Er zijn twee soorten inkomende links: dofollow- en nofollow- links. Dofollow-links geven link juice door aan uw website, terwijl nofollow-links andere gebruikers alleen naar uw website verwijzen, maar geen link juice doorgeven

Leestijd: 8 minuten

Bron

linkbuilding fundamenten omslagfoto

In mijn vorige artikel heb ik het gehad over hoe groot de links zijn naar de SEO van uw site. In deze zal ik het hebben over de basisprincipes van het bouwen van backlinks naar uw website. Waarom heb je koppelingen nodig? Hoe belangrijk is het? Waar moet ik beginnen?

 1. Wat zijn koppelingen?
 2. Wat is linkbuilding?
 3. Waarom moet u leren hoe u backlinks naar uw website kunt bouwen?
 4. Factoren om te overwegen bij het bouwen van backlinks
 5. Hoe u backlinks naar uw website bouwt
 6. Belangrijkste afhaalmaaltijden

Opmerking: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in juni 2010 en is in december 2021 bijgewerkt met nieuwe tips en gegevens.
Computer Hope is een link of een hyperlink een “is een pictogram, afbeelding of tekst die linkt naar een ander bestand of object.” Koppelingen verbinden webpagina’s met elkaar, waardoor de navigatie eenvoudiger wordt.

Er zijn drie soorten links die u moet kennen:

 1. Inkomende links
 2. Interne links
 3. Uitgaande links

Inkomende links

Inkomende links zijn links van andere websites die teruglinken naar uw website.

Hier is een vereenvoudigde versie om u te helpen het gemakkelijker te visualiseren:

Hoe backlinks naar uw website te bouwen: Inkomende links

U kunt meerdere inkomende links hebben van één externe website of verwijzend domein, of één inkomende link per externe website of verwijzend domein.

Dat is de reden waarom wanneer u een backlink-analyse van uw website doet, u zult zien dat uw website zoveel meer backlinks heeft dan verwijzende domeinen.

Hier is bijvoorbeeld deSemrush- backlinkanalyse voor SEO Hacker:

SEO Hacker Backlink Analyse

Zoals u kunt zien, hebben we de afgelopen maanden ongeveer 5.000 verwijzende domeinen gehad en hebben we ongeveer 256.000 backlinks van die domeinen gekregen.

Er zijn twee soorten inkomende links: dofollow- en nofollow- links. Dofollow-links geven link juice door aan uw website, terwijl nofollow-links andere gebruikers alleen naar uw website verwijzen, maar geen link juice doorgeven.

Interne links

Vervolgens hebben we interne links. Interne links zijn links die u maakt tussen de pagina’s van uw eigen website. De link die ik in de ankertekst “interne links” heb geplaatst is een voorbeeld van een interne link.

Om te visualiseren:

Hoe u backlinks naar uw website bouwt Interne links

Interne links hebben een aantal toepassingen:

 1. Ze vergemakkelijken de navigatie tussen pagina’s.
 2. Ze helpen crawlers van zoekmachines om de belangrijkste pagina’s van uw website te identificeren.
 3. Ze helpen bij het opzetten van uw sitestructuur.

Dus zelfs als interne links niet zo belangrijk zijn voor de ranking als inkomende links, zijn ze zeker belangrijk omdat ze hun eigen functies hebben die de andere soorten links niet kunnen vervullen. Door tussen uw pagina’s te linken, kunt u uw gebruikers en de zoekmachine laten zien dat uw inhoud op elke webpagina voor elkaar relevant is.

Uitgaande links

Ten slotte hebben we uitgaande links . Dit zijn links die u op uw webpagina’s plaatst die verwijzen naar externe websites.

Hoe u backlinks naar uw website kunt bouwen Uitgaande links

Kortom, u zou willen dat andere websites uitgaande links hebben die naar uw website zijn doorverwezen, waardoor ze inkomende links worden.

Webmasters kunnen ook contact met u opnemen en u vragen om naar hun website te linken. Afhankelijk van de overeenkomst kun je ervoor kiezen om ze dofollow of nofollow uitgaande links te geven. Als je een nofollow-link hebt, zorg er dan voor dat je de code rel=”nofollow” toevoegt om te voorkomen dat je de link juice van je website doorgeeft.

Terugkerend naar ons backlinkprofiel:

SEO Hacker Outbound linkprofiel

U kunt zien dat we de afgelopen maanden naar 868 externe domeinen hebben verwezen.
het proces om links terug te krijgen naar uw website vanaf dezelfde website (interne backlinks) of andere websites.

Allereerst moet u zich realiseren dat linkbuilding een van de langzaamste processen is die u moet doorlopen om de zichtbaarheid van uw site als SEO-professional te vergroten. Links komen niet zomaar uit het niets. Je moet ze verdienen.

Bij linkbuilding zijn inkomende links de moeilijkste maar meest lonende link om te krijgen.
een van de fundamentele rankingfactoren die we hebben. Zie het als mond-tot-mondreclame. Als veel mensen uw bedrijf doorverwijzen naar hun vrienden en familie, betekent dit dat u uw geloofwaardigheid opbouwt als een betrouwbaar bedrijf met goede producten en diensten.

Maar het is ook niet alles. Links geven uw site meer autoriteit en reputatie, waardoor deze het gewicht van de zoekwoorden kan versterken.

Uw zoekwoorden zijn uw basis, maar uw links vormen het gebouw. En waar zoekmachines meestal naar zoeken, is het gebouw – en dan vindt het zijn weg naar de fundering. Als uw gebouw er goed uitziet en hoog genoeg is om gemakkelijk te kunnen worden gevonden, krijgt uw fundering meer aandacht en vertrouwen omdat het een hoge en goed gemaakte structuur kan dragen.

Het idee hierachter is eenvoudig: hoe meer links naar uw site, alleen maar dat uw site door zoveel andere websites wordt verwezen. Het betekent dat uw site iets interessants moet bevatten voor al die site-eigenaren/webmasters, dus mensen zouden uw inhoud hoogstwaarschijnlijk ook nuttig vinden – daarom verwijzen zoekmachines zoals Google u door op hun pagina met zoekresultaten voor zoekmachines (SERP’s).
relevantie ertoe doet .

Dit betekent niet dat u geen links van forums of directory’s kunt krijgen, maar zorg ervoor dat dit geen spam-websites van lage kwaliteit zijn.

Uitgaande links

Ten derde, kijk naar alle uitgaande links die de site weggeeft. Te veel uitgaande links kunnen betekenen dat u deelt met alle andere websites waarnaar deze site linkt, waardoor u minder Google-sap krijgt in vergelijking met sites met weinig uitgaande links.

Bronnen linken

Ten vierde, kijk naar alle sites waar het zijn links vandaan haalt. Zijn het gerenommeerde sites? Zijn ze gerelateerd aan uw niche? Misschien kun je ook links van die sites krijgen!

Soorten links

Ten vijfde, kijk naar de links van de site als het nofollow-links zijn. Als je probeert te rangschikken (vooral in Google), zullen nofollow-links niet helpen. Je kunt dus beter op zoek gaan naar sites die geen nofollow in hun links plaatsen.

Natuurlijk kunnen nofollow-links nog steeds nuttig zijn om gebruikers naar uw pagina te leiden (wat betekent dat ze u helpen verkeer te genereren), maar dofollow-links zijn nog steeds ideaal omdat ze link juice doorgeven aan uw pagina.
Matthew Woodward heeft een fantastische tutorial over hoe je deze moet doen.

Kortom, u kiest een directory met een hoge autoriteit en legt uw website daarop voor. De truc hier is om te zoeken naar mappen van hoge kwaliteit die worden gemodereerd, zodat u er zeker van kunt zijn dat de site betrouwbaar is en niet spam bevat.

Forumbericht

Een andere manier om backlinks naar uw website op te bouwen, is door middel van forumberichten. Nogmaals, zorg ervoor dat je zoekt naar gemodereerde forums van hoge kwaliteit.

Reddit heeft bijvoorbeeld een community genaamd Big SEO :

Hoe u backlinks naar uw website kunt bouwen SEO-subreddit

Het plaatsen van links hier is verrassend moeilijk, dus je moet een relatie met deze community hebben opgebouwd voordat je zelfs maar terug kunt linken naar je website. Die praktijk helpt spammy-links te voorkomen.

Als je geen Reddit-account hebt, kun je ervoor kiezen om Quora te gebruiken. Dezelfde praktijk is van toepassing: zorg ervoor dat u geen links spamt. Beantwoord vragen en geef eerlijk suggesties, en verwijs niet naar jezelf, tenzij dat nodig is.

Gastbloggen

Dit is waarschijnlijk een van mijn favoriete manieren om backlinks te krijgen, maar het is misschien wel een van de meest bewerkelijke. Gastbloggen (of gastposten ) houdt in dat je gerenommeerde sites onderzoekt die gastposten toestaan, een onderwerp bedenken, een artikel schrijven en een bewerkingsproces ondergaan.

U moet er ook voor zorgen dat u de instructies volgt van de website waarop u uw artikel probeert te publiceren. Als een website bijvoorbeeld slechts twee dofollow-links naar uw website toestaat, wilt u niet oneerlijk zijn en drie .

Link aas

Linkbaiting is de praktijk van het creëren van inhoud die zo relevant, informatief en geweldig is dat andere websites er gewoon naar moeten linken. Het doel is natuurlijk om al uw inhoud koppelbaar te hebben, maar de realiteit is dat niet al onze inhoud op deze manier is.

Om link-aas-inhoud te creëren, kun je volgens Semrush de volgende formaten overwegen:

 • Interactieve items
 • Gegevensgestuurde onderzoeken en andere activa
 • Hulplijnen in lange vorm
 • Beelden
 • Controversiële of spraakmakende inhoud

We hebben bijvoorbeeld een rapport gemaakt over de staat van SEO in de Filippijnen voor 2022, waarin we het zoeklandschap in het land, onze verbeteringen en voorspellingen voor het komende jaar, hoe we het deden ten opzichte van onze topconcurrenten, enzovoort, bespraken, enzovoort. .

Degenen die dit ongelooflijk waardevol vinden, kunnen ernaar linken. U kunt ook infographics, video’s en andere inhoud maken die andere gebruikers de moeite waard vinden om naar te linken.

Link uitwisseling

Dit is weer een van mijn favoriete manieren om links te krijgen. Het is eenvoudig: u onderhandelt met een gerenommeerd contact om links uit te wisselen. Je kunt ze bijvoorbeeld een e-mail sturen en zeggen dat je een website hebt met een hoge domeinautoriteit en dat je bereid bent deze maand een dofollow-link te geven in ruil voor een dofollow-link naar een artikel dat je zojuist hebt geschreven.

Dit is ook ongelooflijk effectief als je veel gasten plaatst. Op die manier geeft u niet alleen dofollow-links van uw website (of ooit), omdat u ernaar kunt linken via de blog die u op een andere website hebt geschreven.

Betaalde links

Betaalde links zijn een manier om backlinks naar uw website te verdienen, maar ze kunnen leiden tot zware straffen, simpelweg omdat betalen voor links manipulatie is van het algoritme van Google. Dit is absoluut de gemakkelijkste manier om een backlink te krijgen, maar het is ook de meest risicovolle.

Crowdsourcing

Als je niet genoeg tijd hebt om een gastpost te plaatsen, kun je ervoor kiezen om gecontacteerd te worden wanneer bedrijven of schrijvers crowdsourcen voor een rapport of een artikel dat ze aan het schrijven zijn.

SEO Hacker was bijvoorbeeld te zien in een recent rapport van Databox met de titel ” Campagnerapportage: hoe te meten voor langetermijneffectiviteit? ”

Databox-rapport

Dit was het resultaat van de crowdsourcing-antwoorden van Databox – en gezien het feit dat de onze de moeite waard waren om in hun rapport op te nemen.

Contact opnemen met webmasters

Een van de belangrijkste dingen die u moet leren over het bouwen van backlinks naar uw website, is door contact op te nemen met webmasters. Als je bijvoorbeeld een artikel hebt dat onlangs naar hun werk is gelinkt, of als je hebt gemerkt dat ze een verbroken link in een van hun artikelen hebben, kun je contact opnemen en je artikel pitchen als vervanging.

Dit is een van de moeilijkste manieren om links te krijgen, maar net als gastbloggen is het een van de meest lonende. Kijk, dit is niet zo eenvoudig als webmasters e-mailen en in ruil daarvoor links verwachten, het wordt opgemerkt en eerst een relatie met hen opbouwen.

We weten al hoe belangrijk dofollow-links zijn. Als u in hun positie zou zijn, zou u dan elke persoon die u e-mailt voor een link beantwoorden? Geen recht? Je zou alleen antwoorden op degenen die je hebt gezien die consequent met je werk omgaan.

Interne koppeling

Ten slotte moeten we teruggaan naar interne koppeling. Dit helpt uw website niet op dezelfde manier als inkomende links, zoals we eerder hebben vermeld, maar het helpt uw site wel coherenter te zijn en het genereert verkeer naar de andere pagina’s op uw website.
Hoe u backlinks naar uw website kunt bouwen verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.