Wat is retargetingmarketing?

Leestijd: 6 minuten

Bron

retargeting marketing omslagfoto

Wist u dat 97% van de nieuwe bezoekers van uw website vertrekt (zonder iets te kopen!) om nooit meer terug te komen? Ik weet het, dat is een enorm aantal.

De reden daarvoor is dat ze u eerst willen leren kennen alvorens tot aankoop over te gaan. Tijdens het proces om je te leren kennen, kunnen ze echter worden afgeleid en uiteindelijk gewoon weggaan om nooit meer terug te komen.

Laten we zeggen dat ze op zoek waren naar kerstverlichting en dat ze op uw website terechtkomen. Terwijl ze rondkijken, krijgen ze een telefoontje van het werk. Ze sluiten je website.

De kans is groot dat dit de laatste keer is dat u ze ziet.

Wist je dat er een manier is om ze terug te brengen? In deze blogpost leer je alles over retargeting marketing.

  1. Wat is retargetingmarketing?
  2. Platformen om te gebruiken voor retargeting
  3. Effectieve retargeting-strategieën
  4. Belangrijkste afhaalmaaltijden

LinkedIn converteert slechts 2% van de bezoekers bij hun eerste bezoek aan een website. Door diegenen te retargeten die uw website hebben bezocht en vervolgens zijn vertrokken zonder iets te kopen, verleidt u hen om terug te komen naar uw website en te converteren.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de persoon die eerder op zoek was naar kerstverlichting (laten we ze Alex noemen) een telefoontje kreeg van het werk en uw website sloot. Als uw bedrijf investeert in retargeting-marketing, zouden ze zelfs op andere websites advertenties van die kerstverlichting te zien krijgen. Dat betekent dat ze meer vertrouwd raken met het merk en product van uw bedrijf totdat ze besluiten uw website opnieuw te bezoeken en uiteindelijk een aankoop te doen.

Het punt is dat 49% van de consumenten uw website 2-4 keer moet bezoeken voordat ze iets van u kopen. Dus als ze niet terugkomen na dat eerste bezoek, hoe zullen ze die aankoop dan doen?

Hoe effectief is het? Een statistiek van 2018 zegt dat leads die uw retargeted-advertenties zien, 70% meer kans hebben om te converteren. En niet alleen dat, maar degenen die hun winkelwagentje verlaten, zullen ook eerder terugkomen en hun aankoop voltooien, waarbij de conversieratio’s stijgen tot 26% van een magere 8% van niet-geretargete leads.

Het is ook gebleken dat retargeting de merkzoekresultaten met ten minste 500% verhoogt en een toename van 700% van websitebezoekers oplevert “vanwege een verbeterde advertentieblootstelling”.

Wat is het verschil tussen retargeting en remarketing?

Ja, retargeting en remarketing zijn twee verschillende strategieën.

Retargeting is wanneer u een klant “target” op basis van hun activiteit (en cookies) door hen uw advertenties te laten zien, zelfs nadat ze uw website hebben verlaten. Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je wordt ‘gevolgd’ door een bepaald merk of product dat je ooit hebt gegoogled, is dat retargeting op het werk.

Remarketing is wanneer u de informatie van uw leads verzamelt, zodat u ze verkoop- en marketing-e-mails kunt sturen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het tabblad ‘Promoties’ in uw e-mail. U zult zien dat er een aantal aanbiedingen zijn van verschillende bedrijven waar u eerder iets heeft gekocht of waarvoor u zich heeft aangemeld.

Hoe werkt retargetingmarketing?

Wanneer uw leads uw website binnenkomen, laten ze cookies achter. Volgens Google zijn “Cookies bestanden die worden gemaakt door websites die u bezoekt. Ze maken uw online ervaring gemakkelijker door browsegegevens op te slaan.” Cookies geven u in feite de persoonlijke ervaring die u op internet heeft.

Er zijn twee soorten cookies: first-party en third-party cookies.

Het verschil is dat first-party cookies worden gemaakt door de site die u bezoekt. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt bij mijn podcastwebsite, The Leadership Stack Podcast , kunt u daar aangemeld blijven omdat de site cookies heeft aangemaakt.

Cookies van derden worden gemaakt door andere sites. Hier is bijvoorbeeld de homepage van CNN:

CNN-startpagina

(Ik heb ReadyCloud bezocht om statistieken over retargeting te krijgen, nu zie ik hun advertentie!)

Om hun advertenties weer te geven, zijn cookies van derden essentieel. Wat er gebeurt, is dat adverteerders uw first-party cookies gebruiken met cookies van derden, zodat ze u opnieuw kunnen targeten, zelfs als u hun website verlaat.

Het interessante is dat Google heeft aangekondigd dat ondersteuning voor cookies van derden in 2023 zal worden verwijderd. Ik zal hier niet ingaan op de alternatieven, maar u kunt deze uiterst nuttige blogpost van Mateusz Rumiński lezen over hoe retargeting werkt zonder derden. partij cookies.

Wanneer moet u een retargeting-marketingcampagne gebruiken?

Simpel: u gebruikt een retargeting-campagne wanneer u wilt dat uw leads terugkeren naar uw website.

Of het nu is omdat ze nog niets hebben gekocht, hun winkelwagentje hebben verlaten, of omdat je nieuwe producten of bestsellers hebt waarvan je denkt dat ze hun aandacht zouden trekken (en nogmaals, ze terugleiden naar je website), je zou je leads opnieuw moeten targeten.

Het Google Display Netwerk heeft een enorm bereik, dus het gebruik van dit platform is essentieel voor het succesvol retargeten van uw leads.

Google Display Netwerk

Afbeelding van WordStream

Om dit platform voor retargeting te gebruiken , moet u een “pixel” of “tag” aan uw website toevoegen zodat uw bezoekers via browsercookies aan uw retargeting-publiek kunnen worden toegevoegd.

Via het Google Display Netwerk kunt u uw eerdere bezoekers advertenties laten zien wanneer ze de verschillende Google-partnersites bezoeken. U kunt ook verschillende lijsten voor uw leads maken, zodat uw retargeting-campagnes persoonlijker en relevanter zijn.

Meta (Facebook)

We zijn allemaal gevolgd door advertenties, zelfs op onze sociale media-accounts zoals Facebook en Instagram . Facebook staat namelijk ook retargeting-campagnes toe op zijn platform.

Facebook-retargeting

Hetzelfde geldt voor Google, u hoeft alleen een Facebook-pixel te installeren waarmee u uw bezoekers en hun acties kunt volgen terwijl ze zich bezighouden met uw merk. U kunt ook lijsten voor uw leads maken, zodat uw campagnes persoonlijker kunnen worden.

LinkedIn

Last but not least kunt u LinkedIn ook gebruiken voor uw retargeting-campagnes.

LinkedIn-retargeting

Om dit platform te gebruiken, moet u hun LinkedIn Insight Tag op uw website installeren, zodat u ze opnieuw kunt targeten met advertenties op LinkedIn. Ze hebben ook demografische segmenten voor meer gepersonaliseerde retargeting-marketingcampagnes.

30% van de ontvangers van gerichte advertenties positief reageert op gerichte advertenties, het bestoken van uw publiek met gerichte advertenties kan lijken… griezelig, daarom zijn er oproepen om gerichte advertenties te verbieden . Zorg er dus voor dat je je grenzen niet overschrijdt. Onthoud dat je je klanten nog steeds een goede ervaring met je merk wilt geven, en het doel is om ze te verleiden om terug te komen, niet om ze af te schrikken.

Zorg voor gemakkelijk herkenbare en aangename advertenties

Uw retargeting-marketingcampagnes zijn nutteloos als uw advertenties er generiek uitzien. Zorg ervoor dat uw leads op het eerste gezicht weten dat u het bent en zorg ervoor dat ze er goed uitzien.

U kunt er ook voor kiezen om uw advertenties te A/B-testen . Bij A/B-testen verandert u bepaalde aspecten van uw advertentie of e-mail, zoals de tekst, titels of afbeeldingen, om te meten wat goed werkt bij uw doelgroep. Door te weten wat uw doelgroep verkiest, kunt u betere, effectievere retargeting-campagnes uitvoeren.

Gebruik tools voor retargeting-marketing

U kunt er ook voor kiezen om tools te gebruiken voor uw retargeting-marketingcampagnes. Een dergelijke tool die u kunt gebruiken, is AnyTrack. Zoals we eerder hebben vermeld : “AnyTrack is een platform voor het bijhouden van conversies dat al uw conversiegegevens van uw website consolideert, of deze nu organisch, betaald of direct is, en deze doorstuurt naar het marketing- en analyseplatform dat u gebruikt. Dit alles met slechts één enkele regel code.”

AnyTrack

Dit betekent dat wat uw bezoekers ook doen op uw website, u er kennis van krijgt en retargeting-campagnes kunt maken op basis van hun gedrag. U kunt zich aanmelden met behulp van mijn doorverwijslink hier .

retargeting-marketingcampagnes is een van de meest effectieve manieren om ze terug te brengen naar uw site, dus het is essentieel om het goed te doen. Er zijn strategieën, platforms en hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw eerdere bezoekers met succes te converteren, dus zorg ervoor dat u ze leert en gebruikt.

Heeft deze gids je geholpen? Laat het me weten door hieronder te reageren!

Het bericht Wat is retargetingmarketing? verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.