WooCommerce woensdagen: hoe u uw klanten kunt aanbieden om nu te kopen, later te betalen financieringsopties

Leestijd: 9 minuten

Bron

koop nu betaal later woocommerce

Koop nu, betaal later (of shop nu, betaal later) kwam naar voren als een oplossing om de hoge creditcardkosten te bestrijden die het voor shoppers moeilijk maken om goederen te financieren. De betaalmethode is succesvol gebleken, aangezien uit onderzoek blijkt dat meer dan 55% van de consumenten een koop nu, later-service heeft gebruikt om een e-commercebestelling te voltooien. In dit bericht zullen we onderzoeken hoe deze snelgroeiende betaalmethode werkt en hoe je snel kopen nu, later betalen financiering kunt integreren in WooCommerce.

Krijg snel betaald en houd meer van wat je verkoopt

Houd meer van wat u verkoopt – of dat nu online of persoonlijk is – dankzij de laagste betalingsverwerkingspercentages in de branche. Met GoDaddy Payments krijg je de snelle en gemakkelijke manier om aan de slag te gaan, creditcardbetalingen te accepteren en te accepteren zonder opstartkosten, langetermijncontracten of verborgen kosten.

U betaalt slechts een lage vergoeding, beginnend bij 2,3% plus $ 0,30 per transactie, en krijgt uw geld de volgende werkdag.

En met de GoDaddy Payments Smart Terminal point-of-sale hardware kun je je persoonlijke en online transacties naadloos op één plek beheren.

Kom meer te weten

Hoe werkt nu kopen, later betalen?

Met een koop nu, betaal later-methode hebben klanten de mogelijkheid om hun e-commerceaankopen snel te financieren, ofwel door niets of een heel klein bedrag vooraf te betalen. Uw bedrijf krijgt de opbrengst van de verkoop en de klant kan van zijn artikel genieten zonder meteen de dupe te worden van de kosten. In zekere zin kunt u nu kopen, later betalen zien als vergelijkbaar met het accepteren van een creditcardbetaling voor uw bedrijf.

Wanneer een klant dit type aankoop doet, gaat hij een contract aan dat hem verplicht het bedrijf terug te betalen. Er zijn verschillende manieren waarop de overeenkomst kan worden gestructureerd.

Sommige werken als traditionele financiering, waarbij u de hoofdsom plus rente moet terugbetalen. Voor deze, koop nu, betaal later providers bieden mogelijk een consistent tarief voor alle artikelen, of ze kunnen verschillende rentetarieven instellen op basis van de prijs van een artikel. Koop nu, betaal later financieringsaanbiedingen zoals deze hebben ook een meer traditioneel acceptatieproces waarbij de klant een kredietcontrole moet doorlopen.

Een ander type overeenkomst betreft renteloze betalingstermijnen. Deze worden terugbetaald over een kortere periode, meestal een paar weken of maanden, gedekt door een viertal betalingen. Sommige bedrijven bieden ook “Later betalen”-opties aan waarbij de klant het volledige bedrag na een bepaalde tijd, gewoonlijk 30 dagen, moet betalen.

Als een klant de optie Nu kopen, later betalen voor de betaling selecteert, zijn de verwerkingskosten niet vrij van verwerkingskosten, aangezien de serviceprovider transactiekosten in rekening brengt. Deze zijn vergelijkbaar met de normale verwerkingskosten voor creditcards en kunnen variëren van 2% tot 5%, afhankelijk van de provider en wat u verkoopt.

Wat zijn de voordelen van het aanbieden van nu kopen, later betalen?

Verhoogde omzet

De meest voor de hand liggende reden om nu kopen, later betalen aan te bieden, is om de verkoop te verhogen. Door uw klanten de mogelijkheid te geven hun bestellingen te financieren, maakt u uw producten toegankelijker voor een groter aantal mensen. Veel shoppers die het zich niet konden veroorloven om een artikel volledig te betalen, kunnen in plaats daarvan in een paar maanden betalen.

Met de kennis van deze handige financieringsmogelijkheid wordt de stickerschok van uw high-ticket items verminderd. Minder klanten zullen hun winkelwagentje verlaten en uw omzet zal daardoor groeien.

Verbeterde klantervaring

De klanten van vandaag eisen een geweldige winkelervaring. Van gepersonaliseerde aanbevelingen tot een snelle en naadloze check-out, er is veel dat u moet doen om indruk op ze te maken.

Door extra betaalmethoden toe te voegen, zoals nu kopen, later betalen, geeft u uw klanten meer flexibiliteit, wat leidt tot een betere klantervaring.

Hogere levenslange klantwaarde

Door uw gemiddelde orderwaarde en uw totale aantal verkopen te verhogen, kan flexibele financiering ook leiden tot een aanzienlijke verhoging van de Customer Lifetime Value (CLTV). Bovendien helpt het bieden van een positieve koopervaring door nu kopen, later betalen de klantloyaliteit en uiteindelijk klantbehoud te verbeteren. Shoppers komen terug voor meer, en uw gemiddelde CLTV neemt toe naarmate uw beste klanten regelmatig bestellingen plaatsen.

Hoe u nu kopen, later betalen voor WooCommerce instelt

Met een beter begrip van hoe nu kopen, later betalen werkt en de voordelen die het kan bieden, laten we eens kijken hoe u enkele van de meest populaire opties in uw WooCommerce-winkelervaring kunt implementeren:

Bevestigen

Affirm is een van de meest populaire oplossingen en wordt momenteel gebruikt door meer dan 12.000 online retailers. Om deze betalingsoptie aan uw WooCommerce-winkel toe te voegen, moet u de Affirm Payment Gateway-extensie downloaden.

Nadat u de extensie hebt gedownload, moet u uw API-sleutels van uw Affirm-account toevoegen om met de plug-in te synchroniseren. Ga naar WooCommerce > Instellingen > Betalingen > Bevestigen en zoek de velden voor Public API Key en Private API Key.

Voordat u de gateway live maakt voor uw klanten, kan het handig zijn om deze te testen in de sandbox-modus. Ga naar https://sandbox.affirm.com/ en kopieer uw Sandbox API-sleutels.

Klik op Uitvouwen om in te stellen hoe de reclameboodschap op uw site wordt weergegeven. Bepaal of u Affirm-berichten wilt weergeven op uw categoriepagina’s, productpagina’s en winkelwagenpagina’s.

Als je een Bevestig Promo-ID hebt, kun je de instellingen invoeren om verschillende stijlen of berichten weer te geven.

Klarna

Klarna, gevestigd in Stockholm, is een koop nu, betaal later service die flexibele betalingsoplossingen biedt aan verkopers in 20 landen. Het kernaanbod van de service is het pay-in-four-afbetalingsplan waarmee klanten hun betalingen kunnen splitsen in een reeks rentevrije betalingen

Om de betalingsservice te integreren, heb je de Klarna Checkout for WooCommerce-extensie nodig. Net als de Affirm-plug-in gebruikt het uw API’s om uw betalingsaccount te synchroniseren met uw WooCommerce-winkel.

Nadat je de extensie hebt gedownload, ga je naar WooCommerce > Instellingen > Betalingen > Klarna Checkout om je instellingen te configureren. Vink Klarna Checkout inschakelen aan om de extensie te activeren.

Als u een beschrijving voor de betaalmethode op de afrekenpagina wilt weergeven, voegt u de tekst toe aan het veld Beschrijving.

Als u de betalingsgateway wilt testen met test-API-sleutels, vinkt u Testmodus inschakelen aan . Nadat je hebt bevestigd dat de gateway goed werkt, keer je terug naar de API-referenties waar je je Klarna API-gegevens invoert.

U kunt uw Klarna API-inloggegevens vinden door naar Instellingen > API-inloggegevens te gaan vanuit uw Merchant-portal. Wanneer de gateway actief is, kunt u het ontwerp en gedrag configureren met behulp van de instellingen voor Afrekenen en Kleur. Met dit laatste kunt u de knop, knoptekst, koptekst en linkkleuren aanpassen aan de branding van uw winkel.

Met de Checkout-instellingen kunt u beslissen of u het privacybeleid en de servicevoorwaarden van uw winkel wilt weergeven.

De lay-out van de Klarna-kassa aanpassen

De standaardlay-out voor de Klarna Checkout-pagina is een tweekolomsindeling met de winkelwagendetails, leveringsopties en klantnotities in de linkerkolom en de Klarna-checkout-optie in de rechterkolom.

Afhankelijk van hoe je je kassa-ervaring wilt vormgeven, wil je misschien de weergave van de Klarna-kassa aanpassen. Voor eenvoudige wijzigingen zijn enkele kleine CSS-aanpassingen in de meeste gevallen voldoende.

Als u bijvoorbeeld slechts één kolom voor uw afrekenpagina wilt gebruiken, kunt u de volgende CSS aan uw WordPress-thema toevoegen.

#kco-wrapper #kco-order-review,
#kco-wrapper #kco-iframe {
breedte: 100%;
drijven: geen;
beiden opschonen;
}

Voor meer uitgebreide wijzigingen, wil je enkele actiehaken gebruiken. Hieronder staan enkele van de haken die u kunt gebruiken om nieuwe inhoud of functionaliteit aan de afrekenpagina toe te voegen.

  • kco_wc_before_snippet
  • kco_wc_before_order_review
  • woocommerce_before_checkout_form
  • kco_wc_after_order_review
  • kco_wc_after_snippet
  • Woocommerce_after_checkout_form

Als u de gewenste wijzigingen niet kunt bereiken via actiehaken, kunt u altijd het afrekensjabloonbestand overschrijven met een eigen sjabloon. Het sjabloonbestand voor Klarna Checkout bevindt zich in de sjablonenmap voor de plug-in. Om het bestand te overschrijven, kopieert u het en plakt u het in de map /woocommerce voor uw thema.

Breng indien nodig uw wijzigingen aan, maar zorg ervoor dat u de actiehaken woocommerce_before_checkout_form en woocommerce_after_checkout_form behoudt, anders zal de plug-in niet correct werken.

Een andere handige manier om de Klarna-kassa aan te passen, is door extra selectievakjes toe te voegen aan uw betalingsformulieren. Hiermee kunt u nieuwsbriefabonnees of andere opties vastleggen die uw klanten kunnen selecteren.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe u het filter kco_additional_checkboxes kunt gebruiken om extra selectievakjes op te nemen:

<?php
/**
* Filter de extra selectievakjes om toe te voegen aan het Klarna Checkout-iframe. Werkt met Klarna Checkout voor WooCommerce 2.4.3 en hoger.
*/
add_filter( ‘kco_additional_checkboxes’, ‘add_custom_checkboxes’);
functie add_custom_checkboxes ($additional_checkboxes) {
$additional_checkboxes[] = array(
‘id’ => ‘custom_checkbox’, // De ID die in de backend moet worden gebruikt om te lezen wanneer we de bestelling ontvangen tijdens het afrekenproces.
‘text’ => ‘Custom checkbox’, // De tekst die u aan de klant wilt tonen.
‘checked’ => false, // true als het automatisch moet worden gecontroleerd, false als dat niet het geval is.
‘required’ => true, // true als het nodig is om een bestelling te kunnen plaatsen, false als dat niet het geval is.
);
retourneer $additional_checkboxes;
}

Achteraf betalen

De volgende op onze lijst met oplossingen voor nu kopen, later betalen is Afterpay. De provider en zijn gateway functioneren op dezelfde manier als zijn concurrenten. Het geeft klanten de mogelijkheid om na verloop van tijd te betalen in combinatie met een gestroomlijnde kassa-ervaring die vervelende stappen elimineert. Net als Affirm biedt Afterpay shoppers renteloze termijnen voor hun bestellingen.

De eenvoudigste manier om Afterpay te integreren met je WooCommerce winkel is om de Afterpay extensie te gebruiken. De plug-in is gratis en kan worden gedownload vanaf uw WordPress-dashboard. Houd er rekening mee dat u WordPress-versie 5.1.1 moet hebben om de plug-in correct te laten werken.

Nadat je de extensie hebt gedownload, kun je de instellingen configureren door naar WooCommerce > Betalingen te gaan en AfterPay te selecteren. Begin met het selecteren van Afterpay inschakelen en kies uw API-omgeving; sandbox om de gateway te testen, productie om hem live te maken.

Zoek de Merchant-ID en geheime sleutel in uw Afterpay-account en voeg ze toe aan de bijbehorende velden. Nadat u de inloggegevens hebt opgeslagen, verschijnen de waarden voor het minimumbetalingsbedrag en de maximumbetaling.

Met de API geconfigureerd, wil je Express checkout inschakelen. Met Express checkout kunnen klanten Afrekenen met Afterpay selecteren op de winkelwagenpagina en Afterpay vult vooraf de verzend- en factuurgegevens in. Door dit te doen, kunnen klanten hun bestellingen veel sneller verplaatsen en kunnen ze hun bestellingen met een enkele klik voltooien.

Nu bepaalt u waar op uw site u de betalingsinformatie wilt weergeven. U heeft de mogelijkheid om de details op categoriepagina’s en individuele productpagina’s te laten verschijnen. Je hebt ook de mogelijkheid om de prijsinformatie weer te geven wanneer varianten worden geselecteerd.

Ik raad aan om de betalingsgegevens voor afzonderlijke productpagina’s in te schakelen, maar ze op categoriepagina’s uit te schakelen. Indien ingeschakeld op categoriepagina’s, verschijnen de betalingsbadge en de berekende termijnkosten naast elk product. Dit kan overdreven zijn, vooral als uw site autoload gebruikt om een heleboel producten weer te geven.

Uw plug-ins van derden kunnen de HTML-inhoud die op productpagina’s wordt weergegeven, filteren met behulp van de filterhaak: afterpay_html_on_individual_product_pages. Als u de HTML voor een subset van producten wilt verbergen, kunt u de volgende filterhaak gebruiken: afterpay_is_product_supported. Hieronder staat een voorbeeld:

/**
* @param string $str_html
* @param WC_Product $product
* @param float $prijs
*/
functie afterpay_hoipp_callback( $str_html, $product, $prijs) {
# Toon een ander bericht voor producten onder een aangepaste drempel.
# Merk op dat dit alleen wordt aangeroepen als de productprijs binnen is
# de betalingslimieten gedefinieerd op accountniveau.
als ($ prijs < 10.00) {
$str_html = “<p>Nu winkelen, later betalen met achteraf betalen. Ondersteund voor bestellingen van meer dan $ 10,00</p>”; }
retourneer $str_html;
}
add_filter( ‘afterpay_html_on_individual_product_pages’, ‘afterpay_hoipp_callback’, 10, 3 );

Afsluitende gedachten over nu kopen, later betalen voor WooCommerce

Digitale betaalmethoden blijven evolueren naarmate meer mensen online winkelen. In het verleden waren achteraf betalen-opties uitsluitend voorbehouden aan hogere ticketitems of winkelkaarthouders. Nu kan alles, van kleding tot basisproducten op Amazon, direct worden aangeschaft met een latere betaling.

Handelaren die hun klanten de beste winkelervaring willen bieden, moeten deze flexibele financieringsopties proberen aan te bieden. Als u nu kopen, later betalen aan uw klanten nog moet aanbieden, moedig ik u aan om de beste serviceproviders te evalueren om de beste partner voor uw bedrijf te vinden. U kunt vervolgens de stappen in deze handleiding gebruiken om uw WooCommerce-winkel in te stellen voor nu kopen, later betalen succes.

Het bericht WooCommerce Wednesdays: How to offer your customers buy now, pay later financieringsopties verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.