Best of Whiteboard Friday 2021: Hoe domeinautoriteit uit te leggen aan een niet-SEO

Bron

Volgende in onze top drie Whiteboard Friday-afleveringen van 2021, in deze aflevering van februari, legt Andy Crestodina uit hoe u uw boodschap succesvol kunt overbrengen als u ooit het belang van Domain Authority moet uitleggen aan klanten of collega’s die weinig of geen SEO-ervaring.

Anatomie van een perfecte pitch-e-mail

Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een versie met hoge resolutie in een nieuw tabblad te openen!

Videotranscriptie

SEO is eigenlijk heel moeilijk uit te leggen. Er zijn zoveel concepten. Maar het is ook heel belangrijk om uit te leggen, zodat we waarde kunnen tonen aan onze klanten en aan onze werkgevers.

Mijn naam is Andy Crestodina. Ik ben de mede-oprichter van Orbit Media Studios . We zijn een webdesignbedrijf hier in Chicago. Ik doe al 20 jaar SEO en leg het ongeveer net zo lang uit. Deze video is mijn beste poging om je te helpen een heel belangrijk concept in SEO, namelijk Domain Authority , uit te leggen aan iemand die helemaal niets weet over SEO, aan iemand die niet technisch is, aan iemand die misschien niet eens is een marketeer.

Hier is één raamwerk, één set taal en woorden die je kunt gebruiken om Domein Autoriteit uit te leggen aan mensen die het misschien moeten begrijpen, maar geen enkele achtergrond hebben in dit soort zaken.

Zoekrangschikkingsfactoren

Oke. Daar gaan we. Iemand zoekt. Ze typen iets in een zoekmachine. Ze zien zoekresultaten.

Waarom zien ze deze zoekresultaten in plaats van iets anders? De reden is: factoren voor de rangschikking van de zoekresultaten bepaalden dat dit de beste zoekresultaten zouden worden voor die zoekopdracht of dat trefwoord of die zoekterm.

Relevantie

Er zijn twee belangrijke factoren voor het rangschikken van zoekopdrachten, en uiteindelijk zijn er twee redenen waarom een webpagina wel of niet rangschikt voor een woordgroep. Die twee belangrijkste factoren zijn in de eerste plaats de pagina zelf, de woorden, de inhoud, de trefwoorden, de relevantie.

SEO’s, noemen we dit relevantie. Dus dat is het belangrijkste. Dat is een van de belangrijkste factoren voor het rangschikken van zoekresultaten: relevantie, inhoud en trefwoorden en zo op pagina’s. Ik denk dat iedereen dat wel een beetje snapt. Maar er is een tweede, superbelangrijke factor voor het rangschikken van zoekresultaten. Het is iets dat Google heeft geïnnoveerd en is nu een heel, heel belangrijk iets op internet en in alle zoekopdrachten.

Links

Het zijn koppelingen . Hebben deze pagina’s links naar hen? Worden ze vertrouwd door andere websites? Hebben andere websites op hen gestemd op basis van hun inhoud? Hebben ze ernaar terugverwezen, het geciteerd? Hebben ze gelinkt naar deze pagina’s en deze websites? Dat heet gezag.

De twee belangrijkste factoren voor het rangschikken van zoekresultaten zijn dus relevantie en autoriteit. Daarom zijn de twee belangrijkste soorten SEO on-page SEO, het creëren van inhoud en off-site SEO, PR, linkbuilding en autoriteit. Omdat links in principe vertrouwen zijn. Webpagina, links naar webpagina’s, dat is als een stem.

Dat is een vertrouwensstemming. Dat wil zeggen dat deze webpagina waarschijnlijk geloofwaardig is, waarschijnlijk belangrijk. Dus links zijn geloofwaardig. Goede manier om erover na te denken. Hoeveelheid is belangrijk. Als veel pagina’s naar uw pagina linken, voegt dat geloofwaardigheid toe. Het is belangrijk dat er een aantal sites zijn die naar u linken.

Linkkwaliteit

Ook belangrijk is de kwaliteit van die links. Links van sites waar ze zelf veel links naar hebben zijn veel meer waard. Links van gezaghebbende websites zijn dus waardevoller dan zomaar een andere link. Het is de hoeveelheid en de kwaliteit van links naar uw website of links naar uw pagina die veel te maken hebben met het al dan niet rangschikken van mensen wanneer mensen zoeken naar een verwante sleutelzin.

Als een pagina niet scoort, heeft deze bijna altijd een van de twee problemen. Het is ofwel geen geweldige pagina over het onderwerp, of het is geen pagina op een site die wordt vertrouwd door de zoekmachine omdat deze niet genoeg autoriteit heeft opgebouwd van andere sites, gerelateerde sites, mediasites, andere sites in de branche. De naam voor dit spul oorspronkelijk in Google heette PageRank.

Paginabeoordeling

Hoofdletter P, hoofdletter R, één woord, PageRank. Geen webpagina, geen pagina met zoekresultaten, maar vernoemd naar Larry Page, de man die dit bedacht heeft, een van de medeoprichters van Google. PageRank was het nummer, 1 tot 10, dat we allemaal een beetje kenden. Het was zichtbaar in deze werkbalk die we vroeger gebruikten.

Daar zijn ze mee gestopt. Dat updaten ze niet meer. We kennen onze PageRank niet echt meer, dus je kunt het niet echt zien. Dus de manier waarop we nu begrijpen of een pagina geloofwaardig is tussen andere websites, is door tools te gebruiken die PageRank nabootsen door op dezelfde manier het internet te doorzoeken, te kijken naar wie naar wie linkt en vervolgens hun eigen statistieken te creëren, die in feite proxy-statistieken zijn voor PageRank.

Domeinautoriteit

Moz heeft er een. Het heet Domain Authority. Wanneer gespeld met de hoofdletter D en hoofdletter A, is dat de Moz-statistiek. Andere zoekhulpmiddelen, andere SEO-hulpmiddelen hebben ook hun eigen, zoals SEMrush heeft er een genaamd Authority Score. Ahrefs heeft er een genaamd Domain Rating. Alexa, een andere populaire tool, heeft er een genaamd Competitive Power. Ze zijn in wezen allemaal hetzelfde. Ze laten zien of een site of pagina al dan niet wordt vertrouwd door andere websites vanwege links naar hen.

Nu weten we zeker dat sommige links veel, veel meer waard zijn dan andere. We kunnen dit doen door Google-patenten te lezen of door experimenten of gewoon best practices en expertise en uit de eerste hand weten dat sommige links veel meer waard zijn.

Maar het is niet alleen dat ze iets meer waard zijn. Links van sites met veel autoriteit zijn exponentieel meer waard. Het is niet echt een eerlijk gevecht. Sommige sites hebben tonnen en tonnen en tonnen autoriteit. De meeste sites hebben heel, heel weinig. Het zit dus in een bocht. Het is een logschaal.

Het is op een exponentiële curve de hoeveelheid autoriteit die een site heeft en zijn rangschikkingspotentieel. De waarde van een link van een andere site naar jou is exponentieel. Links van sommige sites zijn exponentieel meer waard dan links van andere kleinere sites, kleinere blogs. Deze zijn meetbaar binnen deze tools, tools zoals Moz , tools die de PageRank-statistiek emuleren.

En wat ze kunnen doen is kijken naar alle pagina’s die rangschikken voor een zin, kijken naar alle autoriteit van al die sites en al die pagina’s, en ze vervolgens middelen om de waarschijnlijke moeilijkheidsgraad van het rangschikken voor die sleutelzin te laten zien . De moeilijkheid zou min of meer de gemiddelde autoriteit zijn van de andere pagina’s die rangschikken in vergelijking met de autoriteit van uw pagina en vervolgens bepalen of dat een pagina is waarvoor u daadwerkelijk een kans maakt om te ranken of niet.

Dit zou zoiets als moeilijkheidsgraad van zoekwoorden kunnen worden genoemd. Ik zocht naar “honkbal coaching” met behulp van een tool. Ik gebruikte Moz en ik ontdekte dat de moeilijkheidsgraad voor die sleutelzin ongeveer 46 van de 100 was. Met andere woorden, je pagina moet ongeveer zoveel autoriteit hebben om kans te maken op een rangschikking voor die zin. Er is een subtiel verschil tussen Page Authority en Domain Authority, maar dat laten we voorlopig achterwege.

“Squashcoaching”, wauw, andere sport, minder populaire sport, minder inhoud, minder competitieve zinnen rangschikken voor die sleutelzin. Wow, “squash coaching” veel minder competitief. De moeilijkheid daarvoor was slechts 18. Dus dat helpt ons het niveau van autoriteit te begrijpen dat we zouden moeten hebben om kans te maken op een rangorde voor die sleutelzin. Als we onvoldoende autoriteit hebben, maakt het niet uit hoe geweldig onze pagina is, we zullen waarschijnlijk nooit een rangschikking krijgen.

Het is dus erg belangrijk om te begrijpen dat een van de dingen die Domain Authority ons vertelt ons rankingpotentieel is. Worden we voldoende vertrouwd om die sleutelzin te targeten en mogelijk daarvoor te rangschikken? Dat is het eerste dat de Domeinautoriteit definieert, meet, laat zien. Het tweede dat het laat zien, dat ik een seconde geleden al noemde, is de waarde van een link van een andere site naar ons.

Dus als een super gezaghebbende website naar ons linkt, een site met een hoge domeinautoriteit, laat die domeinautoriteit ons in dat geval van die site de waarde van die link voor ons zien. Een link van een site, een gloednieuwe blog, een jonge site, een kleiner merk zou een lagere Domain Authority hebben, wat aangeeft dat die link veel minder waarde zou hebben.

Conclusie

Dus het komt erop neer dat Domain Authority een proxy is voor een statistiek binnen Google, waar we geen toegang meer toe hebben. Het is gemaakt door een SEO-tool, in dit geval Moz. Wanneer gespeld met een hoofdletter D, hoofdletter A, is het Moz’ eigen statistiek. Het laat ons twee dingen zien. Domain Authority is het rangschikkingspotentieel van pagina’s op dat domein. En ten tweede meet Domain Authority de waarde van een andere site als die site terug naar uw site linkt. Dat is het.

Ik hoop dat dit nuttig was. Voel je vrij om dit door te geven aan iedereen aan wie je dit probeert uit te leggen. Voeg eraan toe. Laat het ons weten in de reacties. Ik hoop dat dit nuttig was, en het was een groot genoegen en een eer om een Whiteboard Friday voor Moz te mogen maken. Nogmaals, Andy van Orbit Media. Dankjewel iedereen.

Videotranscriptie door Speechpad.com

Dit bericht werd gepost in seo en getagt .
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.