De 21 beste marketingpodcasts om te luisteren, te leren en te lachen in 2022

Leestijd: 8 minuten

Bron

In de nooit eindigende zoektocht om uw producten en diensten te verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige best practices op het gebied van marketing.

Een van de beste manieren om op de hoogte te blijven, is door naar podcasts te luisteren, en om je daarbij te helpen, schetst dit artikel enkele van de beste en populairste marketingpodcasts voor 2022.

Omdat er zoveel geweldige shows zijn, hebben we de lijst onderverdeeld in vier verschillende segmenten, die als volgt zijn:

 • PPC
 • SEO
 • Ondernemerschap
 • Lokaal bedrijf

Lees verder om erachter te komen welke podcasts u kunnen helpen uw marketingspel nu en in de toekomst naar een hoger niveau te tillen.

Beste marketingpodcasts voor PPC

Of u nu een expert of beginner bent op het gebied van pay-per-click-advertenties , het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen en ontwikkelingen in de steeds veranderende wereld van betaald zoeken. De volgende podcasts helpen je op de hoogte te blijven.

1. Betaalde zoekmagie

 • Site: Apple Podcasts
 • Gastheren: Amy Hebdon en James Hebdon

beste marketingpodcasts - betaalde zoekmagie

Paid Search Magic is gemaakt door een digitaal marketingbureau met dezelfde naam, wiens doel het is om bedrijven te helpen groeien door hun online zichtbaarheid te verbeteren door middel van betaalde zoekadvertenties.

De podcast, die wordt gehost door Amy en James Hebdon, bestrijkt een breed scala aan categorieën rond betaald zoeken en heeft momenteel tientallen afleveringen over onderwerpen als het overnemen van bestaande accounts voor betaald zoeken, het begrijpen van de mysterieuze kwaliteitsscore-statistiek en nog veel meer.

2. De PPC Show Podcast

 • Website: Apple | Spotify| Podtail
 • Gastheer: Paul Wicker

beste marketingpodcasts - de ppc-show

De PPC Show Podcast geeft je een zeer interessant inzicht in de PPC-wereld van marketingexperts die dagelijks profiteren van betaald zoeken.

Deze podcast, gemaakt door een team van Adstage.io en gehost door Paul Wicker, biedt een gedetailleerd inzicht in de advertentietechnologie en de betaalde zoeksector.

Elke week wordt er een show uitgebracht waar discussies worden gehouden met experts uit de branche over een breed scala aan onderwerpen, waaronder aankomende veranderingen in de branche, opwindende nieuwe technologie, het laatste nieuws over advertentietechnologie, enz.

3. PPC Rockstars-podcast

 • Website: Apple | Spotify | Podchaser
 • Host: WMR.fm

beste marketingpodcasts - ppc rockstars

PPC Rockstars Podcast is een van de meest populaire PPC-podcasts die je daar zult vinden, en met een goede reden. De show bestaat al meer dan een decennium en heeft duizenden afleveringen beschikbaar om naar te luisteren.

Aangezien de industrie echter in zo’n adembenemend tempo verandert, zijn alleen de afleveringen van het afgelopen jaar het beluisteren waard, aangezien de meeste andere verouderd zullen zijn.

De show is geweldig om waardevolle PPC-strategieën , inzichten en technieken te leren om het meeste uit uw PPC-campagnes te halen.

4. De betaalde zoek-podcast

 • Website: iHeart.com | iTunes | Google Play | Spotify
 • Gastheer: Jason Rothman

beste marketingpodcasts - de betaalde zoekpodcast

De Paid Search Podcast wordt elke maandag uitgebracht op iTunes, Spotify, Google Play en verschillende andere platforms.

Er zijn momenteel meer dan 150 afleveringen in de serie die veel onderwerpen behandelen, variërend van het opzetten van een gloednieuwe PPC-campagne tot aangepaste Google-doelgroepen en alles daartussenin.

De show is bedoeld voor Google Ads-gebruikers en leert u alles wat u moet weten over de dagelijkse processen van het beheren van uw betaalde zoekadvertenties en het optimaliseren van uw Google Ads-account voor succes.

5. De kunst van betaald verkeer (AOPT) Podcast

 • Website: Apple | Podtail | Stitcher
 • Gastheer: Rick Mulready

beste marketingpodcasts - de kunst van online zakendoen

The Art of Paid Traffic- show, gehost door Rick Mulready, is aan de gang sinds 2015 en omvat alles met betrekking tot PPC-marketing.

Door naar de afleveringen te luisteren, krijgt u waardevolle begeleiding bij de laatste tips en trucs, veranderingen in de branche, opwindend nieuws en nog veel meer.

Je krijgt platformspecifieke kennis, zoals aan de slag gaan met Facebook-advertenties , evenals algemene PPC-technieken, zoals het schrijven van geweldige advertentieteksten , het maximaliseren van je budget, enzovoort.

U zult ook casestudy’s horen van enkele van de meest succesvolle betaalde zoekcampagnes om uw eigen campagnes te inspireren.

6. Leer betaalde media

 • Website: Apple | Spotify
 • Gastheer: Nick Banik

beste marketingpodcasts - leer betaalde media

Learn Paid Media , gelanceerd in mei 2019, is nog relatief nieuw. Het heeft echter al een sterke aanhang verzameld in de PPC-podcastruimte.

Gehost door Nick Banik, die vele jaren als professionele betaalde zoekmanager heeft gewerkt, leert de podcast de essentiële aspecten van PPC . Dit omvat advertenties van Google, Bing, Facebook en Instagram.

Het is voornamelijk gericht op beginners, hoewel de serie ook een geweldige opfriscursus biedt voor betaalde zoekmanagers van alle niveaus.

7. PPC Den

 • Website: Apple | podbean
 • Gastheer: AdBadger

beste marketingpodcasts - ppc den

PPC Den richt zich op het beheersen van Amazon-advertenties . De show wordt gehost door Ad Badger en bespreekt alles wat er te weten valt over Amazon PPC, inclusief een breed scala aan technieken voor het optimaliseren van uw advertentiecampagnes.

Deze podcast is perfect voor zowel PPC-fanaten als Amazon-verkopers die op zoek zijn naar een voorsprong op de concurrentie.

Beste marketingpodcasts voor ondernemers

Succesvolle ondernemers hebben één ding gemeen, en dat is een streven naar oneindig leren. Hier zijn enkele van de beste marketingpodcasts waarmee ondernemers op de hoogte blijven van de nieuwste marketing- en innovatietrends.

8. Ondernemer in vuur en vlam

 • Website: iTunes
 • Gastheer: John Lee Dumas

beste marketingpodcasts - vuurnatie

Entrepreneur on Fire heeft elke week verschillende gasten gekozen uit toppresteerders in de wereld van zaken, marketing en ondernemerschap. In elke aflevering krijg je hun beste tips (en grootste valkuilen) die je moet vermijden.

John Lee Dumas is een energieke en motiverende gastheer die elke show echt boeiend en actie-inspirerend maakt. Elke aflevering eindigt met handige tips, inclusief aanbevelingen voor de beste digitale marketingtools die je kunt gebruiken om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

9. Conversie Cast

 • Site: iTunes | appel
 • Gastheer: Tim Paige

beste marketingpodcasts - conversiecast

Conversion Cast is weer een podcast die elke ondernemer moet horen. De show, gehost door Tim Paige, behandelt een breed scala aan onderwerpen om marketeers te helpen meetbare resultaten te behalen met hun inspanningen, zodat ze hun bedrijf kunnen laten groeien, goed kanaalbeheer kunnen toepassen en hun omzet kunnen verhogen.

In elke aflevering deelt de presentator real-life casestudy’s van ervaren marketingprofessionals. Je leert alle verschillende tactieken die ze gebruikten om hun aantal te vergroten, inclusief harde gegevens met betrekking tot hun resultaten voor en na.

10. De koffer-ondernemer

 • Website: Apple | iTunes | Stitcher
 • Gastheer: Natalie Sisson

beste marketing podcasts - koffer ondernemer

De podcast Suitcase Entrepreneur wordt gehost door Natalie Sisson, die een succesvol online bedrijf heeft opgebouwd dat is ontworpen om haar de vrijheid te geven om de wereld rond te reizen en de levensstijl te leiden die ze wil.

In de show deelt ze wat ze gaandeweg heeft geleerd over zaken, online marketing en ondernemerschap. Er worden elke week twee podcasts uitgebracht en je leert een breed scala aan onderwerpen, waaronder hoe je het grote ‘waarom’ achter de dingen die je doet kunt achterhalen.

Ze helpt je ook bij het vinden van je passie, of de ‘sweet spot’, zodat je precies weet waarom je jouw specifieke product of dienst aanbiedt, en ook waarom mensen ervoor willen betalen.

11. Slim passief inkomen

 • Website: Apple
 • Gastheer: Pat Flynn

beste marketingpodcasts - spi

Smart Passive Income is weer een geweldige podcast voor ondernemers. Tijdens de show leer je de meest efficiënte marketingtactieken waarmee je gestaag een passief inkomen kunt opbouwen.

De show draait helemaal om efficiëntie, dus je kunt passieve ROI opbouwen en er momentum aan toevoegen totdat je het terug kunt bellen en er nog steeds voordeel uit kunt halen.

Met andere woorden, het is als het verschil tussen PPC en SEO . PPC werkt alleen zolang u het financiert, terwijl u bij SEO het grootste deel van het werk van tevoren doet en het zijn vruchten zal afwerpen voor een lange tijd.

Als het opbouwen van passief inkomen of het verminderen van uw afhankelijkheid van actieve marketing belangrijk voor u is, dan is deze podcast iets voor u.

12. Deze oude marketing

 • Website: Apple | Stitcher | iHeart
 • Gastheren: Joe Pulizzi en Robert Rose

beste marketingpodcasts - deze oude marketing

Deze oude marketingshow , gehost door Joe Pulizzi en Robert Rose, is beschikbaar op iTunes en biedt een levendige en creatieve monoloog die de huidige trends in marketing in verband brengt met verschillende culturele momenten.

Er is ook een groot aantal segmenten over native advertising die iedereen in de branche nuttig zal vinden. De show helpt je om geïnformeerde gesprekken met collega’s aan te wakkeren en geeft je inzicht in hoe je je algehele ondernemersspel kunt verbeteren.

Beste marketingpodcasts voor lokale bedrijven

Als u op zoek bent naar een auditieve aanvulling terwijl u leert hoe u effectieve lokale bedrijfsmarketing kunt doen , geven deze podcasts u de inzichten die u nodig hebt om voorop te blijven lopen en uw lokale bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

13. Lokale SEO-tactieken

 • Website: Apple | Podtail
 • Gastheren: Bob Brennan en Jesse Dolan

beste marketingpodcasts - lokale seo-tactiekenshow

Lokale SEO-tactieken biedt u effectieve lokale SEO-strategieën die u kunt gebruiken om meer bekendheid voor uw bedrijf te krijgen. De show, gehost door Bob Brennan en Jesse Dolan van Intrycks, richt zich op dienstverlenende bedrijven die op zoek zijn naar manieren om de concurrentie voor te blijven.

Je leert alles wat je moet weten om als eerste te verschijnen in de resultaten van Google maps en gevonden te worden in het lokale 3-pack.

U zult ook ontdekken hoe u de ideale klanten van uw bedrijf online kunt identificeren en uw site bovenaan de SERP’s (pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines) kunt krijgen voor de gewenste zoekwoorden.

14. Vorige week in lokaal

 • Site: iTunes | Google Play | Stitcher
 • Host: LocalU

beste marketingpodcasts - lokale universiteit

De podcast Last Week in Local , aangeboden door LocalU, deelt met u alles wat er de afgelopen week op het gebied van lokale zoekmarketing is gebeurd.

Je leert alles, van trends en tactieken tot belangrijke ideeën en nog veel meer. Van lokaal zoeken en SEO tot lokale advertentietechnieken , dit wekelijkse gesprek brengt alle artikelen aan het licht die recentelijk de aandacht trokken, zodat u op de hoogte kunt blijven van uw lokale marketingspel.

15. Marketingoplossingen voor lokale bedrijven

 • Site: Spotify | Google Podcasts | Stitcher
 • Gastheer: Frank Demming

beste marketingpodcasts - marketingoplossingen voor lokale bedrijven

Marketing Solutions for Local Businesses is een podcast die is bedoeld om lokale bedrijven te helpen bij het uitvoeren van effectieve marketing met behulp van bewezen marketingstrategieën. Het is ook een van onze zeven belangrijkste lokale marketingbronnen !

Alle soorten bedrijven kunnen profiteren van deze show, waaronder tandartsen, advocatenkantoren, chiropractoren, HVAC-bedrijven, med-spa’s, bedrijven voor woningverbetering en nog veel meer.

U zult ontdekken wat er nu werkt en wat de beste werkwijzen zijn om meer zichtbaarheid voor uw lokale bedrijf te krijgen, evenals welke strategieën u zou moeten overwegen om los te laten die u niet de gewenste resultaten opleveren.

De podcast bespreekt een breed scala aan onderwerpen, zoals lokale sociale-mediamarketing, offline marketing, contentmarketing en lokale PPC.

16. Marketingclub

 • Website: Apple
 • Gastheer: Bruce Irving

beste marketingpodcasts - marketingclub

Local Marketing Club is relatief nieuw en richt zich op gesprekken met makers. Door naar de show te luisteren, leer je wat werkt en hoe topvideomakers in verschillende sectoren hoogwaardige, boeiende inhoud creëren die hen helpt groeien op sociale media.

U krijgt ook een breed scala aan tips, tactieken en strategieën die u in uw eigen lokale bedrijf kunt gebruiken om uw bereik te vergroten en meer klanten aan te trekken.

17. Podcast van het Local Marketing Institute

 • Website: Apple | Google Podcasts | Spotify | iHeartRADIO
 • Gastheer: Bruce Irving

beste marketingpodcasts - lokaal marketinginstituut

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.