Aan de slag met TikTok voor kleine bedrijven

Leestijd: 4 minuten

Bron

Stem af op de laatste aflevering van de Ecwid Ecommerce Show. Deze week hebben we Hahney Yo erbij gehaald, een Product Marketing Manager bij TikTok. Ze onthult wat TikTok zo speciaal maakt en hoe kleine bedrijven het platform kunnen gebruiken om hun bereik te vergroten.

De wereld van TikTok

TikTok is een plek waar korte video’s heersen. Het heeft ook meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. TikTok-content verdeelt het verschil tussen content die entertaint en opvoedt, waarbij makers het platform gebruiken om alles te bespreken, van eten, muziek en sport tot meer niche-onderwerpen zoals Victoriaanse mode of kikkers.

Met andere woorden, TikTok is een plek voor inhoud over alles en nog wat waarin je mogelijk geïnteresseerd bent, van het inhalen van recente krantenkoppen tot ontspannen met ASMR-video’s.

Bij TikTok draait alles om dingen leuk maken, inclusief educatieve inhoud. Het platform personaliseert video-aanbevelingen in de loop van de tijd en stemt ze af op uw interesses, zodat gebruikers van dichtbij en persoonlijk kunnen kennismaken met inhoud die echt bij hen past.

Het platform is gebouwd op korte video’s (tot drie minuten lang) met bijbehorende muziek. Muziek is zelfs zo integraal onderdeel van de app dat het een doorzoekbaar kenmerk voor video’s is.

Zakelijke accounts op TikTok

Naast persoonlijke accounts kun je TikTok gebruiken om een Business Account te openen om je groeiende bijzaak of retailer te promoten. Maar laat u niet misleiden door de naam, zowel zakelijke als persoonlijke accounts moeten persoonlijk zijn.

Weet je niet zeker of je een geweldig idee hebt voor zakelijke TikTok-content? Wees niet bang om eenvoudig te beginnen. Complexiteit kan met de tijd komen en inspiratie kan gaandeweg toeslaan. In de tussentijd mag je geen deel uitmaken van hashtag-trends zoals #TikTokMadeMeBuyIt!

TikTok creëert een “For You”-ervaring voor zijn kijkers, die geweldige producten kan bevatten, gepresenteerd door slimme verkopers die bereid zijn om de dingen die ze verkopen op een persoonlijke manier te benadrukken.

Welke video’s je moet maken

Reactievideo’s kunnen een geweldige manier zijn voor winkeleigenaren om deel te nemen aan TikTok zonder uitgebreide video’s te hoeven maken.

Het volgen van populaire video’s kan kansen creëren en u in staat stellen deel te nemen aan virale trends.

U kunt laten zien hoe uw product wordt gebruikt, of interessante mensen die het gebruiken. Houd het gewoon authentiek en persoonlijk.

Ecwid-handelaren kunnen deelnemen aan al het bovenstaande om naamsbekendheid op te bouwen! Vergeet niet om TikToks te maken, geen advertenties. Het doel is om de kracht van organische verbinding met mensen te benutten. Begin gewoon met het maken van video’s en je zult ontdekken hoe populair basisvideoformaten kunnen zijn.

Je kunt ook je meest populaire video’s een boost geven, zodat ze meer als advertenties gaan werken. Maar onthoud dat ze altijd eerst moeten worden gedreven door boeiende inhoud.

Een snelle manier om uw eigen video’s te maken, is door te kijken wat anderen doen en vervolgens na te bootsen wat u aanspreekt. En om te onthouden dat meer meer is: maak er een gewoonte van om TikTok-video’s te maken, zelfs als je niet zeker weet of ze goed zullen presteren. Blijf meer delen over wie je bent en hoe je mensen helpt, en succes zal zeker volgen.

TikTok Winkelen

TikTok Shopping is in bèta en komt in aanmerking voor geselecteerde verkopers in de VS en het VK.

Ga vanuit uw Configuratiescherm naar de TikTok- pagina, waar u pixeltracking kunt aansluiten voor effectieve advertenties. Je vindt er ook de TikTok Shopping-functie, waarmee je rechtstreeks via je TikTok-account kunt verkopen.

TikTok is een bloeiend platform, dus mis de kans niet om deel te nemen en jezelf daar te promoten.

Handige links genoemd in deze podcast:

  • Promootfunctie voor je TikTok-video’s
  • Spark-advertenties
  • Over TikTok op Ecwid
  • Zet TikTok Shopping op Ecwid

Hoogtepunten:

  • TikTok is een van de meest vermakelijke contentplatforms die er zijn, en we hebben een hyperbetrokken publiek. Dus wat TikTok is: als je je telefoon opent, ga je naar de TikTok-app, zie je video’s die automatisch worden afgespeeld en blader je door iets dat we de For You-pagina noemen, die er voor iedereen anders uitziet. En het is een geweldige plek waar je kunt zien waar mensen over de hele wereld mee bezig zijn. Mijn favoriete ding is dat het een volledig meeslepende zone is, zonder oordeel.
  • Veel van de video’s die je op het platform ziet, duren tussen de 0 en 30 seconden. Het type inhoud dat u daar ziet, varieert sterk. Je hebt dus mensen die hun leven vloggen en je een glimp geven van wat ze de hele dag doen. Je ziet een heleboel verschillende videoclips, montages met geweldige muziek. Je ziet misschien een paar mensen die ons laten zien hoe ze koken en je krijgt die goede ASMR van alle messen op de snijplanken. En je hebt inhoud over alle verschillende soorten onderwerpen. Er is #foodtalk, er is #edutok, er is een hashtag om klimaatverandering tegen te gaan.
  • Geluid is super belangrijk op TikTok. Ik denk niet dat ik ooit iemand TikTok heb zien kijken met het geluid uit, gewoon omdat het zo’n essentieel onderdeel is van wat een TikTok leuk en levendig maakt. Het hoeft niet altijd muziek te zijn.
  • We hebben een functie genaamd ‘Promoten’ waarmee je in je app heel gemakkelijk een video kunt promoten die het goed doet. We hebben ook iets dat Spark-advertenties heet, waar je een video kunt maken die het super goed doet, en dan kun je een manier bedenken om ermee te adverteren.
  • TikTok Shopping is in feite een ecosysteem dat we hier bij TikTok aan het uitbouwen zijn, waar we handelaren toestaan te beginnen met verkopen via hun TikTok-account. Dus voor Jesse’s punt, als je eenmaal de niet-zo-veel stappen hebt doorlopen om TikTok met je Ecwid-winkel te verbinden, kun je je producten plaatsen in wat we een “Product Showcase”-tabblad op je TikTok-profiel noemen. Dus als ik naar je @-handle ga, wat je TikTok-gebruikersnaam ook is, als ik er eenmaal naar kijk, kan ik op dit kleine winkelpictogram klikken, al je producten bekijken, uitchecken, een aankoop doen, een trouwe klant worden klant.

Het bericht Aan de slag met TikTok voor kleine bedrijven verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.