Waarom er behoefte is aan creatieve verhalen in B2B-technologie en hoe influencer-marketing de resultaten kan versnellen

Leestijd: 4 minuten

Bron

Groep B2B-marketingmensen uit het bedrijfsleven die in het kantoorbeeld werken.

Groep B2B-marketingmensen uit het bedrijfsleven die in het kantoorbeeld werken. De huidige B2B-marketeers hebben meer uitdagingen dan ooit, waardoor het moeilijk is om door de ruis heen te komen en resultaten te leveren voor hun bedrijven. Bij al hun inspanningen moeten ze zich blijven concentreren op het verbinden met een nieuw publiek, het vergroten van hun bereik en het opbouwen van relaties die zijn gebaseerd op een gevoel van wederzijds vertrouwen. Hier zijn een paar voorbeelden van enkele van de grootste uitdagingen waarmee de huidige B2B-marketeers worden geconfronteerd:

  • Manieren vinden om de marketingefficiëntie te verhogen: van marketeers wordt vaak verwacht dat ze meer resultaten behalen met minder middelen, dus het vinden van manieren om de efficiëntie te maximaliseren is van cruciaal belang om succes te behalen binnen budgettaire parameters.
  • Toenemende marketingimpact: van marketeers wordt verwacht dat ze een hoger rendement op hun investering (ROI) behalen op hun marketinginspanningen.
  • Verbeterde ervaringen: Klanten hebben hogere verwachtingen dan ooit tevoren in een digitale wereld, en die verwachtingen zullen alleen maar hoger worden. Marketeers moeten aan die verwachtingen voldoen door klantervaringen van hoog niveau te bieden.
  • Authentiek zijn: klanten verwachten ook een bepaald niveau van authenticiteit, zelfs in B2B-interacties. Merken moeten manieren vinden om menselijker te zijn om een groeiend vertrouwen bij hun klanten op te bouwen.

Influencer marketing gebruiken om deze uitdagingen het hoofd te bieden Een van de meest effectieve manieren om deze substantiële uitdagingen te overwinnen, is door te investeren in influence marketing. Door samen te werken met experts die het vertrouwen van uw publiek al hebben verdiend, kunt u hoogwaardige inhoud ontwikkelen die de klantervaring verbetert, uw merk helpt positioneren als een thought leader en op zijn beurt nieuwe niveaus van vertrouwen verdient. Houd er rekening mee dat er een groot verschil is tussen wie of wat een influencer is in de B2B-wereld versus de typische B2C-wereld. Veel mensen horen het woord ‘influencer’ en denken aan een beroemdheid of opmerkelijke figuur die een betaalde samenwerking heeft met een bedrijf om zijn producten op sociale media te laten zien. Bij B2C is deze stijl van beïnvloeden sterk afhankelijk van toon, een gevoel van koelbloedigheid en imago, terwijl het ook een zekere mate van vertrouwen opbouwt – althans tot op zekere hoogte. B2B-beïnvloeders moeten aanzienlijk bedreven zijn in hun specifieke onderwerp en oprecht gepassioneerd zijn over wat ze doen als opinieleiders. Ze moeten regelmatig inhoud publiceren of maken, of het nu in de vorm van tekst, video, podcasts of sociale inhoud is. Ze zouden al een publiek moeten hebben dat aandacht schenkt aan die inhoud, en ze moeten goed thuis zijn in het promoten van de inhoud waaraan ze met u hebben samengewerkt. Bedrijven kunnen met succes materiedeskundigen veranderen in beïnvloeders voor samenwerking en integratie met vrijwel elke vorm van inhoud, van thought leadership en leadgeneratie tot productlanceringen, beoordelingen en meer. Studies tonen een grotere vraag naar, effecten van influencer marketing TopRank Marketing heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar B2B influencer marketing, dat we hebben gepubliceerd als onderdeel van ons State of B2B Influencer Marketing Report 2020 . Een van de belangrijkste inzichten was hoeveel merken zeiden dat ze baat zouden hebben bij samenwerking met influencers. Volgens ons onderzoek gelooft 63 procent van de marketeers dat ze betere resultaten zouden behalen met een influencer-marketingprogramma. Nog eens 74 procent van de marketeers zei dat ze het ermee eens waren dat influencer marketing de merkervaring voor klanten en prospects verbeterde. Uiteindelijk kan influencer marketing de hele levenscyclus van de klant beïnvloeden. Het kan helpen een nieuw publiek aan te trekken en belangenbehartiging te inspireren, betrokkenheid te vergroten door meer authenticiteit en door de stem van de klant. Het kan ook nieuwe klanten converteren dankzij het vertrouwen dat al in de influencer is ingebouwd, leads helpen behouden, deelname aan de gemeenschap aanmoedigen en een grotere stimulans creëren voor klanten om merkadvocaten te worden en anderen door te verwijzen. Meer informatie over het implementeren van influencer marketing voor uw bedrijf TopRank Marketing heeft onlangs een uitgebreid webinar ontwikkeld dat een diepe duik neemt in B2B influencer marketing. In het nieuwe webinar gaan we verder dan de informatie in dit artikel om uitgebreid in te gaan op belangrijke kwesties, zoals de belangrijkste manieren waarop influencer marketing de uitdagingen kan aanpakken waarmee B2B-marketeers in 2022 te maken zullen krijgen, en een reeks bruikbare tips voor het implementeren van een influencer-strategie voor uw bedrijf . Wil je toegang tot het gratis videowebinar om je B2B influencer-marketingreis te starten? Je vindt het hier allemaal .

Het bericht Waarom er behoefte is aan creatieve verhalen in B2B-technologie en hoe influencer-marketing resultaten kan versnellen verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.