9 populaire e-mailmarketingstrategieën om zo snel mogelijk te stoppen (+13 om in plaats daarvan te doen) Elk marketingkanaal leidt een ander leven. SEO is redelijk stabiel, maar moet gefocust blijven vanwege algoritme-updates.

Leestijd: 8 minuten

Bron

Elk marketingkanaal leidt een ander leven. SEO is redelijk stabiel, maar moet gefocust blijven vanwege algoritme-updates. Slechte PPC kan geen pauze nemen van alle Google Ads-updates en privacymaatregelen. En e-mailmarketing, nou ja, op 43-jarige leeftijd en met een ROI van $ 36 voor elke bestede $ 1, heeft het zijn beste leven geleid.

seo versus ppc versus e-mailmeme

Maar het vlotte zeilen is moeilijk geworden sinds de privacypatrouille in september de stad binnenkwam (ook bekend als Apple iOS 15 en macOS Monterey). Met deze nieuwste privacy-first-updates zijn er een aantal veelvoorkomende e-mailmarketingtactieken die ineffectief zijn geworden en zelfs uw prestaties kunnen schaden .

Het punt is dat het niet duidelijk is wat die tactieken zijn, omdat je ze nog steeds kunt doen – je hebt alleen onnauwkeurige gegevens om zowel het succes van de strategie uit te voeren als te meten, wat ertoe kan leiden dat je de verkeerde berichten naar je publiek stuurt en ROI-tanken. Dus lees verder om te begrijpen:

 • Precies wat de iOS-update inhoudt
 • Hoe groot is de impact geweest
 • Met welke strategieën moet je stoppen?
 • 13 strategieën om in plaats daarvan te implementeren

Wat is de iOS 15-update?

De iOS 15-update van Apple, uitgebracht op 20 september 2021, biedt gebruikers nog twee privacyfuncties – dit keer met e-mail. Er zijn twee kenmerken waar marketeers zich mee bezighouden:

 • Verberg mijn e-mail
 • Beveiliging van e-mailprivacy (MPP)

We zullen binnenkort op deze twee functies ingaan, maar laten we eerst een overzicht krijgen van enkele percentages in termen van wie en wat de update beïnvloedt.

Hoe wijdverbreid is de impact van iOS 15 op e-mail?

De zorg met iOS 15 was aanvankelijk laag, aangezien ruwweg slechts 33% van alle e-mails in de VS op een iPhone wordt geopend. Maar op 25 oktober werd macOS Monterey uitgebracht, dat dezelfde bovenstaande functies biedt voor Apple-computers en laptops. Dus als we kijken naar de gegevens van Q1 2021 door Litmus , is er reden tot zorg.

Apple mail domineert, met 58% van de e-mails op desktop en 90% op mobiel:

Apple ios 15 mail privacybescherming - topplatforms desktop vs top mobiel opent

Het percentage geopende webmail is echter bijna het dubbele van dat van desktop en slechts zeven procentpunten achter op mobiel.

Apple ios 15 mail privacybescherming - e-mail wordt geopend per omgeving

En de meest populaire webmailclient? Gmail. De webmail van Apple (iCloud Mail) staat niet eens op de kaart.

apple ios 15 mail privacybescherming - topplatform in webmail opent is gmail

Zelfs nog steeds, met 62,4% van alle e-mails die worden geopend op door Apple gedomineerde mobiele telefoons en desktops en 36% wordt geopend in door Gmail gedomineerde webmail, is er reden tot bezorgdheid, maar geen paniek. Lees verder om erachter te komen waarom.

Verberg mijn e-mail

Met Hide My Email kunnen gebruikers een verzonnen e-mailadres delen in formulieren en registraties, waardoor berichten naar hun inbox worden gerouteerd zonder de afzender van de e-mail de werkelijke naam van het adres te tonen. Deze optie verschijnt wanneer u ‘Aanmelden met Apple’ kiest of als u een iCloud+-gebruiker bent in Safari.

ios 15 - verberg mijn e-mailoptie

Afbeeldingsbron

De impact van Hide My Email op (niet alleen) e-mailmarketing

Eerst en vooral kunnen gebruikers zoveel proxy-/nep-e-mailadressen maken als ze willen. Als een gebruiker een proxy-adres wijzigt of verwijdert, kan hij zichzelf per ongeluk afsnijden van de service waarop hij zich heeft geabonneerd met behulp van die proxy, waardoor de afzender een harde bounce krijgt en geen afmeldingsinformatie.

Ook worden e-mailadressen vaak gebruikt als de unieke identificatiegegevens in automatiseringsplatforms en CRM’s die bedrijven helpen hun marketing en klantenservice daarop af te stemmen. Dus als u een promotionele e-mail over uw app naar een lijst met leads stuurt en iemand op die lijst zich aanmeldt voor de app met een proxy-adres, weet uw e-mailautomatiseringsprogramma niet om die persoon uit de opvoedingsstroom te verwijderen. De persoon blijft marketing-e-mails ontvangen voor iets waarvoor hij zich al heeft aangemeld, waardoor het lijkt alsof u uw klanten niet kent en zij zich hoogstwaarschijnlijk afmelden .

Of laten we zeggen dat ze de klantenservice bellen. Als ze hun echte e-mailadres opgeven om de vertegenwoordiger te helpen hun account te vinden, zal het nergens te vinden zijn.

Wat te doen

Er zijn hier grote implicaties voor meer dan alleen e-mailmarketing, maar gelukkig kunnen volgens Admonsters alleen betaalde iCloud+-accounthouders die Safari gebruiken Hide My Email in een webformulier gebruiken, en gelukkig gebruikt minder dan 20% van de mensen wereldwijd Safari.

Een andere reden om niet in paniek te raken, is dat deze instellingen opt-in zijn, en als de gebruiker zo ver is gegaan om op uw aanmeldingsknop te klikken, is de kans groot dat ze u voldoende vertrouwen om hun echte e-mailadres te gebruiken.

U wilt echter een alternatieve unieke identifier in uw marketingecosysteem gebruiken om uw strategie toekomstbestendig te maken.

Beveiliging van e-mailprivacy (MPP)

Om MPP te begrijpen, moet u eerst begrijpen dat de reden waarom u open-gerelateerde gegevens kunt krijgen, is dat ze een pixel bevatten in elke e-mail die u verzendt. De pixel wordt gedownload wanneer de e-mail wordt gedownload (geopend) en communiceert vervolgens terug naar het platform of en wanneer een persoon de e-mail heeft geopend, hoe vaak hij deze heeft geopend en zijn IP-adres.

Mail Privacy Protection is ontworpen om te voorkomen dat de pixel op je apparaat wordt gedownload, zodat e-mailers je activiteit niet kunnen zien of je locatie kunnen identificeren.

apple ios 15 update e-mail privacybescherming opt-in scherm

Net als bij iOS 14’s App Tracking Transparency , plaatst Apple zich opnieuw tussen de gebruiker en de tools van derden die marketeers nodig hebben om hun strategie nauwkeurig te meten – en te personaliseren. (Als je nog steeds worstelt met Facebook-advertenties, probeer dan deze Facebook-advertentiestrategieën na iOS-update .)

De impact van Mail Privacy Protection op e-mailmarketing

Het MPP-adoptiepercentage was 20% vanaf 1 oktober (10 dagen na de uitrol van iOS 15). Een maand later deelde Constant Contact in deze lakmoespost dat de gemiddelde open-percentages van e-mails in de maand voor EN na iOS 15 stabiel waren op 17,6%. Op 17 november was de acceptatie van MPP echter gegroeid tot 30%. Een andere bron deelt dat vanaf nu 60% van de Apple-gebruikers iOS 15 heeft geïnstalleerd en dat 97% van die gebruikers MPP heeft geadopteerd. Het is dus mogelijk dat de impact van iOS 15 op de prestaties van e-mailmarketing in de loop van de tijd zal toenemen.

Wat is dat effect dan precies? Laten we onderzoeken…

Opgeblazen open tarieven

Je zou kunnen denken dat je lagere open rates zult zien omdat de pixel niet kan worden gedownload, maar dit is niet het geval. E-mails bevatten nog steeds een pixel, de e-mail gaat nu eerst naar een proxyserver (in plaats van rechtstreeks naar uw apparaat) waar de inhoud wordt gedownload, wat ook de pixel betekent. Die inhoud gaat dan naar de Apple Privacy Cache, dus als je besluit de e-mail te openen, bekijk je de inhoud in de cache en download je niet de originele e-mail met de pixel.

Dit betekent dus dat de e-mail – en dus de pixel – wordt gedownload door de proxyserver, ongeacht of de ontvanger deze opent (vandaar de rode onderstreping hierboven), wat leidt tot te hoge openingspercentages.

proxied e-mail open toename sinds iOS 15

Afbeeldingsbron

E-mailmarketingstrategieën gehinderd door MPP

Met onnauwkeurige en onvolledige gegevens over openingen, IP-adressen en apparaten, worden verschillende e-mailmarketingstrategieën onbetrouwbaar of ineffectief. Dit omvat, maar is niet beperkt tot:

 1. Maak een lijst van hygiëne, zoals het verwijderen of opnieuw inschakelen van contacten op basis van de laatst geopende datum.
 2. Een paar dagen later dezelfde e-mail sturen naar degenen in een groep die de eerste e-mail niet hebben geopend.
 3. , omdat segmenten kunnen krimpen of onnauwkeurig worden.
 4. Onderwerpregeltesten op basis van open rates.
 5. Optimalisatie van de verzendtijd (tenzij uw e-mailprovider zijn algoritme aanpast om opens uit te sluiten).
 6. Realtime personalisatie zoals afteltimers en live inhoud (de e-mail geeft de inhoud weer die in de cache is opgeslagen op het moment dat de proxyserver de e-mail opende, niet op het moment dat de gebruiker deze opent).
 7. Dynamische elementen zoals een link naar Google Play of App Store, afhankelijk van het apparaat dat de e-mail heeft geopend.
 8. Activeer e-mails en opvoedingsstromen die worden geactiveerd door opens.
 9. Locatiegebaseerde personalisatie, zoals lokaal weer of winkels in de buurt.

Wat te doen

Aangezien de impact van Mail Privacy Protection in de loop van de tijd waarschijnlijk groter zal worden, kunt u overwegen enkele van deze strategieën toe te passen:

Breek met open tarieven

 • Kijk naar andere statistieken: net zoals de klikfrequentie niet het hele plaatje schetst in advertentiecampagnes, is de open rate niet alles voor e-mails. Richt u in plaats daarvan op klikken op links in uw e-mail, aankopen en conversies, en bounces en afmeldingen.

Apple ios 15 mail privacybescherming - voorbeeld van e-mailstatistieken

Afbeeldingsbron

 • Herbouw open-gebaseerde campagnestromen: maak nieuwe regels voor open-gebaseerde triggerstromen en segmentatiestrategieën om in plaats daarvan te focussen op klikken of aankopen. Pauzeer daarom bestaande campagnes, kloon ze en breng vervolgens aanpassingen aan de klonen aan, zodat u historische gegevens kunt behouden.
 • Test body-componenten: in plaats van onderwerpregels te testen, test u elementen in de body van uw inhoud. (Ga hierheen voor ideeën voor de inhoud van de nieuwsbrief.)

Houd je lijsten in vorm

 • Zorg voor aanmeldingen van hoge kwaliteit: nu open rates minder betrouwbaar worden, wordt de strategie om zoveel mogelijk e-mailadressen te verzamelen en vervolgens uw lijst en uw inhoud te verfijnen op basis van prestaties minder effectief. Gebruik de juiste informatie en trek in de eerste plaats de meest gekwalificeerde aan.
 • Voer regelmatig campagnes voor hertoestemming uit: houd uw lijst daarom verfijnd tot alleen uw meest betrokken en geïnteresseerde lezers, zodat u zeker weet dat uw inhoud optimaal presteert.
 • Segmenteer op apparaat: gebruik historische gegevens om uw Apple-gebruikers te segmenteren, zodat u uw strategie of e-mailinhoud dienovereenkomstig kunt aanpassen.

Gebruik een mix van marketingstrategieën

 • Vertrouw niet alleen op e-mail: e- mail kan maar beter niet uw enige marketingkanaal zijn! Investeer in een mix van marketingstrategieën, zodat u meerdere doelen kunt bereiken via meerdere kanalen. Zo kun je sterk staan tegen grote veranderingen als deze.
 • Gebruik gegevens van andere kanalen: breng multi-channelmarketing een stap verder in cross- channelmarketing, waarbij u de kanalen integreert om een wijdverbreide en consistente online aanwezigheid op te bouwen, en ook de prestaties op het ene kanaal gebruikt om uw strategieën op een ander kanaal te onderbouwen. Pas inzichten uit uw sociale media, website en advertentieanalyses toe om uw e-mailpersonages te verfijnen en op gegevens gebaseerde aannames te doen over de beste inhoud om te verzenden en wanneer.

Verzamel zero party data

 • First-party data is goed: hier gebruikt u e-mailbetrokkenheid (in plaats van alleen e-mail wordt geopend) en website- en aankoopactiviteit om inzichten over uw publiek te verzamelen.
 • Zero-party data is beter: Litmus stelt voor om voorkeurscentra te creëren, zodat abonnees je direct kunnen vertellen welke informatie je normaal gesproken zou afleiden uit pixeldata, zoals locatie, interesses en hoe vaak ze gemaild willen worden.

Zorg voor een contentstrategie

 • Bouw vertrouwen op: bied nuttige inhoud, een solide klantervaring, duidelijke kopie en sociaal bewijs, zodat mensen u graag hun echte e-mailadres geven.
 • Waarde toevoegen: u kunt campagnes optimaliseren op basis van statistieken en gedrag, maar uiteindelijk komt het er allemaal op neer of de lezer waarde haalt uit uw inhoud. Dit is jouw prioriteit! Zorg voor een contentstrategie en misschien zelfs een missie voor contentmarketing.
 • Schrijf een geweldige kopie: vergelijkbaar met die laatste suggestie: je hoeft niet zo zwaar te vertrouwen op testen als je om te beginnen geweldige of creatieve nieuwsbrieven hebt.

Maak uw e-mailmarketingstrategie privacyproof

E-mailmarketing is ongeveer 43 jaar oud – nogal de OG! Dus nee, het zal niet snel verdwijnen, maar net zoals adverteerders zich moesten aanpassen met de privacy-updates van iOS 14, zullen e-mailmarketeers ook moeten meegaan met de iOS 15-stroom. E-mailprivacybescherming is een veel grotere zorg dan Hide My Email, maar met de hierboven genoemde strategieën kunt u blijvend succes garanderen in 2022 en daarna.

Het bericht 9 populaire e-mailmarketingstrategieën om zo snel mogelijk te stoppen (+13 om in plaats daarvan te doen) verscheen eerst op WordStream .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.