Door de effecten van de pandemie is de vraag naar fulfilmentservices voor online afhalen in de winkel (BOPIS) versneld. Tegenwoordig omarmen handelaren over de hele wereld het BOPIS-model als een middel om aan de veranderende verwachtingen van de klant te voldoen

Leestijd: 8 minuten

Bron

Koop online afhalen in de winkel

Door de effecten van de pandemie is de vraag naar fulfilmentservices voor online afhalen in de winkel (BOPIS) versneld. Tegenwoordig omarmen handelaren over de hele wereld het BOPIS-model als een middel om aan de veranderende verwachtingen van de klant te voldoen.

Deze nieuwe, hybride retailstrategie biedt klanten het beste van twee werelden door e-commerce en persoonlijk ophalen te integreren.

Shoppers hebben niet te maken met verzendkosten, lange levertijden en het retourneren van artikelen die niet aan hun verwachtingen voldoen. Voor verkopers is het de perfecte manier om meer bezoekers te trekken en tegelijkertijd de kloof tussen traditionele handel en online winkelervaringen te overbruggen.

In dit bericht zullen we schetsen hoe het BOPIs-model werkt en hoe u snel uw WooCommerce-winkel kunt opzetten om uw klanten lokale afhaling aan te bieden.

Bespaar geld door producten op jouw manier te verkopen

Onze Managed WordPress eCommerce bevat meer dan $ 5.000 aan gratis premium WooCommerce-extensies, waardoor je producten op jouw manier kunt verkopen, met extra maatwerk.

Gespecialiseerde winkeluitbreidingen kunnen honderden, zelfs duizenden dollars per jaar kosten als je ze allemaal aan je winkel hebt toegevoegd.

Maar met onze Managed WordPress eCommerce kun je precies de winkel bouwen die je nodig hebt om abonnementen te verkopen, afspraken te boeken, digitale downloads mogelijk te maken en nog veel, veel meer – met gratis toegang tot meer dan $ 5.000 aan premium WooCommerce-extensies.

Leer meer

Hoe werkt BOPIS?

1. Klant plaatst een online bestelling

Een BOPIS-transactie begint als een typische e-commerceaankoop. Klanten bladeren door uw winkel om artikelen te vinden die ze willen kopen. Wanneer ze de aankoop willen afronden, gaan ze naar de afrekenpagina. Daar kiezen ze afhalen bij een fysieke winkel als bezorgmethode.

Verkopers kunnen hun sites ook configureren om lokale afhaling direct op de productpagina weer te geven. Voor een naadloze werking is het belangrijk om realtime lokale voorraadupdates te hebben. Deze laten de klant weten wanneer en waar de producten kunnen worden opgehaald.

2. Bestelling van handelaar verwerken

Nadat u de bestelling van de klant heeft verwerkt, moet u deze klaarmaken voor afhaling. Afhankelijk van uw bedrijfsmodel en de specifieke kenmerken van de aankoop van de klant, heeft u het artikel mogelijk bij de hand of moet u het naar uw winkel laten sturen.

Zodra de bestelling klaar is voor de klant, kunt u deze via e-mail laten weten dat ze deze kunnen komen ophalen.

3. Klant krijgt het product

De klant komt dan naar jouw winkel om zijn bestelling op te halen. Er zijn verschillende manieren om ophaalopdrachten af te handelen. U kunt een speciaal gedeelte van uw winkel opzetten of u kunt afhalen aan de straatkant aanbieden om klanten een nog gemakkelijkere ervaring te bieden.

Hiermee kan de klant naar uw etalage rijden en zijn bestelling overhandigd krijgen terwijl hij in de auto blijft.

Wat zijn de voordelen van het aanbieden van online afhalen in de winkel?

BOPIS is een ideale fulfilmentmethode voor omnichannel verkopers. Klanten kunnen profiteren van de voordelen van online winkelen en de snelheid van iets lokaal kopen. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen om uw e-commerceklanten online afhalen in de winkel aan te bieden:

Lagere verzendkosten

Last mile bezorging is duur. Veel handelaren kiezen ervoor om van deze kosten te genieten door hun klanten gratis verzending aan te bieden. Hierdoor kunnen de kosten voor het rechtstreeks verzenden van bestellingen naar de deur van uw klanten snel oplopen.

Bij BOPIS hoeft u het product niet aan te leveren, de klant komt naar u toe. Als u uw goederen moet inkopen bij een distributiecentrum, kunt u dit in bulk doen door artikelen uit meerdere BOPIS-orders te combineren. Dit kan helpen om de verzendkosten per stuk te verlagen.

Betere klantervaring

BOPIS geeft klanten meer flexibiliteit bij het kopen van uw producten. Voor shoppers die een artikel dringend nodig hebben, is het sneller om het online te kopen en een uur later op te halen in plaats van één tot drie dagen te wachten op levering.

Mensen willen onmiddellijke bevrediging en de mogelijkheid bieden om online te kopen en op te halen in de winkel is een manier om dit aan te bieden.

Klanten kunnen ook profiteren van een eenvoudiger retourproces. Als ze een artikel terug willen nemen, kunnen ze daarvoor naar de winkel gaan. Dit bespaart hen de moeite om een verzendlabel af te drukken, een doos te zoeken en het artikel terug te sturen.

Lokale afhalingen toevoegen aan uw WooCommerce-winkel 1. Download de extensie Local Pickup plus

Om te beginnen moet je de WooCommerce Local Pickup Plus- extensie downloaden en activeren (inbegrepen in Managed WordPress E-commerce Hosting van GoDaddy ). WooCommerce heeft een native lokale ophaalfunctie, maar het is niet geschikt voor bedrijven met meerdere locaties. Het is ook beperkt in hoeveel controle je hebt over je pickups.

De Local Pickup Plus-extensie geeft je de mogelijkheid om meerdere afhaallocaties aan te maken, afhaaltijden te plannen en precies te bepalen welke producten klanten kunnen selecteren voor afhaling in de winkel.

2. Configureer de plug-in-instellingen

Nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd, kun je de extensie configureren door naar WooCommerce > Instellingen > Verzending > Lokale afhaling Plus te gaan .

Zorg ervoor dat de plug-in is ingeschakeld en voer de titel in die u wilt dat klanten zien tijdens het afrekenen.

Vervolgens wilt u bepalen hoe uw verschillende locaties aan uw klanten worden getoond tijdens het afrekenproces.

Als u meerdere bedrijfslocaties heeft, moet u beslissen of u klanten verschillende ophaallocaties wilt laten gebruiken voor verschillende artikelen in hun winkelwagentje of dat ze beperkt zijn tot één afhaallocatie per bestelling.

Voor eigenaren van meerdere winkels is de locatiesorteervolgorde een andere belangrijke instelling om te configureren. U wilt het klanten gemakkelijk maken om de beste optie voor hen te selecteren.

Als u ervoor kiest om Afstand tot klant te gebruiken , moet u geocodering hebben ingesteld.

Vervolgens moet u beslissen of u ophaalafspraken wilt inschakelen. Met afspraken kunnen klanten een specifiek tijdstip plannen om hun bestellingen op te halen. Zonder hen kunnen ze op elk moment bij uw winkel langskomen nadat deze klaar is.

Als u afspraken inschakelt, kunt u ervoor kiezen deze vrijwillig of verplicht te maken.

Nadat u een van deze opties hebt geselecteerd, verschijnen er meer instellingen waarmee u de details voor de afspraken kunt configureren. U kunt de duur instellen voor intervallen van 15, 30, 45 of 60 minuten. Of laat ze tijdens kantooruren openstaan.

Hieronder kunt u de standaard kantooruren instellen waarop afhalingen beschikbaar zijn en u kunt ook handmatig specifieke datums instellen die zijn uitgesloten van afhalingen.

Als u afhalen voor uw winkel inschakelt, moet u een doorlooptijd definiëren in de instellingen. Doorlooptijd verwijst naar hoe lang je wilt dat iemand wacht voordat ze hun bestelling kunnen ophalen.

Deze vertraging kan om verschillende redenen nodig zijn. Misschien moet het product vanuit een magazijn naar de afhaallocatie worden gestuurd, of misschien is het omdat de handelaar tijd nodig heeft om de bestelling van drie dozijn koekjes te bakken. Wat de reden ook is, de doorlooptijd zorgt ervoor dat de handelaar de wachttijd kan verlengen voordat iemand zijn bestelling kan ophalen.

Wanneer u uw standaard doorlooptijd instelt, moet u beslissen of u alleen open dagen wilt tellen of alle dagen wilt tellen.

Als ophaalafspraken zijn toegestaan of vereist, verschijnt er een tijdkiezer bij het afrekenen, zodat klanten hun ophaaldatum en beschikbare ophaaltijden kunnen selecteren. De kalender respecteert uw kantooruren, feestdagen, ophaaltijd en ophaaldeadline zoals gedefinieerd in de plug-in of locatie-instellingen.

Alle afspraakinstellingen, met uitzondering van de Afhaalafspraakmodus, Afspraakduur en Doorlooptijdberekeningsinstellingen, kunnen worden overschreven voor individuele afhaallocaties.

Wanneer u een ophaallocatie instelt, kunt u een lijst met e-mailmeldingen voor die specifieke locatie opnemen.

Als je dat doet, zullen de e-mailadressen op de lijst elke keer dat er een bestelling is die items voor de locatie bevat, e-mails met bestelmeldingen ontvangen.

3. Maak een ophaallocatie aan

Nadat je je instellingen hebt geconfigureerd, ga je naar WooCommerce > Instellingen > Verzending > Afhaallocaties om een nieuwe afhaalplek voor klanten te maken.

Selecteer Ophaallocatie toevoegen , voer een naam en het fysieke adres in.

Klik op Beschikbare producten en selecteer welke artikelen in aanmerking komen voor afhaling op deze locatie. Standaard is Alle producten geselecteerd. Als u van plan bent om slechts een deel van uw voorraad in deze winkel aan te bieden, selecteert u Sommige producten.

Hierdoor worden twee velden geopend waarin u producten of categorieën kunt specificeren die u wilt opnemen in het afhaalaanbod van de locatie.

4. Voeg geocodering toe aan uw site

U kunt geocodering instellen zodat de lijst met ophaallocaties automatisch wordt gesorteerd op de huidige locatie van de klant (met behulp van geoIP), wat het voor hen gemakkelijker maakt om de beste locatie te kiezen. Dit is niet vereist om de plug-in te gebruiken, maar kan waardevol zijn voor winkels met meerdere afhaallocaties.

Hier leest u hoe u geocodering kunt instellen met Google.

Ga naar de Google API-bibliotheek en klik op Selecteer een project > Nieuw project .

Voer uw projectnaam en locatie in en klik op Maken .

Ga naar je nieuwe project en selecteer Geocoding API .

Klik op de volgende pagina op Inschakelen en ga vervolgens naar Referenties .

Klik op Inloggegevens maken > API-sleutel . Hiermee wordt de API-sleutel gegenereerd die u nodig hebt om verbinding te maken met uw WordPress-site.

Kopieer uw API-sleutel en klik op Sluiten. Zorg ervoor dat u niet op Sleutel beperken klikt. Dit kan ertoe leiden dat Google uw geocoderingsverzoeken van de extensie afwijst.

Ga terug naar de Local Pickup Plus-instellingen en voer de API-sleutel in. Sla de wijzigingen op – en geocodering zou goed moeten zijn om te gaan.

Zodra geocodering is ingeschakeld, worden uw ophaallocaties automatisch gesorteerd, zodat de klanten de dichtstbijzijnde locaties zien op basis van hun locatie. Als er een fout optreedt bij het automatisch geolokaliseren van een locatie, kunt u de coördinaten handmatig invoeren bij het bewerken van de locatie-instellingen.

Producten instellen die kunnen worden opgehaald

De instellingen voor het ophalen van producten bepalen eerst of een product in uw fysieke winkel kan worden afgehaald. Deze instellingen vind je op elke product- en categoriepagina. Hieronder staan de waarden die u kunt kiezen om in aanmerking te komen voor ophalen:

  • Ophalen mogelijk : Klanten kunnen verzenden of ophalen.
  • Ophalen niet mogelijk : Klanten kunnen alleen verzenden.
  • Af te halen : Klanten kunnen alleen afhalen.

Om de ophaalstatuscategorie te definiëren, gaat u naar de editorpagina. Zoek de doos met de tekst Kan worden opgehaald en pas indien nodig aan.

Ga bij het maken of bewerken van een product naar het tabblad Verzenden en werk het veld Lokaal ophalen bij om te bepalen of afhalen is toegestaan, vereist of dat het product de instellingen op categorieniveau moet volgen.

Wanneer voor een product en zijn categorie verschillende instellingen zijn gedefinieerd, volgt Local Pickup Plus de instellingen op productniveau.

Afsluitende gedachten over online afhalen in de winkel

Online afhalen in de winkel heeft veel voordelen en is essentieel voor bedrijven die hun klanten de best mogelijke ervaring willen bieden. Daarom hebben grote retailers zoals Target en Walmart veel nadruk gelegd op deze fulfilmentmethode.

Gelukkig heb je dit niveau van middelen niet nodig om je klanten afhaling in de winkel aan te bieden, aangezien je het kunt instellen met WooCommerce en een beetje knowhow. Door u online en offline kanalen met elkaar te verbinden, kunt u ook uw kopers flexibele opties bieden om hun bestellingen uit te voeren.

Het bericht WooCommerce Wednesdays: Hoe u online afhalen in de winkel kunt aanbieden met WooCommerce verscheen eerst op GoDaddy Blog .

Vraag over gratis verzending woocommerce?

    This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.