2021 was een belangrijk jaar voor Moz: we sloten ons aan bij de Ziff Davis-familie , hielden onze tweede volledig virtuele MozCon , voegden een technische SEO-certificering toe aan Moz Academy, brachten nieuwe en verbeterde handleidingen uit voor onderwerpen als lokale SEO , linkbuilding en Google Analytics , en lanceerde spannende bèta’s voor Moz Pro – Performance Metrics en True Competitor

Leestijd: 6 minuten

Bron

2021 was een belangrijk jaar voor Moz: we sloten ons aan bij de Ziff Davis-familie , hielden onze tweede volledig virtuele MozCon , voegden een technische SEO-certificering toe aan Moz Academy, brachten nieuwe en verbeterde handleidingen uit voor onderwerpen als lokale SEO , linkbuilding en Google Analytics , en lanceerde spannende bèta’s voor Moz Pro – Performance Metrics en True Competitor .

We hebben dit jaar ook 186 berichten op de Moz Blog gepubliceerd, en zoals traditie is het tijd om terug te blikken op de meest populaire! U vindt onder meer afleveringen van Whiteboard Friday, technische SEO-inzichten, updates van zoekmachines en tips voor analyses.

Geniet van deze terugblik en een veilig en gelukkig nieuwjaar, Moz-vrienden! Tot ziens in 2022.

*De top 25 Moz Blog-berichten die zijn gepubliceerd tussen 1 januari – 28 december 2021, gerangschikt op paginaweergaven die in die periode zijn gegenereerd.

1. 21 slimme Google SEO-tips

Auteur: Cyrus Shepard | Gepubliceerd: 8 januari 2021

Moz SEO-expert Cyrus Shepard deelt zijn top 21 tips voor succesvolle Google SEO, inclusief wat prioriteit te geven en waar u op moet letten in het komende jaar. Hij heeft ook een heleboel nuttige bronnen voor uw referentie in de transcriptie opgenomen!

2. De definitieve gids voor JavaScript SEO (editie van 2021)

Auteur: Pierce Brelinsky | Gepubliceerd: 9 februari 2021

Het web bevindt zich in een gouden eeuw van front-end ontwikkeling. JavaScript en technische zoekmachineoptimalisatie beleven een renaissance. In dit artikel laat Pierce Brelinsky van Go Fish Digital u zien hoe u uw door JS aangedreven website kunt optimaliseren voor zoeken in 2021 en daarna.

3. SEO-prognoses in Google Spreadsheets

Auteur: Tom Capper | Gepubliceerd: 1 februari 2021

Na het succes van een artikel uit 2015 waarin hij een gratis prognosetool deelde, heeft Tom een nieuwe, gratis spreadsheetsjabloon gemaakt om te voorspellen hoe uw SEO-inspanningen uw siteverkeer zullen beïnvloeden. In dit bericht laat hij je zien hoe het werkt en hoe je het moet gebruiken, en vervolgens hoe je je eigen (betere?) versie kunt bouwen.

4. UTM-tagging voor Google Mijn Bedrijf

Auteur: Claire Carlile | Gepubliceerd: 6 augustus 2021

Gasthost en SEO-expert voor kleine bedrijven Claire Carlile leidt je door het wat, waarom, waar, welke en wie van UTM-tagging voor je GMB-profielen.

5. 3 vitale op klikken gebaseerde signalen voor SEO: eerste, lange en laatste

Auteur: Cyrus Shepard | Gepubliceerd: 7 april 2021

Dit bericht laat je zien hoe je kunt optimaliseren voor kliksignalen om je SEO te verbeteren, ongeacht hoe Google ze zou kunnen gebruiken als een rangschikkingssignaal.

6. Wanneer en hoe backlinks af te wijzen in 2021?

Auteur: Tom Capper | Gepubliceerd: 28 april 2021

Het is bijna negen jaar geleden dat Google zijn Disavow Tool uitrolde. Deze gids behandelt hoe en wanneer het te gebruiken, en de mogelijke risico’s en voordelen.

7. Beginnershandleiding voor Google Mijn Bedrijf: wat het is, hoe het te gebruiken en waarom

Auteur: Miriam Ellis | Gepubliceerd: 15 maart 2021

Raadpleeg deze eenvoudige, uitgebreide gids om op de goede weg te komen met een van de belangrijkste digitale middelen van Google voor lokale bedrijven.

8. 7 Opkomende technologieën in SEO en hun toepassingen

Auteur: AbdulGaniy Shehu | Gepubliceerd: 22 februari 2021

Als SEO-professional moet u de nieuwste trends in de branche kennen om gelijke tred te houden met de steeds veranderende eisen. In dit bericht vindt u zeven opkomende technologieën in de SEO-industrie en hoe deze uw werk als SEO-expert beïnvloeden.

9. Hoe u uw SEO-ROI kunt berekenen met Google Analytics

Auteur: Adriana Stein | Gepubliceerd: 6 september 2021

Het meten van ROI voor uw SEO-inspanningen omvat twee factoren: KPI’s en de kosten van uw huidige SEO-campagnes. Met GA kunt u bepalen waar uw publiek vandaan komt, doelen stellen om op koers te blijven en de meest aantrekkelijke zoekwoorden gebruiken om beter te scoren in zoekmachines.

10. Hoe schrijf je een SEO-gerichte inhoudsbrief waar je schrijvers dol op zullen zijn?

Auteur: Kameron Jenkins | Gepubliceerd: 10 februari 2021

De juiste inhoudsopgave kan u helpen het organische zoekverkeer te maximaliseren. Lees wat u moet opnemen in uw inhoudsopgaven, wat u moet vermijden en tips om uw schrijvers aan te trekken.

11. Hoe domeinautoriteit uit te leggen aan een niet-SEO

Auteur: Andy Crestodina | Gepubliceerd: 19 februari 2021

Moet je ooit het belang van Domain Authority uitleggen aan klanten of collega’s die weinig of geen SEO-ervaring hebben? Zo ja, dan legt Andy Crestodina uit hoe u uw boodschap succesvol kunt overbrengen.

12. De kwaliteit van uw SEO-verkeer meten met Google Analytics

Auteur: Adriana Stein | Gepubliceerd: 23 november 2021

Om een beter begrip te krijgen van wat als “kwaliteitsverkeer” wordt beschouwd, zullen we verschillende Google Analytics-statistieken bekijken die u zullen helpen bij het creëren van een ijzersterke SEO-strategie.

13. 100% gratis technische SEO Site Audit Checklist (& meer)

Auteur: Cyrus Shepard | Gepubliceerd: 7 juni 2021

Leer de tools en tactieken die je nodig hebt om technische problemen op je site op te sporen en om te zetten in winst voor je gebruikers en je rankings met deze gratis technische SEO-checklist van Moz.

14. 7 Eigenlijk slimme tips om het bouncepercentage te verlagen

Auteur: Cyrus Shepard | Gepubliceerd: 26 maart 2021

Is een hoog bouncepercentage slecht? Het antwoord is: het hangt ervan af, maar ja, soms kan het ook zo zijn. Is een hoog bouncepercentage slecht voor SEO? Dat is waar het een beetje ingewikkelder wordt. In de aflevering van Whiteboard Friday van deze week geeft Cyrus u zeven eenvoudige SEO-tips om uw bouncepercentage aan te pakken en de betrokkenheid en tevredenheid te vergroten om uw gebruikers gelukkiger te maken.

15. 9.5 Manieren waarop Google uw titeltags herschrijft

Auteur: Dr. Pete Meyers | Gepubliceerd: 31 augustus 2021

In augustus bracht Google een update voor het herschrijven van de titel uit waardoor je je misschien in de war en meer dan een beetje gefrustreerd voelde. Maar waarom herschrijft Google titels en wat kunnen we ervan leren? Dr. Pete onderzocht meer dan 50.000 <title>-tags om erachter te komen.

16. Featured Snippets dalen naar historische dieptepunten

Auteur: Dr. Pete Meyers | Gepubliceerd: 1 maart 2021

Op 19 februari mat MozCast een dramatische daling (40% dag-op-dag) in SERP’s met Featured Snippets. Dit is de laagste prevalentie van Featured Snippets in onze dataset sinds de zomer van 2015. Wat veroorzaakt de verliezen en wie wordt het meest getroffen?

Lees ook zeker het vervolgstuk van 22 maart: Featured Snippets: Not Gone, Just on Holiday (blijkbaar)

17. Volgens de experts: 5 technische SEO-trends om in de gaten te houden in 2021

Auteur: Morgan McMurray | Gepubliceerd: 9 maart 2021

Om meer te weten te komen over de huidige staat van technische SEO hebben we zeven experts uit de sector om hun mening en advies gevraagd. Dit is wat ze te zeggen hadden.

18. Long Tail SEO in 2021: hoe u alles kunt hebben of proberen te sterven

Auteur: Dr. Pete Meyers | Gepubliceerd: 21 april 2021

Dankzij de vooruitgang van Google op het gebied van natuurlijke taalverwerking is de lange staart van zoeken geëxplodeerd. Ik zal echter beweren dat NLP ook de lange staart heeft geïmplodeerd, en begrijpen hoe en waarom onze collectieve geestelijke gezondheid kan redden.

19. 8 onconventionele manieren om gekwalificeerde B2B-verkoopleads te genereren

Auteur: Nadya Khoja | Gepubliceerd: 18 januari 2021

Het is tijd voor een onconventionele benadering van het genereren van leads, vooral voor B2B-bedrijven, omdat B2B een ander balspel is dan B2C – en uw strategieën moeten uw publiek weerspiegelen.

20. 6 stappen voor het uitvoeren van een efficiënte SEO-opruimstrategie

Auteur: John Allen | Gepubliceerd: 27 april 2021

In dit artikel leert u hoe u met succes een SEO-opschoningsstrategie uitvoert om ervoor te zorgen dat uw site aansluit bij uw bedrijfsdoelen, u in de goede boeken van Google houdt en een uitstekende gebruikerservaring oplevert voor bezoekers en klanten.

21. De drie bazen van SEO

Auteur: Ola King | Gepubliceerd: 10 september 2021

In SEO zijn er drie belangrijke “bazen” met verschillende behoeften: uw bedrijf, uw zoekers en uw zoekmachines. Hoe beantwoord je ze allemaal?

22. De ROI van SEO

Auteur: Kavi Kardos | Gepubliceerd: 15 oktober 2021

Zoekmarketeers kunnen ons belangrijke werk niet uitvoeren als we niet kunnen bewijzen dat het de investering waard is voor onze hogere functionarissen. Met dat in gedachten geeft Kavi Kardos u de cijfers en de gespreksonderwerpen die u nodig hebt om het rendement op de investering van uw SEO-werk te rechtvaardigen.

23. Hoe we het aantal leads van onze klanten met 751% verhoogden op minder dan £ 1K per maand [casestudy]

Auteur: Lydia Duits | Gepubliceerd: 27 januari 2021

Het team van Tao Digital Marketing legt uit hoe ze verder konden gaan dan hun klant, Fleetcover, met behulp van vier strategieën die het aantal leads met 751%, het aantal zoekwoorden met 259% en het aantal vertoningen met 535% verhoogden – allemaal met een klein SEO-budget .

24. Technische SEO-implementaties om de impact van uw linkbuilding-campagnes te vergroten

Auteur: Crystal Carter | Gepubliceerd: 26 april 2021

Bekijk in deze blog enkele van de technische SEO-strategieën die u voor uw site kunt gebruiken voor, tijdens en na uw linkbuilding-campagnes om de prestaties en langetermijnimpact van elke campagne te optimaliseren.

25. Aankondiging van de nieuwe serie technische SEO-certificering: wat het is en hoe u gecertificeerd kunt worden

Auteur: Kavi Kardos | Gepubliceerd: 2 februari 2021

Het Moz Learning Team heeft vele, vele uren werk gestoken in het ontwikkelen van een technisch gerichte, diepgaande trainingsreeks die de basis van technische SEO aanscherpt. We zijn verheugd de lancering van de Technical SEO Certification Series via Moz Academy aan te kondigen.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.