Noem me bevooroordeeld, maar de WordStream-blog is best goed. We streven ernaar om content over digitale marketing aan te bieden die lezers nergens anders kunnen krijgen. Maar we schrijven er ook veel over. In feite bevatten al onze berichten van het jaar 381.600-achtige woorden, wat overeenkomt met het lezen van de eerste drie en een half boek van Harry Potter

Leestijd: 10 minuten

Bron

Noem me bevooroordeeld, maar de WordStream-blog is best goed. We streven ernaar om content over digitale marketing aan te bieden die lezers nergens anders kunnen krijgen. Maar we schrijven er ook veel over. In feite bevatten al onze berichten van het jaar 381.600-achtige woorden, wat overeenkomt met het lezen van de eerste drie en een half boek van Harry Potter. Nu is onze inhoud misschien goed, maar niemand leest digitale marketingartikelen, organiseert releaseparty’s of laat Google Ads-tatoeages zetten.

Dus ik heb het op mij genomen om de SparkNotes te maken – de TLDR, zo je wilt, van de WordStream-blog dit jaar.

tldr meme

Daarin vind je de 45 beste marketingtips, trucs en hacks die we op onze blog hebben geplaatst en die je in 2022 nodig hebt.

Op zoek naar iets specifieks?

  • Google Ads-tips
  • Facebook-advertentietips
  • Tips voor cross-channel adverteren
  • Tips voor PPC-rapportage
  • Copywriting tips
  • SEO-tips
  • Marketingtips voor sociale media
  • Tips voor klantbetrokkenheid

  Onze beste Google Ads-tips

  Tal van Google Ads-updates dit jaar, waarover u kunt lezen (en nog meer tips kunt krijgen) in onze grootste verzameling PPC-verhalen . Hier zijn enkele van de minder bekende edelstenen die je misschien hebt gemist.

  1. Stel NU RSA-benchmarks in. Hoewel RSA’s doorgaans hogere klikfrequenties hebben dan ETA’s, variëren de conversieprestaties. Voordat RSA’s het enige zoekadvertentietype worden dat u kunt maken (in juni 2022), activeert u nu RSA’s in alle advertentiegroepen van al uw zoekcampagnes, zodat u nieuwe benchmarks kunt vaststellen. En vergeet niet dat de prestatiebeoordeling van activa niet is gekoppeld aan de conversieprestaties. U moet vastzetten gebruiken om meer vaste gegevens over conversies te krijgen. Lees hier meer RSA-tips.
  2. Installeer de Google Tag Assistant-plug-in: als uw conversiegegevens niet worden weergegeven en u kunt geen smoking gun vinden in uw wijzigingsgeschiedenis of het gedeelte Conversies, dan zal deze plug-in u vertellen welke tags aanwezig zijn op een bestemmingspagina, als er eventuele fouten en doe aanbevelingen voor verbetering. Het geeft zelfs een kleurcode aan de tags en levert de tagcode, zodat u deze kunt controleren. Meer tips voor het bijhouden van conversies hier.
   google tag assistent plug-in voorbeeld
  3. Er is een eenvoudigere manier om uw offline conversies in Google Ads te importeren. Het is met de nieuwe selfservice OCI-helpertool. Op deze manier kunt u offline inzichten integreren in uw volledige lead-to-sale klantreis en die gegevens gebruiken om vergelijkbare hoogwaardige leads online te vinden. Lees hier meer over deze en andere nieuwe Google Ads-functies.
  4. Het kiezen van de goedkoopste zoekwoorden zal uw CPC niet verlagen. Als uw best converterende zoekwoord ook uw duurste is, kunt u campagnes voor goedkopere, lager converterende zoekwoorden elders onderbreken om te besparen op uitgaven. Over het algemeen zorgt een gezonde mix van goedkope zoekwoorden en zoekwoorden met een hoge beloning ervoor dat u de laagst mogelijke CPC krijgt zonder concessies te doen aan de kwaliteit of kwantiteit van conversies. Nog veel meer waar dat vandaan kwam uit hier .
  5. U kunt uw intentie targeten met Google Shopping. Met de campagnestructuur voor prioriteitsbieden kunt u de prioriteitsfunctie en lijsten met uitsluitingszoekwoorden gebruiken om Google uw biedingen voor bepaalde zoekopdrachten te laten verhogen of verlagen op basis van aankoopintentie, waardoor uw ROAS wordt verbeterd.

  Google Shopping Prioriteit Bieden Campagnestructuur

  Onze favoriete tips voor Facebook-advertenties

  Eén ding is zeker: Facebook en privacy staan al een tijdje op moeilijke voorwaarden…

  facebook-ads-meme

  … daarom zijn vier van de vijf onderstaande tips gericht op overleven na iOS 14.

  1. Facebook-lookalike-publiek presteert tegenwoordig niet zo goed. Probeer in plaats daarvan het stapelen van interesses te combineren met Gedetailleerde targetinguitbreiding; of maak aangepaste doelgroepen op basis van in-platform betrokkenheid. Lees hier meer post-iOS 15 Facebook-advertentietips.
   Facebook-advertenties gedetailleerde targetinguitbreiding
  2. Target persoonlijke demografie. Demografische targeting met Facebook-advertenties wordt niet beïnvloed door privacymaatregelen, zolang gebruikers die informatie in hun profielen delen. Maar zorg ervoor dat u zich richt op demografische informatie die gebruikers eerder op Facebook delen (bijvoorbeeld net getrouwd of net een huis gekocht in plaats van opleidingsniveau). Vind hier meer privacybestendige targetingtips.
  3. Verdeel je advertentiesets niet te veel. Schiet tussen de 2 en 40 miljoen gebruikers in uw doelgroep, zodat Facebook over voldoende prestatiegegevens kan beschikken om uit de leerfase te komen en u nuttige optimalisatie-informatie te geven. Onthoud ook dat een kleiner publiek hogere CPM’s betekent .
  4. Sta open voor alle plaatsingen! U kunt uw campagnes het beste op alle plaatsingen laten weergeven om vanaf daar te beginnen en aan te passen. Je doelgroeptargeting verandert niet, of je nu op het Audience Network of Instagram wordt weergegeven, en je kunt vaak plaatsingen met een lager volume en lagere kosten vinden die incrementele waarde genereren. Bovendien zijn er tools beschikbaar om ervoor te zorgen dat uw advertenties er goed uitzien, waar ze ook worden weergegeven. Meer deets hier.
  5. Click-to-Messenger-advertenties zijn verbeterd. Met meer functies en meer flexibiliteit kunt u dit advertentietype gebruiken om een geavanceerdere versie van een leadadvertentie te maken met mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met die van chatbots die op marketingsites worden gebruikt. Ontdek hoe u deze strategie kunt gebruiken om leads op Facebook te genereren zonder dat u zich bezig hoeft te houden met geaggregeerde gebeurtenismeting.

  Facebook-advertentietips - klik-naar-messenger-advertentieconfiguratie

  Onze beste cross-channel marketingtips

  Ik kan niet de enige zijn die elke keer dat ik “cross-channel…” zie aan dit bordspel uit de jaren 90 moet denken.

  kruisvuur meme

  … of misschien ben ik dat wel. Hoe dan ook, hier zijn onze beste cross-channel marketingtips van het jaar:

  1. Je zult waarschijnlijk niet op elk kanaal hetzelfde aanbod willen promoten. Als een bepaalde aanbieding goed presteert op Google maar niet op Facebook, is dat misschien niet de advertentie, maar eerder de aanbieding. Sommige platforms zijn mogelijk beter geschikt voor specifieke delen van uw trechter. Stem af op de acties die uw publiek op elk kanaal wil ondernemen – niet op de acties die u wilt dat ze ondernemen – en pas uw campagnes daarop aan. Meer cross-channel goud hier.
  2. U kunt doelgroepen van concurrenten targeten zonder zoekcampagnes. In plaats van simpelweg de zoekwoorden van uw concurrent te targeten met zoekadvertenties, kunt u proberen aangepaste doelgroepen op te bouwen met concurrent-URL’s of zoekwoorden, of YouTube-advertenties weer te geven bij video’s van concurrenten. Hier is hoe.
  3. Raak verstrikt in kruisvuur van zoekwoorden: zoekwoorden presteren anders op Google dan op Bing. Gebruik de Microsoft Advertising Intelligence Excel-plug- in om duizenden trefwoorden te ontdekken (en te ordenen). Neem de zoekwoorden met een laag volume die u vindt en sluit ze aan op Google – u zult er misschien versteld van staan.
  4. Gefrustreerd met advertentieplanning in Google Ads? Microsoft past uw planning dynamisch aan de tijdzone van de kijker aan en stelt u in staat advertentieplanningen toe te passen op afzonderlijke advertentie-extensies. Lees hier hoe u Microsoft-advertentieplanning instelt.
  5. Over-the-top (OTT) advertenties maken geen gebruik van cookies van derden en zijn het meest sociaal diverse advertentietype. Ze zijn ook niet alleen voor grote merken. Lees hier meer over hen.

  Onze gewaardeerde PPC-rapportagetips

  Ik denk dat waar het op neerkomt is … wanneer je je PPC-rapportage doet … wil je Frodo zijn? Of maatje.

  ppc die memes rapporteert

  1. YouTube Studio biedt meer data dan Google Ads. Als je videoadvertenties uitvoert of een organische videostrategie hebt, kun je met YouTube Studio super gedetailleerd inzicht krijgen in je videoprestaties, zoals precies wanneer kijkers afhaken, apparaatspecifieke statistieken, externe bronnen en welke voorgestelde video’s worden weergegeven na de jouwe. Ontdek hier de geheimen van YouTube Studio.
  2. Gebruik benchmarks. Uw advertenties presteren deze maand misschien beter dan vorige, maar presteren ze ook goed? Om te kunnen concurreren, moet u een duidelijk beeld hebben van uw prestaties ten opzichte van anderen in uw branche. Gebruik onze benchmarks voor betaalde zoekadvertenties om de gemiddelde CPC, CTR, CVR en CPL voor elke branche te leren.
  3. Haat niet op het rapport met zoektermen. Het is misschien niet meer wat het ooit was, maar het is het enige wat we hebben. Gebruik de nieuwe historische en vertoningsgegevens en zorg ervoor dat u alle andere inzichten die u nodig heeft uit uw gegevens van vóór september 2020 haalt voordat Google de nieuwe privacydrempels in februari toepast! Weet niet waar ik het over heb? Alsjeblieft.
  4. PPC-rapportage is een kunst. Niet zomaar een wetenschap! Vertel een verhaal achter uw gegevens: het ‘so what’-gedeelte van de cijfers. En voorzichtigheid! De manier waarop u de gegevens visualiseert, kan van invloed zijn op de vraag of iets als succesvol wordt beschouwd of niet, dus speel met verschillende soorten grafieken (en kies geen misleidende grafiek om uzelf er goed uit te laten zien). Veel meer in onze overlevingsgids voor PPC-rapportage.
  5. Wilt u zien (of uw klanten laten zien) hoe uw Google Display-advertenties de prestaties van uw zoekadvertenties beïnvloeden? Maak een doelgroep voor display-verkeersbronnen (door ervoor te zorgen dat de namen van uw display-campagnes altijd ‘display’ bevatten, of door uw zichtbare URL’s handmatig te taggen met een specifieke bron en medium). Voeg die doelgroep toe aan zowel Google Ads als Google Analytics. Voila! Volledige instructies hier.

  verkeersbron doelgroep google-advertenties

  Onze meest constructieve copywritingtips

  Minder leuke weetjes: gebruikers lezen bij een gemiddeld bezoek ongeveer 28% van een webpagina. 94% van de mensen slaat zoekadvertenties over. Als u lezers en klanten wilt aantrekken, moet u een leesbaar, boeiend en gedenkwaardig exemplaar hebben! Hier zijn vijf snelle trucs die je graag wilt weten:

  1. Bijvoeglijke naamwoorden kunnen slecht zijn. Wanneer u over uw producten en diensten schrijft, zijn bijvoeglijke naamwoorden die ze beschrijven veel minder geloofwaardig dan uitspraken in gewone taal die met werkwoorden beginnen. (‘Geavanceerde segmentatiefunctionaliteiten’ versus ‘Gesegmenteerde lijsten laten groeien met kwaliteitsabonnees’ bijvoorbeeld) Meer manieren om teksten te schrijven die hier worden verkocht.
  2. Mensen onthouden eerder de eerste en laatste items in een reeks. Dit betekent dat je strategisch lijsten met opsommingstekens moet opzetten en er ook voor moet zorgen dat je sterke introducties en conclusies hebt in je e-mails en blogposts. Uit onze post over het gebruik van psychologie om beslissingen van kopers te beïnvloeden.
  3. Hoe gemakkelijker het is om een stukje informatie te lezen, hoe meer we het als waar en nauwkeurig beschouwen. Vermijd dus moeilijk leesbare lettertypen, onnodige stappen of ongebruikelijke woorden die wrijving veroorzaken, en schijnbaar onwaarheid. Meer psychologie copywriting hier.
  4. Mensen nemen beslissingen op basis van emoties, niet op logica. Daarom bedachten we deze 120 woorden voor marketing met emotie en deze 273 emotionele copywriting-woorden . Gebruik em.
  5. Als je echt je leesbaarheid wilt verbeteren, zal een plug-in je niet vertellen hoe. Het zal je niet vertellen of je te veel paragrafeert, te veel formatteert, te veel linkt of neerbuigend overkomt. Lees hier hoe u uw leesbaarheid kunt verbeteren.

  yoast seo leesbaarheid

  Onze slimste SEO-suggesties

  In plaats van het gebruikelijke ‘target de juiste zoekwoorden’, ‘optimaliseer je metadata’ en ‘krijg backlinks‘-advies, besloot ik een meer eclectische mix te maken. (Begrijp me niet verkeerd, dat zijn ZEER belangrijke dingen, maar je kunt die vinden in onze OG, altijd populaire SEO-basispost .)

  1. Schema-opmaak is niet zo vergezocht als je denkt. Het kan de CTR, targeting, merkbekendheid verbeteren en u zelfs in staat stellen om een CTA op de SERP te zetten. Twee die belangrijk zijn voor kleine bedrijven zijn de opmaak van het lokale bedrijfsschema (toevoegen aan uw startpagina, over pagina en contactpagina) en de opmaak van het beoordelingsschema. Lees hier hoe u schema-opmaak kunt implementeren.
   schema-opmaak bekijken
  2. Het beste wat u kunt doen om uw paginasnelheid te verbeteren, is door niet alleen uw afbeeldingen te comprimeren, maar ook het formaat ervan aan te passen. Zelfs als ze correct worden weergegeven op uw website, kan het zijn dat uw site ze moet verkleinen om ze te laten passen, wat van invloed kan zijn op de laadsnelheid van de pagina. Ontdek de maximale breedte voor afbeeldingen op uw site en zorg ervoor dat uw afbeeldingen die niet overschrijden. En gebruik vervolgens de Tiny PNG-compressortool om de bestandsgrootte van uw afbeeldingen te verkleinen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
  3. SEO-platforms zoals Ahrefs en Semrush zijn nuttig, maar ze zien slechts 30-40% van de totale trefwoordranglijst van uw website. Google Search Console werkt de zoekwoordrangschikkingen dagelijks bij, dus in plaats van 30 dagen te wachten na het publiceren van een bericht, kunt u GSC gebruiken om snel te zien of Google uw bericht weergeeft voor de zoekopdrachten die u target. Lees hier meer GSC-trucs.
  4. Zelfs groenblijvende inhoud neemt af in SEO-waarde. Ververs je berichten van tijd tot tijd door afbeeldingen bij te werken, nieuwe informatie of links toe te voegen, verbroken links te repareren en je metatitels aan te passen (lees hier hoe je dat allemaal kunt doen ). U kunt dan de publicatiedatum wijzigen en Google zal uw nieuwe inhoud bevestigen .
  5. Core Web Vitals-truc! Deze nieuwe statistieken voor rangschikkingsfactoren kunnen zwaar voor ontwikkelaars zijn, maar u kunt er zelf achter komen of uw webpagina’s ongebruikt Javascript hebben. Klik met de rechtermuisknop op ‘Inspecteren’, klik op ‘Bronnen’, kies de drie stippen onderaan en voeg ‘Dekking’ toe.
   Klik op de laadfunctie en u ziet hoeveel JavaScript niet op uw webpagina wordt gebruikt.
   Hier zijn nog veel meer manieren om uw Core Web Vitals te verbeteren.

  Onze meest ultieme marketingtips voor sociale media

  Ik ga niet liegen, de meeste hiervan kwamen uit onze 60 samenvattingen van optimalisatietips voor sociale media .

  1. Instagram SEO is een ding. U kunt nu zoeken op algemene trefwoorden in plaats van alleen hashtags of accountnamen. Dit betekent dat als je hoger in de feed wilt komen, je er verstandig aan doet om je bio, postbeschrijvingen en alt-tekst aan afbeeldingen toe te voegen. Zoek uit hoe dat te doen hier .
  2. De beste tijd om iets op Instagram te posten, kan eigenlijk bij het krieken van de dag zijn. Het laatste onderzoek van Later druist in tegen de traditionele benadering van posten op Instagram wanneer de betrokkenheid het grootst is. Het zou eerder kunnen gaan over posten wanneer de concurrentie het laagst is. Begrijp de twee denkrichtingen hier.
  3. Facebook is een lokale SEO-tool. Als een van de drie beste lokale bedrijvengidsen, moet u ervoor zorgen dat uw Facebook-bedrijfspagina volledig is ingevuld, dat uw locatie wordt toegevoegd aan Facebook-plaatsen en dat u inhoud maakt en beheert die specifiek is voor uw geografische locatie.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.