Inhoud voor Facebook en Instagram maken om de omzet te vergroten

Leestijd: 4 minuten

Bron

Sluit je aan bij Ecwid Ecommerce Show-hosts Jesse en RichE terwijl ze kansen bespreken voor kleine bedrijven om te groeien met Facebook en Instagram.

In minder dan 30 minuten onthullen Jesse en RichE de belangrijkste stappen die moeten worden genomen om uw producten zichtbaar te maken op ‘s werelds populairste sociale-mediaplatforms. Geen tijd om te luisteren? Geen probleem! Bekijk onze korte samenvatting van de belangrijkste gespreksonderwerpen.

Bewustwording vergroten met inhoud

Mensen vragen zich altijd af hoe ze meer omzet kunnen krijgen. Het antwoord: je moet content creëren. Je moet je product, je merk, onder de aandacht van klanten brengen – op sociale media, hun telefoon, hun computer. Dat is waar mensen zijn. Dus wat moet een nieuwe persoon doen op Facebook en Instagram, of Meta

Het begint met bewustwording. Een van de redenen waarom we het er zelfs over hebben waarom je content moet maken, is dat als mensen je niet kennen, de kans dat ze iets van je kopen klein tot nihil is. Hoe zouden ze per ongeluk je winkel passeren? Dat zal heel zeldzaam zijn. Er moeten verschillende vormen van inhoud zijn die uw merk aan hen voorstellen. Elk van deze vormen van inhoud zal mensen mogelijk in het koopproces bewegen.

Foto’s maken voor Facebook en Instagram

U moet foto’s van uw product maken, dus plaats het in een lifestyle-gangpad. De lifestyle-opname zou het shirt van een model zijn, van jou, van je kinderen. Gewoon een simpele actiefoto.

Als je geen model nodig hebt om je product te demonstreren, rangschik het dan op een leuke manier, maak het mooi voor een foto. Wat je ook verkoopt, er is een manier om er foto’s van te maken op een manier waardoor het er leuk uitziet.

Stop niet bij foto’s. Maak video’s, test verschillende formaten. Hoe meer je erover nadenkt, hoe beter het zal zijn. De sleutel is om gewoon te beginnen.

Verminder wrijving met productlabels

U kunt uw producten taggen in foto’s en klikbare berichten maken. Vanuit een frictieloos standpunt gaan klanten van die lifestyle-foto (of gewone productfoto of welk type scenario je ook gebruikt) met een getagd product en komen ze op je productpagina terecht. Dit maakt het veel gemakkelijker om online te winkelen, wat uiteindelijk leidt tot meer verkopen.

Verbind je winkel met Facebook en Instagram

Verbind uw Ecwid-winkel met Facebook en Instagram . Hiermee kunt u uw producten uploaden naar Facebook. Al uw producten, de prijzen, de foto’s, beschrijvingen, enz. worden ingevoerd in Facebook en Instagram. Je installeert ook Facebook Pixel waarmee je de resultaten, het verkeer en de verkopen kunt volgen.

Het heeft ook een verband waar we niet te veel over praten. Het heet FBE. Dit is een server-naar-server-verbinding tussen Ecwid en Facebook, die een extra trackingniveau heeft. Wanneer iemand iets koopt, wordt die verkoop teruggekoppeld naar uw winkel, zodat u dingen beter kunt volgen.

Maak gebruik van door gebruikers gegenereerde inhoud

Vraag uw klanten om u een foto van hen te sturen met uw product. Nu heb je sociaal bewijs dat iemand je product daadwerkelijk gebruikt en dat ze er dol op zijn. Maak die foto, plaats hem in je feed en tag je product erin.

Klanten gebruiken uw producten vaak op een manier die u zelf niet zou bedenken. Ze maken foto’s met een andere achtergrond of een andere geografie, of een miljoen verschillende dingen waar je niet eens aan zou denken. Vraag uw klanten dus om hun foto’s om uw profiel op te schudden. Vergeet ook niet dat je op zowel Instagram als Facebook kunt crossposten.

Meerdere inhoudsindelingen gebruiken

Afgezien van de reguliere feed, zijn er meerdere andere formaten om van te profiteren. Bijvoorbeeld: rollen, die kortere verticale video’s zijn, leuke shots van 15-30 seconden.

Er zijn ook verhalen, levens en IGTV, wat een langer formaat is. Al deze formaten zijn gewoon verschillende manieren waarop je met verschillende inhoud kunt spelen. En je kunt producten taggen in al die formaten!

Je hoeft dit niet allemaal te doen, begin gewoon met een foto of een korte video en ga van daaruit verder. Houd er echter rekening mee dat dit allemaal verschillende gebieden zijn waar verschillende mensen Instagram op een andere manier gebruiken. Sommige mensen kijken graag naar rollen. Sommige mensen scrollen gewoon door foto’s. Sommige mensen houden van verhalen. Het kan geen kwaad om een paar formaten te testen en dan vast te houden aan degene die uw publiek meer aanspreekt.

Risico’s nemen die grote bedrijven zich niet kunnen veroorloven

Kleine bedrijven zouden dingen moeten doen waar grote bedrijven het moeilijker mee hebben. Kleine bedrijven kunnen meer risico nemen. Ze kunnen onderzoeken, experimenteren, dingen proberen en dingen breken, en het heeft geen invloed op aandeelhouders en allerlei andere dingen.

U wilt er zeker van zijn dat uw doel er een is dat alle kleine bedrijven hebben: contact maken met de persoon aan de andere kant. Waar je ook goed in bent, ontdek op welke manieren je het beste bent in het maken van content.

Wil je een gast zijn op onze podcast?

We houden ervan om Ecwid-verkopers op de show te hebben. Heeft u een succesverhaal en wilt u uw bedrijf en uw winkel graag in de podcast, laat het ons weten. Gebruik deze link of onderstaand formulier om jouw verhaal te delen dat een spotlight verdient!

De post Hoe inhoud te maken voor Facebook en Instagram om de verkoop te laten groeien verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.