Toekomstbestendige strategieën voor 2022: vier dingen die marketeers moeten weten 30 seconden samenvatting: De Great Reshuffle en het privacy-first-beleid hebben vorig jaar grote invloed gehad op de reclame- en marketingindustrie en zullen het landschap in 2022 blijven ontwrichten B2B-adverteerders moeten afzien van het targeten van vergelijkbare doelgroepen en zich richten op het benutten van first-party en zero-party data Mensen zullen merken kopen, geen producten

Bron

30 seconden samenvatting:
  • De Great Reshuffle en het privacy-first-beleid hebben vorig jaar grote invloed gehad op de reclame- en marketingindustrie en zullen het landschap in 2022 blijven ontwrichten
  • B2B-adverteerders moeten afzien van het targeten van vergelijkbare doelgroepen en zich richten op het benutten van first-party en zero-party data
  • Mensen zullen merken kopen, geen producten
  • Het grote plaatje: de industrie gaat zich ten goede ontwikkelen

Twee belangrijke thema’s kwamen naar voren in 2021 en deze zullen de industrie in 2022 blijven beïnvloeden. De eerste was The Great Reshuffle , een ongekende talentmigratie die werd aangewakkerd door de pandemie die werknemers over de hele wereld dwong om niet alleen te heroverwegen waar ze werken, maar ook hoe en waarom ze werken. The Great Reshuffle daagde ons uit om relaties te onderhouden, nieuwe connecties te smeden en klanten veilig te stellen in het licht van verdwijnende verkoopleads. Het tweede grote thema was: constante verandering in het privacylandschap, zoals Apple’s bijgewerkte app-trackingbeleid, dat ons dwong onze strategieën voor een door privacy geleide wereld te heroverwegen.

Er is geen einde in zicht voor dit paar seismische verschuivingen, aangezien 2022 een cruciaal jaar voor de industrie zal zijn. Op basis van wat we dit jaar hebben geleerd, volgen hier vier dingen om uw marketingstrategie in 2022 toekomstbestendig te maken:

1. Koopsignalen zullen beter presteren dan vergelijkbare doelgroepen

De afgelopen tien jaar hebben marketeers gebruikgemaakt van B2C-achtige benaderingen: kopers targeten op basis van hun gedrag om succes te stimuleren. Maar in een wereld waarin mensen meer controle willen over hoe hun informatie wordt gebruikt en gegevens van derden niet zo gemakkelijk kunnen worden gedeeld, moeten we opnieuw nadenken over hoe we potentiële klanten kunnen bereiken en succes kunnen meten.

Dit is onontgonnen terrein. Behendige merken, aangedreven door marketeers die testen en herhalen, zullen de toekomst van digitale B2B-advertenties de boventoon voeren en herdefiniëren. In 2022 en daarna moeten we onze aanpak voortdurend ontwikkelen, het succes – en het potentiële falen – van nieuwe tactieken evalueren en tegelijkertijd de weg vrijmaken voor de toekomst van de industrie.

Naarmate de branche meer op privacy leunt, moeten we de kracht van inkoopgroepen benutten en inzicht in het publiek benutten. Door gebruik te maken van gegevens over de intentie van kopers, kunnen we verder gaan dan vergelijkbare doelgroepen en op data gebaseerde marketingstrategieën toepassen die de naald voor ons bedrijf vormen.

2. Vertrouwde merken zullen belangrijker zijn dan enkelvoudige producten

Het vergroten van de naamsbekendheid, het ontwikkelen van een actieve gemeenschap en het opbouwen van vertrouwen – in tegenstelling tot het op eigen houtje pushen van productupdates en marketing – zal van cruciaal belang zijn bij het vestigen van merkvertrouwen in 2022 en daarna.

Met dat in gedachten zullen we ontdekken dat kopers minder gefocust zijn op het kopen van een specifiek product en meer gericht zijn op het investeren van hun dollars in een merk dat aansluit bij hun kernwaarden. Aangezien slechts vijf procent van de kopers op een bepaald moment in de markt is om een product te kopen, zouden B2B-merken zich dit jaar moeten concentreren op hoe ze top-of-mind blijven voor de 95 procent van de kopers die niet op zoek zijn naar een aankoop doen. Om dat te doen, moeten merken investeren in het creëren van een community die leden helpt en inzicht geeft in wie ze zijn – naast hun product of diensten.

3. B2B-reclame staat op het punt beter te worden

De toekomst van B2B-advertenties is onzeker, deels vanwege de introductie van Apple’s App Tracking Transparency-framework en de toekomstige afschaffing van cookies van derden. Privacyveranderingen zullen niet snel stoppen, wat het een voorwaarde maakt om te winnen in het nieuwe normaal. Maar niet weten hoe u uw potentiële kopers zult bereiken en het succes van uw campagnes kunt meten, kan ontmoedigend zijn, en dat is oké. De privacyveranderingen aan de horizon zullen B2B-advertenties beter maken. Ondanks de onzekerheden die voor ons liggen, zal het implementeren van strategieën, zoals het benutten van first-party data, van cruciaal belang zijn voor het behalen van succes. Privacy-forward-technologie zal onze basis vormen naarmate we meer, nieuwe, op resultaten gebaseerde cursussen voor onze organisaties in kaart brengen.

4. Zero-party data zullen naar voren komen

First-party data is niet het enige tegengif voor de reclame-industrie, aangezien het omgaat met veranderende digitale privacy-instellingen en de uiteindelijke dood van de third-party cookie. In 2022 kunnen we ook gebruikmaken van zero-party data of informatie die door individuen vrijwillig met merken wordt gedeeld. Deze gegevens informeren merken over de intentie van de gebruiker, vergroten het vertrouwen van kopers en leveren gepersonaliseerde ervaringen op schaal.

Zero-party data wordt door de koper zelf gerapporteerd en is inherent betrouwbaar en automatisch compliant. Misschien wel het belangrijkste is dat het de effectiviteit van marketingcampagnes kan vergroten, aangezien activeringen zijn gebaseerd op informatie die rechtstreeks van de bron komt.

De grote herschikking en evolutie van marketingstrategieën waarbij privacy voorop staat, zal het verhaal van de sector in 2022 blijven stimuleren. We kunnen echter troost putten uit het feit dat we beter uitgerust zullen zijn om de uitdagingen die voor ons liggen het hoofd te bieden door digitale tools te gebruiken om relaties met kopers te onderhouden en betrokkenheid vergroten.

Het is onze plicht om met onze klanten samen te werken om kansen te creëren waarin privacy centraal staat. Om de volgende generatie digitale advertenties te katapulteren, is het van cruciaal belang dat we ons baseren op first-party en zero-party data om klanten te helpen succes te behalen in een veranderend landschap. Als onze gemeenschap zich inzet om op die niveaus te slagen, zullen we sterker dan ooit uitkomen.

Abhishek Shrivastava is Senior Director of Product bij LinkedIn .

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video’s, podcasts en meer.

Praat met ons mee op LinkedIn en Twitter .

Het bericht Toekomstbestendige strategieën voor 2022: vier dingen die marketeers moeten weten verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.