Wanneer websites worden ontworpen en ontwikkeld, spelen verschillende belangrijke factoren een rol, van het thema en de plug-inkeuzes tot het verzamelen van analyses. Een van de belangrijkste factoren waar ontwikkelaars aan werken, is de snelheid van WordPress – ervoor zorgen dat die websites zo snel mogelijk worden geladen en aan bezoekers worden geleverd

Leestijd: 6 minuten

Bron

WordPress-snelheid

Wanneer websites worden ontworpen en ontwikkeld, spelen verschillende belangrijke factoren een rol, van het thema en de plug-inkeuzes tot het verzamelen van analyses. Een van de belangrijkste factoren waar ontwikkelaars aan werken, is de snelheid van WordPress – ervoor zorgen dat die websites zo snel mogelijk worden geladen en aan bezoekers worden geleverd.

We zien zelfs webontwikkelingsbureaus die hoge sitesnelheden adverteren als een belangrijk onderdeel van hun serviceaanbod, en soms zelfs als op zichzelf staande services.

Sitesnelheid is ook uiterst belangrijk geworden voor zoekmachineoptimalisatie. Het is te zien in Google‘s Core Web Vitals-ranglijst, met “Grootste contentvolle verf”, of de laadtijd voor de hoofdinhoud van de pagina, als een van de belangrijkste statistieken om pagina’s op te rangschikken.

5 tips om een WordPress-website sneller te maken

Als webontwikkelaar kan het ontmoedigend lijken om te werken aan het versnellen van een WordPress-site, met zoveel bewegende delen, plug-ins en bestanden. Maar, zoals ik hieronder meer zal uitleggen, door kleine, efficiënte stappen en acties te nemen, hoeft dat niet zo te zijn! Hier zijn vijf tips over hoe u de snelheid van uw WordPress-website kunt verbeteren:

1. Cache optimaliseren

Cache… De grootste vriend van sommige ontwikkelaars, terwijl anderen de grootste vijand zijn. Cache wordt echter vaak negatief bekeken, meestal omdat dit de reden is dat we opslag of andere gerelateerde problemen tegenkomen. Maar de positieve voordelen van cache worden heel gemakkelijk over het hoofd gezien.

Caching-mechanismen worden altijd in de backend uitgevoerd op welk apparaat we ook gebruiken, een telefoon, een computer enz., waardoor kopieën worden opgeslagen van de websites waar we naar toe gaan, de instellingen die we invoeren op een specifieke site, en meer.

Dit helpt bij het aanzienlijk optimaliseren van de laadsnelheden van websites, omdat we niet langer hoeven te wachten tot een eerder bezochte site opnieuw is geladen.

Dit is uiterst belangrijk in het geval van WordPress-websites, omdat het dynamische sites zijn en er meerdere bestanden bij betrokken zijn. Telkens wanneer u een WordPress-site laadt, moet deze de site in wezen “koken” van alle bronnen en bestanden in de backend, en dit proces kan enige tijd duren, wat leidt tot langzamer laden van uw website.

Dit is waar caching-plug-ins binnenkomen.

Deze plug-ins kunnen statische HTML-bestanden van de pagina’s als cache opslaan, zodat de website deze statische bestanden als eerste kan laden, waardoor de algehele site sneller en efficiënter wordt geladen. Dit is uiterst belangrijk, niet alleen vanuit het oogpunt van SEO en gebruikerservaring, maar ook om de belasting van de server te verminderen.

Hoewel er veel van dergelijke plug-ins beschikbaar zijn, is een goed voorbeeld dat ik vaak gebruik WP Super Cache , een uiterst aanpasbare plug-in waarmee je je site in de cache kunt opslaan en een HTML-bestand kunt genereren dat kan worden weergegeven wanneer een gebruiker je site bezoekt in plaats van het herhaaldelijk uitvoeren van PHP-scripts.

Er zijn verschillende instellingen die kunnen worden aangepast, waaronder voor welke gebruikers ze moeten cachen (ingelogd/niet ingelogd), hoe lang gecachte bestanden moeten worden bewaard en wanneer ze moeten worden vernieuwd, welke pagina’s in de cache moeten worden opgeslagen en zelfs verschillende caching-methoden die een cache kunnen cachen. hele pagina of houd sommige delen dynamisch!

2. Afbeeldingen optimaliseren

Een vaak over het hoofd gezien gebied als het gaat om webontwikkeling, is het plaatsen van afbeeldingen op websites. Veel websites hebben afbeeldingen die sterk variëren in kwaliteit en grootte, van afbeeldingen met een lage resolutie en een klein formaat die van internet zijn genomen tot afbeeldingen van groot formaat met een hoge resolutie die rechtstreeks van camera’s op de webpagina worden geïmporteerd.

Je hoeft tenslotte alleen maar de afbeeldingen te tonen en de server ze efficiënt te laten laden, toch?

Dat is helaas een van de grootste misvattingen als het gaat om het uploaden van afbeeldingen. Ontwikkelaars letten soms niet op de bestandsgrootte van afbeeldingen (deze kunnen variëren van kilobytes tot enkele megabytes) en eindigen met langzamere sites omdat ze hun website overladen hebben met grote afbeeldingen.

Er zijn uiteindelijk zoveel meer gegevens om op te laden voor de server. Het oplossen van dit probleem is niet alleen belangrijk om een snelle en efficiënte website te hebben, maar het kan ook de SEO van uw website maken of breken, aangezien een van de belangrijkste statistieken waarmee Google en andere zoekmachines sites rangschikken, is hoe goed de site en de afbeeldingen zijn geoptimaliseerd .

Net als bij WordPress-sites kunnen we opnieuw plug-ins gebruiken om dit probleem op te lossen!

Van de verschillende plug-ins voor beeldoptimalisatie is mijn favoriet Smush , een one-stop-shop-plug-in die helpt bij het optimaliseren van afbeeldingen, of het nu JPEG’s of PNG’s zijn, en ervoor zorgt dat de kwaliteit niet achteruitgaat, zodat u dezelfde afbeeldingen maar efficiënter weergeeft.

Smush is ook extreem aanpasbaar, waardoor je tot 50 afbeeldingen in één keer kunt comprimeren, het formaat ervan indien nodig kunt wijzigen, afbeeldingen kunt vinden die de site vertragen en zelfs afbeeldingen naar het volgende generatie WebP-formaat kunt converteren.

Nu hoef je je geen zorgen meer te maken over het uploaden van grote afbeeldingen of het formaat ervan voordat je ze uploadt, upload gewoon wat je hebt en laat Smush voor de rest zorgen!

3. Video’s overzetten

Toen ik voor het eerst websites begon te ontwikkelen, merkte ik dat er een groot aantal sites was die meestal hun eigen videobestanden hosten. Nu kan dit voor sommigen een noodzaak zijn, vanwege juridische of merkgerelateerde redenen, maar voor de meeste sites was dat niet het geval.

Ze hosten de video’s gewoon op hun eigen server en speelden ze vanaf daar af zonder al te veel na te denken over de problemen die daarmee gepaard gingen. Videobestanden kunnen heel veel opslagruimte en bandbreedte in beslag nemen door ze gewoon op te laden, vooral video’s in 4K die tot meerdere GB groot kunnen zijn.

Wat is de beste manier om dit te vermijden? Kijk naar diensten voor het delen van video’s zoals YouTube, Vimeo en meer!

Waarom zou u uw server belasten met het hosten en weergeven van video’s als u hetzelfde kunt doen op YouTube/Vimeo en hen de bandbreedte en levering zelf kunt laten regelen? Ze zijn gebouwd met het enige doel om video’s efficiënt te leveren!

De voordelen van het uploaden van video’s naar dergelijke services zijn dat u nu de last van uw site en server kunt ontlasten en gewoon de YouTube/Vimeo-link op uw website kunt insluiten. Uw site hoeft de video niet samen met de pagina te laden, waardoor uw webpagina’s veel sneller worden geladen en zelfs uw video.

Dat komt omdat de video wordt geladen via YouTube.

Door uw video’s naar dergelijke services te verplaatsen, vermindert u niet alleen de belasting van uw site, maar krijgt u ook andere voordelen, zoals een kleiner back-upbestand voor de website, omdat het geen video’s meer bevat, minder kosten voor uw server, omdat u vereisen niet zoveel bandbreedte en de mogelijkheid voor uw kijkers om te kiezen tussen verschillende videokwaliteiten (mogelijkheid binnen YouTube/Vimeo enz.) op basis van hun internetsnelheden.

Dus dezelfde 4K-video wordt niet voor iedereen geladen, maar in plaats daarvan kan iemand met lagere internetsnelheden de video in 720p laden. Zo krijg je niet alleen een snellere site, maar ook een betere gebruikerservaring!

4. WordPress en plug-ins bijwerken

Alles in technologie heeft updates nodig, van hardware zoals computers en telefoons tot software, zoals je nieuwste iOS/Android-versie of zelfs verschillende WordPress-versies. Hoewel WordPress een open-sourceproject is, wordt het buitengewoon goed onderhouden met periodieke updates voor beveiligings- en prestatiepatches.

Deze updates zijn niet altijd slechts aanbevelingen, ze zijn vaak belangrijk en cruciaal voor de veiligheid en prestaties van uw website.

Evenzo worden plug-ins en thema’s regelmatig bijgewerkt voor zowel beveiliging als prestaties en om compatibiliteit met nieuwere versies van WordPress te garanderen. Het is uiterst belangrijk om op de hoogte te blijven van dergelijke updates om ervoor te zorgen dat uw plug-ins werken en zijn geoptimaliseerd voor prestaties.

De beste manier om dit te bereiken is door The Hub van GoDaddy Pro te gebruiken .

Het enige dat u hoeft te doen, is uw WordPress-websites toevoegen en periodieke prestatiecontroles inschakelen, en u ontvangt een melding wanneer er updates uitkomen en welke updates in behandeling zijn, van plug-ins tot thema’s en WordPress zelf.

U kunt de updates ook rechtstreeks vanuit het Hub-dashboard verwerken, zonder dat u naar de eigenlijke backend van de website hoeft te gaan, waardoor het proces van efficiënt blijven… efficiënt blijft!

5. PHP updaten

Naast het updaten van plug-ins en WordPress, mogen we niet vergeten hoe belangrijk het is om de onderliggende frameworks van je WordPress-site, inclusief PHP, bij te werken. We moeten op de hoogte blijven van al deze wijzigingen om niet te blijven zitten met trage en logge websites met beveiligingsproblemen.

Om die redenen moet PHP ook up-to-date worden gehouden om een betere snelheid en veiligheid te garanderen. De huidige versie van PHP is de nieuwste iteratie die twee keer zo snel werkt als de vorige versies en biedt geweldige prestatieverbeteringen.

Stelt u zich eens voor dat uw websites dubbel zo lang nodig hebben om te laden – dat zou een nachtmerrie zijn voor ontwikkelaars.

De meeste hosts gebruiken al de nieuwste PHP-versies, maar er kunnen er ook zijn die dat niet doen. Als dit niet het geval is, kunt u ze altijd wijzigen op de server, met behulp van cPanel enz., of door contact op te nemen met uw hostingprovider.

Dit zijn enkele van de verschillende technieken, plug-ins en verbeteringen die ik gebruik en de moeite waard vond om te delen, zodat u uw website ook sneller kunt laten laden. Al deze factoren spelen een rol bij het versnellen van uw websites, het verbeteren van de SEO-ranglijst en het up-to-date en veilig houden ervan.

Het bericht 5 tips om een WordPress-website sneller te maken verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.