Ecom, Locom of Informational: Google volgt lokaal en dat zou u ook moeten doen

Leestijd: 7 minuten

Bron

De meerderheid van de ondervraagde consumenten zegt dat ongeveer de helft van hun zoekopdrachten een lokale intentie hebben , terwijl de andere helft van de zoekopdrachten tevreden kan zijn met oplossingen op afstand. Aan weerszijden van het schaakbord staan bedrijven die hopen dat Google ze eerlijk zal vinden voor de juiste zoekwoorden.

SEO’s en marketeers horen beide kanten van wat soms als een strijd kan klinken, waarbij klanten van meerdere modellen zelden tevreden zijn met de SERP’s.

Ondertussen hebben de afgelopen twee jaar de lijnen van intentie en vervulling zo vervaagd dat het nogal vaag kan gaan aanvoelen op bureauniveau waar een klant binnen al deze mogelijke identiteitscategorieën valt:

 • Lokaal en onafhankelijk/klein

 • Lokaal en onderdeel van een keten

 • Brick-and-mortar alleen met in-store transacties

 • Brick-and-mortar met digitaal winkelen/bezorgen

 • SAB met of zonder online transacties

 • Uitsluitend virtueel en onafhankelijk/klein

 • Uitsluitend virtueel nationaal merk

 • Nationaal merk dat virtueel was maar nu showrooms toont of fysieke winkels opent

 • B2B of B2C

 • Informatief met unieke inkomstenstromen, niet van traditionele verkopen

Het correct definiëren van het klantmodel zou de eerste stap in elke campagne moeten zijn. Wat en waar het bedrijf is, bepaalt al lang een groot deel van de kansen voor zichtbaarheid in Google-resultaten. Maar het SEO-spel is aan het veranderen. Of een bepaalde klant nu het beste wordt bediend door zich meer te concentreren op de richtlijnen voor het vertegenwoordigen van uw bedrijf op Google of de QRG , SEO’s moeten in staat zijn om lokale SERP’s effectief te volgen, omdat ze ofwel het hoofddoel of de belangrijkste concurrent zijn, en zonder enige twijfel , omdat Google zo lokaal bewust is.

Lokale SERP-tracking werd van oudsher gezien als een uitdaging voor elk type bedrijf, maar vandaag zullen we kijken naar de lay-out van het concurrentielandschap en enkele nuttige oplossingen bieden.

Rooks: bedrijven waarvoor fysieke locaties het bolwerk zijn

Of een merk nu weinig bekend is of een begrip, als fysieke locaties zijn kasteel zijn, dan zal het gewend zijn geraakt om virtuele concurrenten op hun hoede te houden.

Lokale bedrijven zijn begrijpelijkerwijs gefrustreerd wanneer organische SERP’s op pagina één worden opgeslokt door virtuele concurrenten, ongeacht wat er boven hen in de lokale pakketten wordt weergegeven:

En het MKB is niet blij dat nationale merken in de schijnwerpers worden gezet in functies zoals deze gedocumenteerd door Mike Blumenthal , waarin Google het People also Search-segment vreemd genoeg vult met grote merkketens die niet eens locaties in zijn stad hebben:

Ondertussen is de steeds krachtiger wordende winkelomgeving van Google grotendeels standaard ingesteld op massale en vaak virtuele verkopers, tenzij de zoeker de resultaten filtert met de optie “beschikbaar in de buurt” of “kleinere winkels”:

Knights: zaken zonder fysieke locaties die overal worden verzonden

Volledig virtuele merken die geen openbare fysieke thuisbasis hebben, maar leveringen aan klanten overal kunnen galopperen, hebben twee belangrijke bronnen van zorg. De eerste is het loutere bestaan van lokale pakketten, die zoveel mobiele en desktopschermruimte in beslag nemen die voorheen alleen tot organische resultaten behoorde:

De tweede is het enorme aantal zoekopdrachten waarvoor Google lokale pakketten en gelokaliseerde organische resultaten laat zien. We hebben het geluk dat we vandaag enkele originele gegevens hebben van Moz’ eigen Dr. Peter J. Meyers . Pete voerde 10.000 trefwoorden door MozCast uit, waarvan de helft gelokaliseerd was voor specifieke steden en de helft niet, en ontdekte dat ongeveer een derde lokale pakketresultaten opleverde:

Wanneer een zoekopdracht expliciet lokaal is, omdat de zoeker een plaatsnaam of een vergelijkbare verfijning in hun taal heeft opgenomen, noemen we dit een “geo-gemodificeerde” zoekopdracht, en het is moeilijk om te klagen wanneer Google reageert met resultaten in de buurt. Maar Google weet bijna altijd waar een apparaat zich bevindt, en eigenaren van virtuele bedrijven vinden het moeilijk dat deze “geolokaliseerde” zoekopdrachten vaak ook gelokaliseerde resultaten opleveren, ook al heeft de zoeker geen stad, postcode of soortgelijke wijziging opgegeven . Google is behoorlijk overtuigd van de impliciete lokale bedoeling van talloze trefwoordzinnen.

Klanten die alleen op afstand opererende bedrijven hebben, kunnen het moeilijk hebben om te concurreren wanneer Google zoveel nadruk legt op de lokalisatie van de zoeker en de lokalisatie van resultaten. Om te strijden om zichtbaarheid, moeten deze entiteiten zijn uitgerust om lokale SERP’s te volgen.

Bisschoppen: bedrijven op basis van informatie met complexe inkomstenstromen

De eigenaren van directory’s, aangesloten sites, bedrijven die hun geld verdienen met Google Adsense en andere ingewikkeld verweven indirecte inkomstenstromen zijn eraan gewend elkaar aan te kijken over een bord vol met stukken die eigendom zijn van concurrerende virtuele en fysieke commerciële merken. Ze hebben misschien zoveel wijsheid en leren om te delen, maar het kan heel moeilijk zijn om gezien te worden.

Vaak hebben deze informatieve entiteiten zelfs meer geïnvesteerd in de kwaliteit van hun inhoud dan hun meer verkopende concurrenten. Kijk naar een site als TripAdvisor, die zich heeft toegewijd aan zowel UGC als originele reisverslagen in een poging van nut te zijn, maar die ook Adsense draait op zoek naar winst:

Wanneer een informatieve entiteit niet is opgezet om lokale SERP’s te volgen, missen ze het volledig begrijpen van zowel de intentie van de gebruiker als de verwaarloosde hiaten die ze mogelijk zouden kunnen opvullen in de gelokaliseerde resultaten.

Queens: opkomende hybriden die het bord kunnen regeren

“Wat we zien is dat hoe meer fysieke bedrijven we creëren, hoe meer het digitale gebeurt in die specifieke postcodes”, zegt Macy’s CEO, Jeff Gennette.

Tegen het begin van 2020 hadden we bijna twintig jaar torens, ridders en bisschoppen gehad – elk strikt beperkt door de beschikbare manoeuvres voor hun bedrijfsmodel – die met elkaar streden om maximale controle over het Google-bord. Maar:

 • Een paar weken later, toen er overal ter wereld afsluitingen waren, werd internet op een ongekende manier een bron van vitale informatie in onze huizen, zowel voor volksgezondheidsgegevens als als een verbinding voor het inkopen van dagelijkse basisbehoeften en externe interactie met onze teams, klanten, vrienden en familie.

 • Zes maanden later had 92% van het Amerikaanse mkb zichzelf opnieuw uitgevonden om zich aan te passen aan de pandemie, digitaal winkelen, bezorging en fulfilment aan de straatkant te implementeren, en zelfs lokale producten te maken toen nationale merken verdwenen.

 • Negen maanden later kocht meer dan een derde van de consumenten nieuwe merken en wilde ze overal toegang hebben tot goederen, zowel online als offline.

 • Twee jaar later wordt voorspeld dat retailers voor het eerst sinds 2017 meer winkels zullen openen dan sluiten .

 • In de toekomst worden winkels eindelijk gezien als essentieel voor virtuele en nationale merken die maximale bestellingen willen uitvoeren vanuit distributiehubs in plaats van afgelegen magazijnen, terwijl ze er ook voor zorgen dat shoppers gemakkelijk digitale aankopen kunnen ophalen en retourneren.

Wat er nu gebeurt, is van cruciaal belang voor elke SEO en marketeer om te begrijpen:

 1. De stukken op het bord kunnen nu alle kanten op. Of een merk nu alleen fysiek, virtueel of informatief was, het is waarschijnlijk dat het voor de meeste bedrijven de sterkste strategie zal zijn in de toekomst. Dit betekent dat serieuze entiteiten zullen investeren in echte locaties, digitale gemakken en uitstekende, geoptimaliseerde inhoud die inkomsten genereert.

 2. Toch blijft Google nauw verbonden met de fysieke locatie van de zoeker. Daarom, of je het komende decennium vasthoudt aan je zwembaan of de merken die je op de markt brengt opnieuw uitvindt als krachtige hybrides, je zult altijd lokaal moeten denken, want Google doet dat.

Klaar om te beginnen met strategieën voor deze nieuwe wedstrijd van mogelijkheden? Download deze gratis gids voor het volgen van lokale SERP’s, zodat u het bord kunt lezen en op gegevens gebaseerde bewegingen in nieuwe richtingen kunt maken:

Deze gids zal je coachen in:

 • Benodigdheden voor lokaal zoeken
 • Hoe mobiel en lokaal samenwerken (en hoe ermee om te gaan)
 • Het verschil tussen geolocatie en geomodificatie
 • De intentie van de zoeker en al zijn nuances
 • Zeven lokale SERP-trackingstrategieën die u kunt afstemmen op uw specifieke branche

In deze ontwikkelingsomgeving is het opwindend om te bedenken dat een landelijke winkel in familiebezit digitale verkoop en lucratieve inhoud kan hebben, nationale merken zichzelf kunnen lokaliseren en hun toewijding aan lokalisatie kunnen bewijzen door bij te dragen aan gemeenschapsbelastinggrondslagen, en informatieve ondernemingen kunnen overwegen hoe het ontwikkelen van een lokale voetafdruk en het ontwikkelen van productlijnen die hiaten in de toeleveringsketen opvullen die aan het licht zijn gekomen door hun diepgaande studie van een markt.

Creativiteit is welkom en belangrijker dan ooit tevoren, en uw onderzoek naar de voor de hand liggende lokale voorkeuren van Google kan de merken die u op de markt brengt nog vele jaren van pas komen.

Afbeeldingscredits: Wayne S. Grazio , Tom Page , Joshua Alan Eckert . Will C. Fry en Bob Whitehead

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.