Best of Whiteboard vrijdag 2021: 21 slimme Google SEO-tips

Leestijd: 12 minuten

Bron

Onze beste Whiteboard Friday-aflevering van het jaar werd oorspronkelijk begin januari gepubliceerd! Sindsdien is er zoveel gebeurd in de marketingindustrie, maar de 21 SEO-tips van Cyrus voor het jaar zijn nog steeds zeker slim, en deze gaan veel verder dan de basis van SEO . Hij heeft ook een heleboel nuttige bronnen voor uw referentie opgenomen in de onderstaande transcriptie!

Hoeveel hiervan heeft u de afgelopen 12 maanden kunnen implementeren? Laat het ons weten op Twitter @Moz en we zien je in 2022 met gloednieuwe afleveringen!

21 slimme Google SEO-tips voor Whiteboard 2021

Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een versie met hoge resolutie in een nieuw tabblad te openen!

Videotranscriptie

Hallo, Moz-fans. Welkom bij een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Ik ben Cyrus Shepard. Vandaag, zo blij dat je met ons mee kunt doen. We hebben het over 21 slimme Google SEO-tips voor 2021. We maken ons op voor een nieuw jaar, een nieuw jaar van SEO-strategieën. Dit zijn 21 praktische tips die u kunt implementeren en die hopelijk de naald op uw organische verkeer zouden moeten verplaatsen.

Dit zijn enkele van de beste tips die ik het afgelopen jaar heb verzameld. Veel daarvan ga ik zelf gebruiken in mijn eigen SEO-strategieën.

Nu hebben we vier categorieën: meer klikken, content/on-page SEO-tips, technische SEO en een beetje linkbuilding. Dit zijn er 21. Deze gaan snel. We proberen 10 tot 12 minuten te doen, dus we hoeven niet veel tijd aan elke minuut te besteden. Maar maak je geen zorgen. We gaan een link naar de juiste bronnen in het onderstaande transcript maken, zodat we verder kunnen gaan en een beetje meer kunnen verkennen. Okee. Klaar om erin te duiken?

Meer klikken

Laten we beginnen met klikken, specifiek meer klikken van Google verdienen zonder echt hoger te scoren, want dat is een van de geweldige dingen van SEO. U hoeft niet echt hoger te scoren om meer verkeer te krijgen als u meer klikken kunt krijgen van de rankings die u al heeft. Laten we het dus hebben over enkele specifieke strategieën om meer klikken te krijgen zonder de positie te verhogen.

1. Favicon-optimalisatie

Ten eerste favicon-optimalisatie.

Het verbaast me nu dat meer mensen hier in 2020 niet over hebben gesproken. Google geeft favicons weer in mobiele zoekresultaten en ze kunnen je klikfrequentie beïnvloeden als ze een hoog contrast hebben, of ze zichtbaar zijn of niet. Het hebben van een goed favicon kan een paar procentpunten verschil maken, heel klein, maar het maakt wel een verschil als je het goed kunt doen. Aaron Wall, SEO Book, schreef daar een van de weinige berichten over .

2. Breadcrumb-optimalisatie

Laten we, terwijl we onze favicons optimaliseren, eens kijken naar breadcrumb-optimalisatie. Google geeft broodkruimels weer in zowel desktop- als mobiele zoekresultaten. Het kunnen zoekwoordrijke broodkruimels zijn, die uw klikfrequentie kunnen beïnvloeden. Nu haalt Google hun broodkruimels van veel plaatsen. Dat kan uw URL zijn, uw schema-opmaak, uw daadwerkelijke broodkruimels op de pagina.

Wat u wilt doen, is ervoor zorgen dat Google de broodkruimels weergeeft die u wilt dat ze weergeven, met behulp van de zoekwoorden die u kiest. De beste manier om dat te doen, is ervoor te zorgen dat je broodkruimels daadwerkelijk op je pagina met links hebt, dat je schema-opmaak gebruikt. Idealiter zou het overeenkomen met uw URL-structuur, maar dat is niet altijd nodig. Een geweldige broodkruimeloptimalisatie-audit dus.

3. Metabeschrijvingen

Laten we die metabeschrijvingen optimaliseren. Dit is zo ouderwetse SEO. Maar uit een recente studie blijkt dat 30% van de websites niet eens metabeschrijvingen gebruikt . Nu is dat begrijpelijk, want uit een ander onderzoek blijkt dat 70% van de tijd Google de metabeschrijving zal herschrijven , meestal omdat het niet de zoekwoorden gebruikt waar de gebruiker naar zoekt. Maar als we een goed gemaakte metabeschrijving schrijven, kan deze gebruikers ertoe dwingen te klikken, en dat betekent het gebruik van trefwoordrijke beschrijvingen waarnaar mensen daadwerkelijk op zoek zijn, dus wanneer Google uw metabeschrijving gebruikt, moedigt het die klikken aan en fungeert het als marketing kopie voor uw website.

4. Cijfers in titels

Samen met metabeschrijvingen, titels . Ik heb onlangs een onderzoek gedeeld dat aantoont dat datums die aan titels zijn toegevoegd, de ranglijst voor een bepaald merk verhoogden . Cijfers zijn over het algemeen iets dat ik altijd test in titeltags die meestal vrij consistente resultaten opleveren. Met name datums in titeltags zijn vaak een winnaar, januari 2021.

Wees er niet spamachtig over. Voeg het niet toe als het niet logisch is en doe niet alsof. Maar als u een nummer kunt opnemen, verhoogt dit vaak uw klikfrequentie voor een bepaalde zoekopdracht.

5. <Titel> standaardtekst

Hoe zit het met het doen van een boilerplate-audit voor uw title-tag? Tip nummer vijf. Wat is boilerplate? Boilerplate zijn de delen van uw title-tag die elke keer worden herhaald.

Hier bij Moz plaatsen we bijvoorbeeld ‘Moz’, onze merknaam aan het einde van elke titeltag. Vroeger plaatsten we “Whiteboard Friday” aan het einde van elke Whiteboard Friday totdat we het testten en ontdekten dat we meer klikken en hogere rankings kregen toen we het verwijderden. Dus boilerplate, u wilt dat uw titels uniek zijn, unieke waarde bieden. Dus ik zou je willen aanmoedigen om met je boilerplate te experimenteren en te kijken of het verwijderen ervan je ranking daadwerkelijk verhoogt.

Soms gaat het niet. Soms heb je die boilerplate nodig . Maar doe de test om erachter te komen.

6. Veelgestelde vragen en instructieschema

Tip nummer zes: schema, met name FAQ en how-to-schema. Google heeft ons een enorm cadeau gegeven toen ze deze in de zoekresultaten introduceerden. FAQ-schema geeft u veel SERP-vastgoed. Je kunt het niet altijd winnen, en je kunt niet altijd het how-to-schema winnen, maar als je dat doet, kan dat zeker mensen ertoe brengen of beïnvloeden om op je resultaat te klikken, breid die FAQ-schema’s uit.

Het is niet geschikt voor elke pagina. U wilt er zeker van zijn dat u deze veelgestelde vragen ook daadwerkelijk op uw pagina’s hebt staan. Maar het is een manier, in geschikte situaties, dat u het aantal klikken kunt verhogen zonder uw werkelijke Google-rangschikking te verhogen. Okee.

Inhoud/on-page SEO

Laten we verder gaan met wat inhoud en tips op de pagina.

7. Start de topinhoud opnieuw

Oké, nummer zeven. Dit is het jaar waarin ik wil dat je onderzoekt naar het opnieuw lanceren van je topcontent .

Inhoud kan na een paar jaar oud worden. Dus lanceren we content. Je hebt een blog, je lanceert het en je deelt het op sociale media. De meeste mensen vergeten het daarna. Dus ga terug, kijk naar uw topinhoud van de afgelopen twee tot vijf jaar of zelfs 10 jaar, als u zo ver terug wilt gaan, en kijk wat u opnieuw kunt lanceren door het bij te werken en het op dezelfde URL te houden. In sommige gevallen kunt u een winst van 500% tot 1.000% behalen door een deel van uw oude inhoud opnieuw te starten met enkele updates.

Dus doe een doorstart audit in 2021.

8. Verhoog de interne link

Nummer acht: toenemende interne koppeling. Nu veel top SEO-bureaus, wanneer ze snel de ranglijst voor klanten moeten verhogen, zijn er over het algemeen twee dingen waarvan ze weten dat ze de gemakkelijkste hefbomen zijn om te trekken. Ten eerste, title-tags en metabeschrijvingen, wat meer klikken genereert, maar ten tweede is het vergroten van de interne koppeling .

U weet dat u de interne links op uw site kunt vergroten, en er zijn waarschijnlijk enkele mogelijkheden die u nog niet heeft verkend. Dus laten we het hebben over een paar eenvoudige manieren om dat te doen zonder al te veel werk.

9. Update oude inhoud met nieuwe links

Nummer negen is het bijwerken van uw oude inhoud met nieuwe links. Dit is een stap die we mensen keer op keer zien overslaan. Wanneer je een nieuwe blogpost publiceert, een nieuw stuk inhoud publiceert, zorg ervoor dat je teruggaat en je oude inhoud bijwerkt met die nieuwe links.

U kijkt dus naar het topzoekwoord waarop u wilt rangschikken en gaat naar Google Search Console of controleert tools zoals Keyword Explorer om te zien welke andere pagina’s op uw site voor dat zoekwoord ranken, en voegt vervolgens links naar de nieuwe inhoud toe aan die pagina’s. Ik merk dat wanneer ik dit keer op keer doe, het het bouncepercentage verlaagt. U werkt dus niet alleen uw oude pagina bij met nieuwe inhoud en nieuwe links en voegt relevantie toe. U voegt links toe aan uw nieuwe inhoud. Zorg er dus voor dat wanneer u nieuwe inhoud publiceert, u uw oude inhoud bijwerkt met die nieuwe links.

10. Verwijder onnodige links

Nummer 10, verwijder onnodige links uit uw inhoud. Dit is nu een vorm van PageRank-sculpting . PageRank-sculpting is een vies woord in SEO, maar tot op zekere hoogte werkt het. Het is geen nofollow link-pagina beeldhouwen.

Het verwijdert onnodige links. Heb je echt op elke pagina van je website een link naar je teampagina nodig? Heeft u op elke pagina van uw website een link naar uw contactformulier nodig? In veel gevallen doe je dat niet. Soms wel. Maar als u de onnodige links verwijdert, kunt u meer link equity doorgeven via de links die echt tellen, en die links zijn een belangrijk Google-rangschikkingssignaal.

11. Controle op mobiele linkpariteit

Nummer 11, u moet een pariteitsaudit voor mobiele links doen. Wat is dat? Wat is een pariteitsaudit voor mobiele links? Dat is ervoor zorgen dat de links op uw mobiele site hetzelfde zijn als de links op uw desktopsite. Waarom is dat belangrijk? Welnu, de laatste paar jaar is Google overgestapt op een mobile first-index, wat betekent dat wat ze op uw mobiele site zien, uw website is.

Dat is wat telt. Dus veel sites hebben een desktopsite, en dan reduceren ze die tot hun mobiele site en missen er links. Ze ontdoen zich van koptekstnavigatie, voettekstkoppelingen en dergelijke. Een recent onderzoek toonde aan dat de gemiddelde desktoppagina 61 links heeft en de gemiddelde mobiele pagina 54 links . Dat betekent dat er op het web als geheel zeven links minder zijn op mobiele pagina’s dan op desktoppagina’s, wat betekent dat er veel link equity verloren gaat.

Mobile Link Parity Audit

Dus doe een onderzoek op je eigen website. Zorg ervoor dat u een mobiele linkpariteit heeft tussen uw desktop en uw mobiele site, zodat u dat vermogen niet verliest.

12. Investeer in langwerpige inhoud

Nummer 12: je moet investeren in lange inhoud. Nu zeg ik niet dat de lengte van de inhoud een rankingfactor is. Het is niet. Inhoud in korte vorm kan perfect worden gerangschikt. De reden dat ik wil dat je investeert in inhoud met een lange vorm, is omdat consequent, keer op keer, wanneer we dit bestuderen, inhoud in lange vorm meer links en gedeeld wordt .

Het heeft ook de neiging om over het algemeen hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Niets tegen korte inhoud. Houd van korte inhoud. Maar inhoud met een lange vorm geeft u over het algemeen meer waar voor uw geld in termen van SEO-rangschikkingspotentieel.

13. Gebruik meer koppen

Wanneer je die lange inhoud maakt, zorg er dan voor dat je nummer 13 doet: gebruik meer kopteksten. Ik heb het over H2– en H3-tags.

Verdeel uw inhoud met goede, trefwoordrijke header-tags. Waarom? Welnu, we hebben onderzoek van AJ Ghergich waaruit blijkt dat hoe meer header-tags je hebt, je over het algemeen rangschikt voor meer featured snippets . Sites met 12-13, wat veel header-tags lijken, rangschikken voor de meest aanbevolen fragmenten van alles waar ze naar hebben gekeken in hun meest recente onderzoek.

Zorg er dus voor dat u uw inhoud opsplitst met header-tags. Het voegt een beetje contextuele relevantie toe. Het is een geweldige manier om wat rangschikkingspotentieel aan uw inhoud toe te voegen.

14. Maak gebruik van onderwerpclusters

Nummer 14, maak gebruik van onderwerpclusters . Start niet zomaar een stukje inhoud. Zorg ervoor dat je over meerdere stukken inhoud rond hetzelfde onderwerp schrijft en koppel die aan elkaar. Wanneer je dat doet en je koppelt ze intelligent aan elkaar, vergroot je de betrokkenheid doordat mensen de verschillende artikelen lezen.

U kunt de juiste contextuele innerlijke links toevoegen. Ik heb een geweldige case study die ik je in het onderstaande transcript wil laten zien, waar iemand dit heeft gedaan en geweldige resultaten heeft opgeleverd. Kijk dus in onderwerpclusters voor 2021.

15. Haal inhoud uit tabbladen

Haal ten slotte uw inhoud uit tabbladen . Als je inhoud hebt in accordeons of vervolgkeuzelijsten of als je moet klikken om de inhoud weer te geven, blijkt uit studie na studie na studie dat inhoud die uit tabbladen is gehaald en in het hoofdgedeelte is gebracht, zodat mensen niet hoeven te klikken om te zien, presteert over het algemeen beter dan inhoud die is verborgen in tabbladen.

Voor alle duidelijkheid, ik geloof niet dat Google inhoud op tabbladen discrimineert. Ze lijken het prima te kunnen indexeren en rangschikken. Maar ik denk dat mensen zich over het algemeen bezighouden met inhoud als er geen tabbladen meer zijn, en misschien helpen sommige van die signalen die pagina’s een beetje beter te rangschikken.

Technische SEO

Okee. Slechts een paar technische SEO-tips. We gaan snel.

16. Kernwebvitaliteit

Nummer 16: dit is het jaar om te investeren in Core Web Vitals. Dit zijn enkele van de pagina-ervaringssignalen die Google in 2021 op de voorgrond plaatst. Het wordt zeer binnenkort een echte rankingfactor. We hebben het over cumulatieve ploegenindeling, moeilijk te zeggen. Over het algemeen hebben we het over sitesnelheid en het leveren van een geweldige pagina-ervaring. Nu zijn sommige van deze dingen erg technisch en Google heeft een aantal tools, zoals Lighthouse, om je te helpen ze te achterhalen.

Een tip die ik graag deel, als je WordPress gebruikt, raad ik je ten zeerste aan om Cloudflare te gebruiken, met name hun APO voor WordPress . Het is een geweldige manier om uw WordPress-website te versnellen en u te helpen beter te scoren voor sommige van deze Core Web Vitals. Het is erg goedkoop, het is gemakkelijk te implementeren en het is een geweldige manier om je WordPress-website te versnellen.

17. Beperk sitemaps tot 10.000

Nummer 17: sitemaps. Sitemaps, u mag 50.000 URL’s per sitemap hebben. Dit is altijd een vraag in elke SEO-quiz. Hoeveel URL’s per sitemap zijn toegestaan? Als je een grote site hebt en je hebt indexeringsproblemen, tip 17, beperk dan je sitemaps tot 10.000 URL’s . Je hoeft niet alle 50.000 te gebruiken.

We hebben enig bewijs dat het gebruik van kleinere sitemaps en het comprimeren van deze in een beperkte URL-set de doorzoekbaarheid ervan daadwerkelijk kan verbeteren. Het is een beetje alsof Google daar op de een of andere manier prioriteit aan geeft. De gegevens lijken dit te ondersteunen. Je krijgt ook een beetje betere gegevens uit Google Search Console. U kunt zien wat er wordt geïndexeerd en wat niet.

18. Maak gebruik van dynamische sitemaps

Maak ook gebruik van dynamische sitemaps. Onze vriend Oliver Mason laat zien – waarnaar ik in het onderstaande transcript zal linken – dat een dynamische sitemap een sitemap is die verandert op basis van wat je wilt dat Google crawlt . Dus als u een groot aantal URL’s heeft die u door Google wilt laten crawlen, plaats dan de URL’s met hoge prioriteit in hun eigen speciale sitemap.

Misschien beperk je het tot duizend URL’s. Terwijl Google deze crawlt en ontdekt, verwijdert u ze en plaatst u extra URL’s met hoge prioriteit die u door Google wilt laten ontdekken. Houd de sitemap klein en strak en laat Google weten dat dit degenen zijn waar u op wilt letten.

Verwijzingen verzamelen

Laten we het snel hebben over linkbuilding tips voor 2021, want iedereen houdt van linkbuilding.

Nee, grapje. Iedereen heeft een hekel aan linkbuilding. Linkbuilding is zo moeilijk. Er zijn een aantal professionals en er zijn enkele geweldige mensen in de branche die er dol op zijn, die er geweldig in zijn. Persoonlijk ben ik niet zo goed in linkbuilding, maar ik kan nog steeds veel links bouwen.

19. Passieve link acquisitie

Een manier waarop ik dat kan doen, is nummer 19: passieve linkacquisitie . Wat passieve linkacquisitie betekent, is het creëren van inhoud die passief links verdient zoals mensen deze in de SERP’s ontdekken.

Het betekent dat ik niet naar mensen hoef te reiken. Het betekent dat wanneer ze het vinden, wanneer journalisten het vinden, wanneer bloggers het vinden, ze er natuurlijk naar willen linken. Dat doe je door het soort content te creëren waar journalisten en bloggers en webmakers naar op zoek zijn. Dit zijn over het algemeen gegevens, handleidingen, definities, hoe, zoals deze video. Wanneer u dat soort inhoud maakt, verdient het over het algemeen veel links zoals mensen het vinden. Passieve linkbuilding is een van de meest duurzame manieren om in de loop van de tijd links te verdienen.

20. Link op paginaniveau kruist elkaar

Nummer 20, link op paginaniveau kruist . Als je wel outreach moet doen, wil je outreach doen naar de pagina’s die het meest waarschijnlijk naar jou linken. Nu weten we al lang dat een van de beste SEO-tips voor linkbuilding is om websites te vinden die naar uw concurrenten linken, maar niet naar u.

Ik maak dat graag wat specifieker en vind webpagina’s die verwijzen naar ten minste twee van mijn concurrenten, maar niet naar mij. Dat betekent dat ze over het algemeen een bronpagina zijn, als ze naar meerdere concurrenten linken, maar niet naar mij, en meer kans hebben om naar mij te linken als ik het hen vraag. We hebben hier bij Moz een geweldige tool, Link Explorer , die koppelingen op paginaniveau kruist. Ik denk dat het de beste tool is voor deze specifieke taak in de SEO-industrie, niet omdat ik bevooroordeeld ben, maar omdat ik het echt gebruik.

21. Wees de laatste klik

Tip nummer 21 voor 2021, wees de laatste klik. Wat bedoel ik daarmee? Ik bedoel, stel uw gebruikers tevreden. Zodra u de eerste klik heeft verdiend, wilt u die eerste klik hebben waar mensen op klikken, maar u wilt ook de laatste klik zijn. Dat betekent dat ze hebben gevonden wat ze zochten. Gebruikerstevredenheid is rangschikkingssignaal nummer één. Je doel met dit alles is om de gebruiker tevreden te stellen, om ze te geven waarnaar ze zoeken.

Dat is de magie van SEO. Ze zijn naar iets op zoek en jij bezorgt het ze precies op het moment dat ze ernaar zoeken. Wanneer u de laatste klik kunt zijn, stijgt u bijna gegarandeerd in de ranglijst en krijgt u het verkeer dat u verdient.

Oké, dat zijn 21 tips. Dat is je routekaart voor 2021. Ik hoop dat je ervan genoten hebt. Deel deze video en deel jouw tips voor 2021 in de reacties hieronder.

Bedankt iedereen.

Videotranscriptie door Speechpad.com

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.