Hoe u het Google Ads-budgetrapport gebruikt (+10 budgettaire trucs die u niet mag missen)

Leestijd: 8 minuten

Bron

In september 2021 werden we overspoeld met een lading Google Ads-aankondigingen. Sommige waren triest (zo lange, uitgebreide tekstadvertenties), sommige waren verontrustend (het gedrag van de sleutelovereenkomsten is “verbeterd”?), en sommige waren ronduit verwarrend (iemand display-campagnes?).

Maar er waren ook enkele goede aankondigingen, zoals het nieuwe type reisadvertentie, enkele vakantievriendelijke Google Shopping-kenmerken en de ster van de post van vandaag, het Google Ads-budgetrapport .

Opwindend, ik weet het. Maar goed, je zult enthousiast zijn als je geld gaat besparen vanwege dit rapport en de onderstaande tips. Dus lees verder voor:

 • Een compleet overzicht van het Google Ads-budgetrapport.
 • Vijf stappen om een realistisch Google Ads-budget te bepalen.
 • Vijf door experts voorgestelde strategieën om het meeste uit uw uitgaven te halen.

Wat is het Google Ads-budgetrapport?

Om te begrijpen wat hier aan de hand is, moet u eerst inzicht hebben in het dagelijkse gemiddelde budget. Wanneer u uw gemiddelde dagbudget instelt, stelt u niet precies in hoeveel Google elke dag aan die campagne uitgeeft. U geeft Google een globaal idee van wat u wilt dat uw dagelijkse uitgaven aan het einde van de maand gemiddeld bedragen, wat betekent dat Google dat bedrag op een bepaalde dag kan overschrijden of onderschrijden.

Oorspronkelijk kon Google op deze manier tot 20% meer uitgeven dan uw gemiddelde dagbudget – tot oktober 2017 toen het aankondigde dat het 100% zou kunnen besteden, of uw budget zou verdubbelen – als dit meer klikken of conversies betekent.

Dit is handig om het maximale uit uw budget te halen, maar adverteerders hebben beperkt inzicht in deze schommelingen. Het nieuwe budgetrapport van Google, aangekondigd op 30 september , lost dit op.

screenshot budgetrapport google advertenties

Laten we eens kijken hoe u dit rapport kunt openen en interpreteren, aangezien het betrekking heeft op uw Google Ads-budgettempo .

Toegang krijgen tot het Google Ads-budgetrapport

Het budgetrapport is een afzonderlijk rapport voor elk van uw campagnes in Google Ads (en alleen campagnes die een gemiddeld dagbudget gebruiken) en er zijn een paar verschillende manieren om er toegang toe te krijgen. Voor elk van deze methoden moet u mogelijk overschakelen van de overzichtsweergave naar de gedetailleerde weergave onder Tools & instellingen.

 • Op het tabblad ‘Campagnes’: Selecteer een campagne waarvan het datumbereik de huidige maand omvat. Plaats in de budgetkolom van de campagne de muisaanwijzer op het budget of klik op het potloodpictogram. Naast de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in uw gemiddelde dagbudget, ziet u ook een link naar het budgetrapport.

hoe toegang te krijgen tot het budgetrapport van Google Ads

 • Vanuit de gedeelde bibliotheek: Klik op Extra > Gedeelde bibliotheek > Gedeelde budgetten. Doe vervolgens hetzelfde als hierboven: plaats de muisaanwijzer op het budget of klik op het potloodpictogram waar u wijzigingen kunt aanbrengen of bekijk de link naar het budgetrapport
 • Vanaf de pagina met advertentiegroepen: selecteer in de tabbladen aan de linkerkant Advertentiegroepen, selecteer vervolgens een advertentiegroep en volg suite.

Het Google Ads-budgetrapport gebruiken

Het rapport laat zien hoe wijzigingen in uw gemiddelde dagbudget van invloed waren (of zullen zijn) op uw prestaties en bestedingslimieten, evenals op hoeveel u naar verwachting aan het einde van de maand zult betalen. Het rapport bestaat uit twee segmenten: cumulatieve maandelijkse uitgaven en dagelijkse uitgaven.

Het gedeelte cumulatieve maandelijkse uitgaven

Dit deel van het rapport omvat:   

 • Maandelijkse bestedingslimiet: het hoogste bedrag dat u in één maand voor een campagne betaalt, bepaald door het gemiddelde dagbudget van die campagne vermenigvuldigd met 30,4 (dagen in de maand). Maandelijkse bestedingslimieten zijn geïntroduceerd in juni 2021. We bespreken het hier.
 • Maandelijkse prognose: het bedrag dat u naar verwachting zult uitgeven op basis van uw gemiddelde dagbudget.
 • Kosten tot nu toe: hoeveel u tot nu toe in de maand hebt uitgegeven.

Google Ads-budgetrapport - sectie cumulatieve maandelijkse uitgaven

Wanneer u met uw muis over een van de lijnen in de grafiek beweegt, ziet u specifieke details voor die dag.

Besteed voor een afgelopen dag:  

budgetrapport voor google-advertenties - bekijken met muisaanwijzer

Besteed voor een toekomstige dag:

Kijk hoe u het budgetbedrag kunt bewerken om te zien hoe het aanpassen van uw budget van invloed is op de bestedingslimieten van uw campagne.

budgetrapport voor google-advertenties - weergave van toekomstige verwachte uitgaven

Het gedeelte met dagelijkse uitgaven

In dit gedeelte wordt voor u gevisualiseerd hoeveel van uw gemiddelde dagbudget u elke dag uitgeeft. Je kan zien:

 • Hoe uw budget van dag tot dag wordt besteed
 • Hoe de campagneprestaties zijn veranderd of naar verwachting zullen veranderen door uw gemiddelde dagbudget aan te passen.

Google Ads-budgetrapport - sectie dagelijkse uitgaven

Geleverde kosten, gefactureerde kosten en maandelijkse bestedingslimieten

De helppagina van Google over bestedingslimieten is hiervoor uw beste bron, maar hier volgt een kort overzicht van het verschil tussen deze twee cijfers en hoe ze zich verhouden tot maandelijkse bestedingslimieten .

 • Weergegeven kosten zijn de kosten van alle klikken of vertoningen voor een campagne, terwijl gefactureerde kosten het werkelijke bedrag zijn dat u moet betalen na aanpassingen voor zaken als ongeldige activiteit.
 • De weergegeven kosten kunnen de maandelijkse of dagelijkse bestedingslimieten overschrijden, maar u betaalt nooit meer dan deze twee limieten. Alle kosten die uw maandelijkse bestedingslimiet overschrijden (wat soms kan gebeuren als gevolg van een vertraging in de detectie van Google) worden gedekt door Google.

Uw initiële Google Ads-budget bepalen

Als u dit bericht leest, komt dat waarschijnlijk omdat u op uw Google Ads-uitgaven let en (noem me gek) er het beste van wilt maken. Laten we daarom enkele tips en strategieën bespreken, zodat uw Google Ads-budgetrapport eruitziet zoals u dat wilt.

Als u net begint met Google-advertenties of uw strategie wilt vernieuwen, moet u eerst een redelijk budget vaststellen. Maar hoe bepaal je in godsnaam hoeveel geld je in een maand wilt uitgeven? Een week? Een dag? Je eerste klik?

Onze Google Ads-budgetgids behandelt dit alles en meer, maar hier zijn vier belangrijke vragen die u moet beantwoorden, zodat u tot een aantal kunt komen dat voor u werkt.

 1. Hoe past Google Ads in uw huidige marketingstrategie? Is het doel van uw Google Ads om bestaande inspanningen te ondersteunen of is het een geheel nieuwe strategie? Heb je al een sterke online aanwezigheid ?
 2. Wat geven uw concurrenten uit? Voer een PPC-concurrentieanalyse uit om erachter te komen op welke zoekwoorden ze bieden. Dit geeft u een idee van waar u waarschijnlijk op biedt en waar ze niet op bieden waarop u zich mogelijk wilt richten.
 3. Wat zijn de gemiddelde CPCS voor die zoekwoorden? Gebruik hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek om de gemiddelde kosten per klik voor die zoekwoorden te bekijken. Dit zal uw budget niet precies bepalen, maar het geeft u wel een globaal idee van hoeveel Google Ads zal kosten .
 4. Wat zijn de benchmarks in mijn branche? Naast hulpprogramma’s voor zoekwoorden kunt u onze Google Ads-benchmarkrapporten gebruiken om de gemiddelde kosten per klik (en meer) voor uw branche te krijgen. Zo krijg je een idee van wat je kunt verwachten.
 5. Welke KPI’s zijn voor mij het belangrijkst?
  Kosten per conversie zijn voor iedereen belangrijk, maar het is van cruciaal belang om rekening te houden met uw andere doelen en statistieken. Wat is bijvoorbeeld uw ideale aantal verkopen of leads? Het kan helpen om naar uw doelen voor andere marketingkanalen te kijken om dit te identificeren.

benchmarks voor betaalde zoekadvertenties - gemiddelde kosten per klik Benchmarkrapporten zoals deze kunnen u een idee geven van hoeveel u kunt verwachten te besteden.

Hoe u uw biedingen meer uit uw budget haalt

Oké, dus je hebt je budget bepaald. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat u alles uit elke laatste cent haalt. Hier zijn enkele van de belangrijkste strategieën om dit te doen.

1. Stel de juiste biedingen in

De vele geautomatiseerde biedstrategieën van Google Ads zijn ontworpen om u te helpen uw budget optimaal te benutten. Het moeilijkste is om die biedingen in te stellen en aan te passen, vooral als je geen fan bent van wiskunde. Volg de onderstaande stappen om uw initiële Google Ads-biedingen in te stellen en uw ideale CPA te bepalen .

 • Gebruik de biedingsaanbevelingen van Google in de Zoekwoordplanner.
 • Streef naar net onder de hoogste positie.
 • Gebruik tools van derden om erachter te komen waar uw concurrenten bieden

hoe u uw biedingen voor Google-advertenties instelt - spyfu ppc-zoekwoordenrapport

Afbeeldingsbron

 • Laat uw CPA’s op zoekwoordniveau bepalen wanneer het tijd is om uw biedingen aan te passen.
 • Grote beheerscripts

Bekijk voor meer informatie over elk van deze strategieën onze eenvoudige Google Ads-biedstrategieën voor beginners en wiskundehaters

2. Wijs uw budget toe aan verschillende zoekwoordtypen

De zoekwoorden die u target in uw Google Ads-campagnes vallen in vijf categorieën: onderzoek, merk, concurrent, hoge intentie en toppresteerders. Hier zijn drie basisprincipes die u moet volgen bij het toewijzen van uw budget:

 • Richt het grootste deel van uw budget op zoekwoorden met een hoge intentie (inclusief merktermen).
 • Top-of-funnel zoekwoorden kunnen een gat in uw portemonnee vreten: er zijn betere (goedkopere) manieren om een breed publiek te bereiken, zoals met display-advertenties .
 • Pas de budgettoewijzing wekelijks aan om een maximale ROI te garanderen.

We gaan dieper in op elk van deze tips in onze eerder genoemde Google Ads-budgetgids .

3. Identificeer lekken in uw uitgaven

Als het niet duidelijk is met de talloze CTA’s die we op onze site hebben voor de Google Ads Grader , die (onder andere) verspilde uitgaven identificeert, zijn we op een missie om het verbranden van kostbare Google Ads-budgetten te stoppen. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat 95% van onze berichten op Google Ads terug te voeren zijn op dit doel, maar ik zal u verwijzen naar de meest directe: 7 manieren om te stoppen met het verbranden van uw Google Ads-budget. In dit bericht leer je hoe je:

 1. Squash klikfraude
 2. Focus op kopersintentie
 3. Bied op merkzoekwoorden
 4. Pas op voor breed zoeken
 5. Gebruik uitsluitingszoekwoorden
 6. lager mikken
 7. Meet uw resultaten

Gebruik natuurlijk onze Google Ads Performance Grader om te zien waar u uitgaven aan verspilt en hoe u dit kunt stoppen.

rapport over afvaluitgaven

4. Pas de 7 gewoonten van zeer effectieve spenders toe

Degenen met grote budgetten hebben de neiging om het beter te doen dan mensen met lagere budgetten. Maar het is niet OMDAT ze grote budgetten hebben. Met zoveel geld op het spel, moeten ze regelmatig actief zijn op hun rekening. In onze post Concurreren met grote uitgaven in Google Ads (zonder meer geld uit te geven) vertellen we u hoe u betere resultaten kunt behalen zonder meer geld in uw budget te steken, door:

 • Conversies bijhouden
 • Unieke bestemmingspagina’s
 • Boeiende koppen
 • Advertentie-extensies
 • Uitsluitingszoekwoorden
 • Hogere kwaliteitsscore
 • Regelmatig onderhoud

5. Probeer deze minder bekende optimalisaties

Last but not least: beperk uw strategieën voor budgetoptimalisatie niet tot alleen de best practices. We delen altijd kleine tips en trucs, zoals deze 4 Google Ads-optimalisaties om uw budget verder op te rekken:

 1. Ontdoe u van ijdelheidsstatistieken, zodat u zich kunt concentreren op wat er echt toe doet.
 2. Gebruik de aangepaste kolom ‘Vertoning naar conversie’ (ITC) om snel uw best presterende advertenties te identificeren.
 3. Voeg meer long-tail exacte zoekwoorden toe om uw conversiepercentages te verhogen.
 4. Gebruik in-market-segmenten in Google Analytics om te bepalen welke doelgroepen de meeste kans hebben om te converteren.

Beheers uw Google Ads-budget

Als je worstelt in de strijd om het budget, worstel dan niet meer. U bent nu gewapend met het Google Ads-budgetrapport EN de tips voor het bepalen, instellen en optimaal benutten van elke euro die u uitgeeft.

Het bericht Het Google Ads-budgetrapport gebruiken (+10 budgettaire trucs die je niet mag missen) verscheen eerst op WordStream.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.