Hoe u terugkerende inkomsten kunt ontwikkelen met SEO

Leestijd: 7 minuten

Bron

vrouw zittend op de bank met laptop

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) biedt een uitstekende mogelijkheid om online geld te verdienen. Als het goed wordt gedaan, kan SEO een goede bron van passieve of terugkerende inkomsten zijn.

Net als bij elk ander bedrijf kan het starten van een SEO-bedrijf echter overweldigend zijn, vooral als u niet over de juiste vaardigheden beschikt. Gelukkig ben je bij deze post terechtgekomen. Hier bekijken we hoe je als SEO-expert een terugkerende inkomstenstroom kunt ontwikkelen.

Laten we beginnen!

Waarom SEO een geweldige manier is om inkomsten te genereren

Mensen die online geld willen verdienen, hebben veel opties. Enkele populaire manieren om online geld te verdienen, zijn onder meer het maken en laten groeien van een boeiende website, het bouwen van een e-commerce winkel, het verkopen van online cursussen, het verkopen van gelieerde producten en diensten, het verkopen van eBooks, enz.

Het starten van een van deze bedrijven is echter slechts het begin: u moet verkeer aantrekken en leads genereren om geld te verdienen. Hier komt SEO om de hoek kijken.

Dat gezegd hebbende, kunt u goede inkomsten genereren als u SEO als een service instelt. Het beste van een SEO-bedrijf is dat het een geweldige bron van terugkerende inkomsten kan zijn. Bedrijven hebben immers consequent SEO-services nodig om hun positie in zoekmachines te behouden en verkopen te maken.

Hub-aanmelding

Terug naar onze vraag: is SEO een geweldige manier om online inkomsten te genereren? Ja, u kunt goede inkomsten verdienen door SEO als een service in te stellen. Typen SEO die kunnen helpen om passieve of terugkerende inkomsten te genereren, zijn onder meer:

 • Affiliate SEO – Affiliate SEO omvat het optimaliseren van een aangesloten website voor SEO om meer verkeer te genereren, leads te genereren en verkopen te realiseren
 • Client-SEO – Client-SEO omvat het leveren van SEO-services aan bedrijven en ervoor worden betaald
 • LeadGen SEO – LeadGen SEO omvat het verbeteren van de positie van een website voor individuele webpagina’s in zoekresultaten (SERP’s) om leads en inkomsten te vergroten
 • Rank -and-rent SEO – Het rank-and-rent-model omvat het bouwen van een website, het verbeteren van de positie op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s) en het later verhuren ervan

Stappen om SEO as a service in te stellen

Hier is een praktische gids om uw SEO-service succesvol op te zetten:

Leer uzelf op de hoogte van standaard SEO-praktijken

De eerste stap naar het bouwen van een goede SEO-service is om SEO te leren. Mensen die deze stap overslaan, eindigen met een halfbakken onderneming en veel ontevreden klanten. Daarom moet u de tijd nemen om SEO in detail te leren voordat u uw SEO-bedrijf opzet.

Enkele dingen om te onthouden bij het leren van SEO zijn:

 • Het doel van SEO
 • Zoekwoordonderzoek
 • On-page en off-page optimalisatie (ken het verschil)
 • Identificeer gebruikerservaring (UX) signalen
 • SEO-vriendelijke inhoud maken
 • Betrouwbare backlinks van hoge kwaliteit genereren

Het beste is dat er veel online bronnen zijn om de beste SEO-praktijken te begrijpen. Je hoeft ook niet alles onder de knie te hebben om SEO-diensten aan te bieden. Zodra u de basis begrijpt, kunt u beginnen met het aanbieden van de services op weg om een expert te worden.

Maak een website met uw service-opties

Het leren van SEO-gidsen is slechts het begin; je hebt praktijkervaring nodig. En wat is een betere manier om SEO-ervaring op te doen dan het op uw eigen website te proberen? In het ideale geval stelt het maken van uw website u in staat om toe te passen wat u hebt geleerd in plaats van de websites van uw klanten als proeftuin te gebruiken.

Uw bedrijfswebsite hoeft niet ingewikkeld te zijn: een eenvoudige maar aantrekkelijke website is voldoende. Maak en plaats ook SEO-inhoud op uw website om veelvoorkomende pijnpunten van klanten aan te pakken.

Het toevoegen van getuigenissen aan uw website is ook een uitstekende manier om uw expertise te laten zien. Het is echter onwaarschijnlijk dat u ze zult hebben als uw bedrijf nieuw is, dus laat dat u niet in de weg staan. Gebruik tools zoals Google Search Console en Google Analytics om de resultaten van je nieuwe site te analyseren.

Uitbesteden of in eigen beheer?

Bij het maken van uw SEO-service heeft u twee opties: een team van interne experts samenstellen of samenwerken met gevestigde SEO-experts buiten uw organisatie. Het opbouwen van een in-house team betekent het vestigen van uw expertise en het trainen van andere medewerkers op het gebied van SEO. Anderzijds kun je het werk uitbesteden aan SEO-experts.

Project management

SEO is geen eenmalig project. Dat betekent dat je je werk continu moet optimaliseren om de rankings te behouden. Om dit te bereiken, moet u projectmanagementvaardigheden leren om taken en uw team te beheren.

Projectmanagement omvat twee cruciale categorieën: planning en uitvoering.

Planning

Planning vormt de basis van uw SEO-service. Het omvat onderzoek, evaluatie en strategie. Met andere woorden, planning helpt om een duidelijke richting te krijgen voor het bouwen van uw SEO-campagnes.

Enkele van de cruciale dingen die u in uw planning moet opnemen, zijn concurrentieanalyse, trefwoordonderzoek, inhoudsevaluatie en website-audit.

Vervulling

Fulfilment omvat de uitvoering van het plan. Meer specifiek omvat fulfilment het implementeren van een goed doordachte strategie om het meeste uit uw SEO-inspanningen te halen. Dit kan zijn om te leveren wat u aan klanten hebt beloofd of om meer inkomsten uit uw SEO-bedrijf te halen.

Enkele belangrijke hulpmiddelen om te helpen bij SEO-projectbeheer zijn:

 • slappe
 • Basiskamp
 • Teamwerk
 • asana
 • Zapier

Vind de juiste SEO-tools

Zoek nu een set SEO-tools om u te helpen bij het proces. Gelukkig zijn er gratis tools om je workflow te stroomlijnen en meer tijd te krijgen voor andere belangrijke taken.

Deze hulpmiddelen omvatten:

 • Google Search Console – helpt te begrijpen hoe crawlers door uw site navigeren en welke zoekwoorden kunnen helpen meer organisch verkeer te genereren
 • Google Analytics – helpt bij het analyseren van siteprestaties en verkeersbronnen
 • Google mijn Bedrijf – voorziet Google van cruciale informatie zoals fysieke locatie, openingstijden en telefoonnummer

Andere tools die u misschien in uw arsenaal wilt opnemen, zijn onder meer:

 • SEMRush
 • Ahrefs
 • Google datastudio
 • De Hub van GoDaddy Pro

Hoe de Hub u kan helpen bij het beheren van uw projecten

De Hub van GoDaddy Pro verzamelt een reeks professionele tools in één intuïtief en gebruiksvriendelijk dashboard. Het is een geïntegreerd platform voor site-, klant- en projectbeheer waarmee u anders tijdrovende taken kunt stroomlijnen.

Met The Hub kunt u bijvoorbeeld bulkupdates uitvoeren voor meerdere websites tegelijk. Gebruikers melden dat ze gemiddeld drie uur per maand besparen voor elke klantwebsite die ze beheren met The Hub. Het platform maakt ook eenvoudigere samenwerking met klanten mogelijk via gedeelde winkelfuncties en accountdelegatie.

Maak uw prijsmodel

Er is niets zo gênant als wanneer prospects vragen hoeveel uw SEO kost, maar geen goed antwoord kunnen geven. Hoewel er geen enkel antwoord op deze vraag is, zal het kennen van de waarde van SEO je prospects een overtuigender antwoord geven.

Om verwarring over prijzen te voorkomen, raden we u aan om in de ontwikkelingsfasen na te denken over uw prijsstructuur. Dat gezegd hebbende, hier zijn drie veelvoorkomende prijsstructuren voor SEO-bedrijven:

 • Opgelost: misschien wilt u deze prijsstructuur gebruiken in projecten waarbij verschillende SEO-werkzaamheden betrokken zijn: trefwoordonderzoek, SEO-adviesdiensten, on-page optimalisatie, webdesigndiensten, enz.
 • Per uur: deze prijsstructuur is ideaal voor eenvoudige taken zoals website-audits en trefwoordonderzoek
 • Retainer: als u eenmaal bent gevestigd, kunt u uw klanten op provisiebasis plaatsen, afhankelijk van hun budget

SEO-prijzen gaan verder dan de SEO-servicekosten; het presenteert uw capaciteiten en de waarde die uw SEO-services bieden aan klanten. Onderzoek uw concurrenten en prospects voordat u een prijs opgeeft voor uw SEO-diensten.

Breng uw SEO-diensten op de markt

Niemand zal uw SEO-services vertrouwen als u niet over een robuuste digitale aanwezigheid beschikt. Daarom moet u de SEO van uw website verbeteren om klanten te laten zien dat u goed bent in wat u zegt.

SEO is echter niet de enige manier om uw SEO-diensten op de markt te brengen. Dat gezegd hebbende, hier zijn manieren om uw online aanwezigheid te vergroten:

Inkomende praktijken

Inbound marketing is een geweldige manier om uw online aanwezigheid te verbeteren en SEO-klanten aan te trekken. Inkomende praktijken omvatten verschillende strategieën die kunnen helpen bij het aantrekken van leads, waaronder SEO, contentmarketing, sociale media, enz.

Geautomatiseerde sociale media

Bedrijven besteden veel uren per week aan sociale media. Als zodanig kunt u uw inkomende inspanningen opvoeren met behulp van sociale media. Wanneer u echter sociale media gebruikt voor uw inkomende services, moet u:

 • Maak uw bericht op basis van de intentie van de gebruiker en het platform
 • Word lid van gerelateerde sociale-mediagroepen zoals LinkedIn, Facebook en Reddit-groepen om ideeën te krijgen over waar uw publiek het over heeft
 • Mens zijn

Beoordelingen

Als je goede recensies hebt, voeg ze dan toe aan je website zodat je potentiële klanten ze kunnen zien. Creëer geweldige relaties met professionals en vraag hen om uw SEO-bedrijf te beoordelen. Positieve beoordelingen laten zien dat je betrouwbaar bent en je houdt aan een goede werkethiek.

Relevante aanbiedingen

Door uw SEO-service op Google Mijn Bedrijf , Yelp en andere relevante vermeldingen in te stellen, kunt u uw online aanwezigheid verbeteren. Zorg er echter voor dat uw bedrijfsinformatie consistent is op deze sites, inclusief uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer.

Documenteer alles

Het testen van systemen is één ding; zorg ervoor dat je al je bevindingen documenteert. Overweeg om positieve recensies te verzamelen en casestudy’s te maken waarmee u uw SEO-services kunt laten zien. Maak altijd een lijst met de doelen van uw klanten wanneer u een nieuwe klant aanmeldt en documenteer hun voortgang. Enkele van de cruciale dingen om in uw case study te concluderen, zijn onder meer:

 • Het probleem – welk probleem wilde de klant oplossen?
 • De oplossing – welke oplossing stelde u voor?
 • De resultaten – leverde de oplossing die u aanbood de gewenste resultaten op?
 • Getuigenissen – wat is de ervaring van de klant om met u samen te werken?

Schaal uw SEO-bedrijf op

Het opbouwen van een winstgevend SEO-bedrijf zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Het vereist veel tijd, moeite, toewijding en het testen van verschillende processen. Daarom wilt u misschien wachten tot uw bedrijf aanzienlijke inkomsten genereert voordat u uw bedrijf opschaalt.

Natuurlijk kun je in een vroeg stadium freelancers inhuren, vooral wanneer dingen in een stroomversnelling komen. Neem echter geen fulltime werknemers in dienst totdat het bedrijf voldoende inkomsten heeft om hen te onderhouden.

Dat gezegd hebbende, raden we u aan uw aanbod te standaardiseren of uw services te produceren als u uw bedrijf wilt opschalen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om diensten aan klanten te leveren en meer personeel aan te nemen.

Afsluiten

Net als elk ander bedrijf kan het starten van een SEO-bedrijf overweldigend en verwarrend zijn. Als u echter bereid bent om te leren en het harde werk te doen, kunt u een succesvol SEO-bedrijf creëren dat terugkerende inkomsten oplevert.

Hoewel er veel manieren zijn om een succesvol SEO-bedrijf op te bouwen, zullen de bovenstaande stappen helpen bij het opzetten van een succesvolle SEO-service.

Het bericht Terugkerende inkomsten ontwikkelen met SEO verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.