Het beste van B2B-marketing: leer en verfijn met inzichten uit onze top 10 contentmarketingberichten

Leestijd: 8 minuten

Bron

Portret van een lachende B2B contentmarketeer met gekruiste armen.

Portret van een lachende B2B contentmarketeer met gekruiste armen. Wat waren onze beste B2B-contentmarketingartikelen van het jaar? Inhoud omvat bijna alles wat we lezen, bekijken of beluisteren, en zoals onze CEO Lee Odden jaren geleden zei, vertegenwoordigt het ook een belangrijk deel van de reden waarom de behoefte aan zoektechnologie überhaupt begon. We zijn trots op de aanhoudende successen op het gebied van contentmarketing die ons team van marketeers bij TopRank Marketing heeft behaald in weer een uitdagend jaar voor een breed scala aan grote B2B-klanten. Nu 2022 steeds dichterbij komt, wilden we de tijd nemen om onze beste contentmarketingartikelen van het jaar te delen – elk gevuld met inzichten, best practices, onderzoek, voorbeelden en een blik op de toekomst. We hebben ook het geluk dat we een schat aan getalenteerde B2B-marketingprofessionals hebben die bijdragen aan de TopRank B2B Marketing-blog – die deze maand zijn 19e jaar viert. Deze verzameling van onze top 10 contentmarketingberichten van het jaar kan dienen als een waardevolle bron, gevuld met praktische voorbeelden en relevante onderwerpen voor digitale B2B-marketingprofessionals, van CMO’s tot copywriters. We hopen dat u deze artikelen tot ver in 2022 en ver daarna nuttig zult vinden. Leun achterover en doe mee terwijl we naar de top 10 gaan. Onze populairste contentmarketingberichten van 2021: 1. 6 eye-openende B2B-contentmarketingstatistieken voor 2021 — Nick Nelson Content Schrijver Opstellen Kopie op Laptop In onze beste contentmarketingpost van het jaar kijkt onze senior contentmarketingmanager Nick Nelson nauwkeurig naar de stand van zaken van B2B-contentmarketing en waar het naartoe gaat, met gegevensgebaseerde statistieken uit verschillende bronnen die helpen een inzichtelijk beeld te schetsen van wat komt eraan. Inzichten zijn onder meer:

Je kunt alle berichten van Nick hier bekijken en hem volgen op Twitter en LinkedIn . [bctt tweet=””Mensen zoeken naar bedrijven voor geloofwaardige, duidelijke en nauwkeurige inzichten en begeleiding. Als marketeers moeten we deze kans benutten om dit vertrouwen te verdienen en te versterken.” — Nick Nelson @NickNelsonMN” gebruikersnaam=”toprank”] 2. 5 manieren om uw B2B-contentmarketing te humaniseren – en waarom het ertoe doet – Joshua Nite Glimlachende zaken man zit met vier robots afbeelding. B2B-kopers zijn mensen. Is uw inhoud geschreven over, door en voor mensen? In onze op één na populairste contentmarketingpost van het jaar deelt onze eigen senior contentmarketingmanager Joshua Nite vijf krachtige manieren om je B2B-content beter menselijk te maken, van het gebruik van belangrijke vocabulaire-elementen tot co-creatie met influencers en nog veel meer. Je kunt alle berichten van Josh hier bekijken en hem volgen op Twitter en LinkedIn . [bctt tweet=””Als mensen uw product of dienst kopen en gebruiken, ervaren ze emoties en genereren ze verhalen.” — Joshua Nite @NiteWrites” gebruikersnaam=”toprank”] 3. 5 B2C-contentmarketingtechnieken die B2B-marketeers zouden moeten stelen (en 5 die ze niet zouden moeten aanraken) — Joshua Nite Zakkenroller die geld aanneemt van een onwetende man op het telefoonbeeld. Kan contentmarketing in B2C-stijl werken voor B2B? In ons op twee na populairste contentmarketingartikel van het jaar zegt Joshua Nite ja, maar slechts tot op zekere hoogte. Josh bekijkt wat B2B-marketeers kunnen lenen van B2C en wat ze niet zouden moeten doen: van een groter standpunt innemen en diversiteit omarmen tot persoonlijk worden, dit fascinerende artikel dringt aan op de kern van de beste B2B-contentmarketingtactieken. [bctt tweet=”“De centrale stelling voor het gebruik van B2C-technieken in B2B is het besef dat er niet zoiets bestaat als een ‘B2B-koper’. Ze zijn geen aparte soort. Mensen zijn mensen, of ze nu op het werk of thuis zijn.” — Joshua Nite @nitewrites” username=”toprank”] 4. 10 manieren om inkomsten te genereren via contentmarketing door Joe Pulizzi — Joe Pulizzi / Lee Odden Inkomsten genereren Contentmarketing Hoe kan contentmarketing inkomsten genereren voor uw bedrijf? In ons vierde meest gelezen B2B-contentmarketingartikel van het jaar deelt de enige echte Joe Pulizzi van The Tilt 10 directe en indirecte methoden om inkomsten te genereren met contentmarketing, in een krachtige en inzichtelijke gastpost ter ere van zijn bijgewerkte en uitgebreide Inhoud Inc. boek. Leer meer over tactieken voor het genereren van inkomsten uit contentmarketing die u mogelijk over het hoofd ziet, waaronder:

 • Reclame/Sponsoring
 • Conferenties en evenementen
 • Premium inhoud
 • Donaties
 • Affiliate Sales
 • Abonnementen
 • Product verkoop
 • Diensten Verkoop
 • Loyaliteitsinkomsten
 • Verhoogd rendement op huidige klanten
[bctt tweet=””De meest succesvolle makers van inhoud gebruiken niet één, maar meerdere inkomstenstromen. Of je jezelf nu een marketeer of onderdeel van een mediabedrijf beschouwt, we zijn allemaal uitgevers.” — Joe Pulizzi @JoePulizzi” username=”toprank”] 5. 5 dingen die B2B-contentmarketeers moeten weten over het werken met influencers — Lee Odden B2B influencer contentmarketing Wat moeten B2B-contentmarketeers weten over het werken met influencers? In onze vijfde meest populaire contentmarketingpost van het jaar deelt Lee vijf belangrijke punten om een succesvol B2B influencer contentmarketingprogramma te informeren en aan te sturen, van waar te beginnen en voorbeelden van succes tot wat niet te doen, inclusief details over:
 • B2B Content Influencer Marketing definiëren
 • Hoe B2B-beïnvloeders voor inhoud te betrekken
 • Waar te beginnen met influencer contentmarketing
 • B2B influencer contentmarketing in actie
 • Wat u niet moet doen bij het samenwerken met B2B-beïnvloeders aan inhoud

Controle uit elk van Lee’s 2,600+ berichten hier , en volg hem op Twitter en LinkedIn . [bctt tweet=””Samenwerken met influencers aan content voor B2B-marketinginspanningen is een effectieve manier voor B2B-merken om hun marketing te optimaliseren.” — Lee Odden @LeeOdden” gebruikersnaam=”toprank”] 6. B2B-contentmarketing: 10 tips om uw schrijfvaardigheid te verbeteren — Joshua Nite Schrijfmachine op vervaagde blauwe houten achtergrondafbeelding Hoe kunnen B2B-contentmarketeers hun schrijfvaardigheid verbeteren en een meer menselijke band met lezers creëren? Van ritme en herziening tot pittige conclusies, in ons zesde meest populaire contentmarketingartikel van het jaar deelt Josh 10 handige tips om je schrijfvaardigheid te verbeteren, waaronder:

 • Wees je bewust van ritme
 • Oefenintroducties
 • Vertel het publiek niet wat ze al weten
 • Laat verouderde regels los
 • Lees het hardop
 • Schrijven, wachten, beoordelen, herzien
 • Spice Up Your Conclusies

Dit inspirerende stuk bevat tips om uw B2B-contentmarketing schrijven naar een hoger plan te tillen en om dat lege scherm minder angstaanjagend te maken. [bctt tweet=””Schrijven en herzien vereisen twee verschillende denkwijzen. Als je beide tegelijkertijd probeert te doen, doe je het waarschijnlijk niet zo goed als je zou kunnen.” — Joshua Nite @NiteWrites” username=”toprank”] 7. Social First voor B2B Content Marketing: wat, waarom en hoe — Joshua Nite Haarloze kat bij Laptop Image Wat is social first, en hoe maakt het B2B contentmarketing onderscheidend beter? In het zevende meest gelezen artikel over contentmarketing van het jaar deelt Josh het wat, waarom en hoe, gecombineerd om substantiële sociale berichten te creëren die zijn gemaakt om reacties, likes, reacties en shares uit te lokken, waaronder:

 • Raak de goede plek voor het tellen van woorden
 • Een gesprek beginnen
 • Betrek influencers
 • Hergebruiken, recyclen, hergebruiken
[bctt tweet=””In de eindeloze strijd om aandacht te verdienen, moeten B2B-marketeers elke strategie gebruiken die we hebben. En we moeten ervoor zorgen dat onze doelen voor elk kanaal overeenkomen met de sterke en zwakke punten van dat kanaal.” — Joshua Nite @NiteWrites” gebruikersnaam=”toprank”] 8. 10 bruikbare B2B-contentmarketinginzichten uit nieuw onderzoek — Lane R. Ellis Waar gaat B2B-contentmarketing naartoe in 2022 en daarna? In onze achtste meest gelezen contentmarketingpost van het jaar deel ik 10 bruikbare inzichten die marketeers vandaag kunnen gebruiken, van oogverblindend B2B-contentmarketingonderzoek, waaronder een blik op:
 • Meer B2B-contentmarketing en meer succes met gedefinieerde strategieën
 • Succesvollere B2B-organisaties besteden uit, gebruiken tools voor contentmarketing
 • Meting, creativiteit en consistentie aanwezig in top B2B-contentmarketing
 • Het versterken van klantloyaliteit en het koesteren van doelgroepen zijn essentieel
 • Dankzij empathie kunnen B2B-marketeers meer aandacht trekken
 • Video-investeringen in 2022 en een ander B2B-contentmarketinglandschap
 • Grote en MKB-organisaties profiteren van B2B-contentmarketing
 • De behoeften van het publiek en de reisfasen voorop stellen
 • Virtuele evenementen, onderzoek en blogberichten zijn primaire elementen
 • Contentmarketing bereikt meerdere B2B-doelen

Je kunt al mijn berichten hier bekijken en me volgen op Twitter en LinkedIn . [bctt tweet=””B2B-contentmarketing wordt steeds belangrijker, reikwijdte en acceptatie door organisaties van elke omvang, en staat op het punt om in 2022 en daarna verdere expansie te zien.” — Lane R. Ellis @lanerellis” username=”toprank”] 9. 6 B2B Content Marketing Summertime Sizzlers om de betrokkenheid van het publiek te vergroten — Joshua Nite Hond surfen in de zomer van B2B marketing imago. Hoe kunnen B2B-marketeers hun content aantrekkelijker maken? In onze negende meest populaire contentmarketingpost van het jaar biedt Josh zes zomerse B2B contentmarketing-sizzlers, van live gaan en mensen achter de schermen nemen tot het verkennen van social-first en interactieve inhoud, samenwerken met influencers en het meten van engagementstatistieken. [bctt tweet=””Het draait allemaal om klantbetrokkenheid. Dat betekent contact maken met mensen op persoonlijk niveau, iets nieuws en fascinerends aanbieden en dat contact gebruiken om een betekenisvolle relatie op te bouwen.” — Joshua Nite @NiteWrites” username=”toprank”] 10. Evenwicht: 10 tips om creativiteit en proces in balans te brengen in B2B Content Marketing — Joshua Nite Twee marketeers terzijde illustratie van de hersenen met creatieve en intellectuele kanten afbeelding. Hoe kun je analytisch en creatief balanceren voor meer B2B contentmarketingsucces? Afronding van onze lijst met het beste contentmarketingartikel van de jaren is nog een verhelderend stuk van Josh. Van het betrekken van verschillende stemmen en het omarmen van trefwoordonderzoek tot het leren van uw publiek en meer, Josh deelt 10 tips om creativiteit en proces in B2B-contentmarketing in evenwicht te brengen, waaronder:

 • Omarm zoekwoordonderzoek
 • Leer je publiek
 • Betrek verschillende stemmen
 • Laat het ego los
 • Lees de inhoud van andere mensen
 • Verwar de garnering niet voor de maaltijd
 • Zorg voor een duidelijke volgende stap
 • Investeer in resultaten
 • Samenwerken met Analytics-mensen
 • Ga verder met je opleiding
[bctt tweet=””Marketingcontent moet je lezer dwingen om specifieke actie te ondernemen. Hoe creatief en leuk je stuk ook is, aan het eind moet er een logische, zinvolle en meetbare volgende stap zijn.” — Joshua Nite @nitewrites” username=”toprank”] Bedankt TopRank Marketing Lezers & Schrijvers Bedankt aan jullie, onze lezers, en aan al onze topauteurs van contentmarketing voor het bijdragen aan deze top 10 contentmarketingberichten van 2021 – gefeliciteerd met het behalen van de lijst! We hebben dit jaar tientallen berichten over contentmarketing gepubliceerd, en we zijn van plan u in 2022 nog meer te brengen, dus houd ons in de gaten voor een nieuw jaar met het laatste nuttige onderzoek en inzicht in de zoekindustrie. Laat ons weten op welke onderwerpen en ideeën voor contentmarketing u ons in 2022 graag zou willen zien focussen. We horen graag uw suggesties. Voel je vrij om die gedachten achter te laten in de comments hieronder. Veel dank aan ieder van jullie die onze blog regelmatig leest, en aan iedereen die commentaar geeft op en onze berichten deelt op de TopRank Marketing social media kanalen op Twitter , LinkedIn , Facebook , Instagram en YouTube . Om meer te weten te komen over de toenemende kracht van invloed in B2B, bekijk onze CEO Lee Odden in het uitgebreide nieuwe webinar ” Hoe B2B-marketingresultaten te versnellen door te werken met beïnvloeders “, en leer hoe u met invloed een grotere impact op contentmarketing kunt creëren.

Het bericht Het beste van B2B-marketing: leer en verfijn met inzichten uit onze top 10 contentmarketingberichten verscheen eerst op B2B-marketingblog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.