar voor adverteerders. Toen Facebook dit jaar deze algoritme-inzichten uitbracht, viel het me zeker op.

Het komt neer op drie indicatoren die gelijk staan aan een “advertentiescore” (niet zichtbaar voor adverteerders)…

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.