Paul Semanski exploiteert ThoughtBlazers , een bureau in West Hartford, CT, dat diensten aanbiedt zoals marketing, communicatie en verandermanagement. Volg hem op Facebook en Instagram

Leestijd: 7 minuten

Bron

Paul Semanski exploiteert ThoughtBlazers , een bureau in West Hartford, CT, dat diensten aanbiedt zoals marketing, communicatie en verandermanagement. Volg hem op Facebook en Instagram .

De WHO:

Aangezien een bedrijfsnaam zo centraal staat in een merk, hechten we er vaak veel belang aan. Hoe ben je op een naam gekomen en wat vind je ervan nu je al een tijdje in het vak zit?

Onze naam is een interpretatie van het woord ‘trailblazer’, dat staat voor actie, verkenning en het nemen van risico’s. We hebben het aangepast naar “ThoughtBlazers” om strategie, innovatie en creativiteit aan de mix toe te voegen. Bij ThoughtBlazers zijn we de fusie van verbeelding en implementatie.

Na zeven jaar krijgen we nog steeds positieve feedback over de naam en hoe goed deze onze unieke waardepropositie weerspiegelt.

Wat is uw fysieke locatie?

Ik werk vanuit mijn huis in West Hartford, CT, VS. Tijdens de lente, zomer en herfst is mijn buitendek mijn primaire kantoor. Mijn vrouw is een meester-tuinier, dus ik heb het beste uitzicht op een kantoor dat ik ooit heb gehad in mijn hele carrière.

Bij sommige merken is locatie een belangrijk onderdeel. Is er iets aan de plek waar je woont en werkt dat je eigen merk heeft gevormd?

In het begin hadden we een aantal klanten waarbij fysieke nabijheid erg belangrijk was. Naarmate de technologie is geëvolueerd en zeker met COVID, is communiceren en samenwerken op afstand de norm versus de uitzondering geworden.

Hoe zou u uw professionele ervaring en achtergrond omschrijven?

Ik begon mijn carrière bij een bekende verzekeringsmaatschappij als underwriter en werd daarna gepromoveerd tot account executive. Als AE hield ik toezicht op alle acceptatie- en serviceaspecten van mijn accounts, en werkte ik nauw samen met Fortune 1000 CFO’s en risicomanagers.

Na vijf jaar verzekering nam ik een pauze en werd ik een verkoper op de weg voor een fabrikant van producten op maat voor fabrikanten van alle soorten en maten. Omdat het een nieuw terrein voor mijn bedrijf was, bestond mijn leven in het begin in wezen uit cold-calling via de telefoon – dit was pre-e-mail!

Als introvert was dit brutaal, maar ik ontwikkelde een hele dikke huid!

De verscheidenheid aan klanten en prospects was geweldig. Ze varieerden van Fortune 500-fabrikanten tot kleine ondernemers die hightech-hardware uit hun garage assembleerden. Toen ik de eigenaren van kleinere bedrijven leerde kennen, ontwikkelde ik een diepe waardering voor hoe hard ze werkten en de offers die ze brachten, en dat is me altijd bijgebleven.

Geloof het of niet, ik miste verzekeringen, dus ik sprong terug in de branche, verzekeringen en marketingspecialiteiten (ongebruikelijk, hoog risico) en borgstelling. Binnen de verzekeringswereld werd ik gestaag aangetrokken door rollen die meer te maken hadden met verkoop, marketing en communicatie met een focus op fusies en overnames, productlanceringen, herontwerp van organisaties en verandermanagement. Mijn belangrijkste tools waren digitale media en interne/externe websites.

Hoe langer ik op mijn carrièrepad reis, hoe meer ik waarde hecht aan alle ervaringen die ik heb opgedaan bij elke baan – de goede, de slechte en de lelijke.

Kunt u de omvang van uw operatie beschrijven?

De scope evolueert altijd – en dat maakt mijn werk leuk en uitdagend!

In wezen bieden we marketing-, communicatie- en verandermanagementoplossingen, en in dat kader hebben we de status-quo-marketingoplossingen doorbroken door een ambachtelijke benadering van het bedrijf te volgen.

Wat bedoel je met een “ambachtelijke” benadering?

Bij ThoughtBlazers zijn we als een ambachtelijke brouwerij. Mijn partners en ik creëren sterk op maat gemaakte, naadloze oplossingen, en als de “Master Craft Brewer” breng ik zorgvuldig mijn persoonlijke ervaring en expertise naar elke klant en oplossing die we bieden. Ik ben persoonlijk betrokken bij elke fase van het project op dezelfde manier als een meesterbrouwer bedachtzaam en gepassioneerd toezicht houdt op elke stap van het brouwproces.

Hoewel ik mijn team niet micro-manag, zul je mijn vingerafdrukken gedurende het hele project vinden, dus de kwaliteit en consistentie is er altijd.

Hoewel we kijken naar data/algoritmen, AI en technologie, zijn dit niet de drijfveren, maar slechts ingrediënten die we in de mix brengen. Uiteindelijk is het leveren van winnende marketing- en verandermanagementoplossingen aan onze klanten nog steeds een kunst en een wetenschap.

Sommige ondernemers beschrijven een aha! moment, het moment dat ze besloten dat het tijd was om het heft in eigen handen te nemen. Kun je een van die momenten beschrijven die je hebt gehad ?

Mijn “aha” -moment was eigenlijk geboren uit een “oh nee” -moment! Toen ik het bedrijf waar ik werkte wilde verlaten voor een betere kans, ontdekte ik dat het een uitdaging zou zijn om een nieuwe marketing-/communicatieleadpositie te bemachtigen, tenzij ik bereid was te verhuizen.

Omdat verhuizen geen optie was, begon ik serieus na te denken over het starten van een eigen bedrijf. En de vraag die steeds in me opkwam was: “Zo niet nu, wanneer?” Dat was het ontstaan van ThoughtBlazers.

De wat:

Aan wat voor soort projecten werk je het liefst?

Voor mij gaat het veel meer om het type klant waarmee ik werk. Als mijn klant de producten en diensten levert die de markt nodig heeft en innoveert als de behoeften van de klant veranderen, is dat een goede indicatie dat het project uitdagend en leuk zal zijn – en dat is het meestal ook.

Kunt u uw typische klant beschrijven (als u een typische klant hebt)?

De meeste van mijn klanten zijn authentieke ondernemers, variërend van op technologie gebaseerde dienstverlenende organisaties tot tweede generatie familiebedrijven.

Naast hun ondernemersachtergrond hebben mijn klanten alles te maken met innovatie en staan ze open voor het gebruik van nieuwe en opkomende verkoop-, marketing- en trainingstools.

Soms bevinden we ons in een situatie waarin het nodig is om projecten af te wijzen. Hoe zien die situaties er voor jou uit en hoe ga je ermee om?

Als blijkt dat een klant niet prettig zal werken om mee samen te werken, is dat een enorme rode vlag. Of als ze producten en diensten aanbieden die niet in de pas lopen met hun markt, en niet bereid zijn gelijke tred te houden met wat hun klanten vragen, zouden ze waarschijnlijk beter af zijn met een meer formule-achtig bedrijf voor marketingoplossingen. Mijn benadering bij dit soort prospects is om ze door te verwijzen naar een ander bedrijf waarvan ik weet dat het goed werk voor hen zal doen.

Prestaties zijn altijd belangrijk, maar soms moeten we ook goed op waarde letten. Hoe positioneert u de producten en diensten van GoDaddy voor uw klanten?

Ik positioneer GoDaddy als een technologie- en marketingpartner die zich inzet om het nieuwste op het gebied van web-, e-commerce- en digitale marketingoplossingen te bieden, met een zeer professionele en responsieve klantenservice.

Ik benadruk bij mijn klanten dat ik met de ultramoderne projectbeheertools van GoDaddy hun projecten sneller en efficiënter kan beheren, wat hen uiteindelijk geld zal besparen.

Met alle reclame- en merkopbouwinitiatieven waarin GoDaddy heeft geïnvesteerd, zijn mijn prospects en klanten zich zeer bewust geworden van het merk en de manier waarop ze zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld, van een eenvoudige verkoper van webdomeinen tot een toonaangevend full-service webgebouw en e-commerce onderneming. Dit maakt het nog makkelijker om het merk GoDaddy te verkopen.

Kun je een project beschrijven waarvan je denkt dat het je op je best is?

Het grootste deel van mijn tijd wordt tegenwoordig besteed aan het werken met een startup genaamd N-Gage Brand, LLC. Ze maken en verkopen hondenspeelgoed – hoe leuk is dat?! Ze zijn een geweldige klant en erg leuk om mee samen te werken. Ze zijn toegewijd aan het bouwen van een lifestyle-merk en een gemeenschap die gepassioneerd is over het doorbrengen van betekenisvolle momenten met hun honden.

N-Gage werd formeel gelanceerd vlak voordat de pandemie begin 2020 toesloeg, wat een enorme uitdaging was. Maar als authentieke ondernemer konden ze in een zeer moeilijke tijd snel inspelen op de behoeften van hun klanten. Ik ben blij te kunnen zeggen dat de toekomst er heel rooskleurig uitziet voor deze dynamische start-up, en ik ben zeer vereerd om deel uit te maken van hun reis.

Ze geven me ook veel gratis monsters, dus mijn vrienden en familieleden en hun honden zijn erg blij.

Het hoe:

Een voor de hand liggende maatstaf voor het meten van ons eigen succes is hoeveel je hebt betaald versus hoeveel tijd het kostte. Wat zijn hier in uw ervaring de voor- en nadelen?

Na verloop van tijd zul je beter begrijpen wat het gangbare tarief is voor een verloving. Als het gangbare tarief hoger is dan u voor het project in rekening kunt brengen, wilt u misschien toch de opdracht aannemen. Hier zijn enkele overwegingen:

  • Wordt dit een proefproject dat in de toekomst leidt tot meer winstgevende projecten bij dezelfde opdrachtgever?
  • Geeft dit project mij de kans om in een nieuw marktsegment, bedrijfstak of invloedssfeer te komen?
  • Geeft dit project mij de kans om meer te weten te komen over een nieuwe technologie of softwareplatform?
  • Heb ik de inkomsten nodig om de lichten aan te houden? Soms heb je de inkomsten nodig om cashflowproblemen te voorkomen, maar hopelijk zijn die situaties zeldzaam.

Hoe past GoDaddy Pro in wat je doet? Kun je manieren aanbevelen om er het meeste uit te halen, vooral aan iemand die net begint?

Wat me het meest indruk maakt op GoDaddy Pro en The Hub, is dat ik al mijn domeinen, producten, bronnen en projecten kan bekijken in één enkel dashboard dat is georganiseerd in een schoon, intuïtief formaat.

De Hub maakt zelfs de meest complexe projecten veel gemakkelijker te beheren en bij te houden.

Om te zien wat GoDaddy Pro kan doen voor nieuwelingen, zou ik ze willen aanmoedigen om al hun webontwerp- en projectplanningselementen in het dashboard van The Hub op te nemen, ongeacht of de producten of diensten bij GoDaddy zijn gekocht of niet. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen gemakkelijk de waarde van het GoDaddy Pro-platform zullen inzien.

Stel je voor dat je terug zou kunnen reizen in een tijdmachine naar een punt waar je dacht: vergeet dit. Ik ben klaar! Welk advies zou je jezelf geven?

Houd vast aan je geloof en steun je vrienden en familieleden voor steun. Realiseer je dat moeilijke tijden met het gebied komen, maar als je de juiste mentaliteit hebt, kunnen ze karakter opbouwen en nieuwe kansen creëren die je kunt nastreven.

En blijf altijd, altijd optimistisch!

Wat is je afscheidsschot voor mensen die willen zijn zoals jij als ze groot zijn?

Ten eerste, word nooit volwassen! Wat ik bedoel is, benader de constante verandering die overal om ons heen gebeurt met een open geest en intellectuele nieuwsgierigheid.

Ten tweede, sluit u aan bij innovatieve partners zoals GoDaddy die hun portfolio van middelen voortdurend uitbreiden en een langetermijnrelatie met u willen opbouwen.

Het bericht Paul Semanski: ThoughtBlazers verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.