Vraag het bufferteam: wat als ik niets te delen heb op sociale media

Leestijd: 5 minuten

Bron

Vraag het bufferteam: wat als ik niets te delen heb op sociale media?

Vraag: Help! Normaal gesproken ben ik er goed in om elke dag regelmatig iets te posten op de sociale accounts van mijn bedrijf, maar soms raak ik het even kwijt. Is het beter om een dag over te slaan of iets te posten om op schema te blijven?

De taak om regelmatig met nieuwe, boeiende inhoud te komen, kan sociale media ontmoedigend maken – we weten het. Zelfs als je een solide strategie voor sociale media hebt , kun je nog steeds niet weten wat je van tijd tot tijd moet delen en in de verleiding komen om af te zien van dat schema dat je voor jezelf hebt opgesteld.

Het opraken van nieuwe contentideeën is een veelvoorkomend pijnpunt, of je nu net begint met het delen van je merk op sociale media of een doorgewinterde professional bent. Hier zijn een paar tactieken die ik aanbeveel om die mentale blokkade te overwinnen.

1. Onthoud dat consistentie de sleutel is

Allereerst: ik stel voor om vast te houden aan een consistent schema van berichten. Door regelmatig te posten, blijft uw merk top of mind bij uw publiek. Na verloop van tijd zullen ze zelfs berichten van je verwachten, wat kan leiden tot een grotere betrokkenheid. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het posten met een regelmatig ritme je zal helpen om de gewoonte te behouden om inhoud te maken.

Dat gezegd hebbende, een consistent schema ziet er voor iedereen anders uit. Sommige merken posten drie keer per week, terwijl anderen drie keer per dag posten. Wat goed voor je is, hangt af van veel factoren, waaronder je publiek, de grootte en waar je volgers naar op zoek zijn.

Elk platform biedt zijn aanbevelingen voor de beste dagen en tijden om te posten, maar die zijn meestal ongelooflijk breed. Probeer in plaats daarvan te leren wat het beste werkt voor uw specifieke doelgroep.

Hier is hoe: kies een platform en post vervolgens drie keer per week gedurende een hele maand. Daarna tot zeven keer per week voor de volgende maand en 14 keer voor de maand daarna.

Met drie maanden aan gegevens kun je inzicht verzamelen via het analysedashboard van Buffer. Bekijk het tabblad ‘Antwoorden’ en u kunt zien wanneer, wat en hoe vaak u moet posten om uw bereik en betrokkenheid te maximaliseren.

Vraag het bufferteam: wat als ik niets te delen heb op sociale media? Het analysedashboard van Buffer kan je precies laten zien wanneer en hoe vaak je moet posten.

Als je in de ene maand meer betrokkenheid hebt gezien dan in de andere, moet je je in de toekomst aan die cadans houden. Blijf uw statistieken maand na maand volgen om te zien welke datums, tijden en berichtschema’s het beste werken. Nog een laatste ding om in gedachten te houden: merken moeten een balans vinden tussen consequent informatief en vervelend zijn. Als je een daling in je aantal ziet nadat je je berichtenschema hebt verhoogd, overweeg dan om je terug te trekken.

Wanneer je meer vertrouwen hebt in de beste aanpak voor je publiek, kan dit je inspireren om je aan je berichtenschema te houden en ze de inhoud te geven die ze gewend zijn.

2. Denk groot(ger)

Je weet dat je een bepaald aantal keer per week moet posten, maar hoe kom je aan nieuwe content?

Sommige weken zal dit eenvoudig zijn: je had een grote productaankondiging, je schreef een nieuwe blogpost, je zag een meme die je gewoon opnieuw moest maken. Andere weken sta je op maandagochtend naar een knipperende cursor te staren en vraag je je af wat je moet delen.

Maar in plaats van het tabblad te sluiten en helemaal niet te delen, daag jezelf uit om buiten de kaders te denken.

Als je bijvoorbeeld vorige week een blogpost hebt gepubliceerd en deze hebt gedeeld met een link en een bijschrift, bedenk dan hoe je deze anders opnieuw zou kunnen delen. Maak een korte afbeelding die de belangrijkste gegevens uit het bericht haalt, of haal een favoriet citaat eruit en maak er een visueel beeld van. Canva is een geweldig hulpmiddel om boeiende afbeeldingen te maken (en de integratie van Buffer met Canva maakt het ongelooflijk eenvoudig).

Vraag het bufferteam: wat als ik niets te delen heb op sociale media? We hebben onlangs een nieuwe versie van onze social media kalender gelanceerd. Om het nieuws nog een keer te delen, maar op een andere manier, hebben we een visuele quote gemaakt van onze Product Manager.

Het kan handig zijn om te zien wat andere mensen ook posten, of als iets relevants trending is. Als er een nieuwsbericht naar buiten komt dat een impact zal hebben op uw branche, deel dan uw mening. Als het Internationale Koffiedag is en je verkoopt alternatieven voor melk, maak dan een afbeelding die de twee met elkaar verbindt.

Vraag het bufferteam: wat als ik niets te delen heb op sociale media? In de maand oktober heeft iedereen het over enge films. Snackmerk Partake Foods sprong in op de trend door combinaties te creëren tussen filmfavorieten en hun lekkernijen.

Kijk ook naar uw best presterende berichten om te zien welke onderwerpen uw publiek leuk vindt, en maak vervolgens gebruik van de verschillende functies van elk platform om nieuwe inhoud langs die thema’s te testen. Probeer carrousels op de Instagram-feed of gebruik de betrokkenheidstools in Stories. Ga live op Facebook, of schrijf een LinkedIn-artikel. Je zou kunnen ontdekken dat je publiek meer betrokken is bij een ander soort bericht, en je zou dat nooit hebben geweten als je jezelf niet had aangezet om iets nieuws te proberen.

Bonus: Hailley Griffis, hoofd PR van Buffer, biedt in dit artikel nog meer ideeën om consequent met nieuwe inhoud te komen.

3. Maak een achterstand

Terwijl u doorgaat met brainstormen over inhoudsideeën, maakt u een doorlopende lijst van dingen die u leuk vindt en die u wilt testen. Dit zijn geen actiepunten waar je meteen iets aan moet doen. In plaats daarvan bieden ze inspiratie de volgende keer dat je vastzit om iets te posten.

Maak een opgeslagen map op Instagram met dingen die je andere merken hebt zien doen, maak screenshots van Facebook-berichten die je leuk vindt of haal links van LinkedIn die je wilt emuleren. Dit zullen geweldige gedachten-starters en herinneringen zijn aan hoe je jezelf kunt pushen de volgende keer dat je het nodig hebt.

Het creëren van inhoud kan een monumentale taak zijn, zowel voor kleine bedrijven als voor grote influencers. De volgende keer dat je het gevoel hebt vast te zitten, gebruik het dan als een groeikans. Daag jezelf uit om je aan je cadans te houden, brainstorm over iets nieuws en anders om te delen en kijk hoe je publiek reageert. Je zou zomaar iets op het spoor kunnen zijn.

Heb je hulp nodig bij het plannen van je inhoud? Bekijk ons recente bericht over ” Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud .”

Heeft u een vraag die u graag door ons beantwoordt? Stuur ons een tweet en gebruik #AskTheBufferTeam.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.