Als klein bloeiend bedrijf is het logisch om zoveel mogelijk marketingtools te gebruiken om uw merk te laten groeien. Je bent misschien (nog) geen bekende naam, maar een zekere manier om dichter bij wereldheerschappij te komen, is door alle kracht van een holistische marketingsuite te benutten – ook wel digitaal marketingmateriaal genoemd

Bron

Schijnende sterren

Als klein bloeiend bedrijf is het logisch om zoveel mogelijk marketingtools te gebruiken om uw merk te laten groeien. Je bent misschien (nog) geen bekende naam, maar een zekere manier om dichter bij wereldheerschappij te komen, is door alle kracht van een holistische marketingsuite te benutten – ook wel digitaal marketingmateriaal genoemd.

Wat betekent digitaal marketingmateriaal?

Digitaal marketingmateriaal is de berichten die u op verschillende online platforms gebruikt om regelmatig met uw publiek te delen. Het wordt vaak gebruikt om een positieve verstandhouding aan te moedigen, uw publiek te helpen meer te weten te komen over uw producten of diensten en uiteindelijk te verkopen, verkopen, verkopen.

Voorbeelden van marketingmateriaal van GoDaddy Studio

Met dit alles in gedachten, vraag je je misschien af:

 • Welk marketingmateriaal heb ik momenteel?
 • Wat mis ik?

Het beantwoorden van deze vragen kan moeilijk zijn als u niet weet welke opties voor u beschikbaar zijn. Maar maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen! Blijf lezen om te weten waar u moet beginnen.

Populaire voorbeelden van digitaal marketingmateriaal

Hieronder vindt u een lijst met fundamentele voorbeelden om uw digitale marketingmateriaal een boost te geven.

Bekijk ze allemaal om te zien welke u misschien misloopt, of ontdek degenen die goed bij uw merk en aanbod passen.

Uw logo

Uw logo is de allereerste introductie van uw bedrijf in de wereld, dus het moet alles wat u doet en wat u bent, netjes weergeven. Hoewel het de basis is van de identiteit van uw merk, begrijpen we dat u misschien niet het budget heeft om een ontwerper te betalen om er een voor u te ontwikkelen.

Gelukkig heb je bij GoDaddy Studio genoeg logosjablonen om er zelf een te maken.

Gebruik het om eenvoudig met kleurvariaties te experimenteren en naar eigen inzicht aan te passen. Voeg vervolgens uw logo toe aan al uw digitale marketingmateriaal om met trots de vlag van uw merk te voeren.

Voorbeelden van logomarketingmateriaal van GoDaddy Studio

Instagram-inhoud

Het is moeilijk je iemand voor te stellen die geen idee heeft van deze sociale media-gigant. Instagram is een van de krachtigste vormen van digitaal marketingmateriaal om mee te promoten en veel merken profiteren ervan door verbluffende beelden te plaatsen om hun kijkers te betrekken. Bovendien is het de perfecte plek om uw volgers via een “Link in Bio”-bericht in contact te brengen met de rest van de activiteiten van uw merk.

Als het gaat om marketing op Instagram, is een goede vuistregel om ervoor te zorgen dat uw inhoud consistent en mooi is voor maximale betrokkenheid. Onthoud dat statische berichten niet het enige zijn dat u regelmatig moet maken. Denk na over manieren om video ook op te nemen in zaken als:

 • Verhalen
 • Instagram-tv
 • Betaalde advertenties
 • Carrousels

Binnen GoDaddy Studio is Instagram misschien wel de meest populaire categorie om mee te creëren. Er zijn duizenden zorgvuldig samengestelde IG Post- en Story-ontwerpen die wachten om door jou te worden ontdekt. Kies uit je favorieten en veel plezier met het personaliseren van je merk en bericht zoals jij dat wilt.

Gerelateerd: Een Instagram-marketingstrategie plannen om bedrijven aan te trekken

Voorbeelden van Instagram Marketing-materiaal van GoDaddy Studio

Facebook-inhoud

Om ervoor te zorgen dat uw Facebook- inhoud zich onderscheidt van de rest, is het de moeite waard om tijd te besteden aan het ontwerpen van een bericht met leuke afbeeldingen en lettertypen. Verfraai standaardafbeeldingen en tekst met een reeks ontwerpen of maak een omslag bovenaan uw pagina om uw branding coherent en aantrekkelijk te houden.

Weet u niet zeker welke grootte of resolutie u uw afbeeldingen moet formatteren ? Je hoeft geen ontwerper te zijn om het allemaal uit te zoeken. Kies eenvoudig de juiste sjabloon met GoDaddy Studio voor een snelle en gemakkelijke oplossing in een mum van tijd.

Bij Facebook is betrokkenheid het sleutelwoord.

Dit betekent dat het minder gaat om de harde verkoop en meer om het bereiken van uw klanten waar ze hun tijd het meest doorbrengen. Het is belangrijk om ze inhoud te geven die ze interessant vinden en die ze waarschijnlijk met anderen zullen delen.

Houd er rekening mee dat Facebook onlangs een nieuwe “Click to Chat” (CTX) -mogelijkheid heeft gelanceerd waarmee gebruikers door een bericht kunnen klikken om u rechtstreeks een bericht te sturen. Dit is niet alleen geweldig voor betrokkenheid, maar het kan ook een game changer zijn als uw bedrijf afhankelijk is van leads via Facebook.

Het is zeker de moeite waard om te onderzoeken of je van plan bent om je publiek te laten groeien met dit platform.

Gerelateerd: Facebook Messenger gebruiken voor uw bedrijf

Voorbeelden van Facebook Marketing-materiaal van GoDaddy Studio

Pinterest-inhoud

Verkopen via Pinterest ? Kies dan voor opvallende graphics en mooie foto’s. Het kiezen van visuele thema’s die on-brand zijn voor uw bedrijf is hier de sleutel tot succes, vooral omdat dit de plek is die mensen het meest bezoeken voor visuele inspiratie.

Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt, u zult zeker een gerelateerd publiek op dit platform vinden. Populaire categorieën zijn onder meer:

 • Recepten
 • Stijl- en decoratietips
 • Cadeaugidsen en knutselideeën
 • Inspirerende citaten

Pinterest is ook een schitterende plek om de aandacht te trekken met visuele inhoud die naar uw website of winkel linkt. Het geheim is om uiterst deelbare inhoud te creëren die uw publiek verleidt, terwijl u toch vasthoudt aan de unieke look en feel van uw merk.

Gerelateerd: GoDaddy Studio en Pinterest zijn perfecte creatieve partners

Pinterest Marketingmateriaalvoorbeelden van GoDaddy Studio

Flyers en posters

Vóór de komst van mobiele telefoons werden posters vaak op straathoeken geslagen om mensen op de hoogte te stellen van uw bedrijf. En dat zijn ze vandaag nog steeds – alleen worden ze nu meestal in digitale formaten gedeeld. U kunt posters gebruiken om te adverteren of te communiceren:

 • Evenementen die je houdt
 • Speciale kortingen of promoties
 • Nieuwe vakantie-uren of winkelsluitingen

Dit type digitaal marketingmateriaal is een uiterst veelzijdige optie die uw marketingsuite echt ten goede kan komen. Het heeft ook de neiging om wat designflair uit te nodigen, aangezien posterontwerp wordt beschouwd als een kunstvorm op zich. De mogelijkheid om indruk te maken met gedurfd, in het oog springend design biedt vaak lonende nieuwe manieren om contact te maken met uw publiek.

Voorbeelden van flyer- en postermarketingmateriaal van GoDaddy Studio

Banner reclame

Banners en advertenties zijn een essentieel onderdeel om uw naam bekendheid te geven in het digitale universum, buiten uw eigen website en sociale pagina’s. Een advertentie kan de allereerste keer zijn dat een potentiële klant uw merk of aanbod ziet, dus ze zijn enorm belangrijk. Deze vorm van digitaal marketingmateriaal kan worden weergegeven als een afbeelding in:

 • Facebook-feeds
 • Websites van derden
 • E-mailnieuwsbrieven (denk aan snelle korting flash sales)

Overweeg bij het ontwerpen een selectie van advertenties in verschillende formaten en specificaties te maken. Dit zal u helpen om u beter voor te bereiden op snelle verkoop- en advertentiemogelijkheden, aangezien uw banners klaar zijn voor gebruik.

Voorbeelden van marketingmateriaal voor banneradvertenties van GoDaddy Studio

Citaten

Wie houdt er niet van een inspirerende quote? Ze zijn ongelooflijk herkenbaar en mensen delen vaak met anderen wanneer ze zich geïnspireerd voelen door een bepaalde zin of idee. De juiste woorden kunnen kijkers motiveren om:

 • Kom een dagje uit bed
 • Probeer iets nieuws
 • Moedig daden van vriendelijkheid aan

Merken gebruiken dit soort digitaal marketingmateriaal vaak om nieuwe kijkers naar hun site te trekken en ze uiteindelijk om te zetten in nieuwe klanten. Daarom is het belangrijk om een duidelijk handvat of bedrijfsnaam op te nemen op elke offerteafbeelding die u ontwerpt.

Bovendien is het koppelen van uw citaten aan het doel en het verhaal van uw merk een belangrijke factor die zal helpen uw unieke persoonlijkheid online te ontwikkelen. Zorg ervoor dat u zich verdiept in de onderwerpen die belangrijk zijn voor u en uw publiek voor de beste resultaten.

Quote Marketing-materiaalvoorbeelden van GoDaddy Studio

Visitekaartjes

Je denkt misschien dat dit bijzondere overblijfselen uit vervlogen tijden zijn, maar nostalgie zorgt ervoor dat het een aanhoudende trend blijft. Veel mensen houden van papieren exemplaren van zaken als fysieke visitekaartjes, waardoor het een handig verkoopinstrument is dat u kunt gebruiken als digitaal marketingmateriaal. Visitekaartjes zijn ideaal om uit te delen bij:

 • Vergaderingen
 • Beurzen
 • Sociale gelegenheden
 • Professionele netwerkevenementen

Een goed ontworpen visitekaartje kan ook een krachtige manier zijn om iemand aan te moedigen om voor het eerst contact met uw bedrijf op te nemen. Als je je kaarten wilt afdrukken, vergeet dan niet om ze op te slaan als een PDF-bestand wanneer je je project exporteert vanuit GoDaddy Studio.

Voorbeelden van marketingmateriaal voor visitekaartjes van GoDaddy Studio

Profielfoto

Wil je die simpele selfie een beetje opfleuren met iets meer artistieks? Profielfoto’s zijn essentieel om een gezicht (of gezichten) achter de naam te zetten. De beste manier om dit te doen is door een coherente look en feel te hebben – iets dat er echt uitspringt. Houd hier rekening mee wanneer u uw team of andere mensen die bij het werk van uw merk betrokken zijn, laat zien.

Dit is niet alleen een uitstekende manier om uw merk menselijker te maken, maar het maakt uw profiel ook meer herkenbaar voor kijkers. Het toevoegen van een uniek ontwerp zal deze positieve perceptie alleen maar versterken en kan zaken omvatten als:

 • Kleurrijke randen
 • Geïllustreerde afbeeldingen
 • Fotofilters
 • stickers

Bekijk de sjablonen op GoDaddy Studio om iets te vinden waarmee je profielfoto zich onderscheidt van de rest. En vergeet niet het gereedschap Achtergrond verwijderen uit te proberen om te experimenteren met uitsnijdingen voor een leuk collage-effect.

Voorbeelden van marketingmateriaal voor profielfoto's van GoDaddy Studio

Web- en e-mailheaders

Sinds de pandemie toesloeg, is het gebruik enorm gestegen. Meer mensen brengen veel meer tijd thuis door en e-mail is nog steeds een uiterst krachtig hulpmiddel voor merken om met hun publiek te communiceren.

In veel opzichten zijn e-mailinboxen voller dan ooit.

Maar deze opwaartse trend kan leiden tot meer concurrentie om de aandacht van uw lezer. Mensen hebben de neiging om een lagere tolerantie te hebben voor e-mailcommunicatie die niet nuttig of interessant voor hen is. Zorg er dus voor dat je een impactvolle e-mailheader hebt die kijkers verleidt om meer te lezen of door te klikken naar je site.

Vergeet ook het waardevolle onroerend goed niet dat uw eigen website biedt. Als je een lopende promotie hebt of een belangrijk bericht dat je wilt overbrengen, probeer dan een websitekoptekst boven aan je pagina. Het is meestal het eerste wat mensen zien wanneer ze op uw startpagina komen en een goede manier om de verkoop te stimuleren.

voorbeelden van web- en e-mailmarketingmateriaal van GoDaddy Studio

Laatste gedachten

Het is duidelijk dat er tal van tools zijn om uw digitale marketingmateriaal een boost te geven. En als eigenaar van een klein bedrijf zit u waarschijnlijk al vast tussen alle verschillende hoeden die u moet dragen.

Het beste advies is om niet elk marketingelement in één keer te kiezen.

Neem de tijd en vermijd klauteren om alles naar buiten te krijgen. Kwaliteit, in plaats van kwantiteit, staat hierbij centraal. Om je contentcreatie op alle platforms te vereenvoudigen, kun je GoDaddy Studio bekijken om je ontwerpproces snel en eenvoudig te maken.

*Alle afbeeldingen zijn beschikbaar als sjablonen in GoDaddy Studio

De post Welk digitaal marketingmateriaal heb je nodig om online succesvol te zijn? verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.