Zoekmarketing is in 2021 op talloze manieren veranderd en gegroeid. Bij alle verschuivingen en veranderingen in het zoekmarketinglandschap hebben we ons best gedaan om niet alleen elke wending grondig te behandelen, maar ook om inzicht en op onderzoek gebaseerde strategie die B2B-marketeers zal helpen de toenemende uitdagingen voor ons aan te gaan

Leestijd: 8 minuten

Bron

Multiraciale professionele B2B-marketeers worden geconfronteerd met collagebeeld.

Multiraciale professionele B2B-marketeers worden geconfronteerd met collagebeeld. Zoekmarketing is in 2021 op talloze manieren veranderd en gegroeid. Bij alle verschuivingen en veranderingen in het zoekmarketinglandschap hebben we ons best gedaan om niet alleen elke wending grondig te behandelen, maar ook om inzicht en op onderzoek gebaseerde strategie die B2B-marketeers zal helpen de toenemende uitdagingen voor ons aan te gaan. We hebben het geluk dat we een schat aan getalenteerde B2B-marketingprofessionals hebben die bijdragen aan de TopRank Marketing-blog over de staat van zoekmarketing – die in 2022 zijn 19e jaar zal vieren. Om onze bloggemeenschap te helpen haar kennis van zoekmarketing te vergroten, zijn we blij om onze jaarlijkse lijst aan te bieden met de meest populaire posts op het gebied van zoekmarketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) van 2021 die we het hele jaar door hebben gepubliceerd. Onze populairste zoekmachinemarketingberichten in 2021: 1. 6 tijdloze SEO-tips die contentmarketeers nu kunnen doen — Lee Odden Tijdloze SEO-tips Hoe kunnen contentmarketeers hun vindbaarheid in de zoekresultaten verbeteren? Het beste SEO-advies is niet veel waard als het nooit wordt uitgevoerd. In onze populairste zoekmachinemarketingpost van 2021 deelde onze CEO Lee Odden zes tijdloze SEO-tips die je nu kunt implementeren, waaronder:

 • Vermijd overmatig gebruik van voornaamwoorden
 • Feiten vertellen, verhalen verkopen
 • Links zijn als elektriciteit
 • Wees het beste antwoord
 • Sluit de kloof met een SEO-audit
 • Altijd optimaliseren

Controle uit elk van Lee’s 2,600+ berichten hier , en volg hem op Twitter en LinkedIn . [bctt tweet=””Streef ernaar om ‘het beste antwoord’ te zijn voor wat klanten zoeken door inhoud te creëren die diepgaand en boeiend is en tot diepere doorkliks naar uw site leidt.” — Lee Odden @LeeOdden” username=”toprank”] 2. SEO Harmony: waarom B2B-marketeers zoeken moeten integreren met contentstrategie — Lane R. Ellis Mensen duwen gigantische puzzelstukjes samen bij zonsondergang. Waarom zouden B2B-marketeers gesegmenteerde SEO- en contentmarketinginspanningen moeten omzetten in een geïntegreerde strategie? In de op één na populairste zoekmachinemarketingpost van het jaar deelde ik waarom het verenigen van de twee een krachtigere en harmonieuzere B2B-marketingunie vormt, waarbij ik onderzocht:

 • SEO-specialisten winnen door contact te leggen met contentteams
 • Doelgroepinzichten profiteren zowel van SEO als contentmarketing
 • Inhoudsteams gedijen door van SEO een fundamentele zorg te maken
 • United SEO & Content vormen een krachtige B2B-marketingunie

Je kunt al mijn berichten hier bekijken en me volgen op Twitter en LinkedIn . [bctt tweet=”Marketeers moeten de komende 10 jaar losbreken door de manier waarop ze met sales werken radicaal te veranderen, het stokje overhandigen van het stokje te stoppen en een veel meer geïntegreerd team te vormen.” — Jon Miller @jonmiller” username=” toprank”] 3. Vertrouwen en het zoeken naar antwoorden: hoe invloed SEO-prestaties optimaliseert — Lee Odden invloed op zoekoptimalisatie Hoe kunnen B2B-marketeers content optimaliseren voor vertrouwen? Op de derde plaats op onze top-zoekmarketingposts van 2021, deelde Lee hoe vertrouwde inhoud de zichtbaarheid van merkzoekopdrachten verhoogt en waarom optimalisatie naar een hoger niveau wordt getild voor nog betere klantervaringen. Lee deelde fascinerende en krachtige manieren om uw inhoud, SEO en de betrokkenheid van influencers op elkaar af te stemmen, waaronder:

 • Identificeer experts die relevante inhoud creëren met een uitstekende zichtbaarheid in de zoekresultaten
 • Zoek influencers met Knowledge Panels in Google
 • Evalueer de aantrekkingspercentages van influencers wanneer ze inhoud publiceren of bijdragen
 • Bied influencers SEO-audits van hun blogs, zodat ze de zichtbaarheid van hun zoekresultaten kunnen verbeteren
[bctt tweet=””Het creëren van content met het beste antwoord betekent een benadering van contentmarketing waarbij de best practices van SEO en contentstrategie worden afgestemd op influencermarketing en belangenbehartiging van medewerkers.” — Lee Odden @LeeOdden” gebruikersnaam=”toprank”] 4. Wat 5 recente veranderingen in zoekmarketing betekenen voor B2B-marketeers — Lane R. Ellis Zwarte vrouwenmarketeer diep in gedachtebeeld. Hoe kunnen B2B-marketeers zich aanpassen aan nieuwe veranderingen in zoekmachinemarketing? Van Google’s ‘Over dit resultaat’- en feedbackfuncties tot de nieuwe Display & Video 360-gegevensinzichten, Google Discover, TensorFlow-rangschikkingsupdates en Bing-chatbot voor de zoekresultatenpagina (SERP) en gerelateerde afbeeldingsfuncties, in onze op drie na populairste zoekmarketing post van 2021 heb ik vijf recente wijzigingen gedeeld, waaronder:
 • Meer leren met Google Discover
 • Google’s ‘Over dit resultaat’- en feedbackfuncties
 • Display & Video 360 brengt nieuwe Google-gegevensinzichten
 • Updates voor Google TensorFlow-ranglijst
 • Bing’s nieuwe chat- en gerelateerde afbeeldingsfuncties
[bctt tweet=”De grootste overkoepelende trend in SEO van de afgelopen jaren die zich ongetwijfeld zal voortzetten in 2021, is de focus op EAT: expertise, gezaghebbendheid en betrouwbaarheid. — Lily Ray @lilyraynyc” username=”toprank”] 5. Beyond SEO: B2B-contentoptimalisatie voor vertrouwen en klantervaring — Lee Odden B2B-marketingoptimalisatie Hoe werkt B2B-contentoptimalisatie om meer vertrouwen en betere klantervaringen op te bouwen? In de vijfde meest populaire zoekmachinemarketingpost van 2021 deelde Lee hoe je optimalisatie verder kunt brengen dan zoeken en naar de klantervaring kunt brengen met een meer holistische B2B-contentstrategie, waaronder:
 • Wat kan worden doorzocht, kan worden geoptimaliseerd
 • Optimaliseren voor klanten
 • Optimaliseren voor ervaringen
 • Geweldige inhoud is niet geweldig, tenzij het vindbaar en geloofwaardig is
 • Ga holistisch met B2B-inhoud of ga naar huis
[bctt tweet=””B2B-marketeers die niet overwegen om na de verkoop geloofwaardige contentervaringen te creëren, lopen aanzienlijke kansen mis om klanten te bedienen en genereren vervolgens meer inkomsten.” — Lee Odden @LeeOdden” username=”toprank”] 6. Audits voor optimalisatie van contentmarketing – Vind waar SEO het succes van contentmarketing kan vergroten — Lee Odden Audits voor optimalisatie van contentmarketing Hoe werken SEO en contentmarketingstrategie op een samenhangende manier met elkaar samen? In onze zesde meest populaire zoekmachinemarketingpost van 2021 heeft Lee ons door de vijf basisprincipes van SEO en auditrapporten geleid om u te helpen uw contentmarketingsucces te vergroten, waaronder:
 • Zoekwoordonderzoek
 • Inhoudsaudits
 • Technische SEO-audits
 • Audits voor inkomende en interne koppelingen
 • Sociale media-audits
[bctt tweet=””Om te begrijpen waar SEO mogelijkheden voor prestatie-optimalisatie kan creëren, is het belangrijk om de huidige situatie te evalueren en de hiaten bloot te leggen die kansen voor verbetering vertegenwoordigen door middel van een reeks audits.” @LeeOdden” username=”toprank”] 7. 5 tips voor het versterken van Enterprise SEO Succes — Lee Odden SEO voor bedrijven Hoe kunnen B2B-marketeers enterprise SEO versterken? Van voortdurende educatie en stimulerende voorstanders tot marketingresultaten en aangepaste communicatie, in ons zevende meest gelezen artikel over zoekmarketing van het jaar, deelt Lee hoe en waarom zelfs het beste SEO-advies niet zo geweldig is als het nooit wordt geïmplementeerd. Leer alle vijf manieren om SEO bij grote ondernemingen te versterken, waaronder:
 • Doorlopend onderwijs
 • Activeer advocaten
 • Marktresultaten
 • Wees beschikbaar
 • Communicatie aanpassen voor de onderneming
[bctt tweet=””Succesvolle SEO-projecten voor ondernemingen vereisen een unieke combinatie van creatieve en mechanische SEO-expertise en politieke kennis van grote bedrijven.” — Lee Odden @LeeOdden” username=”toprank”] 8. Optimalisatie van digitale activa: hoe B2B-marketeers het beste van externe en interne zoekbaarheid kunnen combineren — Lane R. Ellis Professionele zwarte vrouw met digitale activa collage afbeelding. Hoe kunnen B2B-marketeers een workflow voor digitale activa optimaliseren die best practices combineert voor vindbaarheid bij zoekopdrachten, zowel extern als binnen uw bedrijf? In onze achtste meest populaire zoekmarketingpost van 2021 heb ik gedeeld hoe je dit allemaal kunt combineren met een oplossing voor digitaal activabeheer (DAM), inclusief een blik op de volgende belangrijke gebieden:
 • Wat zijn digitale activa in B2B-marketing?
 • Betere vindbaarheid extern
 • Betere vindbaarheid voor uw organisatie
 • Alles samenbrengen met een oplossing voor digitaal activabeheer
[bctt tweet=””Hoe complexer uw marketingstrategieën en organisatie zijn, hoe groter de voordelen van digital asset management (DAM) zullen zijn, vooral in de loop van de tijd.” — Lane R. Ellis @lanerellis” username=”toprank”] 9. Autumn of Search: persoonlijke en virtuele SEO-evenementen voor B2B-marketeers — Lane R. Ellis B2B-marketingconferentiebezoekers en sprekers op het podiumbeeld. Wat zijn de belangrijkste conferenties en evenementen die B2B-marketeers zouden moeten overwegen voor hybride of persoonlijk leren? Alleen al in het afgelopen decennium is het aantal conferenties drastisch gestegen, waardoor het moeilijker dan ooit is om de conferenties aan te scherpen die het beste kunnen helpen bij het opbouwen van uw bedrijf, het vergroten van uw netwerkmogelijkheden en het aanbieden van de meest relevante nieuwe branche-educatie van topsprekers, vooral in de wereld van B2B-zoekmarketing. Deze 19 hybride en persoonlijke B2B-marketingconferenties en evenementen zullen u helpen uw zoekstrategie te verbeteren en te informeren. Van #Pubcon & #SearchLove tot #MozCon & meer, in ons negende populairste zoekmarketingartikel van 2021 deel ik ze allemaal. [bctt tweet=””We hebben allemaal dezelfde rechthoek op het zoomscherm.” — Vanessa Colella van @Citi” username=”toprank”] 10. Hoe influencers en de beste antwoordinhoud B2B-marketeers helpen domineren in zoekresultaten — Lee Odden Wees het beste antwoord met B2B-content Hoe kan geoptimaliseerde content met het beste antwoord B2B-marketeers helpen domineren bij het zoeken? Om onze top tien van zoekmarketingberichten voor het jaar af te ronden, deelt Lee de SEO-waarde die influencers kunnen toevoegen aan contentmarketing door middel van expertise, autoriteit en vertrouwen, inclusief een nuttige blik op de volgende voordelen die B2B influencer marketing biedt:
 • Experts uit de branche kunnen merkinhoud geloofwaardiger maken
 • Influencers kunnen minder bekende B2B-merken helpen hun bekendheid en geloofwaardigheid op de markt sneller op te bouwen
 • Vertrouwde influencers kunnen B2B-merken helpen om meer authentieke inhoud te creëren die resoneert met kopers
 • Influencer-partners kunnen B2B-merken helpen meer inhoud te creëren dan ze alleen zouden kunnen
 • Belangrijke opinieleiders kunnen door middel van inhoud gesprekken op gang brengen over onderwerpen die belangrijk zijn voor merken en hun klanten
 • Beïnvloeders kunnen helpen bij het maken en promoten van merkinhoud bij nieuwe doelgroepen die traditionele tactieken zoals advertenties negeren
 • B2B-merken die relaties ontwikkelen met de experts in de branche waar klanten naar luisteren, kunnen belangrijke marketingdoelstellingen realiseren, zoals meer pleitbezorging voor het merk en zijn oplossingen
[bctt tweet=””Content is de reden waarom zoekmachines zijn begonnen en toch maken veel B2B-contentmarketeers niet volledig gebruik van de mogelijkheden om klanten aan te trekken die actief op zoek zijn.” — Lee Odden @LeeOdden” username=”toprank”] Bedankt TopRank Marketing-lezers Bedankt aan ieder van jullie, onze TopRank Marketing-bloglezers, voor het blijven lezen en leren van ons, inclusief deze top 10 zoekmarketingberichten van 2021. We hebben tientallen gepubliceerd van berichten dit jaar specifiek over zoekmarketing, en ben van plan u nog meer te brengen in 2022, dus houd ons in de gaten voor een nieuw jaar met het nieuwste nuttige onderzoek en inzicht in de zoekindustrie. Laat ons alstublieft weten op welke SEO-gerelateerde onderwerpen en ideeën u ons in 2022 zou willen concentreren — we horen graag uw suggesties. Voel je vrij om die gedachten achter te laten in de comments hieronder. Veel dank aan ieder van jullie die onze blog regelmatig leest, en aan iedereen die commentaar geeft op en onze berichten deelt op de TopRank Marketing social media kanalen op Twitter , LinkedIn , Facebook , Instagram en YouTube . Om meer te weten te komen over de toenemende kracht van invloed in B2B, bekijk onze CEO Lee Odden in het uitgebreide nieuwe webinar ” Hoe B2B-marketingresultaten te versnellen door te werken met beïnvloeders “, en leer hoe u met invloed een grotere impact op contentmarketing kunt creëren.

Het bericht Het beste van B2B-zoekmarketing: optimaliseer uw 2022 met onze top 10 SEO-berichten verscheen eerst op B2B-marketingblog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.