Hoe Gen Z de ruimte voor persoonlijke financiën herdefinieert

Leestijd: 8 minuten

Bron

Drie mensen met uitzicht op een zonsondergang

Generatie Z, geboren na 1996, verschilt in veel opzichten enorm van zijn voorgangers. Deze generatie is al meer raciaal en etnisch divers dan alle voorgaande generaties. Het ligt op schema om de best opgeleide generatie te worden . Gen Z herinnert zich weinig of geen herinnering aan een wereld die bestond vóór smartphones en sociale media. Met deze grote verschillen met eerdere generaties is het geen verrassing dat Gen Z veel aspecten van het leven opnieuw heeft gedefinieerd, met name de manier waarop ze naar persoonlijke financiën kijken.

Kinderen stoppen hun spaargeld niet langer in een spaarvarken. Gen Z denkt er niet aan om de 401(k) van hun bedrijf te maximaliseren. In plaats daarvan kiezen ze ervoor om dat geld te gebruiken om te investeren in meme-aandelen en nonfungible tokens (NFT’s).

Gen Z zit vol met tieners die geld willen verdienen door Instagram-algoritmen te manipuleren om viraal te gaan of door te investeren in de volgende cryptocurrency die 100x zal stijgen.

Terwijl vorige generaties vertrouwden op familievrienden of financiële adviseurs om hen geldadviezen te geven, haalt Gen Z hun informatie het liefst uit bronnen die 20 jaar geleden nog niet bestonden.

Platformen zoals Instagram, TikTok en YouTube zijn allemaal waardevolle informatiebronnen voor Gen Z terwijl ze proberen te navigeren in de wereld van het opbouwen van rijkdom.

Dit artikel behandelt alle verschillende manieren waarop Gen Z de persoonlijke financiële ruimte opnieuw definieert en geeft enkele voorbeelden van huidige Gen Z-ondernemers die het voortouw nemen.

Gen Z herschrijft hun financiële handboeken

Het is logisch dat de generatie die hun ouders door twee recessies heeft zien gaan, sceptisch staat tegenover het bedrijfsleven. Ze zagen enkele van de meest gevestigde bedrijven ter wereld financieel failliet gaan en oplichters zoals Bernie Madoff geld stelen van eerlijke, hardwerkende individuen.

Na de economische neergang als gevolg van de COVID-19-pandemie te hebben overleefd, willen veel mensen binnen Gen Z hun financiële handboeken herschrijven.

Gen Z geeft niets om de grote salarissen die uit Wall Street komen. In plaats daarvan werkt deze generatie liever voor bedrijven met een robuuste ethische code.

Bedrijven die belang hechten aan inclusiviteit, het milieu en de balans tussen werk en privé doen een beroep op deze waardegedreven generatie.

Veel heeft te maken met de opkomst van social media. Het is nu gemakkelijker dan ooit voor gemarginaliseerde stemmen om gehoord en gedeeld te worden. Vóór internet en sociale media was het voor bedrijven veel gemakkelijker om hun wanpraktijken onder de duim te houden. Door het onvermogen om zaken als arbeidsvoorwaarden en salaris te verbergen, is de jongere generatie zich echter steeds meer bewust geworden van de tekortkomingen van bedrijven.

Dit nieuwe bewustzijn heeft velen in Gen Z geïnspireerd om hun eigen baas te worden. Met zoveel nieuwe technologieën zijn we een wereld binnengegaan waar iedereen met internettoegang een bedrijf kan starten.

Bovendien deelt elke grote publicatie van Forbes tot Business Insider verhalen van succesvolle Gen Z-ondernemers op hun platform. Deze wildgroei aan Gen Z-ondernemers heeft veel individuen binnen Gen Z bij zichzelf doen denken dat als een van ons zakelijk succes kan behalen, wij dat ook allemaal kunnen.

Foto door Executium on Unsplash Gen Z zou liever de handel dan Invest

Gen Z groeide op met constante toegang tot onmiddellijke bevrediging. Als je in voorgaande jaren een dopamine-hit wilde hebben, zou je met vrienden moeten praten, sporten of een lekkere maaltijd moeten eten.

Tegenwoordig hoeven we alleen maar op Instagram te gaan, een bericht van onszelf te uploaden en onmiddellijk de dopamine-afgifte in onze hersenen te voelen door likes en opmerkingen. Het is dan ook geen verrassing dat Gen Z de meeste tijd doorbrengt op sociale-mediaplatforms in vergelijking met hun oudere tegenhangers.

Hoewel veel ouders zouden willen dat hun kinderen meer tijd zouden besteden aan sociaal zijn en minder aan hun telefoon, heeft mobiel gebruik enkele voordelen.  

Zo leerde Connor Bruggemann zichzelf al op de middelbare school hoe hij penny-aandelen moest verhandelen. Beginnend met een initiële investering van slechts $ 10.000, kon hij dat omzetten in $ 400.000.

Met zijn succes in de handel, begon hij een bedrijf in zijn laatste jaar van de middelbare school genaamd Investors Corner, een online educatieplatform voor beginnende handelaren. Hij liet dat bedrijf groeien tot het punt waarop het $ 20.000 per maand verdiende en uiteindelijk werd overgenomen.

Hoewel er aan elke vorm van handel serieuze risico’s verbonden zijn, kiezen steeds meer Gen Z-individuen ervoor om riskantere investeringen te doen dan oudere generaties.

Uit een onderzoek van Barclay’s bleek dat in het afgelopen jaar ‘ 30% van de 18-24-jarigen toegaf hun risicobereidheid te hebben verhoogd, vergeleken met slechts 18% van de 35-44-jarigen.

Terwijl investeringsapps zoals Robinhood en Webull de markt blijven betreden, zal Gen Z aandelen en cryptocurrencies blijven verhandelen via hun smartphones in de hoop de volgende Gamestop- of Etherum-trend te vangen.

Gen Z bouwt merken die gebruikmaken van sociale media Persoon die naar Instagram op telefoon kijkt Foto door Georgia de Lotz op Unsplash

Het is geen verrassing dat Gen Z gebruik maakt van sociale media bij het bouwen van hun merken.

Aangezien Gen Z de belangrijkste gebruikers van sociale media is, voelen ze zich op hun gemak bij het navigeren op de verschillende sociale-mediaplatforms.

Hoewel velen binnen Gen Z sociale-mediaplatforms gebruiken om zichzelf te vermaken, gebruiken anderen ze om succesvolle bedrijven op te bouwen.

Biaheza , bijvoorbeeld, was anders dan andere kinderen van zijn leeftijd. Op 14-jarige leeftijd begon hij, in plaats van videogames te spelen met vrienden, aan bijzaken. Hij besloot een Instagram-themapagina te laten groeien waar hij shoutouts aan andere bedrijven zou verkopen. Toen hij de Instagram-pagina ontwikkelde, begonnen steeds meer bedrijven contact te zoeken met het verzoek om advertenties. Uiteindelijk merkte hij dat de meeste mensen die om shoutouts vroegen dropshippers waren.

Toen hij 17 was, besloot hij zelf dropshipping uit te proberen. Hij vond het echter te duur om naar andere Instagram-themapagina’s te gaan om te adverteren. Daarom ging hij terug naar het kweken van zijn eigen themapagina’s om reclame te maken voor zijn dropshipping-producten.

Hij werkte vier maanden non-stop om zijn Instagram-themapagina en dropshipping-bedrijf te laten groeien. Toen zijn bedrijf ongeveer $ 1.000 per maand verdiende, begon hij zijn tweede dropshipping-winkel. Zijn groei nam een vlucht. In de eerste maand verdiende hij meer dan $ 30.000 aan verkopen. Van daaruit zou hij andere vormen van digitale marketing beheersen, zoals Facebook-advertenties en het maken van inhoud.

In de laatste maand van zijn eerste jaar op de universiteit maakte hij meer dan $ 100.000 winst.

Hierna nam hij een pauze van de universiteit en deelt nu zijn Instagram en social media marketingkennis via zijn YouTube-kanaal .

Gelukkig zijn er veel verhalen, zoals die van Biaheza, waarin jonge volwassenen in Gen Z gebruikmaken van socialemediamarketing om winstgevende bedrijven op te bouwen.

Dropshipping is zelfs een erg populair bedrijfsmodel bij Gen Z, aangezien de meeste advertenties afkomstig zijn van sociale media. Dus terwijl de meeste generatie Z sociale media beschouwen als een manier om tijd te verspillen en zichzelf te vermaken, hebben anderen met succes hun kennis van het platform gebruikt om geweldige bedrijven op te bouwen.

Gen Z produceert missiegedreven ondernemers Gen Z bij protest tegen klimaatverandering Foto door Markus Spiske op Unsplash

Uit een onderzoek van het Pew Research Center onder Amerikanen van 13 jaar en ouder bleek dat Gen Z progressief en pro-overheid is. Veel leden van Gen Z zien de groeiende raciale en etnische diversiteit van het land als een goede zaak en zien de Verenigde Staten minder dan eerdere generaties als superieur aan andere landen.

Daarom is het geen verrassing dat veel mensen in Gen Z bedrijven bouwen rond sociale rechtvaardigheid en rechtvaardigheid.

Quinn King en Alec Gillinder zijn bijvoorbeeld twee jongens uit een kleine stad die industrieel ontwerp hebben gestudeerd aan de Universiteit van Syracuse. Ze leerden elkaar kennen terwijl ze samen lessen volgden en realiseerden zich al snel dat ze een passie voor ondernemerschap hadden. Terwijl ze naar de les gingen, zagen ze vaak advertenties voor Invent@SU, een zes weken durend zomerprogramma waar studenten konden leren over ontwerp, productontwikkeling en ideeën presenteren aan investeerders.

Ze waren allebei geïnteresseerd om samen een zomer door te brengen met het innoveren en ontwerpen van een product. Ze schreven zich uiteindelijk in voor het programma en tijdens de eerste week liepen ze tegen een vraag aan waar veel jonge ondernemers mee te maken hebben: wat moeten ze bouwen?

Ze begonnen alle ideeën op te schrijven die in hun hoofd opkwamen. Het duo kwam met veel ideeën, maar ze wisten niet welke ze moesten nastreven. Uiteindelijk kwamen ze op het briljante idee om alle eerdere producten op te zoeken die de eerste plaats wonnen bij Invent@SU.

Wat ze ontdekten, is dat alle vorige winnaars in de ruimte voor medische hulpmiddelen waren. Met deze informatie konden ze alle ideeën negeren die niet binnen deze branche waren.

Met hun beperktere focus besloten ze de Liberating Intravenous (L-IV) te creëren, een draagbaar alternatief voor de standaard IV-behandeling. Quinn vormde dit idee vanuit zijn persoonlijke ervaring om zijn moeder een IV-behandeling voor kanker te zien ondergaan.

Hij herinnerde zich dat hij de infuuspaal van zijn moeder niet leuk vond, omdat ze haar niet zo vrij kon bewegen als ze had gewild. Quinn en Alec zouden de zomer doorbrengen met het maken van een prototype van de L-IV en uiteindelijk de eerste plaats in hun zes weken durende acceleratieprogramma behalen, waarbij ze een toelage van $ 1.500 zouden krijgen.

Ze begonnen hun bedrijf MedUX, dat meer dan $ 100.000 aan financiering heeft ontvangen en een bestuur heeft met bekende figuren op het gebied van medische hulpmiddelen. Hoewel Quinn en Alec een behoorlijk deel van het succes hebben gehad, hebben ze ook tegenslagen gehad.

Omdat ze deel uitmaken van Gen Z, hebben ze voortdurend te maken met kritiek dat ze ofwel te jong of te onervaren zijn om een commercieel levensvatbaar product te maken in een branche die zo ingewikkeld is als de ruimte voor medische hulpmiddelen.

Ze zeiden dat een van de belangrijkste redenen waarom ze bij hun idee bleven, te wijten was aan positieve feedback van potentiële klanten.

Tijdens de eerste week van Invent@SU begonnen Alec en Quinn bijvoorbeeld contact te zoeken met verpleegkundigen in de omgeving om feedback van klanten te krijgen over hun oorspronkelijke ontwerp van L-IV.

Hoewel ze verwachtten nuttige informatie te krijgen, hadden ze de reactie nooit kunnen voorzien. Quinn herinnert zich dat een van de verpleegsters tegen hem zei: ‘Luister, hier heb je iets. Zie dit niet als een zijproject. Dit is iets dat mensen echt kan helpen.”

Hoewel Quinn en Alec al geloofden dat hun product het leven van mensen ten goede zou kunnen veranderen, stelde het uit de eerste hand horen van potentiële klanten hen gerust om hun idee na te streven ondanks tegenslagen.

Een ander ding dat Quinn en Alec motiveerde om hun bedrijf voort te zetten, was dat de missie van het bedrijf hen na aan het hart lag. Het idee kwam voort uit Quinns eigen ervaring en pijnpunt, toen hij zag dat zijn moeder een IV-behandeling van kanker moest ondergaan en dat proces voor haar beter wilde maken.

Ten slotte zijn Quinn en Alec zich ervan bewust dat hun leeftijd investeerders in de weg kan staan om in hen te geloven. Toen Quinn en Alec voor het eerst met investeerders begonnen te praten, twijfelden velen vanwege hun leeftijd aan Quinn en Alec.

Nu hebben Alec en Quinn een bestuur van zeer gevestigde figuren op het gebied van medische hulpmiddelen.

Hun bestuur helpt hen met alles, van productontwikkelingen tot hulp bij financiering. Ze zeiden dat ze hier vandaag niet zouden zijn als hun groep bestuursleden niet in hen en in het product geloofde.

Quinn had wat financieel advies voor Gen Z: “Als jonge ondernemer zullen er altijd mensen zijn die verschillen hebben over je leeftijd en achtergrond. De beste manier om er doorheen te komen is door nieuwe mensen te blijven ontmoeten, en uiteindelijk zul je iemand vinden die de missie ziet en niet de persoon.”

Gerelateerd: 5 zakelijke ideeën voor post-pandemische behoeften

Het bericht Hoe Gen Z de ruimte voor persoonlijke financiën opnieuw definieert, verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.