Hoe u de groenblijvende mentaliteit voor succesvolle inhoud betreedt

Leestijd: 6 minuten

Bron

30 seconden samenvatting:
 • Evergreen content is content die nog maanden en jaren relevant blijft nadat deze is gepubliceerd.
 • Dit is de sleutel tot het ontwikkelen van passieve waarde voor uw website, wat kan resulteren in verkeer en backlinks ver nadat u dit normaal gesproken zou verwachten van niet-groenblijvende inhoud.
 • Actuele content met een kortere levensduur blijft belangrijk. Het vinden van een balans tussen beide is het geheim van een blog die niet alleen in pieken presteert.

Veel van wat op internet komt, gaat nooit meer weg. Ja, we hebben verdwijnende verhalen of afbeeldingen op Snapchat en Instagram, maar het soort kwaliteitsinhoud dat je op je website wilt plaatsen, moet een gevoel van duurzaamheid hebben.

Als uw bedrijf al meer dan een paar jaar online aanwezig is, heeft u daar waarschijnlijk artikelen gepubliceerd die net zo ver teruggaan. Wat de geweldige content van sommige websites onderscheidt, is wat we ‘evergreen content’ noemen. Dit zijn de onderwerpen die nooit uit de mode raken of uit de tijd raken, dus zelfs als je het vier jaar geleden hebt gepubliceerd, trekt het nog steeds verkeer.

Dit betekent dat de artikelen waar uw team hun ziel in stopt, ook echt relevant blijven in de afgelopen weken dat ze bovenaan de lijst met laatste berichten staan en dat u de vruchten blijft plukken van werk dat jaren geleden is voltooid.

Vernoemd naar de groenblijvende boom waarvan bekend is dat hij zijn bladeren gedurende alle seizoenen behoudt, zal het aanboren van dit soort schrijven je helpen om nog meer waarde uit je contentmarketing te halen. Wie wil dat niet!

Drie voorbeelden van groenblijvende (en niet-groenblijvende) inhoud

Terwijl we de lof zingen voor groenblijvende inhoud, hoeft uw volledige uitvoer niet altijd groen te zijn. Er zit veel waarde in artikelen die erop vertrouwen dat ze in het moment worden gelezen; een lucifer die half zo lang brandt, brandt waarschijnlijk twee keer zo fel. Het is een balans tussen groenblijvende en niet-groenblijvende inhoud en u zult merken dat u de meeste bezoekers van uw website tevreden stelt.

De gemakkelijkste manier om te weten of de inhoud die momenteel op je blog staat – of toekomstige ideeën die je ervoor hebt – groenblijvend is of niet, is door jezelf gewoon af te vragen of je dat over drie jaar zou willen lezen.

Dit zijn bijvoorbeeld enkele groenblijvende ideeën die altijd relevant zullen zijn; ongeacht het jaar, het seizoen, de dag.

 • Vijf manieren om een ei te koken
 • Wie was Nelson Mandela?
 • Hoe u in vijf eenvoudige stappen uw persoonlijke merk opbouwt

Dat zijn artikelen die niet geüpdatet hoeven te worden om relevant te blijven en die niet alleen een week lang pieken in het verkeer en dan wegvallen. Om u te helpen het verschil te begrijpen, volgen hier drie ideeën die niet altijd groen zijn:

 • Lionel Messi loopt blessure op in laatste wedstrijd, 2-3 weken uitgeschakeld
 • De hoogtepunten van het schema van vandaag voor Brighton SEO
 • Wat ik vanmorgen als ontbijt heb gemaakt

Over drie jaar is de kans groot dat niemand geïnteresseerd is in de lichte blessure die de Argentijnse aanvaller opliep, of wat de opvallende presentatie was in een verouderde conferentie.

Waarom groenblijvende inhoud zo geweldig is

Deze meer actuele ideeën kunnen binnen een paar dagen na publicatie altijd voor een behoorlijke stijging van het verkeer zorgen, dus we mogen de waarde van dit soort onderwerpen die kunnen toeslaan terwijl het ijzer op een onderwerp staat niet onderschatten. Deze bieden echter weinig tot geen passieve waarde .

Met een groenblijvende blogpost kun je blijven ranken voor zoekwoorden die actief zoekopdrachten genereren en zelfs backlinks naar de blog opbouwen zonder dat je een vinger hoeft uit te steken. Dat betekent dat een extra uur of twee werken aan een evergreen-spin voor uw inhoud u in de toekomst veel meer uren zou kunnen besparen. Backlinks naar uw website en hoog verschijnen voor zoekopdrachten die verkeer genereren, kunnen allemaal helpen om passief leads te genereren, terwijl u ook wordt neergezet als een relevante opinieleider.

Door je te concentreren op groenblijvende ideeën, zul je je uiteindelijk ook concentreren op de belangrijkste vragen die mensen mogelijk stellen of problemen die lezers kunnen tegenkomen. Goede inhoud beantwoordt vragen van de lezer (zelfs als ze het niet wisten), dus vraag jezelf af waar deze twee meer waarde hebben:

 • De vraag beantwoorden die mensen al twee dagen stellen
 • De vraag beantwoorden die mensen al twee jaar stellen

Beide bieden waarde, maar het is de tweede waar u de meest terugkerende, passieve voordelen krijgt, zoals verkeer en links.

Hoe de groenblijvende mentaliteit te betreden

We hebben hieronder een paar tips verzameld om u te helpen bij het bedenken van groenblijvende inhoud en hoe u hiervan kunt profiteren om iets te leveren dat relevant blijft en verder gaat dan wat uw concurrenten mogelijk produceren.

Gebruik zoekwoordonderzoek

Er zijn tal van gratis hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek die u kunt gebruiken om te zien hoeveel zoekopdrachten een bepaalde term krijgt, zoals Keyword Generator van Ahrefs of de extensie Keywords Everywhere . Om echter de interesse over een lange periode te peilen (wat hiervoor essentieel is), raden we Google Trends aan .

Omdat het van Google is, kun je de gegevens vertrouwen en dankzij de gebruiksvriendelijke interface hoef je de weg niet te kennen in een zoekmachine om het te gebruiken. Als het resultaat voor de term een grotendeels vlakke grafiek is met een of twee enorme pieken over een periode van meerdere jaren, is deze waarschijnlijk niet erg groenblijvend. We hebben hieronder een voorbeeld gegeven, het resultaat voor “2018 NBA-finales” over een periode van vijf jaar. Als u op zoek was naar het volgende beste evergreen-artikelonderwerp, dan is dit het niet:

Hoe de groenblijvende mindset voor succesvolle inhoud te betreden?

Optimaliseer voor het zoekwoord dat u vindt

Als een zeer eenvoudige les voor het optimaliseren van zoekwoorden, komt het goed scoren van de zoekopdrachten waarvoor u wilt verschijnen voor iedereen neer op relevantie . Wanneer een zoekmachine zoals Google uw website crawlt, wilt u er zeker van zijn dat deze weet dat u relevant bent voor het onderwerp waarop u zich richt en het vakgebied waarin u actief bent. U kunt dat doen door trefwoorden op te nemen zoals degene die u in de eerdere stap vindt met Google Trends, en andere die daarvoor relevant zijn.

Om hieraan te denken, stelt u dat hoofdzoekwoord voor als een cirkel op een whiteboard. Trek dan in gedachten lijnen uit die middencirkel en bedenk andere termen die mensen met die ene term kunnen associëren. Dus als je iets wilt zeggen over hoe je Air Jordans schoonmaakt, heb je misschien “Air Jordan-reparatie” in het midden, en sluit je het af met zinnen als “schoenveters”, “zolen” en “tongen tonen”. Door over deze onderwerpen te praten, zorgt u er verder voor dat Google, wanneer mensen zoeken naar termen als ‘Air Jordan-reparatie’, weet dat u relevant bent, omdat u niet alleen dat zoekwoord hebt opgenomen, maar ook ondersteunende zoekwoorden hebt opgegeven.

Zorg er echter voor dat u het zoekwoordgebruik organisch houdt! Google is slim, en vijf trefwoorden in een zin van negen woorden rammen, kan alleen maar alarmbellen doen rinkelen dat wat u schrijft probeert de zoekmachine te misleiden – wat een vorm is van wat mensen ‘blackhat SEO’ noemen. Lees alles wat je naar jezelf terugschrijft; als het niet organisch klinkt, probeer je waarschijnlijk te hard!

Zoek een onderwerp dat altijd relevant voor u is, niet alleen voor de lezers

Zelfs als u iets vindt waar mensen over vele jaren naar zullen zoeken, moet u er zeker van zijn dat het nog steeds relevant voor u is. Als u bijvoorbeeld een social media-startup bent in de gezondheidsruimte en u wilt een artikel schrijven over een bepaald vakgebied waarin u zich gaat specialiseren, zorg er dan voor dat u zich daar over een paar jaar nog steeds op richt. tijd.
Als je er een paar maanden aan begint en het dan opgeeft, krijg je in de toekomst misschien nog steeds verkeer voor die periode, maar de geleverde waarde is veel lager als de bezoekers niet langer relevant zijn voor wat je levert.

Verwijs niet naar actueel nieuws

Hoewel dit waarschijnlijk geen dealbreaker zal zijn voor iemand die het leest, kan dit een heel effectieve tip zijn als je er tijdens het schrijven rekening mee houdt. Een onderwerp kan groenblijvend zijn, maar je kunt het heel gemakkelijk dateren door te verwijzen naar iets dat bijvoorbeeld nog maar net in het nieuws is geweest.
Onthoud dat als je groenblijvende inhoud goed doet, mensen deze pagina’s in de toekomst zullen lezen; het maken van een verwijzing naar zoiets als de nieuwste social media-snafu van een influencer zal het alleen maar achterhaald laten lijken.

Schrijf voor de leek

Er zijn maar weinig onderwerpen met meer experts dan beginners. Met dat in gedachten wil je niet een heel publiek isoleren door namens de lezer kennis aan te nemen. Vermijd dus ingewikkelde, technische taal die mensen die onbekend of nieuw zijn voor het onderwerp zou kunnen afschrikken. Per slot van rekening weten experts misschien het antwoord dat u geeft, dus zouden ze niet naar een artikel als het uwe zoeken.
Natuurlijk kan dit, zoals alles wat in deze sectie wordt vermeld, waar zijn voor het ene onderwerp, maar niet voor het andere. Begrijp waarom je het eenvoudig moet houden en gebruik van daaruit je initiatief.

afsluitende opmerking:

We hopen dat dit u heeft geholpen de – vaak onbenutte – waarde van groenblijvend zijn te begrijpen. Door de tips in dit stuk te gebruiken, zult u merken dat het schrijven van inhoud die vele jaren in de toekomst relevant is, u eenvoudig toegang geeft tot de ruggengraat van elke geweldige blog: passieve waarde.

Toby Dean is hoofd SEO bij Add People , gespecialiseerd in het laten groeien van kleine tot middelgrote bedrijven door middel van organisch zoeken.

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video’s, podcasts en meer.

Praat met ons mee op LinkedIn en Twitter .

Het bericht Hoe je de groenblijvende mindset voor succesvolle content betreedt verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.