Staat van het Woord 2021

Leestijd: 6 minuten

Bron

State of the Word 2021 weergegeven op een tv-monitor

Elk jaar houdt de mede-oprichter van het WordPress-project, Matt Mullenweg, een jaarlijkse keynote-rede. State of the Word 2021 stelt ons in staat om na te denken over de voortgang van het project en de toekomst van open source.

Hoewel dit evenement meestal live wordt gestreamd, verwelkomde dit jaar een hybride aanpak op de kantoren van Tumblr. Adam Warner , GoDaddy Pro Field Marketing Director, was persoonlijk uitgenodigd.

Michelle Freschette, vrouw, Allie Nimmons, Adam Warner en Bob Dunn vullen stoelen op de eerste rij voor State of the Word. Deelnemers op de eerste rij voor State of the Word 2021

De livestream gemist? Voor een transcript van de herhaling, zie The WP Minute . Je kunt naar de tijdstempels hieronder springen of de herhaling bekijken op:

Introducties

Josepha Haden Chomphosy gebaart naar de tv op de achtergrond met de tekst State of the Word 2021

Uitvoerend directeur van het WordPress open source-project, Josepha Haden Chomphosy , trapte het evenement af met een korte introductie.

2021 Jaaroverzicht

Matt Mullenweg presenteert op State of the Word 2021

Matt vertelde dat hij net was teruggekeerd van een reis naar Antarctica. Hij vergeleek de uithoudingsreis van Ernest Shackleton, ontdekkingsreiziger van de zuidpool, met de WordPress 5.9-release.

In 2021 had WordPress slechts 2 grote releases, met WordPress 5.7 in maart en WordPress 5.8 in juli. Traditioneel heeft WordPress vier grote updates per jaar.

Dit jaar waren er echter slechts drie versies gepland voor release, en de releasedatum van WordPress 5.9 is uitgesteld tot januari 2022. Dit was een ongebruikelijke zet, aangezien deadlines niet willekeurig zijn . Maar een levendige discussie in de opmerkingen van Anne McCarthy’s post ” Waarom ik heb gestemd om WordPress 5.9 uit te stellen ” werpt licht op waarom deze stap werd gezet.

Kerncommitters

Dit jaar zijn er acht nieuwe kerncommitters toegevoegd: Kelly Choyce-Dwan , David Baumwald , William Patton , Isabel Brison , Jonny Harris , Jeff Ong , JB Audras en Tonya Mork .

WordPress.org in 2021

 • WordPress.org/News-site zag nieuwe ontwerpinspanningen
 • Openverse is vanuit Creative Commons Search naar WordPress gebracht met een grote focus op audio, foto‘s en extra media-items die in de komende maanden beschikbaar zijn
 • WordPress Pattern Directory is gelanceerd, waardoor gebruikers snel interessante lay-outs kunnen maken. Lees meer in Blokpatronen gebruiken om het bouwen van sites te versnellen
 • WordPress Photo Directory is het nieuwste gebied om te lanceren met volledig open afbeeldingen die worden gebruikt op sites met een CC0-licentie .

WordPress-projecten maken

 • Polyglots had 13.659 taalpakketten in de kern en 15.900 actieve vertalers, waardoor WordPress toegankelijker werd voor de hele wereld. Er zijn vier nieuwe projecten toegevoegd aan GlotPress : Openverse, Learn WordPress , Patterns en de Pattern Directory . GoDaddy was trots om dit werk te ondersteunen met een contingent personeel in Servië dat hielp bij het ondertitelen van de inhoud op Learn WordPress.
 • Diversiteit in WordPress 135 deelnemers in 66 steden in 16 landen woonden dit programma bij omdat WordPress de diversiteit, bondgenootschap en ondersteuning van nieuwe sprekers wil vergroten.
 • Learn WordPress zag 186 sociale leerruimten, 73 workshops, 70 lesplannen en 2 cursussen, in 21 verschillende talen. Bijdragers welkom

WordPress en internet

 • WordPress drijft nu 43,1% van het internet aan, volgens W3Techs, inclusief meer downloads van de software en thema’s om met de software te gebruiken in vergelijking met 2020. Shopify heeft dit jaar ook winst geboekt. Content Management Systemen lijken elkaar niet marktaandeel af te nemen, maar in de afgelopen jaren omvatte het top-CMS alle open-source software.
 • Beveiligingsinspanningen voor het WordPress-project zagen dit jaar een grotere groei. 30 mensen droegen beveiligingspatches bij aan de software. Matt deelde dat

  Beveiliging is een proces. Iedereen die zegt dat ze volkomen veilig zijn, verleidt het lot, maar als een proces en de investeringen die we hebben gedaan in partnerschappen met de host waar we werken met hosts, CDN’s en Cloudflare. Wanneer we iets weten, werken we eerst met hen samen om WordPress-sites te beschermen, vaak aan de rand van het netwerk of aan de rand van de host of het datacenter.

Nieuwe functies in WordPress

een rij van 3 postvoorbeelden met behulp van het queryblok. Getoond worden aanbevolen afbeeldingen, titels en fragmenten.

 • Blokthema’s zijn gegroeid van slechts 2 thema’s in 2020 naar 28 thema’s die beschikbaar zijn in 2021. Thema’s die volledig kunnen worden aangepast met de Block Editor, worden beschouwd als op blokken gebaseerde thema’s. Bekijk een voorbeeld in Navigeren door volledige sitebewerking
 • Widgets in de zijbalk kunnen nu worden beheerd met de Block Editor. Lees meer in Op blokken gebaseerde widgets gebruiken op de sites van uw klanten
 • Queryblok gelanceerd om voorbeelden van berichten als blokken weer te geven. Lees meer in Het Query Loop Block gebruiken om aangepaste WordPress-lay-outs te maken
 • Duotone-filters zijn ook gelanceerd om u te helpen unieke afbeeldingen op uw website te maken. Meer informatie over het gebruik van Duotone-filters
 • WordPress 5.7 had 481 bijdragers, 24% was nieuw
 • WordPress 5.8 had 530 bijdragers, waarvan 25% nieuw

WordPress 5.9

Betegelde galerij die functies van WordPress demonstreert

Matt deelde een paar demo’s over de functies die naar WordPress 5.9 komen.

 • Thema’s gemaakt en bewerkt met blokken
 • Met stijlen kunnen gebruikers alle visuele elementen van een site op één locatie wijzigen
 • Patronen creëren verschillende looks in gebieden zoals kop- en voetteksten

De toekomst van WordPress

Terwijl WordPress terugkijkt op 18 jaar groei en vooruitkijkt op de weg die voor ons ligt, deelde Matt een hernieuwde toewijding aan het open web.

Web3 en WordPress

Is Web3 slechts een modewoord? Matt concentreerde Web3 op twee onderwerpen, decentralisatie en individueel eigendom. WordPress is goed voorbereid om het al een tijdje te doen en te blijven doen.

 1. Gedecentraliseerd : WordPress en open source stimuleren in het algemeen deelname vanaf elke locatie. Je wordt alleen beperkt door tijd en creativiteit.
 2. Individueel eigendom, u bezit de inhoud en kunt deze verplaatsen waar u maar wilt, zonder enige betaling aan WordPress. U kunt het project afsplitsen en het uw eigen maken. Je hebt ook de vier vrijheden van open source en de GPL .

Matt vroeg zich af of alles in Web3 en NFT aan dezelfde vrijheden voldoet als WP, en moedigde ons aan om na te denken over hoe de vrijheden worden toegepast.

Acquisities

logo's van 42 bedrijven die dit kalenderjaar zijn verworven

In het afgelopen jaar hebben er 42 overnames plaatsgevonden in WordPress. U kunt de langere geschiedenis van WordPress-acquisities bekijken in de Post Status Acquisition Counter .

Terwijl in de WordPress-industrie het aantal acquisities merkbaar is gestegen, komt dit in de tech-industrie in het algemeen vaker voor. De wereldwijde fusies en overnames stijgen jaar na jaar.

Vijf minuten op Five for the Future

Matt deelde dat het een mythe is dat “hoe groter het bedrijf, hoe groter de invloed”. De impact die een bedrijf heeft in de toekomst van WordPress is niet gerelateerd aan de grootte van het bedrijf. In plaats daarvan stelt Matt zich een toekomst voor van hoe bijdragen aan het project eruit zou kunnen zien.

Hoe een bijdrage aan het WordPress-project eruit zou kunnen zien: veel grote kringen die bedrijven vertegenwoordigen en nog veel meer kleinere kringen die individuele bijdragers vertegenwoordigen

Five for the Future , gelanceerd in 2014, moedigt organisaties aan om vijf procent van hun middelen bij te dragen aan de ontwikkeling van WordPress. WordPress mede-oprichter Matt Mullenweg stelde deze benchmark voor om een “gulden snede” van bijdragers aan gebruikers te behouden.

In de wereldeconomie kan het een precaire situatie zijn om maar een paar mensen te hebben om het werk te onderhouden. De manier om dat in WordPress te voorkomen, is ervoor te zorgen dat er meer bijdragers beschikbaar zijn om het project te onderhouden. Ter vergelijking: dit zou eruitzien als 2 uur die per week aan het project worden teruggegeven.

Benieuwd naar de mogelijkheden om deel te nemen? Bekijk deze vijf manieren om deel te nemen aan Five for the Future .

Uitgeverij democratiseren

democratiseer het publiceren van tekst op dia

De software die WordPress maakt, is net zo goed van ons als van ieder ander. Het wordt wereldwijd beschikbaar gesteld, in zoveel mogelijk talen, ongeacht de economische activiteit, en zo toegankelijk mogelijk.

Vier fasen van Gutenberg

We zijn nu bijna halverwege de uitrol van het Gutenberg-project. Matt deelde dat we nog een tijdje in de aanpassingsfase zullen blijven, omdat we meer thema’s en patronen maken. Volgens de WordPress Roadmap :

 1. Gemakkelijker bewerken — Al beschikbaar in WordPress, met voortdurende verbeteringen
 2. Aanpassing – Volledige sitebewerking, blokpatronen, blokdirectory, blokgebaseerd..
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.