Met Facebook-advertenties kunt u precies dat doen: de mensen bereiken die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. Deze tool is onlangs nog nauwkeuriger geworden, waardoor je krachtigere Facebook-campagnes kunt voeren met de Conversions API. Lees verder om erachter te komen wat dat betekent en hoe uw bedrijf hiervan kan profiteren

Leestijd: 5 minuten

Bron

Stel je voor dat je een enorme koffiefan bent. Je kent de beste manieren om een kopje te zetten, en je kunt een robusta gemakkelijk van een arabica onderscheiden. Dus, op welke advertentie klikt u eerder? Een voor koffie … of een voor thee

Afgezien van het speculeren over uw favoriete drankje, is één ding zeker waar: u zult eerder op een advertentie reageren als deze is gepersonaliseerd voor uw interesses. Als bedrijfseigenaar moet u daar rekening mee houden wanneer u reclame maakt voor uw producten.

Met Facebook-advertenties kunt u precies dat doen: de mensen bereiken die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. Deze tool is onlangs nog nauwkeuriger geworden, waardoor je krachtigere Facebook-campagnes kunt voeren met de Conversions API. Lees verder om erachter te komen wat dat betekent en hoe uw bedrijf hiervan kan profiteren.

Advertenties… Mogelijk gemaakt door gegevens

Elke keer dat we naar een nieuwe website gaan, zien we een melding dat de site cookies gebruikt en wordt ons gevraagd hun cookiebeleid te lezen (wat we zelden doen) en het te accepteren. We zijn zo gewend aan die meldingen dat we ze bijna niet meer opmerken.

Maar wat zijn cookies precies? En waarom zijn ze belangrijk? Simpel gezegd, het zijn kleine bestanden die websites naar het apparaat van een gebruiker sturen. Sites gebruiken ze om informatie over hun bezoekers te onthouden.

De informatie die met cookies wordt verzameld, stelt een bedrijf of website-eigenaar in staat om gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties aan hun klanten te tonen, evenals het siteverkeer te analyseren om beter te begrijpen wie het publiek van een winkel is. Dus als u op de website van een online muziekwinkel bladert, vindt u later misschien een gepersonaliseerde advertentie voor de gitaar die u aan het kijken was. Klinkt bekend? Als u een frequente internetshopper bent (en laten we eerlijk zijn, wie is dat tegenwoordig niet?) heeft u deze gepersonaliseerde advertenties waarschijnlijk in actie gezien.

Nog een voorbeeld: u ging winkelen voor Black Friday en voegde een heleboel dingen toe aan een winkelwagentje in een online winkel, maar werd toen afgeleid en voltooide uw transactie nooit. Het is zeer waarschijnlijk dat u binnenkort advertenties te zien krijgt met de exacte producten die u aan uw winkelwagentje heeft toegevoegd. De kans is groot dat deze advertenties u herinneren aan uw verlaten winkelwagentje en dat u uiteindelijk terugkeert naar de site om iets te kopen dat u hebt achtergelaten.

Deze advertentie is gericht op klanten die producten in een winkelwagentje hebben geplaatst en deze hebben verlaten

Dit is data-aangedreven reclame in actie. Mechanismen zoals cookies helpen bij site-optimalisatie, advertentietargeting en metingen. Er zijn hier echter twee aspecten om in gedachten te houden:

 • Gegevens die met behulp van cookies via een browser worden verzameld, kunnen verloren gaan door laadfouten of verbindingsproblemen.
 • De industrie is in beweging om de privacy van haar gebruikers beter te beschermen. Dat betekent dat browsers uiteindelijk stoppen met het ondersteunen van tools zoals cookies.

Kunt u voorkomen dat u toegang verliest tot waardevolle data over uw doelgroep? Ja, als je de Conversions API van Facebook gebruikt.

Wat is de conversie-API?

Conversions API is een Facebook Business Tool waarmee bedrijven hun gegevens rechtstreeks vanaf hun servers kunnen delen in plaats van te vertrouwen op browsers. Met een betrouwbaardere gegevensverbinding kun je klanten gepersonaliseerde advertentie-ervaringen blijven bieden op Facebook en de resultaten behalen die het belangrijkst zijn voor je bedrijf.

Hier leest u hoe uw bedrijf kan profiteren van het gebruik van de Conversions API:

 • Betrouwbaarder delen van gegevens. Het delen van gegevens via de Conversions API is betrouwbaarder dan browsergebaseerde methoden omdat het minder vatbaar is voor browsercrashes of verbindingsproblemen.
 • Meer controle over gegevens. U beslist welke gegevens u met Facebook deelt en wanneer u deze deelt, en voegt ook meer zinvolle gegevens toe. Bijvoorbeeld de acties van een klant in een conversietraject op uw website.
 • Meer klantinzichten. U kunt een breder scala aan gegevens gebruiken om uw advertenties te informeren dan wat momenteel door Facebook Pixel in een browser wordt vastgelegd. Als u bijvoorbeeld een CRM-systeem gebruikt , kunt u de gegevens ervan gebruiken in uw advertentiecampagnes.

De conversie-API inschakelen voor uw online winkel

Als je eerder Facebook-advertenties hebt uitgevoerd, weet je waarschijnlijk al van Facebook Pixel. Het is een analysetool waarmee u inzicht krijgt in de acties die klanten op uw website ondernemen, zoals hoeveel sitebezoekers een bepaalde productpagina hebben gezien of dat product aan een winkelwagentje hebben toegevoegd.

U vraagt zich misschien af of u zowel de Facebook Pixel als de Conversions API moet gebruiken voor uw advertentiecampagnes. Het antwoord is ja! Door de Conversions API naast Pixel te gebruiken, kunt u betrouwbaarder gegevens delen en nauwkeurigere inzichten over uw klanten krijgen.

Nu, hier is goed nieuws voor Ecwid-verkopers! Uw Ecwi-winkel houdt automatisch de gebeurtenissen bij via de Conversions API als:

 • Je winkel is verbonden met Facebook.
 • Je hebt Facebook Pixel ingesteld.
 • Pixel en Facebook-pagina behoren tot hetzelfde Facebook-bedrijf van de Admin-gebruiker.

Lees deze instructies in ons Helpcentrum voor meer informatie over Facebook Pixel en hoe u deze in uw winkel kunt instellen.

Als je je winkel nog niet met Facebook hebt verbonden, zijn deze instructies handig.

Als u Ecwid niet gebruikt om online te verkopen, kunt u handmatig verbinding maken met Facebook Pixel en Conversions API. Het vereist echter enige technische kennis, dus voor niet zo technisch onderlegde verkopers raden we aan om een partnerintegratie zoals Ecwid te gebruiken.

Het verbinden van Facebook Pixel via een partner zoals Ecwid vereist geen code schrijven

Het opsommen

We hebben je zojuist veel informatie gegeven, wat even kan duren voordat het tot je doordringt. Laten we je daarom een korte samenvatting geven van wat we vandaag hebben geleerd:

 • Gegevens zijn essentieel voor adverteren. Zonder dit kunt u uw advertenties niet personaliseren en de prestaties ervan meten.
 • Cookies zijn een gebruikelijke manier om gegevens te verzamelen die voor advertenties kunnen worden gebruikt. Het is echter zeer waarschijnlijk dat browsers de werkzaamheid van cookies op de lange termijn beperken vanwege privacyoverwegingen. Gegevens die via een browser zijn verzameld, kunnen ook verloren gaan door laadfouten of verbindingsproblemen.
 • Conversions API is een Facebook Business Tool waarmee bedrijven hun gegevens rechtstreeks vanaf hun servers kunnen delen in plaats van te vertrouwen op browsers.
 • Met een betrouwbaardere gegevensverbinding kunt u de inzichten die uw Facebook-campagnes ondersteunen, beveiligen en versterken.
 • We raden je aan om naast Facebook Pixel ook de Conversions API in te stellen voor meer gegevenszichtbaarheid en betrouwbaarder delen van gegevens.
 • Het zelf instellen van de Conversions API vereist enige technische kennis. Je kunt het ook verbinden via de partnerintegratie van Ecwid (een voorkeursoptie voor niet technisch onderlegde verkopers.)

Online verkopen kan op zichzelf al moeilijk zijn; daarom willen we je helpen, zodat je niet zoveel technische dingen zelf hoeft uit te zoeken. Met uw Ecwid-winkel verbonden met Facebook, kunt u profiteren van de nieuwste Facebook-updates zonder zelf in technische implementatie te hoeven duiken of ontwikkelaars in te huren.

Met de Conversions API en Facebook Pixel zorgt u ervoor dat uw advertenties de juiste klanten op het juiste moment bereiken en dat uw advertentieprestaties nauwkeurig worden bijgehouden. Zo kun je je advertentiecampagnes aanpassen en je advertentiebudget beter plannen.

Lees meer over het uitvoeren van Facebook-advertentiecampagnes voor uw Ecwid-winkel in ons Helpcentrum .

De post Een waterdichte manier om uw Facebook-advertenties effectiever te maken verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.