Interne versus uitbestedingsmarketing: de ins en outs

Leestijd: 7 minuten

Bron

in-house vs outsourcing marketing omslagfoto

Wilt u uw marketingmogelijkheden uitbreiden? Dan zou u moeten weten wat de voordelen en uitdagingen zijn van interne marketing versus outsourcing. Sommige bedrijven hebben gewerkt aan het intern verplaatsen van hun marketingteams, vooral naarmate de pandemie voortduurt, maar anderen concentreren zich liever op hun kernfuncties en huren in plaats daarvan een extern bureau in. De vraag is: wat past bij u en uw bedrijf?

 1. Wat is in-house marketing?
 2. Wat is uitbestede marketing?
 3. Belangrijkste afhaalmaaltijden

Iedereen is één bericht verwijderd.

Meer transparantie en controle

Een in-house marketingteam zal zich alleen op uw bedrijf concentreren en overwegen hoe u al een vergelijkbare kijk heeft en zij een diepgaand begrip hebben van uw merkfilosofie, dan vertaalt zich dat in meer controle.

Wat transparantie betreft, leer je echt hoe de marketinginspanningen verlopen, aangezien het team meer toegang heeft tot bedrijfsgegevens, waardoor ze transparantere rapporten hebben.

Wanneer u marketing uitbesteedt aan een ander bureau, kunnen zij u alleen de gegevens geven die op hun dashboards worden weergegeven, tenzij u hen andere cijfers geeft, zoals uw inkomsten.

Uitdagingen van in-house versus uitbesteding van marketing

Net zoals er voordelen zijn, zijn er ook uitdagingen om in-house versus outsourcing van marketing te gaan.

Meer werk voor de medewerkers

Allereerst, zeker als je een beperkt budget hebt voor je marketingteam, is dat er meer werk is voor je medewerkers. Marketing is niet iets eenmaligs of een strategie; er zijn marketingplannen te maken voor verschillende platformen, experimenten, ontwerpen, uitvoeringen en monitoring.

Zo is er contentmarketing , , Pay-Per-Click en SEO . Deze hebben verschillende functies en hebben verschillende strategieën nodig, en ze hebben hun eigen sets van vaardigheden die een integraal onderdeel zijn van hun succes. Zo update ik elke dinsdag onze SEO Hacker blog. Ik heb ook een podcast met een toegewijd team van producenten, redacteuren en ontwikkelaars. Mijn abonnees worden elke maandag op de hoogte gehouden via e-mail. Ik heb ook mijn persoonlijke blog . Ten slotte hebben we een retargeting- en remarketingpraktijk om ervoor te zorgen dat onze leads terugkeren naar onze website.

Dus als u overweegt om uw marketing volledig intern te verplaatsen, moet u kijken naar de werklast voor die digitale marketingstrategieën en een manier vinden om ze in evenwicht te brengen en ervoor te zorgen dat uw bedrijf kosteneffectief blijft.

Beperkte vaardigheden

Met een beperkt budget komt een beperkte set vaardigheden. Tenzij u het soort bedrijfseigenaar bent die geen problemen heeft met het overbelasten van uw team, beschikt u niet over dezelfde vaardigheden die het uitbesteden van marketing aan een ander bureau u oplevert.

Gebrek aan middelen

Een andere uitdaging die uw bedrijf mogelijk kan hebben, is het gebrek aan middelen, vooral als u zich niet meerdere marketingexperts en de tools die nodig zijn voor effectieve marketing kunt veroorloven.

Marketing is niet zo eenvoudig als het maken van een afbeelding en het bedenken van geestige oneliners om de aandacht van uw publiek te trekken. Het omvat marktonderzoek ,trefwoordonderzoek en heel veel strategieën. Deze strategieën zijn gebaseerd op data en niet alleen op onderbuikgevoel. Dus als u geen manier heeft om gegevens te verkrijgen en uw resultaten te controleren, zal effectieve marketing moeilijk te bereiken zijn.

Nieuwe medewerkers nodig

Ik klink op dit moment als een gebroken record, maar marketing is echt een investering en daar moet je niet op beknibbelen. Op een gegeven moment zal het inhuren en opleiden van nieuwe experts de investering zijn die u moet doen. Dat gezegd hebbende, kan in-house versus outsourcing marketing voor sommige bedrijven duurder worden omdat ze uiteindelijk meer mensen aannemen.
Hinge is uitbestede marketing de praktijk om samen te werken met een extern bureau voor de marketingbehoeften van het bedrijf.

Voordelen van uitbestede marketing versus in-house

Net zoals er voordelen zijn aan het hebben van een in-house team, zijn er ook voordelen aan het inhuren van een bureau.

Bedrijven kunnen hun middelen richten op kernfuncties

Als u geen marketingbureau bent – laten we zeggen, u zit in de bouwsector – en u overweegt een intern marketingteam te hebben, dan betekent dit dat u uw middelen moet besteden aan functies die buiten uw bereik vallen. bedrijf.

Wanneer u uw marketing uitbesteedt, vooral als u een goede partner vindt, kunt u zich concentreren op wat uw bedrijf echt doet, aangezien het marketinggedeelte aan iemand anders kan worden toevertrouwd.

Dat is ook de reden waarom het bij het vinden van een bureau essentieel is dat u een goed bureau weet te vinden.

Toegang tot een gespecialiseerd team

Een van de beste dingen van het uitbesteden van uw marketing in plaats van er zelf een te bouwen, is dat u toegang krijgt tot een team van experts tegen mogelijk een fractie van de kosten. Zoals ik al eerder zei, is marketing niet iets eenmaligs. En het is zeker geen eenmanszaak.

Als u een bureau inhuurt, krijgt u schrijvers, ontwikkelaars, ontwerpers en onderzoekers – in feite een heel team van mensen die marketing leven en ademen – om het werk voor u te doen terwijl u zich op andere dingen concentreert. Hier is bijvoorbeeld ons team.

Meer middelen voor lagere kosten

Zoals ik al eerder zei, zal ik in dit bericht een paar keer de kosten noemen. Omdat u een heel team krijgt wanneer u een bureau inhuurt, krijgt u ook hun middelen om in uw voordeel te gebruiken.

Nu zullen sommigen zeggen dat het inhuren van een bureau duur is. Het hangt er echt van af hoe je het ziet en of je een werkbaar budget hebt. Ons SEO-servicepakket kost bijvoorbeeld $ 2.500 tot $ 5.500 per maand, met een lock-in van 12 maanden. Ja, dat is duur, maar kijk eens wat er in het pakket zit:

 • Site analyse
 • Zoekwoordonderzoek
 • Blog instellen
 • Kwaliteit SEO-copywriting
 • Verwijzingen verzamelen
 • Optimalisatie op de pagina
 • Betaalde directory vermelding
 • Google Analytics-rapporten
 • Gastpost
 • Maandelijkse rapporten

En dat zijn nog maar de koppen. Bekijk bijvoorbeeld de kop ‘Quality SEO copywriting’.

Kwaliteit SEO-copywriting
Hier is de kop ‘On-page optimalisatie’:

Optimalisatie op de pagina
Zoals je kunt zien, brengen ze veel werk met zich mee, en ze hebben ook hun eigen hulpmiddelen en middelen om goed te doen. Dus ja, het lijkt duur, maar dat komt omdat er een heel team van mensen met verschillende specialismen voor je aan het werk is.

Stel je voor dat je mensen moet inhuren om al deze dingen te doen, vooral als de kernfunctie van je bedrijf verre van marketing is.

Verminderde risico’s

Wanneer je marketing uitbesteedt aan een gerenommeerd bureau , zorg je ervoor dat je marketing goed wordt verzorgd. Het team dat ze aan u toewijzen, zal hard werken om ervoor te zorgen dat u het geld dat u aan hen uitgeeft niet verspilt aan risicovolle inspanningen, omdat alles goed is onderzocht. En in het geval dat ze wat moeten experimenteren, zijn de resultaten van die experimenten goed gedocumenteerd, zodat ze weten wat werkt en wat niet.

Uitdagingen van outsourcing van marketing versus in-house

Er zijn een aantal uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitbesteden van marketing versus in-house gaan.

Communicatie kan mogelijk lastig zijn

In dit geval is het marketingteam niet een bureau of een praatje verwijderd. Ze zitten volledig in een ander bedrijf, dus vergaderingen zullen zeker gepland en gecoördineerd moeten worden. Het bureau kan proberen deze uitdaging het hoofd te bieden door een accountmanager aan uw bedrijf toe te wijzen met wie u contact kunt opnemen als u zich zorgen maakt.

Soms kan er nog steeds miscommunicatie voorkomen, maar daarom is het ongelooflijk belangrijk om open te zijn en gewoon te veel te communiceren in plaats van te verwachten dat beide partijen de verwachtingen en zorgen van de partner al begrijpen.

Verschil in bedrijfswaarden

Een andere uitdaging die een bedrijf kan hebben, is op zoek zijn naar een bureau dat dezelfde waarden heeft als zij. Je zou niet willen dat je een bedrijf inhuurt dat gelooft in het toepassen van duistere tactieken of niet gelooft in transparantie.

Zorg er daarom voor dat u bij het zoeken naar een bureau controleert wat hun huidige en eerdere klanten over hen te zeggen hebben. Nemen ze onnodige risico’s? Waren ze moeilijk om mee te communiceren? Zien ze hun klanten als louter klanten, of als partners? Het is belangrijk dat jij en je bureau goed bij elkaar passen, zodat je soepel kunt samenwerken.

Het kan duur zijn als je het budget niet hebt

Nogmaals, we gaan terug naar de zorgen over de begroting. Zoals ik eerder al zei, kan het uitbesteden van marketing een beetje duur zijn, maar dat komt omdat er veel werk bij komt kijken. Als je het budget niet hebt, kun je ervoor kiezen om in eigen huis te gaan en je marketing op kleinere schaal te starten.

Een ding dat sommige bedrijven doen, is werken aan een hybride opstelling . Een volledig digitaal marketingpakket van SEO Hacker kost bijvoorbeeld ongeveer $ 3.500 tot $ 9.900. Sommige van onze partners besluiten om voor ons SEO-pakket te gaan, of zelfs voor ons, dat ongeveer $ 1.000 tot $ 3.000 kost. Ze besteden dat werk aan ons uit en werken aan hun eigen marketing waarvoor ze een team hebben, en we coördineren onze inspanningen om ervoor te zorgen dat we op één lijn zitten.

Voor bedrijven die niet bepaald het budget hebben voor een volledige outsourcing of een volledig in-house team, is een hybride opstelling de perfecte oplossing.

Dit zijn bijvoorbeeld onze klanten, en velen van hen hebben een hybride opstelling bij ons:

Interne SEO-hacker versus marketingklanten uitbesteden

Minder toegang tot het team

Anders dan wanneer u een in-house marketingteam heeft, kunt u pas echt communiceren met de aan u toegewezen accountmanager wanneer u besluit uw marketing uit te besteden. In een interne opstelling kun je met iedereen praten, maar dat is niet mogelijk bij een bureau, tenzij je hier specifiek om vraagt.
In-House vs Outsourcing Marketing: de ins en outs verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.