Ben je ooit een winkel binnengelopen op zoek naar iets en liep je weg met helemaal niets omdat je je overweldigd voelde door de keuze? Of erger nog, naar binnen lopen op zoek naar iets specifieks en naar buiten lopen met tassen met willekeurige spullen die je niet nodig hebt of zelfs niet echt wilt, waardoor je een bedervend gevoel achterlaat waardoor het minder waarschijnlijk is dat je daar ooit nog iets zult kopen

Leestijd: 9 minuten

Bron

Ben je ooit een winkel binnengelopen op zoek naar iets en liep je weg met helemaal niets omdat je je overweldigd voelde door de keuze? Of erger nog, naar binnen lopen op zoek naar iets specifieks en naar buiten lopen met tassen met willekeurige spullen die je niet nodig hebt of zelfs niet echt wilt, waardoor je een bedervend gevoel achterlaat waardoor het minder waarschijnlijk is dat je daar ooit nog iets zult kopen?

Klanten hebben tegenwoordig keuze te over. En hoewel dat geweldig klinkt, kan het verschrikkelijk zijn voor het bedrijfsleven. In de wereld van e-commerce kunnen de verlatingspercentages van winkelwagentjes oplopen tot 70%, omdat het gewoon te moeilijk is om een beslissing te nemen met al het lawaai (concurrerende e-mails en afleidende pop-ups) die in de weg zitten.

Wanneer 50 bedrijven vechten om 10 seconden van de aandacht van uw publiek, moet u een manier vinden om de informatie-overload te bestrijden om zo vaak mogelijk als winnaar uit de bus te komen. Dit is waar e-mailmarketing binnen kan komen en de dag kan redden.

E-mailmarketing is misschien een veelgebruikte tactiek, maar niet iedereen doet het goed. Maar als u een manier kunt vinden om de kracht ervan te benutten, kunt u uw verkoop exponentieel verhogen. We zijn hier om u te laten zien hoe met onze handige lijst met best practices. Dus leun achterover en lees verder:

Bouw een relevante e-maillijst op

Uitgebreide, echte e-maillijsten ontstaan niet van de ene op de andere dag, Jack and the Beanstalk-stijl. Ze moeten nauwgezet worden samengesteld gedurende maanden of zelfs jaren van inspanning. En met spamfilters die overuren draaien om meer dan 14 miljoen spam-e-mails per dag te filteren, kan het ineffectief, zo niet rampzalig zijn, om generieke berichten naar iedereen met een inbox te blazen (zoals iedereen die e-maillijsten heeft gekocht zou weten).

Hoewel het in eerste instantie vervelend lijkt om een authentieke e-maillijst samen te stellen, leidt dit artikel u door alle stappen die nodig zijn om uw e-maillijst te laten groeien . Hier zijn een paar hoogtepunten om u op weg te helpen:

Gesegmenteerde pop-ups gebruiken

De beproefde methode om een e-maillijst op te bouwen, pop-upformulieren, kan het groeipercentage van uw lijst met 50% verhogen . Maar gesegmenteerde campagnes zijn beslist succesvoller met een 14,37% hogere open rate en 100% meer klikken . Door uw e-mailmarketinglijst te segmenteren, verkleint u uw focus en verzendt u berichten naar gerichte groepen binnen uw lijst. Op deze manier zullen uw ontvangers uw campagnes relevanter vinden – en relevante campagnes krijgen uiteraard betere resultaten.

Asos toont een eenvoudige, onopvallende pop-up voor nieuwe gebruikers en moedigt hen aan om zich aan te melden. Het verzacht de deal door een korting aan te bieden naast de bestaande verkoop. Zoals je kunt zien, heeft Asos een slimme segmentatie uitgevoerd. In deze campagne tonen ze de pop-up aan de meest relevante doelgroep: nieuwe gebruikers.

Bied waarde in ruil aan

Iedereen houdt van gratis dingen. Klanten van Krispy Kreme scoren een gratis geglazuurde donut en een gratis verjaardagscadeau bij het aanmelden voor hun beloningsprogramma. En het meest recent, voor het tonen van hun vaccinatiekaarten. Heb je een extra korting van 10% of een e-boek dat je wilt aanbieden? Geweldig! Geef het gratis uit in ruil voor een e-mailadres.

Aanbieding abonnementsboxen

In 2010 maakte Birchbox de beauty-abonnementsdoos populair door klanten hoogwaardige schoonheidsproducten te laten proeven tegen een fractie van hun normale prijzen.

Abonnementsboxen zijn sterk samengesteld om aan de specifieke smaak van de gebruiker te voldoen. Abonnementen verkopen is een geweldige manier om terugkerende inkomsten voor uw bedrijf veilig te stellen. Door de eerste abonnementsbox voor een korte eerste periode gratis of met een vast percentage korting aan te bieden, bouwt u een solide basis voor gerichte marketing.

Aanmeldingsformulieren gebruiken

Door unieke aanmeldingsformulieren voor verschillende pagina’s op uw website te gebruiken, krijgt u waardevolle inzichten in de voorkeuren van een klant. U kunt ze vervolgens gebruiken om op basis van interesse gepersonaliseerde e-mails te sturen. Dit helpt ook om uw bouncepercentage onder controle te houden en verhoogt de autoriteit van uw e-mail.

Opmerking: e-mailadressen zijn, in tegenstelling tot diamanten, niet eeuwig houdbaar. Mensen veranderen van bedrijf, verliezen hun wachtwoord of geven gewoon een e-mailadres op dat te vaak wordt gespamd. Bescherm uw e-mails tegen een hoog bouncepercentage (en uw domein tegen een lage geloofwaardigheid) door uw e-mailadressen te verifiëren .

Segmentatie instellen

Je zou toch niet hetzelfde verjaardagscadeau kopen voor je door Pokemon geobsedeerde achtjarige nichtje als je tuinier-enthousiaste legerveteraan of je neef die alleen harskunst en zonsondergangen op haar Instagram plaatst, toch?

Niet iedereen die uw website bezoekt, heeft hetzelfde doel voor ogen. En hoewel u niet elke e-mail die u verzendt kunt personaliseren, zal het indelen van abonnees in kleinere sets en subsets, of segmenteren, uw inkomsten met maar liefst 760% verhogen.

Segmentatie op demografie (leeftijd, geslacht, locatie) is het meest gebruikte filter, maar een betere gok is om uw gebruikers te segmenteren op basis van hun beroep en interesses, of hun aanmeldingsbron (verwijzingen, advertenties op sociale media, enz.) klanten, wilt u misschien hun winkelgeschiedenis en bestedingspatroon in overweging nemen.

Ga voor automatisering

Automatisering maakt uw leven en workflows gemakkelijker, maar is het zelfvoorzienend? Nee, maar het kan wel. Met twee dingen: targeting en segmentatie.

Er moet veel moeite en aandacht worden besteed om uw e-mails minder spamachtig te maken (e-mailreeks triggers om te redden!) en robotachtig (snelle shout-out naar personalisatievariabelen).

Je zult ook moeten uitzoeken of woensdagmiddag echt de beste tijd is om een e-mail te sturen naar je abonnees. En welke van uw e-mails het beste aansluiten bij uw gebruikers. Analyseer uw marketingcampagnegegevens en stel vervolgens A/B-tests in om te beslissen wat blijft en wat gaat.

Wees niet voorspelbaar

De stabiliteit is geweldig, als we het hebben over een boekenplank of een huisbeveiligingsapparaat. Maar uw marketingcampagnes zijn geen vaste waarden, en het enige dat ze niet zouden moeten zijn, is voorspelbaar. Als de laatste vijf e-mails die je naar je abonnees hebt gestuurd over aanbiedingen en kortingen gingen, kan je zesde in hun spammap terechtkomen.

Probeer ze in plaats daarvan te interesseren met iets nieuws. De feestdagen staan voor de deur en iedereen verwacht een “Merry Christmas” e-mail van jou met een promotieaanbieding. Maar ze verwachten misschien geen cadeaubon (hier zijn 22 manieren waarop u uw verkopen tijdens de feestdagen kunt verhogen ).

U kunt uw strategie veranderen door een combinatie van:

 • Nieuws uit de branche en blogs:InVision doet dit goed met hun nieuwsbrief, omdat ze hun designer-abonneesbestand bijwerken met de nieuwste branchekennis en ontwikkelingen.
 • Product- of winkelupdates:Geef uw klanten een voorproefje van de lancering van nieuwe producten of functies zodat ze zich betrokken voelen bij uw merk, of geef een speciaal kijkje achter de schermen van uw team om een organische connectie met uw winkel te bieden.

  Pitch houdt zijn gebruikers op de hoogte met deze driemaandelijkse update-e-mail.

 • Bron: Echt goede e-mails

 • Probeer dit geweldige trio: kortingen, gratis verzending en couponcodes:Ja, deze e-mails zijn belangrijk. Daarom ben je niet de enige die ze stuurt. Onderscheid u dus van de rest met een aantal frisse en visueel interessante e-mailsjablonen voor verkoop.

  De interactieve e-mail van Pizza Hut is een geweldige manier om zijn enorme klantenbestand betrokken te houden.

 • Aanbiedingen in beperkte oplage:Weet je nog die sneakers die Lil Nas X samen met kunstcollectief MSCHF lanceerde? De 666 paren met een druppel van het kunstenaarsbloed erin? Ze waren binnen een minuut uitverkocht!

  Het punt is dat FOMO echt is. Probeer dus een limited edition-product of een eenmalige aanbieding uit. Het is misschien precies wat uw klanten zoeken.

 • Gepersonaliseerde “bedankt” e-mails:
  Een andere veelvoorkomende factor die e-mailmarketeers tijdens campagnes over het hoofd zien, is de kracht van personalisatie.Vorig jaar lanceerde Johnny Cupcakes een speciale editie t-shirt waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat die slachtoffers en overlevenden van de Australische bosbranden helpen. Ze stuurden deze korte e-mail naar hun klanten om hen te bedanken voor hun donaties en om hen te herinneren aan de mensen achter het merk.

Gebruik boeiende CTA’s

Het rendement van generieke CTA’s (calls-to-action) zoals ‘Koop nu’ en ‘Aanmelden’ is in de loop van de tijd sterk gedaald. GQ komt er omheen met een bretels dragende, theedrinkende Ryan Gosling in een zwembad en de belofte om de best geklede man in de kamer te zijn om het moe klinkende “Aanmelden voor mijn nieuwsbrief” te overwinnen.

De rest van ons, zoals Walgreens, moet met een interessant alternatief komen, zoals “Show Me Around”. Het punt hier is dat het belangrijk is om verschillende CTA’s uit te testen die uit de mal komen om te zien of iets anders voor u zou kunnen werken.

CTA’s werken het beste als ze opvallend en gedenkwaardig zijn, en vergeet niet om ze eraan te herinneren vlak voordat je de e-mail beëindigt met de perfecte slotverklaring!

Spamvallen vermijden

E-mailgebruikers en spamfilters worden steeds beter in het verwijderen van ongewenste e-mails. Dus als je professionele e-mails wilt schrijven zonder als spam gemarkeerd te worden, vraag dan eerst om toestemming.

Gebruik dubbele opt-in (via een website-pop-up en vervolgens door een bevestigingsmail) en bied gebruikers altijd een opt-out-optie. Bekijk de ironische uitschrijfbevestigingsmail van de Algemene Vergadering.

Vermijd bijlagen als de pest. Afbeeldingen en GIF’s in uw e-mails veroorzaken spammeldingen, evenals verdachte onderwerpregels en spam die woorden als “100% gratis” en “Je bent een winnaar!” activeren.

Door regelmatig relevante e-mails met doordachte, goed uitgewerkte onderwerpregels te verzenden, blijft uw domeinreputatie schoon en blijven uw gebruikers betrokken.

Probeer een responsief ontwerp uit

Responsieve e-mails, simpel gezegd, zijn e-mails die goed worden weergegeven, of u nu uw laptop, uw telefoon of uw tablet gebruikt. Met mobiele apparaten die 60% van de totale e-mailbetrokkenheid voor hun rekening nemen , is slordig e-mailontwerp tegenwoordig een no-go.

Een eenvoudige testmail vertelt u of uw onderwerpregel te lang is, uw afbeeldingen niet laden of uw CTA niet opvalt.

Een goed voorbeeld is de e-mail van Urban Outfitters voor inactieve abonnees. Naast het pakkende jargon, hebben het mobielvriendelijke ontwerp en de bruikbare knoppen meer kans om te resoneren met de demografie waaraan ze verkopen.

Ga voor meerdere strategieën

Bij e-mailmarketingcampagnes is er geen one-size-fits-all-aanpak. Door regelmatig te testen kunt u de perfecte verhouding en volgorde van deze e-mails voor uw bedrijf bepalen.

 • Welkomstmails:
  Een hoofdbestanddeel van de meeste e-commerce marketingcampagnes , veel bedrijven combineren een vriendelijke toon met een speciale aanbieding voor nieuwe gebruikers. Welkomst-e-mails zijn meestal kort en krachtig, vooral omdat de meeste schrijvers geen manier kunnen bedenken om iets anders te zeggen dan “Welkom”.De welkomstmail van Indeed heeft een duidelijke CTA en een actieplan voor gebruikers die extra begeleiding nodig hebben.
 • Seizoensgebonden e-mails:
  Als je bang bent dat je e-mailberichten repetitief worden, kun je seizoengebonden e-mails zoals deze verzenden.
 • Winkelwagen verlaten:
  Bijna 70% van de shoppers verlaat hun winkelwagentje voordat ze een aankoop doen. Het kan dus een goed idee zijn om veel tijd en energie te besteden aan het verleiden van deze bottom-of-funnel-leads tot conversie. U kunt een heleboel leads mislopen als u geen follow-up doet .
 • Up-sell, cross-sell:
  Upselling is het aanmoedigen van uw klanten om een duurder product te kopen wanneer ze een product aan hun winkelwagentje toevoegen, en cross-selling is het aanbieden van een gratis product. Als u een dienst verkoopt, is het aanmoedigen van gebruikers om over te schakelen naar een premium abonnement, zoals Grammarly hier doet, een geweldige manier om up-sell te doen.
 • E-mails over hernieuwde betrokkenheid en klantenbinding:Kate Spade richt zich op inactieve gebruikers via deze e-mail voor hernieuwde betrokkenheid, gesegmenteerd voor gebruikers die de e-mail ontvangen op het tabblad Gmail-promoties.

Doe een test

Door middel van A/B-tests kun je campagneprestaties meten door een hele reeks verschillende factoren aan te passen (van onderwerpregels tot afbeeldingen) om je marketingaanpak te perfectioneren. 59% van de bedrijven voert A/B-tests uit voor e-mails vanwege de gedeelde overtuiging dat testen resultaten oplevert.

Weet u niet zeker wat u de CTA van uw welkomstmail moet maken? Probeer het eens! Geven uw klanten de voorkeur aan speciale kortingen boven coupons voor gratis verzending? Er is een gemakkelijke manier om erachter te komen. Hubspot’s kleine verandering voor personalisatie..

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.