Inside Sabai Design’s duurzaamheidsbenadering voor het opbouwen van een bedrijf

Leestijd: 5 minuten

Bron

Binnen Sabai Design's duurzaamheidsbenadering voor het opbouwen van een bedrijf

Het is moeilijk om het belang van meubels in ons leven te overschatten.

We leven letterlijk ons leven op meubels, maar realiseren ons vaak niet de impact die onze gekozen meubels op de planeet hebben in termen van chemicaliën, broeikasgassen en materiaalafval.

Phantila Pataraprasit leerde al vroeg over duurzaamheid en wilde het soort duurzaam merk bouwen waar ze trots op zou zijn om te winkelen, dus besloot ze er iets aan te doen en richtte ze Sabai Design op , een duurzaam meubelbedrijf.

Met inzichten uit Buffer’s Small Business, Big Lessons podcast aflevering zeven en het bijbehorende niet-gepubliceerde interview, vertelde Phantila hoe Sabai begon, wat zij en haar team doen om duurzaamheid in elke bedrijfspraktijk te integreren en hoe ze vertrouwen opbouwt bij de Sabai-gemeenschap.

Inside Sabai Design's duurzaamheidsbenadering voor het opbouwen van een bedrijf Phantila Pataraprasit, mede-oprichter van Sabai DesignBeginnen met duurzaam

Phantila had een unieke ervaring die haar naar duurzaamheid dreef: ze woonde in een eco-lodge die haar ouders in Thailand begonnen en runden.

Die ervaring liet haar zien hoe cruciaal duurzaamheid niet alleen is voor het bedrijfsleven, maar ook voor het behoud van de natuurlijke schoonheid van onze wereld. Als gevolg hiervan zegt Phantila vaak dat ze duurzaamheid boven alles wil stellen, bereid is meer te betalen en zelfs afstand te doen van esthetische smaak in naam van duurzaam te zijn.

Deze aanpak was echter niet meer voldoende. Ze hechtte veel waarde aan duurzaamheid, maar ze wilde ook het leven van haar keuze leiden, niet gedicteerd door de kleine voorraad ‘duurzame’ artikelen die er zijn. En één gebied sprong er in het bijzonder uit, zowel vanuit het oogpunt van duurzaamheid als vanuit design: meubels.

“Er worden niet alleen tonnen waardevolle middelen gebruikt om deze producten te maken, maar tegelijkertijd belandt elk jaar meer dan negen miljoen ton meubelafval op stortplaatsen”, zegt Phantila. “Tegelijkertijd bevatten veel meubelproducten giftige materialen en chemicaliën die ontgassen en in onze bloedbanen terechtkomen, die ook gevaarlijk zijn voor mensen in het algemeen.”

Phantila, een ondernemer in hart en nieren, wilde een duurzaam meubelbedrijf starten, niet alleen om haar eigen probleem op te lossen, maar ook om het anderen gemakkelijker te maken om duurzamer te leven. Ze wist echter dat ze zich op meer moest richten dan alleen materiële duurzaamheid.

“De hele missie achter het bedrijf is om zo uitgebreid mogelijk na te denken over duurzaamheid”, zegt Phantila.

In het bijzonder was ze mede-oprichter van Sabai Design met vier belangrijke resultaten in gedachten:

Betaalbaarheid : Duurzaamheid werd vaak gebruikt als reden om hogere prijzen te vragen, maar Phantila wilde een bedrijf opbouwen waar artikelen redelijk geprijsd en betaalbaar waren.

Gemak : Duurzaamheid mag niet ten koste gaan van gemak, dus het team heeft ervoor gezorgd dat het gemakkelijk was om hun producten te kopen en te ontvangen.

Esthetiek : Producten moeten een duidelijke esthetiek hebben die aantrekkelijk is voor mensen, in plaats van duurzaamheid te gebruiken om beperkte esthetiek te rechtvaardigen.

Duurzaamheid : niet alleen duurzaamheid in het product zelf, maar in de hele bedrijfs- en productlevenscyclus.

“We realiseerden ons dat voor de meeste mensen, als de stukken of producten niet ook esthetisch, betaalbaar en handig zijn, duurzaamheid er niet echt toe doet.” zei Phantila. “En dus realiseerden we ons een beetje dat je mensen niet echt kunt vragen om op te offeren voor die dingen als je echt een impact wilt maken.”

Duurzaamheid verankeren in elke bedrijfspraktijk

Terwijl Phantila Sabai Design bouwde, dacht ze bewust na over haar vier pijlers: betaalbaarheid, gemak, esthetiek en duurzaamheid. In het bijzonder ervoor zorgen dat het hele bedrijf handelde in overeenstemming met die pijlers versus alleen duurzaamheid gebruiken in productontwikkeling.

In het hele Sabai-bedrijf dachten Phantila en het team na over het verankeren van duurzaamheid.

Ontwerp : elk product is opgebouwd uit modulaire onderdelen. Dit betekent dat als er iets kapot gaat of moet worden vervangen, dit kan worden gedaan zonder het hele ding weg te hoeven gooien of te vervangen.

Verzending : Het bedrijf probeert het transport dat nodig is om zijn producten in te kopen en te leveren tot een minimum te beperken, en zo de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van bedrijfsgroei te verminderen.

Einde van de levensduur van het product : Sabai beheert niet alleen zijn eigen terugkoop- en tweedehandsverkoop, maar schenkt ook producten die na drie maanden niet tweedehands verkocht worden.

“We doen zeker terugkerende audits of analyses van onze producten om er zeker van te zijn dat er geen gebieden zijn die we overslaan in termen van het kunnen beperken van de impact van onze producten of het opnemen van nieuwe, innovatieve materialen in onze producten, ‘ zei Phantila.

Deze mentaliteit is gelukkig niet exclusief voor Sabai. Ook andere merken zoals Paynter Jacket Co denken bewust na over afval en duurzaamheid en gaan daar op innovatieve manieren mee om. In het geval van Paynter brengt het bedrijf zijn jassen maar vier keer per jaar uit. Voor Sabai begint duurzame groei met goed luisteren naar klanten. Immers, legt Phantila uit, als je dingen maakt die mensen niet willen, krijg je alleen maar meer afval.

“Met betrekking tot productontwerp doen we veel peilingen, veel enquêtewerk om er zeker van te zijn dat we producten ontwerpen en produceren die mensen echt willen, want uiteindelijk, als we dingen produceren die mensen niet willen, dat is op een andere manier verspilling”, aldus Phantila.

Transparantie zorgt voor vertrouwen en bedrijfsgroei

Na jarenlang Sabai te hebben gebouwd, is Phantila zich er terdege van bewust dat duurzaamheid geen big bang is. Je ziet dingen verkeerd, zoals ze meerdere keren heeft gedaan. Maar de sleutel tot voortzetting van de reis, zei Phantila, is eerlijkheid en transparantie.

Ze maakt zich zorgen als ze hoort van bedrijven dat de markt ‘duurzaam’ is omdat een onderdeel van het bedrijf iets milieuvriendelijker is dan de norm. Duurzaam bouwen betekent voor haar ook delen wat je doet met je gemeenschap. Dit wordt uiteindelijk een geweldige tool voor gemeenschapsopbouw, maar Phantila zei dat het ook over onderwijs gaat – ze gaat er niet van uit dat mensen in het hele bedrijfsmodel op de hoogte zijn van duurzaamheid, dus gebruikt ze Sabai als een werkend voorbeeld van hoe het proces eruitziet.

Als Sabai de plank mis slaat, is Phantila ook eerlijk tegenover haar gemeenschap. Hoewel dit misschien de verkeerde manier lijkt om een bedrijf op te bouwen, zei Phantila dat het veel vertrouwen en medeleven met klanten wekt, wat betekent dat ze meer vergevingsgezind zijn en ruimte geven om het bedrijf weer op het goede spoor te krijgen.

“De hoeveelheid transparantie die we hebben met onze klanten wekt zeker veel vertrouwen, omdat ze begrijpen dat we dingen doen die nieuw zijn, die niet per se een routekaart voor hen hebben, en dat we dingen proberen te verbeteren de impact van onze producten”, zegt Phantila. “En dat genereert zoveel goodwill binnen onze gemeenschap en geeft ons veel ruimte om eerlijk tegen hen te zijn over de dingen die we proberen en de dingen die we proberen.”

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.